Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KZS

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus 20. kapcsán újra fellángolt a vita Magyarország keresztény gyökereiről. Nehéz vitatni, hogy I. István király keresztény magyar királyságot hagyott az utókorra, ám demokratikusan felvethető a kérdés, vajon mennyire korszerű vagy korszerűtlen egy 21. századi…..
KZS 2013.06.01 19:33:28
@Vértes László: Igen, megpróbálom kifejteni a gondolatot másképp. Olyan polgárok állama (önkormányzata), akik nem szolgái senkinek és egyenrangúak egymással, nem lehet sem vallásos, sem vallásellenes. Szívesebben hivatkozom közös gondolkodással elfogadható államra (Rawls 2008), mint a kicsit félreérthető „semlegességre”. Az állam a nagy végső kérdésekben minden polgáré, nem a többségé. A nemzeti együttműködés rendszere például még jobb változatában is barátságtalan Kölcsey elvbarátaival szemben, aki ugyanis egyszerre volt református, szabadelvű („liberális”), hazaszerető és a szegény adózó nép érdekeit védelmező polgár. Ilyen közös gondolkodásra ma is több esély van a Lajtán túl, mint itt. A reményt azonban, Kanttal szólva, nem szabad feladnunk.
KZS 2013.06.01 21:22:32
@Vértes László: Értem, és tiszteletben tartom, hogy ez a te másoknak nem ártó véleményed. Kicsit pontatlanul idézel, de lehet, hogy géphiba. Mindenesetre én meg azt gondolom, hogy minden szabadelvű demokrácia, már ha van szerinted olyasmi, többé-kevésbé ilyen. (Noha persze egyik sem tökéletes.)
"Hosszú távon az nem működik, hogy egy párt különböző perifériális, kiszorított helyzetű társadalmi csoportok mellett emeli fel a szavát, miközben a gazdasági és társadalompolitikája szélsőségesen jobboldali." "az a fajta neoliberális-neokonzervatív…..
KZS 2009.06.05 16:14:20
@palostrend: Nem akarom védeni sem a régi, sem a mai Szadit, de addig nem lmp, amíg ilyen szamárságok pótolják a drog veszélyeinek átgondolását. Szabadelvű demokráciában - és benne szabadelvű pártokban - nincs olyan mérvadó nézet, hogy az állam ne védje meg a gyerekeket a veszélyektől.