Adatok
Kicsibo
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Nem vagyunk egy nagy leves evő család, így ne várjatok tőlem túl sok levesreceptet. Azért amiket főzök feltöltöm ide, de csak a szokásosak lesznek,semmi bonyolult. Kezdő háziasszonyoknak valók.:))ParadicsomlevesElkészítése: 2 evőkanál olajon világosra pirítunk 1 evőkanál…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Szóval olajon prítjuk a lisztet addig stimmel. A hagymát viszont nem egészben teszem bele, hanem apróra lereszelem. Ettől sűrűbb, tartalmasabb lesz. És ne felejtsük el a rostok fontosságát sem!Sőt egy gerezd fokhagyma lereszelve is megy a piritóba a liszt mellé.A hagyma rostok kifehérednek a liszt aranysárga lesz és akkor pici piros paprikát teszek bele, majd vizet. Sűrített paradicsommal felöntöm, teszek bele, borsot, vegetát, kevés cukrot és sót ízlés szerint. Ha valaki úgy szereti, akkor főzés után leszürheti ezeket az adalékokat. A szürés után tesszük bele a "csiperettet". Egy tojás liszttel eldolgozva, kevés sóval és nem reszeljük, hanem lisztes kézzel rizs nagyságúra csipkedjük. Liszttel beszórjuk és rázogatjuk.A forrásban levő levesbe öntjük és elkeverjük. Ha feljöttek a tetejére akkor jó is lesz. A végén szoktam beletenni a zöldfűszereket.. Mindefélét..Vegetát( a növényt), petrezselyem zöldet, stb.
ha egyszer megkóstolod mindig így csinálod:)
A csiperett azért jobb mint a reszelt, mert nem kíván annyi lisztet magába és finomabb lesz emiatt..persze ez is ízlés kérdése..Épp ma csináltam..nagyon fincsi:)