Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roki

0 bejegyzést írt és 1094 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól pörögnek a más nemzetiségű embereket megviccelő cseh reklámok. Nemrég egy T-Mobile reklám bosszantotta fel a lengyeleket, a napokban egy prágai étterem cinkelte a szlovákokat. Még tavasszal viszont egy cseh rendező szlovákokkal forgatott le önkritikus…..
Slovensko, do toho! A magyar Borat 2014.12.03 21:13:12
Összeomlott a jobboldal, mennyi van hátra, Viktor? Elképesztő zavar a kormánypárt táborában, ritka vicces kommentárokat lehetett olvasni egy nappal McCain igazságbeszéde után. Egyik kedvencem a Magyar Nemzetes György Zsombor bejegyzése, aki a Facebookon panaszkodik a nyugati…..
roki 2014.12.04 15:53:23
@Csehszlovák Kém:

Vedd már magad észre, a neofasiszta jelző használata itt a topicban is többeket helyezett az álláspontoddal oppozícióba, olyanokat, akik amúgy szívesen látnák Orbán távozását.

Amúgy pedig a faszért nem forrongtatok a szavazóvülkében. a harmadik hely megcsípése igen kevés.
roki 2014.12.04 16:33:42
@Csehszlovák Kém:

Rosszul olvasod őket : Nem értettek egyet Mc Cain szélsőséges és tényszerűtlen kijelentésére alapozva túlcsorduló álláspontoddal annak ellenére, hogy nem kedvelik Orbánt. Ők nem akarnának túlcsordulni, maradnak azon a platformon, ahol reálisan Orbán is helyezkedik, a te álláspontod viszont kívül került a neofasiszta jelzőt elutasító, mainstreamnak tekinthető álláspontokon.
A jelző egy választóvonalként funkcionál...
„Kistérségi mintaprojekt” néven reklámozta a helyi Fidesz a Selye János Kórház osztályainak bezárását, aminek következtében nem születik több gyermek a városban és még a mentő sem áll meg Komáromban a beteggel, mert komolyabb ellátásért Tatabányáig kell mennie. Mikor…..
roki 2014.11.25 18:55:35
A blogszerző koncepcionalis maflaságot hordott össze.

1.) aki gondolkodni képes, tehetséges fiatal, annak a jövőben is lesz diplomája, nem őket irányítják a kétkezi munka felé.....amúgy pedig aki tehetséges, az megvalósítja önmagát így is, úgy is, még akkor is, ha fánglival kezében kezdte építeni a karrierjét, míg a yachtig jutott....utána már nem csak ideje volt a bölcsészetre, de biztonságérzete is, az ilyennek nem kell kenyéralku kompromisszumokat kötnie.

2.) Aki eleve esélytelen arra, hogy a tudásával keressen pénzt, azzal jelenleg jól kibabrálnak a divattrendek, az, hogy a környezet gimnáziumi érettségi és ennek birtokában diploma irányába tereli. ezek megszerzése után pedig ott áll semmitérő érettségivel, vagy diplomával a kezében és csodálkozik, hogy megszerzett készségei és meglevő képpessége legfeljebb 12 órában, termelésben biorobotként való részvételre teszik alkalmassá, aminek során legfeljebb néhány hétig bírja, mert az iskolapadban a jövőről, a karrierjéről szóló ambíciókat elültetik benne, de senki nem meri a szemébe mondani egynek sem, hogy nem más, mint egy piacképtelen ember.
Nálam dolgozott pár napot épp egy ilyen, nem bírta, ügyetlen volt, le kellett cserélnem, mert a kollegái zúgolódtak, hogy helyette is kell dolgozniuk ugyanazért a bérért.
Ez a sikertelen gimnazista, két év főiskolával, egy angol középfokkal, -ami szart se ér, mert egy fél mondatot képtelen volt megérteni az élő beszédben- el fog tölteni két-három évet pár hét munka és segély hónapokat váltogatva, míg valahol szerencséje lesz és betanított segédként cipelheti a szerszámokat a szakmunkásképzőt végzett szakik mögött, akik dölyfösen kiröhögik a pótcselekvésként feltett kérdésözönét: "a tudást úgy kell ellopni kisgyerek"

Na, most ennek az ambiciozus szülőkkel megvert balféknek nem lett volna jobb, ha iskolában megszerzi az alapokat, munkakulturát és két három év után ahhoz a törzsgárdához tartozik, akinek én pl. 50%-kal adok több pénzt, nehogy el találjon menni tőlem, mert rajta áll, vagy bukik a profitom?
roki 2014.11.25 19:35:24
Javaslatom a blogszerzőnek...propagálja:
tudj hegeszteni CO-val, ha lehet saválló anyagokat is hibamentesen...biztos a kenyered...két oldalon vajazva.
Tanulj festő-mázolónak, legyél igényes és két év után kapkodnak utánad, mert most indul az építőipar felfele és ez mindig úgy kezdődik, hogy Mariska néni már nem fél a válság-haláltól, előkaparja a kis megtakarításai egy részét és csinálni kell valamita házzal alapon kifestet....utána képezd át magad kőművesnek... de még jobb, ha szépen burkolsz...mert m,indre rettenetes igény van ma is és még sehol a boom. ezekből a szakmákból a valamit érők 80%-a külföldön dolgozik már, 1800-2300 közötti bérért, hazajönni csak akkor fog, ha minimum havi 350-et keres nettóban.
Én emlékszem a nyolcvanas évek elején az építőipari relatív szakemberhiányra, amiről az egyik alkalmazottam úgy szokott visszaemlékezni, hogy elment péntek-szombat-vasárnap napibérért maszekolni és annyit keresett, mint munkahelyén a havi fizetése(3.600 ft)
A gépbeállító lakatosokat is egymástól csábítja mindenki, de tudnék mesélni munkahelyi sztorikat arról, hogy a jó szakik milyen beszólásokat engednek meg a műszaki igazgató felé, tudva, hogy úgy sem merik kirúgni őket, mert a piacról egyszerűen nem pótolhatók és a kiesésükkel olyan karbantartási problémák merülnének fel, hogy a termeléskiesése esetén tízmilliós mozgóbértömeget veszítene a menedzsment...úgyhogy állja a kaján beszóllásokat, legfeljebb magában sziszeg és csikorgat.
Mélységesen nem értek egyet azokkal, akik most bezzegelnek meg bazmegelnek amiatt, hogy a Budapest-Székesfehérvár viszonylatban életbe lépett minden idők legsűrűbb, ütemes vasúti menetrendje. Csúcsidőben akár félóránként, már-már hévhez közelítő sűrűséggel lehet…..
roki 2013.12.23 18:45:39
@gallja:

Nem funkció nélküliek az átjárók, pláne nem nyáron, mikor sokszor teljesen bedugulnak az utak az átmenőforgalom és nyaralóvendégek miatt..

Amúgy pedig nem elsősorban Fehérvár, hanem a válságban is folyamatos népességbővülésen áteső Velencei-tó környéke az igazi nyertes.
Lányom gyorsabban ér be az egyetemre, mint egyes pesti kollégiumokból járó társai.
Tényleg agglomerációs viszonyokat hozott a felújítás, pestieknek pedig azt, hogy a Velencei-tó az ő életük szerves része is lehet.
Napok óta hallani a hírekben: a britek szigorítanak a bevándorlási és munkavállalási szabályokon, elsősorban azért, mert a szabad uniós munkavállalás miatt elözönlötték őket a kelet-európaiak. „Jönnek az idegenek, és elveszik tőlünk a munkát.” – ez az általános…..
A cseh rendőrség nem viccel és megmutatja, hol a náci helye. Arccal a föld felé, vinnyogva. Lecke a magyar hatóságoknak. + Frissítve! Alaposan leosztotta a cseh rendőrség Prágában a CSKA Moszkva huligánjait, akik a Viktoria Pilzen elleni vereség és kiesés után nem bírtak…..
roki 2013.12.12 18:33:44
@Hiryu 2,0:

Hitlerék is pont ilyen kemény csávók voltak mint Izrael, vagy a csehek....gumibottal verték mások fejébe a saját igazságukat, 'oszt hová jutottak.

Nincs sehol sem leírva, hogy szeretni kellene a zsidókat, de itt különben másról van szó.
Az orosz fasizmus az a nyomasztó oroszországi mohamedán jelenlét ellenében nyúl a fehér, árja életteres eszmekörhöz.
Nagyon nem akar elmenni Jiří Rusnok cseh miniszterelnök Nelson Mandela temetésére, derült ki pénteken a cseh parlamentben mikrofonvégre kapott beszélgetésen. Bocsánatot kért. Kevés mókásabb dolog létezik annál, amikor megtudjuk, hogy egy politikus valójában mit gondol egy adott…..
roki 2013.12.08 19:21:19
@♔batyu♔:

Van igazság a posztban...
Nekünk elég kiküldeni Szíjjártót egy csokorral, elálldogál a harmadik sorban, no de a csehek csókosok abban a brancsban ami temeti az egyik legendáját.

Havel Presidential Medal of Freedomja kötelez.
Szombaton önkormányzati választásokat tartottak Szlovákiában, itt a hétvége legnagyobb megleptésének gyorsértékelése: beköszönt  a Jobbik besztercebányai alapszervezete, ahojtye.  Hol van már a Csurka-féle Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) vagy a Slota-féle Szlovák…..
roki 2013.11.10 20:05:45
@Csehszlovák Kém:

Hehehe....

Mondd csak, konyítasz valamit a politika művészetéhez, vagy csak ez a nagy doktrínerségben lubickolás megy?

Kotleba nagyobbat fog szólni mint a Jobbik, mert utóbbiak egy elindított folyamatot reagálnak, nem utolsó sorban ennek a folyamatnak hatását erősítő, mintegy seggberúgásszerű előmozdítóként hatva, míg Kotleba egy, a szlovák mainstream nacionalista "jómunkásemberes" társadalmi szemlélet miatt kezeletlen, azon az alapálláson kezelhetetlen, magától burjánzó konfliktusforrásra szopta fel magát és találta meg azt az új bázisát, amiről nem igazán gondolta senki, hogy szervezhetően létezne. Márpedig azért nem gondolta senki, mert ugyanis a tradicionális szélsőjobbot -mint magad is megemlíted- Fico tette maga mögé néhány gesztussal szélárnyékba, bízva abban, hogy ennek folytán szabadabban politizálhat.

Úgyhogy kaján röhögéssel figyelem a XIX.századi nacionalizmus talaján álló szlovák társadalmi reakciókat és egészen biztos vagyok benne, hogy piszlicsárébb módon bukják el a társadalmi többséget az országukban, vagy annak egy részén ma, mint ahogyan a XIX.szd-ban a magyarság tette.

Szvatoplukozzatok nekik még kicsinykét, hogy biztosabb legyen a siker!
roki 2013.11.10 20:06:26
@Csehszlovák Kém:

" és a nacionalisták (Kotleba), meg simán mozgósították táboruk."

Kotleba szavazói elsősorban nem nacionalisták, hanem simán csak egyszerű emberek, akik nehezen viselik, hogy tradicionális etikai és jogi normák nem érvényesülnek különféle okok folytán.

A Jobbik kapcsán is jól érzékelhető a paranoid szélsőjobbozás, miközben a komplett baloldali szavazóbázist állították maguk mögé egyes megyékben....és nem a nacionalista jelszavak miatt.
Hosszabb csend után egy váratlanul érkezett levél rombolta szét a masszázsblog unalomba fulladását. Köszönjük a kedves ismeretlen szerzőnek, hogy ránk gondolt! 43 éves férfi vagyok. Elvált. Négy éve élek úgynevezett távkapcsolatban. A kedvesemmel - nevezzük Líviának - egy internetes fórumon…..
Az IMF októberi Fiscal Monitor jelentését nem terveztem végignyálazni, a magyar médiában megjelent összefoglalókat bőven elégnek gondoltam. Egészen addig, amíg rá nem bukkantam arra a főcímre, amit most én is kölcsönvettem.  A legtöbb magyar kiadvány cikkének az…..
roki 2013.10.21 08:32:36
@nemsirunk:

No látod, ezért esélytelen Bajnai... már mindenki borítékolja, hogy az a brigád az IMF ötleteinek szervilis kiszolgálójaként egy istencsapás volna az egyébként a rendszerváltással lényegében kifosztott és ellehetetlenített magyarországi középosztálynak és az oda törekvőknek.

Vannak a győztes országok között olyanok, ahol a középosztályt még lehetne nyírni, de a vesztes, egyébként is kizsigerelt magyarországinak már csak a csontváza van, nincs mit elvenni tőlük.

Már pedig középosztály nélkül nincs valódi lokális felemelkedés, a vagyonosodás jövőképe nélküli, bérrabszolga proletariátus fogyasztására és a nekik termelő multik profitigényére alapozott gazdaság elsősorban az adóparadicsomokba koncentrálódik.... globálisan.

Az IMF nyaloncok egyértelműen "saját" népük gyarmatosításának olcsó bárű előmozdítói.
roki 2013.10.21 08:37:16
@Fekete Pestis:

Belgiumban valóban van egy, suttogó propagandára alapozódó társadalmi várakozás valamifajta komolyabb érvágásról, de amit én hallottam, az inkább a pénzcserén keresztül történő egyszeri lehúzásról szól, hogy a vagyont az alacsony banki kamatok miatt kp-ban őrzők se maradjanak ki.
roki 2013.10.21 08:43:43
@SemBoga:

Szerintem az ingatlanadó elég esélytelen, az csak rágócsont, hiszen odavágja az ingatlanszektort rendesen, már pedig pont az építőipar az olyan iparág, amelyik minden országban a növekedés belső motorja tud lenni.

Mondjuk van egy-két olyan ország, ahol nem jelentene problémát az építőipar bezuhanása, mert legfeljebb hazamennek a vendégmunkások, de igen sok helyen komoly problémák jelentkeznének foglalkoztatásban, növekedésben.
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
Slovensko, do toho! Pered: cumi van 2013.10.17 12:17:09
Ezt kapd ki: A nemzetállamot építő Szlovákia egy magyar többségű települése szeretné visszakapni a magyar nemzetállamot építő időszakra utaló elnevezését, amelyet a kommunisták neveztek át egy nemzeti szlovák történelmi alaknak tartott nevével, aki egy szláv származású…..
roki 2013.10.18 12:42:19
@concret:

Dehogy középutas CSK, ő bizony kőkemény tót nackó, aki, a feltehetőleg általa is ismert, ámde kényelmetlen mainstream tudományos eredményekre fittyet hányva egy-az egyben leveszi a XVII.szd-től kezdődően a térség megosztására és a hatalmi viszonyok ellenőrzése érdekében összetákolt, a győztesek igazságaként eladott katkó-jezsuita konstrukciót.

Tulajdonképpen ő folyamatosan azt az alkut kínálja, hogy fogadjuk el a szvatoplukos ősszlovák fasságokat mint tárgyalási alapot és akkor majd a szlovákok is jók lesznek a felvidéki magyarokhoz, megsimogatják a buksijukat, engednek egy kicsit a jelenlegi szélsőséges és merev álláspontjukból...

...csakhogy a szlovákoknak mindenképp engedni kell, hiszen a jelenlegi állapotukban a cigány öntudatra ébredés fogja megenni őket reggelire.

Tulajdonképp CSK ravaszkodása arról a kétségbeesett kísérletről szól, hogy a magyarok irányába történő kiegyezés segítségével szeretnék elmozdítani a szlovák társadalmat a cigányok jelentette kihívás kezeléséhez megfelelő irányba.

Szerintem pedig, ha eddig ennyire merevek voltak évtizedekig, most már nem kell elkapkodni a dolgot, nézzük meg, hogy miként eszik meg a tótok azt, amit maguknak főztek, egy-két évtizedet még nagyon is kibírunk.
roki 2013.10.19 08:31:37
@concret:

" (amibe az a pár millió tót ott a Felvidéken sehogy sem fért bele, de ezzel érdemben mit sem törődtek)."

Nekem belefér...de nem azzal a hazugsággal együtt, amivel legyártották őket a különféle hatalmi érdekek isten földi országának bamba szántóvetője formában.Lássuk a csupasz igazságot, ha már módunkban áll megismerni a történelmet, mivel a modern eszközök, pl. internet ezt lehetővé teszik cenzura mentes formában is.

"Nyilván, Ti úgy gondoljátok: valamelyik népnek (konkrétan a tótnak) kapitulálnia kell, nincs más út. "

Tény, hogy a tótoknak elég szar dolog lesz szembenézni a történelmi folyamatok információival, de egyék meg, amit főztek maguknak, ill. főztek nekik.

...és igen, nem fér bele Tessedikovo településnév, mert én értem az üzenetét, ami így szól:

Magyarok, ezentúl Tessedikovo településen laktok, ahol mindig eszetekbe kell jusson, hogy szlovákot csinálunk belőletek, ha tetszik, ha nem, pont úgy, ahogy Tessedik Sámuel csinált szlávot, a korábban más etnikumú, vegyes evangélikus lakosságból.

...ezzel az etnokulturális identitást elrabolni akaró hatalom kigúnyolja természetesen Tessedik Sámuelt is, aki senkitől el nem vett, ellenben adott. Vallási értelemben szabadságot adott az evangélikusoknak azzal, hogy a latin helyett a másik szent nyelven hirdette az igét, ímmár a latin dominálta világban támadhatatlanul, adott, adott a sok etnikumú közösségnek egy olyan nyelvet, ami senkit előnybe nem hoz, mert alig születtek vele.
Az átnevezés csak nevetségessé teszi a romákat. • Átnevezik a város által működtetett étkezdékben a cigánypecsenyét Hannoverben • A német élelmiszergyártók tiltakoznak • Cseh roma szervezetek abszurdnak tartják az átnevezéseket • A német roma…..
roki 2013.10.08 15:58:51
@Csehszlovák Kém:

Hát ez az.....;))))

Lószart születik romának, azzá lesz.
Születni gádzsónak és gádzsinak születik, majd a fiú serdülő korára lesz teljes jogú tagja a cigány társadalomnak, a lány pedig akkor lesz romnyi, ha egy roma férfi asszonyaként szül egy fiút.

Aki képes értelmezni a Goj Motorosok névadásában megbújó sértést a szintén ókori jogértelmezési determinációk hordozásával gyanúsított zsidók irányába, annak szemének kellene lenni arra is, hogy ez a nagy romázó divat nem más, mint a cigányok nevelő szándékú szopatásának felvezetése.

Ahol van roma, ott kell lennia jogértelmezési körön kívül álló gádzsónak is, aki sajátos jogszemléleti alanyként egy roma számára szabad préda. A cigány emancipáció addig nem jöhet létre, míg a cigány lelkek mélyén él a roma ilyetén joga. Ahhoz, hogy ezt a meglehetősen szofisztikált álláspontot az átlagos cigány befogadási szinteken tömegesen megértsék, ahhoz szükséges a megfelelő nevelési szándékú stratégia.
Bárkik, bárhol is találták ki a romázást, feltehetőleg az a szándék vele, mint a rakás kutyaszarral, amit ha színpadon elejtve látunk, akkor biztosra vehetjük, hogy előbb-utóbb előkerül a kiskutya is, aminek orrát szobatisztaságra nevelés szándékával beleverik.

Magyarországon egyre erősödik az az egészséges és őszinte öntudat, amelyik kiköveteli önelnevezésként a cigány etnikumnév használatát.
roki 2013.10.08 16:59:50
@Csehszlovák Kém:

" A "cigány" elnevezés pejoratív, idejétmúlt hivatalos elnevezés tekintetében."

Kár, hogy az érintettek nem tudnak róla, lásd. ÖCO, MACIKA, stb.

Hivatalos elnevezés tekintetében sem pejoratív, ráadásul továbbra sem kaptunk útmutatást tőled arra, hogy miként tudnák feloldani azt a tényleg pejoratív jogszemléletet amit a cigányok felfogásában élő roma-gádzsó viszony képez le.

Láthatólag nem tudsz mit kezdeni a továbbra sem azzal, hogy a cigány társadalmon belül a roma az nem etnikumnév, hanem társadalmi státus jelzéshez kapcsolódik, a joggal rendelkezőket illet a közösségen belül, míg a cigány közösségen belül joggal nem rendelkezők is léteznek, őket gádzsi/gádzsó névvel hívják, mint a cigány társadalmon kívülieket, akiket természetes prédának tekintenek.

Sajnálatos, hogy a fejed a homokba dugod a doktríner liberalizmus irányvonala mentén, mert a nekik engedett szabadosság mentén önsorsrontóan tör elő a cigányság fegyelmezetlen rétegeiből ez a világnézet, amit talán legjobban a népzenéjük szövegeiben foghatsz meg.

Mai, divatos nóta és szemlélet:

"Haragszanak, hogy én élek, hogy én a gádzsókból élek,
Hát cigány vagyok, jól élek, a gádzsókkal nem cserélek."
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
roki 2013.10.07 18:53:10
>>Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi esemény

A kifejezés jelentéstartalma feltehetőleg nem véletlenül nem ismert széles körben a tótok között... feltehetőleg nem a néplélek generálta frappáns reakcióként egy széles körben tanulságot adó eseményre, hanem politikai aknamunka vezetett elterjedéséhez, elterjesztéséhez egy szűk kör részéről, akik gúnyolódni szerettek volna a magyarság adott időben kialakult nyomorúságos helyzetén és netán éket akartak verni két etnokultúrális közeg közé.Megfogalmazója lehet éppen úgy Habsburg indíttatású, mint lehet a hegyek között a világtól lemaradt jezsuita/katolikus, bundapálinkás alsópapság megélhetési pánikfélelmeinek kivetülése is a hirtelen innovatív politikai fejlődésnek indult Pest központú (magyar)politikai nemzettel szemben.

Kossuth oldalán szlovákok tízezrei, míg Stur alig tudott mozgósítani pár száz lézengőt a Habsburgok oldalára.

A "Világos" kifejezés jelentéstartalmának nem ismerése, netán a jelentéstartalom nem tovább adása arra utal, hogy a társadalmi többséget kitevő szlovákságban nem munkált soha zsigeri érzelem a magyarság irányában, nem gyülemlett fel vesztes küzdelmek hiányában olyan zsigeri ellenérzés, ami okozhatta volna a káröröm intézményesülését "Világos" felemlegetésével. Ez a világosozás nagyon úgy tűnik, hogy kevesek számára bírt csak valódi jelentéstartammal, ellenben ezen keveseknek kezében volt sokak füle, akik aztán felszínesen befogadták a nekik szánt csasztuskát.

Kimondottan a felvidéki, szlávgyártó jezsuitákra és a katolikus papságra gondolok, akik számára a magyar politikai nemzet '48-ban, mint intézmény maga volt a kénköves mennykő...mert a forradalmak nem csak a Habsburgok ellen robbantak ki, de az ellen a világrend ellen is, amit a császárság és a Róma központú egyház összefonódása képezett le.

Kossuth nem véletlen záratta dutyiba az esztergomi érseket...
roki 2013.10.07 19:15:10
@Csehszlovák Kém:

>>'hogy Hungáriában magyar etnikum gyakorlatilag teljesen kisebbségbe szorult, etnikai alap sokkal régebben óta nem volt már a "magyarkodásra", úgy jártatok, mint a bolgárok, így gyakorlatilag néhány középkori legendából kellett kitalálni összerakni ezt a mesét "a magyar nemzetről".'

Nem etnikai alapon szorult kisebbségbe, hanem etnokulturális alapon a különféle ellenében ható machinációknak köszönhetően, amik vallásváltáson, nyelvváltáson keresztül fejtették ki hatásukat.

Ne feledd, hogy sehol sem találják az ősszlovákok temetkezéseinek nyomait, tehát kora középkori szlávok hiányában bizony a szlovákok mások mellett főként a X-XII. szd. során egységesült, magyarnak hívott etnikumból lettek vallásváltások, kultúra váltások és nyelvváltások hatására.
roki 2013.10.07 20:17:07
@Csehszlovák Kém:

Az elméleted azon a ponton hibádzik, hogy kedvedre kijelölt fix etnikumokkal szeretnél dolgozni, miközben az etnikai-,etnokulturális-, politikai- nemzettartalmak különféle hatásokra igen sokszor és igen sokat változnak, miközben a térséget belakó emberanyag pedig nem annyira.

Amit teszel, az félszemű tót nacionalista igyekezet, hogy egy, a politikai véletlenek szerencséjéből megnyertnek hitt háború teremtette győztestudatból fakadó önképhez megfelelő 'szláv' múltat teremtsen ott, ahol ez a valóságban nem nagyon volt.
Végre egy tökös kelet-európai politikus, aki kiáll a zsidó érdekekért is! • Miloš Zeman Hradec Kralovéban rendezett Zsidó napok ünnepségen vetette fel: Csehország izraeli nagykövetségét át kellene helyezni Tel Avivből Jeruzsálembe • A cseh…..
Egy nagyon fura időszakot élünk, amikor tulajdonképpen minden és mindenki jelen van és hallat magáról. Persze a pénzügyi és banki szférát leginkább a negatív hangok lengik körbe, a média a csalódottak zsivaját erősíti fel, miközben szinte mindenki elsiklik a pozitív jövő…..
roki 2013.08.29 16:48:45
@szűkebb pátriárka:

Halihó.... nincs értelme bérelni akkor, ha egy ingatlan megvásárlásához felvett hitel törlesztője alacsonyabb, mint a bérleti díj. Márpedig jelenleg ismét kialakult ez a felállás, tehát már csak ezért is érdemes vásárolni most.

Aki a nyugatot emlegeti, az tegye hozzá, hogy ott sok helyen az emberek többségének esélye sincs önálló ingatlan vásárlására, mert az árak olyan magasak.

Az ingatlanárakat részben a reprodukciós költség is meghatározza, ezért is van az, hogy manapság nem épül eladási célú ingatlan....egyszerűen többe kerül a kivitelezés, nincs az értékesítésen profit.
roki 2013.08.29 16:50:10
@Brix:

Ha te látni fogod a fényt az alagút végén, akkor az azt jelenti, hogy kiért belőle a vonat, amiről lemaradtál.
Tegnap megjelentek a legfrissebb, 2013 júliusáig összesített munkaerőpiaci Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatok és a hozzájuk kapcsolódó kormányzati győzelmi jelentések is. A Ténytár pedig szokás szerint a kákán is csomót keresve próbálja elbagatellizálni a kabinet…..
roki 2013.08.29 09:01:48
@walaki_aki:

"Ki az a barom aki kimegy 150-ért amikor keresheti a többszörösét.."

Olvass figyelmesebben.

150.000-re van bejelentve, de a kinti 5-6-7-8 eurós órabérrel számolják el a jövedelmét.
Mivel a kiküldetésben dolgozókra nem vonatkoznak a fogadó ország munkajogi szabályai, így különösebb ellenőrzés nélkül dolgoznak napi 10-11 órát, a hét hat napján akár.
Tessék számolni... de megteszem helyetted.
26x11x8 = 2288 euró
Ebből beérkezik Magyarországra 500 eurója, bruttó fizetésként, ennek nettója 115.000...ez a jövedelmének egyik fele. Másik része pedig 2288-500= 1788 euró zsebbe.

Egyáltalán nem olyan rossz az a pénz ugye?

Természetesen ne mez az általános, általában 1000-1300 euró körül keresnek tokkal-vonóval olyan emberek, akiknek se nyelvtudásuk, se tőkéjük, se semmijük nincs, hogy nyugaton bejelentett állást találhassanak.

Ezek a cégek természetesen vigyáznak arra, hogy a melósaik ne nőjék ki magukat és ne tudjanak önállóan kint elhelyezkedni, pl. ugyanazon a munkahelyen....még időben lecserélik őket egy-egy projekt végeztével és adott munkavállaló Magyarországról újra kezdheti az egészet egy másik cégnél, akár násik országban.

Ez bizony egy nagyon gyakori foglalkoztatási forma és tömeges a kétkezi munkások körében. Ha nem tudsz róla, akkor talán szélesíteni kellene a látókörödet azzal, hogy a munkaerőbázis legszélesebb, kétkezi munkásokat leképező tömegeivel is szóba állsz néha.
roki 2013.08.29 10:33:38
@walaki_aki:

....viszont a foglalkoztatasi es az annak kovetkezteben kialakulo novekedesi csapdabol mutat kiutat.

A kint keresett jovedelmmek idehaza generalnak fogyasztast es idehaza gerjesztik a fogyasztas kovetkezteben a foglalkoztatast is.

Annyi a titka az egesznek,hogw kicsit felre kell nezni az adoellenoroknek; mert csontra adoztatott formaban senki sem visz ki melost kulfoldre.
Orban kijelentese a 'nem azt kell adoztatni, amikor megkeresi, hanem mikor elkolti a penzt' eppen ezt az EU~s orszagokban torteno foglalkoztatas varhato felfutasat takarja.
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
roki 2013.08.18 22:32:48
Csehszlovák Kém.... elég rossz az optikád, nem vagy egy sasmadár.

A Fradi szurkolók azon a zsigeri gyűlöleten röhögtek a molinóval, ami kampányszerűen kívánja felvonultatni a II.VH. negatív figuráit, bizonyítandó, hogy a magyarok mecsoda nácik, pláne a jelenleg hatalomban levő garnitúra... mert ugye, mikor SZDSZ diktált, akkor avantgardra volt satírozva a nemzetközi megítélés, egy fia nácit nem hurcolásztak, mint véres rongyot,pedig 20 évvel fiatalabban még akár félelemkeltők is lehettek volna, nem pedig mint most, kilencvenesen a halálközeli szánalomkeltők.

A feneketlen gyűlöletetekkel eltelve nem látjátok, hogy a világot messze nem érdekli a ti optikátokkal a dolog, még az egészséges öntudatú zsidók is úgy vélekednek, hogy ma már van olyan erős Izrael állam, hogy szavatolja a biztonságukat, nem kell a biztonságérzet minduntalan újrarögzítéséhez az együttélő többségi népességet újra és újra, erőt felmutatva fenyíteni.

Itt bizony úgy tűnik, hogy a zsidók trimmelt farkával a csalánost verve ki tudja milyen titkosszolgálatok sütögetik pecsenyéjüket.... a Fradi-tábor pedig azon kacagott egy jót, hogy megmakkant a nagy nehezen összevadászott halacska és így kicsúszott a magyarok lejáratására skandallumot felépíteni akarók markolásából... lehet újabbabbat keríteni a propagandához.

...ami ugye a természet törvényei szerint egyre nehezebbé válik, és érthetővé teszi a sistergését azoknak, akik itt tallihózva náciznak..... bár talán a klónozással a tudomány megoldhatja a problémát.

Mit szólsz hozzá?
DNS maradványaiból klónozzuk-e Csatáryt, hogy meghurcolhassátok?
roki 2013.08.18 22:58:25
@Csehszlovák Kém:

A Benes dekrétumok, azok ugye nem származás alapján sújtották az érintettek, ott a kárvallottak nevét húzták, mint a lottériát.

Tudod mi az igazi szégyen?
A Benes-dekrétumok máig érvényben vannak csak azért, mert van győztes és van legyőzött.

Pont a Benes-dekrétumok léte teszi nevetségessé, ha valaki azzal érvel, hogy pfűűű. :"származás alapján".

Tudod mire figyelmeztetnek a Benes-dekrétumok?

Arra, hogy ha sok embert nyírsz ki, akkor feltétlen nyerd meg a háborút, mert csak a győztesség ad felmentést.
...az etika ugyanis szart sem ér.... egy győztes simán arcul ütheti az etikáról mormogókat és életben tartja a Benes-dekrétumokat, pedig annak nevében is sokakat sújtottak... származás alapon.
roki 2013.08.24 17:35:52
@Csehszlovák Kém:

Nem, ma már nem veszik el, de jogszerűnek és a revansérzet miatt nemzeti büszkeség forrásának tekintik azokat az eljárásokat, amikor a Benes-dekrétumok alapján annó elvették....mert ezért tartják életben ma is azokat a dekrétumokat.

Ha analógiát vonunk a Csatáry esettel, akkor a fradi "B"-közép pont ugyanezen logika mentén búcsúzik molinóval tisztelegve a feltehetőleg, bár nem bizonyítottan háborús bűnöstől.

Nyilvánvalóan tudták a molinót pingáló éceszgéberek, hogy Csatáry ténykedésével hozzájárult zsidók kiirtásához, ámde sikertelen az ezzel történő szembesítése, mert a halál, mint felsőbb erő ezt lehetetlenné tette.

A győztességi alapon életben tartott Benes-dekrétumokról is tudja mindenki, hogy védhetetlenül etikátlan, sőt törvényszegő viselkedéseket takargatnak vele, de senkinek sincs eszében visszavonni őket, mert nincs erő, ami megparancsolja a visszavonást, maguktól pedig pont leszarják az etikát, sokkal fontosabb önnön győztességük tudata.

Ne kerteljünk, hatvan év nevelés ide, hatvan év nevelés oda, de a fradi "B"-közép pont ugyanazzal a sunyi büszkeséggel vágja oda az MTK szurkolóknak a zsidók kiirtását, mint ami indíttatással a csehek és a tótok ragaszkodnak a Benes-dekrétumokhoz.

...és amiért nincs komolyabb etikai indíttatású társadalmi reakció a fradi "B"-közép sunyi provokációjára, annak oka, hogy a fenti dilemma nem etikai síkon, hanem győztes és legyőzött dimenzióban lett kezelve idáig.
Legalábbis egy több mint hatvan vizsgálatsorozatot feldolgozó tanulmány szerint a nem-hívő emberek intelligensebbek azoknál, akik vallásosak. Ennek elsődleges oka a szerzők szerint a vallások irracionális, tényekkel nehezen vagy egyáltalán nem alátámasztható lényegében…..
roki 2013.08.18 18:57:27
@fehérfarkas:

"A Föld lakossága 7 milliárd, ebből a muszlimok 1,6 milliárdan vannak.
Ebből logikusan adódik a kérdés: vajon a nem a magas életszínvonalú iparilag fejlett országokban lakó keresztények, ateisták, hinduk, buddhisták, animista vallásúak is az iszlámnak köszönhetik az elmaradottságukat? "

Nem állítottam, hogy az összes, önhibájából a nyomorban fetrengő társadalom a mohamedanizmusnak köszönhetné civilizációs mélyrepülését, ellenben a bigottan vallásos iszlamista közeg egy kitűnő példája annak, hogy miképpen vezet, maguk idejében fejlett magaskulturákból út a kilátástalanság felé.

"ebből a muszlimok 1,6 milliárdan vannak. "

Ami létszám egyre inkább a gyengeséget és kilátástalanságot előídéző okká kezd válni azok után, hogy adott ideológia vezető értelmisége képtelen volt a létező erőforrások és a népességszám közötti egyensúlyhoz vezető társadalomfejlődést megtalálni.
Az állatvilág is produkálja a hirtelen kitermelődő külső erőforrásokon(európai gyógyászati eredmények, európai gép-technológiai és termesztéstechnológiai eredményeknek köszönhetően dömpingáras élelmiszer) felszaporodó populációt, de ott is rendre a létszám összeomlása a következmény, feltételezhetően ugyanez a helyzet fog előállni az erőforrásait túlszaporodó közegben. Vagy elpusztítják egymást a belső törésvonalak mentén képződő ellentétek okán, vagy megeszik egymást. Egyiptomban, Szíriában, ez az erőforrásokat túlszaporodó frusztráció tör utat.

Látunk különben felelős civilizációs teljesítményt, Kína pl. képes az elérhető erőforrásaival összhangban álló lakosságszám kialakítására, amire a mohamedán világ szellemi elitje épp ellenkező előjellel gondol, azt hiszik, hogy a magas népességszám erőt jelent...mert gondolkodni csak a hódításban képesek, a mindennap kicsivel nagyobb kenyér stratégiája sosem volt sajátjuk.
Piroslap Ne verd meg a fideszest! 2013.04.06 18:02:47
Ha lehet hinni a fideszes pártpolitikusnak, Kocsis Máténak, ma is és tegnap is megvertek egy Fideszes aktivistát. Na ezt ne! Van az a pont, amit nem lehet és nem is szabad átlépni. Normális és békés Magyarországon szeretnék élni. Igen, engem is mélyen felháborít a Fidesz…..
roki 2013.04.07 20:12:39
@Nero Bianco:

A kiskereskedelmi forgalom már négy éve esik, a mostani visszaesés viszont már annak köszönhető, hogy nem 9.9 millió ember fogyaszt belföldön, hanem jó, ha 9.2 millió....aki viszont keresni fog és ebből költeni, részben Magyarországon.

A beruházások tartós mélyrepülése következtében jelentős elhalasztott beruházás halmozódik, ami egy elfogadható finanszírozás mellett bármikor startolhat.

Ha gyökeresen változik egy országban a politikai stratégia, akkor előfordul, hogy a távozó garnitúra leépíti a folyamatokat, míg az új politikai berendezkedés előbb kialakítja a kereteket és utána indítja beruházásait az időközben akkumulálódó források felhasználásával.
Orbánék politikai szempontjából most lesz időszerű a beruházások beindítása, hogy a nyilvánvalóan bekövetkező gazdasági siker szárnyán megnyerhessék 2018-at is.
roki 2013.04.07 22:04:34
@Nero Bianco:

Ahhoz elég szakszerűek voltak, hogy kifogják a szelet az IMF szélvizén a hatalmi status quo fenntartása érdekében a jelenlegi politikai garnitúra gazdasági ellehetetlenítésén fáradozók vitorlájából és ím már meglehetős szabad kézzel csinálhatnak politikai elképzeléseikkel összhangban álló gazdaságpolitikát a kényszerpályák helyett.

Amúgy pedig mindenki tudja, hogy fellendülés VAN.
Tartós, több évtizedre kiterjedő konjunktúra kezdődött a világban, amiben Magyarország lapjai jók, köszönhetően víznek és vele összefüggésben élelmiszernek, így nincs az a gátló tényező, amely tartósan fejthetné ki visszahúzó hatását, mert a piac még a legnagyobb szereplőket is képes büntetni akkor, ha logikája ellen lépnek fel politikai célok érvényesítéséért.
Ballib oldalól negatív kommunikációval már képtelenség lesz nyerni, rá fog kényszerülni a politikai garnitúra, hogy olyasmit vezessen fel, ami megfoghatja a többség fantáziáját.... no én kíváncsi leszek, hogy mikor lesznek képesek túllépni saját árnyékukon.
roki 2013.04.07 22:21:04
@Orbán Diktor:

Ahogy elnézem, inkább a szaxiztatáshoz ért.
Fejlődés és a Nyugat vs. ellenforradalom és provincializmus - ez a cseh elnökválasztás legfontosabb üzenete. Előttem van, ahogy kinyitják a jobboldaliak a Magyar Nemzetet vagy bármelyik jobboldali weblapot, félelmetes, hogy mennyire nem működik a Fidesz ellenség/barát felismerő…..
roki 2013.01.30 19:20:32
@Csehszlovák Kém:

'Elhiszem, hogy a jelenséget Magyarországról nézve meglehetősen egyedi szemmel közelítem meg, de ez a gondolkodás nyugaton és néhány szerencsésebb közép-európai városban, régióban, meglehetősen általános már. Azért visít itt mindenki, te is, mert lényegi dolgokra tapintok rá, amikor megkapargatom az emberek szemébe port hintő nacionalisták propagandáját.'

Lószart babám....lószart vagy te trendi, avantgard, vagy bármi lényegest látó.

Pont olyan vagy, mint emblémaállatod, a csahszlovák cuclista népi bárgyúságot erénnyé gyúrni akaró vakond által előadatott eszmeiségből következik. Eccerű....és naiv...vagy pedig intrikálsz.

Az európai egyesítés továbbra is érdekről szól és nem elvekről. Arról szólt már Napóleon alatt, arról szólt Hitler alatt és ma is arról szól, bárhogy pántlikázzák... te meg rácsodálkozol erre-arra, mint rövidlátó vakond aki véletlen a fényre keveredett a likjából.

Rasszizmusról és egyebekről, pl. általad nacionalizmusnak billogozott patriotizmusról pedig láthatólag lövésed sincsen.
Az EU szívében például dúl a rasszizmus, csakhogy a népek megtanulták nem kimutatni érzelmeiket és véleményüket a PC követelmények támasztotta megfeleléskényszer miatt.... de ettől még nagyon is résen vannak, mikor érdekeik védelme a tét és messze könyörtelenebbül döntenek és ítélnek mint az, aki természetes bizalmatlanságának rasszistának is értelmezhető állásfoglalással ad hangot, kibeszélve azt ami a szívét nyomja.

Ismét sikerült a szlovák néplélek egy jellegzetességét produkálnod, amikor magadat magyar nemzethez szívvel lélekként tartozónak állítva be azt a hiszemet kelted, hogy az ilyenféle önostorozásod hiteles és a magyar nemzet tagjai által követendő kellene legyen.

Javaslom, hogy inkább a tótokat próbáld rávenni holmi önostorozásra, mi magyarok akkor néznénk fel talán rád, nem pedig ilyenkor, mikor a mi kontónkra huncútkodnál.
roki 2013.01.30 19:27:21
@gwr:

'a szerző ugyanezt a szellemi szintet képviseli a "másik oldalon", vagyis imád általánosítani, és azonnal náci, fideszes, turáni faszkalap vagy mongol (nem vicces, Slota-hívek szavajárását használja ez a felvilágosult progresszív européer) lesz mindenki, aki ellentétes véleményen van.

aki lemocskostótozza: náci, rasszista
aki turáni faszkalapozik, vagy mongolozik: felvilágosult liberális'

Telitalálat.
Szájkosarat húzott a fejére, pórázt kötött a nyakába kedvenc ölebének a gazdi. Mert politikailag van a hangulat keltve - Navracsics is egy utolsó hangulatkeltő!! - Bayer nem egy ostoba gyűlölködő kretén, akinek mindegy, Illyés vagy Babits, de azért tuti ami fix a szájkosár és…..
roki 2013.01.09 18:16:34
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Már miért lennék rokkant????

rocker... esetleg mond valamit???
roki 2013.01.09 18:18:56
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

'Leírunk egy jelenséget, amivel naponta szembesülünk. DE!!! Akkkor sem!!! Ééérted? '

Hogyne érteném... vannak tabuid és erre még büszke is vagy.
roki 2013.01.09 18:21:04
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Nem lófaszt, mert bizony erről szól a dolog.

A baller szavazóbázis pont olyan mértékben rasszer, mint a jobbolodali, csak legfeljebb szereti magát illegetni a jófiú szerepében és emiatt lenyeli a nyálát.
Kedden délelőtt a 4K! bejelentette, hogy Bajnai Gordonnal nem kötnének politikai szövetséget, tehát nem állnak be az Együtt 2014 mozgalom kötelékébe. Ellenben az új választási rendszer miatt készek megállapodni az ellenzéki erőkkel. Istvánffy Andrással, a 4K! elnökével, és…..
roki 2012.11.15 12:18:52
@Dr. Furia:

Az USA pl. ilyen, mert neki van egy erős gazdasága, míg nálunk ugyanaz a politika az import megugrásához vezetne, ami ikerdeficiten keresztül jó kis válságot generál.
roki 2012.11.15 12:38:39
@Dr. Furia:

Az általad felvetettek mélyén is megbúvó baloldali szemlélettel az a baj, hogy úgy gondoljátok, hogy a közteherviselés hatékonyságának növelése az úton keresztül valósul meg, hogy a 'gazdagtól' elveszi a 'vagyont' kis lépésekben ugyan, de elveszi és ezt kiosztja azok között, akik 'szegények'.

Valóságban viszont az adóeltitkolással a közteherviselésből kivont jövedelmek és a többnyire ingatlanban megnyilvánuló vagyon nem feltétlen fedi egymást.

Az illegális jövedelmek nagyon is keletkeznek olyan környezetben, ahol nincs számottevő ingatlanérték.

Többnyire illegális, féllegális tevékenységből származó több százezres jövedelmek keletkeznek úgy putrikban is akár, hogy 'szegényeket' a baloldali szemlélet még a segélyezésra alanyi jogúak közé is sorolja.

Ha korábbi módokon nem lehet adóbevallásra, adófizetésre szorítani ezt a réteget, éppen azért, mert nincs veszteni való ingatlanvagyonuk, aminek védelmében a törvénykövetésre szoríthatók lennének, akkor olyan adónemeket kell kitalálni, ami őket is eléri....pl. telefonadó egy olyan szolgáltatás után, amit illegális tevékenység szervezés miatt sokat kell igénybevenni olyanoknak is, akik más módon nem adóztathatók.

Természetesen úgy volna helyes, hogy ezekkel az új adókkal párhuzamosan más, a tradícionális középosztályt terhelő adók kivezetésre kerüljenek, csakhogy a ballib politika ezeket támadná leginkább, hiszen ezek veszélyeztetnék az általuk helyesnek ítélt redisztribuciós szisztéma forrásait.
roki 2012.11.15 12:42:07
@Dr. Furia:

Nekem spec. már nincs válság, sorra kapom idehaza is munkákat,már ott tartok, hogy ezt-azt le kell mondanom, mert korábbi, mindent bevállaló álláspontomra válaszul mindenre fel is kértek. Javulnak a jövedelmi pozícióim, de készséggel elismerem, hogy ez még nem általános jelenség.