Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elhinchaviola

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem merném állítani, hogy Tajvan egyike lenne a leggyakoribb célországoknak, úgyhogy a mai poszt különleges lesz. Írója, Blanka, egy ösztöndíjnak köszönhetően több mint két éve került ki oda, most pedig írt egy nagyon élvezetes és alapos beszámolót, amihez képeket is…..
elhinchaviola 2014.02.19 12:09:38
  Az LMP Obamáék új kedvence - írja címlapján a mai Magyar Hírlap, majd bővebben is kifejtik, miért: „a választások első fordulójának győzteséhez nem látogatott el, a tíz százalék alatt teljesítő Lehet Más a Politika választási rendezvényén azonban…..
elhinchaviola 2010.04.14 01:06:35
@WonderCsabo: Azért ment oda elsőnek, mert
1.
300 méterre van az LMP pártiroda a nagykövetségtől drága barátaim.
2. András mondta nekik, hogy az Instantban már hűtjük a pezsgőt, úgyhogy igyekezzennek
elhinchaviola 2010.04.14 01:21:26
@Rókakígyó: a kevéssé szadeszes zuglói kismamák is ránkszavaztak, mert
1, szeretnék ha lenne hova játszótérre és sportolni vinni a gyereküket 10 év múlva, mielőtt a Weinek- Bárándy _ Papcsák félék mindent eladnak. Hozzátenném : egyik sem lakik a kerületben. A Rózsadombról, meg Szentmihályról járnak be lopni.
2, A Civilzugló Egyesület - az LMP-s Várnaival az élen - aluljárót fest saját kezűleg, meg majálist szervez stb...
  Visszalépnek-e az LMP állva maradt jelöltjei a demokráciáért, a köztársaságért? Visszaléptet-e az MSZP jelölteket az LMP-s induló javára, hogy megakadályozza a fideszes mandátumszerzést? Elsőre úgy tűnik, ezek a kérdések a második fordulóról szólnak, pedig…..
elhinchaviola 2010.04.13 17:09:17
@szódabár: Lovasi Kossuth- díjat kapott. Ez aztán botrányos.Kovács Ákos is fog kapni. Teljesen megérdemelten, a zenei munkássága alapján. Kóka az LMP-nél? Ugyanmár. Akkor Jávor Bence helikopterrel szállt volna le az Instantban vasárnap. Soma, meg Para-Kovács kit érdekel? Láttad valami plakáton őket? Elek Istvánt vagy Bozókit miért nem említed? Nettó idiotizmus.
Alig négy napja írtam itt az LMP népszerűségéről, azzal a kérdéssel: miért szavaznak százezrek olyan pártra, ami lehet szimpatikus, de nem tudunk róla semmit? Azóta fordult pár nagyot a világ. Az LMP 2010. április 11-e óta parlamenti párt. Miért?Az LMP önmagát elsősorban zöld…..
elhinchaviola 2010.04.12 19:45:44
@papas: az index végig fikázta az LMP-t (lásd mai cikkben a "szociológia zh után" fordulat), a támogatottságnak és az újszerűségnek megfelelő terjedelemben foglalkozott csak a párttal. A kampány kreativfaktora valóban hagyott kivánnivalót. Bár pl. a kocsmákban ragasztott matricák, a színes szemüveges plakát vagy a performanszok nem voltak rosszak.
elhinchaviola 2010.04.12 19:52:34
@teljesenertelmetlen: többnyire jogos. Bár Elek István, Bozóki András vagy Hankiss nem biztos hogy romkocsmában tölti az estéit.Közülünk sokan igen, de a napfény sem árt úgyhogy irány a Zebegény
Piroslap Hová állnak a belgák? 2010.04.12 06:20:00
A kispártok számára a választások első fordulója az igazán érdekes. Itt dől el, hogy bejutnak-e a parlamentbe, azt azonban kevesebben tudják, hogy az egyéni eredményeik is csak ilyenkor számítanak. A magyar választási rendszerben az egyéni jelöltekre leadott…..
Március közepén egyszer már foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy miként lehet - nem pártpolitikai szemüvegen keresztül - értékelni a pártok teljesítményét. Az világos, hogy vasárnap este szinte minden politikai szereplő igyekszik majd megtalálni a neki kedvező értelmezést; s…..
elhinchaviola 2010.04.10 18:23:42
@Róbert__: lehet hogy építenek adatbázist, de én a KC gyűjtés során nem láttam MSZ-seket kislistákkal jegyzetelni. Ellenben a fideszes droidok minden szót leírtak, kihúzták ( ha tudták) kinek adta, miért nem adja az illető. Agresszívan, többször visszatérve. Nálunk a fideszes házmester 4-szer jött vissza!!! Ha a szocik is listázzák az ellenfelet, azt nem fltűnően tették. A fideszé az igazi bolsevik tempó és ezt régóta tudjuk!
Ma délután 4 órakor lejárt az ajánlószelvények leadási határideje. A hivatalos honlap szerint az MDF és az LMP az előzményekhez, a jelölési folyamat nehézségeihez képest komoly bravúrt hajtott végre: mindkét párt esélyes arra, hogy az ország minden pontján ott legyen a…..
elhinchaviola 2010.03.19 19:48:40
@Mediacapa: Az LMP se nem taktikázott, se nem csalt. Egáész egyszerűen:
1, átcsoportosításokkal egyre több ember gyűjtött a billegőkörzetekben. Az utolsó héten Shiffertől kezdve Ivádyn át az utolsó aktivistág mindenki egész nap gyűjtött valahol. ez tény
2, az elmúlt hat hétben nőtt az ismertség ( média, kitelepülések, word of mouth) és pozitív visszhang
3, sokan az utsó pillanatig kivártak/nem adták senkinek/leszarták. Tőlük özönlöttek be a szelvények.
elhinchaviola 2010.03.19 20:53:34
@Aner: logikus amit mondasz és készséggel elhiszem hogy az MDF tábora inaktív, nincs szükségük sem tagságra, sem aktivistákra. És inaktívitásuk ellenére segélyszóra befáradnak a helyi irodába vagy mennek a postára azonnal. DE: ez az inaktív tábor ugyanazaz az inaktív tábor mint az elmúlt X évben? Mert az MDF nem ugyanaz. Bokros jött, a tábor meg az "antalli örökség" (ez meg micsoda?) jegyében kitart?
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Eddig csak egyszer foglalkoztam a közvélemény-kutatásokkal, s tulajdonképpen nem is terveztem, hogy ismét megteszem. Bár nem vagyok szakembere a kérdésnek – mindig meg is lep, amikor az egyes cégek részéről a mintavételhez és a statisztikai eljárásokhoz láthatóan (és…..
elhinchaviola 2010.03.12 00:55:25
@Bona Fides: az első felével egyet értek veled ( fidesz - hiteles lefedés kérdése) Hogy az MDF balos lenne? Hát szerintem, nem egészen. Kis állam, adózók preferálása, piacelvűség (sic) - jobboldali gazdaságpolitika. A választók fejében valószínűleg baloldaliként elkönyvelt immár. A Fidesz jelenleg szociáldemokrata, a Jobbik meg nemzeti bolsevik...
elhinchaviola 2010.03.12 01:33:49
@BLovi: Az LMP-t elsősorban a tagok pénzelik, a párttá alakulás óta eltelt 1 évben megközelítőleg 25 millió forint jött be tagdíjból illetve az adj+1 forintot kampányból. Tagok fotóznak, tördelnek, korrektúráznak, könyvelnek,készítik a kisfelmeket, dobják össze az asztalt kitelepüléshez. Mindent ingyen. A plakátok olcsók (szar a papír anyaga is, azért ázik le ha észrevetted). az 500e ft feletti támogatások a Magyar Közlönyben névvel, összeggel megjelennek (tiszta Amerika,nem?) Aki nem adja a nevét, nem lett a támogatása elfogadva, volt ilyen is néhány
elhinchaviola 2010.03.12 01:43:08
@BLovi: www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100304-negyszazmilliot-koltottek-eddig-kampanyra-a-partok.html
láthatóan nem több pénzt költött eddig az LMP, mint a Jobbik, megközelítőleg feleannyit
Egy Hangmás koncert olyan élmény, mintha az embert felkapná egy kúl-tornádó, jól megforgatná, aztán teljes erőből földhöz verné, és ez javarészt a legcoolabb magyar frontembernek köszönhető, aki ha a színpadra áll, sosem tudhatod, hogy mi fog történni a következő…..
Filmdroid Ez a szőrmók Brad Pitt 2009.10.06 16:42:00
Első pillantásra arra gondolhatnánk, hogy Vágó Pistát látjuk fiatalabb kiadásban, de nem, a képen Brad Pitt látható. A színész következő filmje a The Lost City of Z lesz, melyben ilyen ábrázzal fog játszani.  A produkció forgatókönyvét James Gray (Az éjszaka urai) írta…..
elhinchaviola 2009.10.07 01:11:51
Minél nagyobb a biciklisek száma, annál kisebb az esély arra, hogy balesetet szenvedjenek, hívta fel a figyelmet Mikael Colville-Andersen filmrendező, fotós, és a Copenhagen Cycle Chic című népszerű kerékpáros blog szerkesztője, aki Dánia biciklis nagyköveteként járt Budapesten az…..
Nem akarok egy újabb posztot a melegfelvonulásról, csupán olvasom a Neten az ezzel, s általában a melegekkel és más kisebbségekkel kapcsolatos cikkeket, hozzászólásokat. Közben pedig elkezdek azon gondolkozni, hogy egyes esetekben ki, miért és mikor használ politikailag korrekt…..
elhinchaviola 2009.09.17 16:49:26
@magyarország: aktivistákat költöztettek Budapestre? Ezt miből gondolod? Honnan? Kiket? Budapestnek is néhány tíz aktivista munkájával sikerült itt-ott láthatóvá tenni a pártot.20db óriásplakátot é 2db city lightot gondolsz elsöprő kampánynak? Vidéken még ennyire sem futotta. Bukott politikusok? Kik? Miben buktak meg? Hova integrálódtak?
"Svédország legnagyobb utazási irodai hálózata, a TICKET, nyári-őszi nagyvárosi úti célok eladási top-listája alapján a válság nyertesi között van Budapest is." - írja a Resource "Míg ugyanis az amerikai nagyvárosok visszaestek, addig Barcelona, Budapest és Prága…..
Erőszakos történet következik, amit még mi is félünk publikálni, de mindent az igazságért, a szerelemért és a békéért. Egy megvadult bika tombolása iszonyatos tud lenni, és az érzelmi cunami senkit sem kímél…   Sziasztok kedves Olvasók! Ígéretemhez híven én is…..
Péntek veszélyes nap, hiszen a felhozatalból következik, hogy bármikor belebotolhatunk egy dramenbéz-rajongó tinilányba. Előtte még konstatáljuk a Nagyszínpadnál, hogy a Jetnek tényleg csak az az egy dala használható, ami benne volt a telefonos-reklámban. Ottmaradván a…..
Én már be vagyok sózva, hiszen csak párat kell aludni, és itt a Sziget fesztivál! Sokáig nem voltam nagy fesztiválrajongó, de a tavalyi olyan emlékezetesre sikerült, hogy idén dolgozni is fogok kint, ugyanis egy projekt keretein belül 2 napon lesz egy rövid aktivizációs programunk a…..
És arra emlékszel, hogy a Sebők Vili milyen remek kis bekk volt? És arra, amilyen elegánsan a Véber játszott? És Tóth Norbira? – eként nosztalgiáztak Újpesten, a Törőcsik úti szurkolói klubban tegnap délután hatvanas-hetvenes éveikben járó lila-fehér szurkolók. Az egykor…..
Újabb hároméves szerződést kötött a Ferencvárossal Lipcsei Péter – adta hírül a klub hivatalos nettévéje. A ferencvárosi klubelnök, aki elődei tiszteletére ez év januárjától a Furulyás-Rieb Ny. Tibor nevet viseli, a szerződés aláírásáról azt mondta: noha többen…..
Geekblog Kungfu kedd #1 2009.07.08 08:30:00
Gondolva a harcművészeti filmek után epekedőkre, az alábbi kritikzuhatag az ő étvágyukat igyekszik kielégíteni. Némi infó és minimális benyomás a tárgyalt filmekről, mindenféle minőségi igény nélkül - még régebben írtam őket egy amerikai fórumra. Lesz folytatása.Bastard…..
Ma délelőtt levelet kaptam Dr. Fodor Gábortól, az SZDSZ elnökétől. Hozzám hasonlóan valószínűleg mind a kétszázezer+1 iwiwes ismerősének elküldte az elnök a szavazásra hívó levelét, ezért a válasz is több lehet, mint magánlevél. Az egyszerűség kedvéért itt teszem…..