Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vilaglato

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2009. július 25-én amerikai napot tartottak Kecskeméten a Kte pályán. A nap főeseménye egy amerikai football meccs volt, melyen a Kecskemét Goats és a Békéscsaba Raptors mérte össze tudását és erejét. Az utóbbi években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a…..
Bor- és pálinkautca után sörfesztivál Kecskeméten. Kánaánban élnek a város alkoholfogyasztói már két hete. Kecskemét főterét első alkalommal népesítették be az aranyló nedűt kínálgató bódék és a megszomjazott vendégeket váró hangulatos padok és asztalok. Az eső…..
Szaggatott, néhol extrém formák, szabálytalan, érdes felületek, brutális erő a művészi esztétikummal karöltve. Ipartelep, óriási csarnokok, a heggesztő ív szemkápráztató fénye, a csiszológép zúgása, a vas csiszolásakor hallatszó sivító hang, vasdarabok egy kupacban...…..
Szórád Mónika Kecskeméten és Budapesten tanult, kiállításai Kecskeméthez kötik, ill. a városhoz közel lakik és alkot.Annak apropóján kérdeztük, hogy a Kecskeméttől alig pár km-re lévő hetényegyházi Művelődési Központban a napokban nyílt meg második kiállítása, mely…..
Ezen cikkben összekapcsolódik a Touristpolice pavilon, a borutca és a VÁKUM által három napra felélesztett volt Városi Mozi is. Hogy e három eseménynek mi a közös mozgatórugója? Kiderül a cikkből!Rögtön kezdjük is a Városi Mozival. Az utóbbi 3 napban végre olyan dolog…..
Iskolánk fenntartójának, a Piarista Tartományfőnökségnek jóváhagyásával döntés született arról, hogy 2010. szeptemberétől a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koedukált oktatást vezetünk be. A döntést hosszú előkészítő időszak előzte meg, melyben az alapos tantestületi…..
Olvasónktól kaptuk a hírt, illetve az alábbi cikket, fogadjátok sok szeretettel.Napjainkban méltatlanul kevés szó esik Kecskemét egyik legrégebbi temetőjéről, a Szentháromság temetőről. Ezt a hiányt próbálom szerény eszközeimmel befoltozni, úgy hogy egy digitális…..
Az első Kinizsi 100-ast 1981-ben rendezték, azzal a céllal, hogy ha már Magyarországon nincsenek igazán magas hegyek, amelyek igazi kihívást jelentenének a sportolóknak, mégis legyen valamilyen teljesítménytúra az arra vágyóknak. Ez lett a már említett Kinizsi100-as…..
Régóta húzódó probléma a volt Városi Mozi sorsa. Több éve, hogy bezárták már, azóta az állapota folyamatosan romlik. Több ötlet is született az újrahasznosításra, ezek közül a teljesség igénye nélkül néhány:- Helytörténeti múzeum (ezt többen elvetették, mert…..
vilaglato 2009.06.01 21:55:49
@eerrre: "olyan pályázatot írtak ki amely eleve kizárta annak a lehetőségét , hogy itt a fiatalok nyerjenek teret"
te láttad a pályázati kiírást? tudsz linkelni?

amúgy egyetértek, szerintem is, most ezt a 250milliót ráköltötték volna, utána mittomén 50Ft/fő belépő mellett is talán meg lett volna a bevétel (koncert esetén nyilván többet is el lehet kérni). és akkor a fiatalok is örülnek, nincs téma e téren...

szóval, azt kell tapasztalni, hogy nincs, vagy nem akar lenni ifjúsági koncepció a városban...
"Tibi kalandjai a kérges kezű halászok földjén..." - ez az alcíme a norwaybaby.blog.hu címen futó blognak, amelyben Tibi Norvégiában, Ålesundban töltött erasmusos kalandjait meséli el. Lehet, hogy kicsit előre szaladtunk? Hogy jön mindez a Kecskemét blogra? Nos, kedves…..
vilaglato 2009.05.28 21:42:12
@norway_baby: köszi a választ.

Két kérdés érdekelne:
- nem nagyon olvastunk itt a nagy csajozásokról, pedig azért az erasmusos léthez tudtommal hozzá tartozik :) Erről van valami jó infó? Milyenek a norvég csajok?

- Milyen a koliszoba? Már ha koliban laktál. Jobb, mint a mo-i lepukkant szobák, v hasonló?
A Kecskemétblog a városi lomtalanítási akció mögé tekintett: lomtalanító polgárok, lomot gyűjtő emberek nyomába eredtünk, hogy megtudjuk: mi vár azokra a feleslegessé vált holmikra, amelyek nem jutnak el hivatalos úton a szeméttelepig, hanem már jóval előtte leleményes,…..
vilaglato 2009.05.26 18:25:02
@scoutin: bízzunk benne, hogy nem a két utcával arrébb lévő esővíz elvezető gödörbe került, amikor kibontották és meglátták, hogy koszos...
Először is köszönetet mondanék EXplorer szerkesztőtársnak a segítségéért, amit a sikeres blogozáshoz nyújtott! :-)Amint azt a címből is láthatjátok, egy új cikksorozatba kezdünk mely egy kis időutazásra invitálja az érdeklődőket. Ezek a cikkek városunk történelmének…..
Romantikus vígjáték forgatása kezdődik június 23-án, Kecskeméten, "Igazából Apa" címmel. A film elkészítésében Kecskemét város önkormányzata is segítséget nyújt. A forgatás öt hétig fog tartani, a film bemutatója várhatóan 2010 februárjában lesz. - Mindezt…..
Gilly Zsoltot (képünkön), a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának természetismereti osztályvezetőjét, a Pro Natura Emlékplakettel kitüntetett természetvédőjét érte az a megtiszteltetés, hogy Akisino herceget és feleségét, Kiko hercegnét, valamint kíséretét a kecskeméti…..