Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mistinguett

204 bejegyzést írt és 2141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
Mistinguett A franciák szaga 2011.04.14 17:00:00
Mert nincs téma, ami minket megriasztana, mert nincs tabu, melyet ne másznánk meg nagy-nagy örömmel, ma a franciák és a fürdés közti relációról leszen szó. De előtte egy kis izé. Mielőtt itten belemerülünk a nagy francia fürdőkádba, hadd emlékeztessünk arra, hogy mint…..
mistinguett 2011.04.14 19:20:52
@Edecker Bürger: Ahh kössz. :)
mistinguett 2015.09.08 22:10:19
@kisQtya: Látod, ezt a dolgot nem értem. Irtó sok embertől hallottam már ilyen rémtörténeteket, hogy itt meg ott találkozott franciákkal, akik így meg úgy nem tisztálkodtak.

Én Franciaországban élek 11 éve. Voltak francia lakótársaim, vendégeskedtem barátoknál, azok családjánál, volt francia feleségem is. Jártam itt egyetemre, dolgoztam több helyen. SOHA, de tényleg és komolyan, soha nem tapasztaltam, hogy a körülöttem lévő emberek ne tisztálkodnának rendesen. Illetve de, egyszer volt egy munkatársam, akinek mindig izzadságszaga volt, de őrá a francia kollégák ugyanúgy ki voltak akadva, mint én.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne lennének igazak a rémtörténetek, amiket hallok, tényleg nagyon sok helyről. Annyian mondják, biztos igazak. De értetlenül állok előttük.
A sötét középkor elrettentő ismertetőjegyei között az élen szerepel a személyes higiénia hiánya. Mai tisztaság felfogásunk szerint ez nagyjából helytálló, ám akkoriban másképp gondolkodtak erről. Egyébként szoktak fürdeni is, amíg a szifilisz elterjedésével és a nagy…..
Ahogy már korábban is írtam, a Szegedi Szabadtéri Játékokat idén a vojázsblog sem hagyta ki - az utolsó kánikulai hétvégén Szegedre látogattunk. Azt már induláskor eldöntöttük, hogy megérkezéskor halászlével indítjuk a kiruccanást, este pedig ugye színház, de a több…..
A vaj állati eredetű étkezési zsíradék, melyet a tej föléből köpüléssel állítanak elő. Színe a tejadó állat takarmányától függően a fehérestől egészen az aranysárgáig terjed. A vaj már az ókorban is ismert volt. A görögök és a rómaiak sebösszehúzó…..
Sok oka van annak, hogy Storyville az amerikai dél egyik legizgalmasabb városa, New Orleans legendás negyede lett: a születőben lévő jazz találkozott itt az prostitúcióval, elképesztően érdekes kulturális elegyet alkotva. Még az 1890-es évek második felében történt, hogy a…..
Márciustól az országban elsőként Szegeden valósul meg a mindenki számára elérhető városi kölcsönbicikli-rendszer, írja a szegedcafe.hu. A város 12 pontján 70-80 kerékpár áll majd a szegediek rendelkezésére, további 20-30 pedig a cégnél lesz arra az esetre, ha szervizelés…..
mistinguett 2013.01.14 21:59:06
@4x4: @igazi hős: Illetve nem csak a bicajok száma számít, a lerakóhelyeké is, 1000 bringához tízszer annyi lerakat is kell.

@coolszeged: "Nyilván éjszaka, egy vérbe fagyott, elgázolt felhasználó mellett hatósági tanúnak lenni nem felemelő." Nem, de ha tényleg a turistáknak szánjátok, akkor itt azért komoly ellentmondás van. Nap közben a családos turisták vannak többségben, akik nyilván nem kérik majd a biciklit gyerekkel, este 9 előtt (ami ugye inkább 8, hiszen 9-re már le kell tenni a bringát) a célközönségetek szerintem nem megy sehova. (Strandra, persze, délután hattól tök üres lesz az összes újszegedi lerakóhely.) Szerintem gondoljátok át ezt a dolgot még egyszer, biztos van valami normálisabb megoldás.
mistinguett 2013.01.14 22:01:08
@free1111: "hogy létezik korrupciómentes közbeszerzés, főleg a közszférában"
Mért, milyen szférákban van még közbeszerzés?
(Játék - aki kitalálja, hogy ez a kép melyik reci illusztrációja, az meghívhat sörözni.) Itó Projekt [Itó Szatosi / Ito Keikaku] (1974-2009): </Harmónia>[ハーモニー Hámoní, 2008] ford. Mayer Ingrid és Oroszlány BalázsAd Astra, 2012. japán / kortárs /…..
Ilyen az, mikor a halott beszélni kezd. 2012. május 5-én írtunk egy poszt. Azóta semmi. Sőt, azóta bezártuk az anyablogunkat, megfogadtuk, hogy soha többé nem írunk, kizárólag a munkának, a családnak meg a nemzet és társadalom építésének szenteljük minden erőnk s…..
Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések.…..
Száz év múlva az akkori diákok hitetlenkedve faggatják majd tanáraikat: az tényleg úgy volt, hogy a 20. század végén, 21. század elején a mértékadó értelmiségiek megakadályozták az államokat abban, hogy hiteles adatokat gyűjtsenek legégetőbb problémáikról? Az tényleg úgy…..
mistinguett 2012.11.18 14:04:27
@szégyenbélyeggyűjtő: Tudtommal ennek a definíciónak az eredetije nem a cigányokra, hanem a zsidókra vonatkozik:
Zsidó az, akit embertársai zsidónak tartanak.
Nem tettem idézőjelet, mert nem emlékszem a pontos mondatra, de nagyjából így szólt, és Jean-Paul Sartre Vádirat az antiszemitizmus ellen című könyvéből való. Ugyan én nem foglalkoztam soha ezzel a kérdéssel, de úgy rémlik, elég nagy vitát kavart ez a definíció, az egyébként kommunista humanista Sartre nem kevés baloldalinál rúgta el vele a pettyest.
Sok helyen van sajnos komoly troll ellenesség a blog.hun!!! Eggyesek szerint már a legnagyobb baj a trollok jelenléte!!! Troll üldöző blog is van!!! Postolok a postba beírják hogy trollok ne szóljanak hozzá!!! Engem mind troll hozzászólót különösen bánt hogy mire jó ez a nagy troll…..
mistinguett 2012.10.04 22:34:46
mistinguett 2012.11.14 13:41:45
@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:
Most azért mert zsidó vagyok????

Az ilyen nácik miatt ilyen a színvonal a magyar blogoszférában... Szabad oszrágban élünk, ezitt nem a te felületed, hanem az indexé, ha nem tudnád, jogilag te NEM akadályozhatod meg, jogy mit csináljak kommentben.

Vegyél vissza az arcodból, melegen anájlom!
Mistinguett Hideg 2012.11.06 09:25:00
Kedves látogató, ezúton tudatom veled, hogy ez a blog itten mély álomba szenderült, de jól van. Várja a múzsát, aki majdan csókjával felébreszti a hétfejű sárkánygyík karmaiban, valamint képzavarokban egyaránt kéjesen hentergő szerzőt, aki én vagyok. Mondjam másképp?…..
mistinguett 2012.11.08 08:49:15
@Sigismundus: Hogy mondta Woody Allen? Elolvastam a Háború és békét. Oroszokról szól.

Ennek analógiájára frappáns lenne most azt mondani, hogy "franciákról".
Úgyhogy akkor ezt modom.
mistinguett 2012.11.14 13:35:18
@buta_lúd: Nono. Azért ott nem tartunk, hogy ilyen hülyeségek miatt tönkretegyem magam.
Egyébként az EB alatt nem némultam meg, csak elkurvultam.
france.blog.nepsport.hu/
Némelyek tehát ama csínatlan nyelvnél maradnak meg, melyet dajkáiktúl tanúltanak; némelyek saját tetszések szerint tesznek nyelvünkben változásokot...
"leellenőriztette" Volt nekem egy isteni magyar-tanaram', aki az ilyeneket halkan, kedves, elnéző mosollyal, de kissé okítóan feddő hanggal, csak emígy korrigálta: "Robikám, le nélkül.." Vagy "be nélkül", mert jellemző volt a bepótolom vs. pótolom is ;-) Szeretettel: Tisztelt…..
mistinguett 2012.11.10 11:45:41
@majkanni: És akkor még a főttételezről [= főtt ételt árul / szolgál fel] nem is beszéltünk. "Nem megy a hidegkonyha? Hát ételezzél főtt."
Dilbert magyarul Hendikep 2012.10.09 14:46:06
2012-09-10..
mistinguett 2012.11.05 10:21:45
@TH: The rest is silence. :)
Ha bármi olyan eszedbe jut, amit szeretnél a blogon megírni, de konkrétan nem kapcsolódik egyetlen poszthoz sem, akkor annak itt a helye - offolj bátran, itt szabad a pálya!..
mistinguett 2012.10.04 11:21:14
@M. Péter: Nem tudom, lehet, hogy jó, de én sutának hallom. Te szoktad így hallani és / vagy használni?
mistinguett 2012.10.04 22:41:15
@M. Péter: Akkor visszaszívtam.
mistinguett 2012.10.22 22:42:21
@Leiter Jakab: Itt viszont az olyan degenerált olvasók is látják, mint én. Mármint akik nem facebookoznak. :)
Cigányokról Régi szép idők 2012.10.01 11:10:23
A műkereskedelemben megint felbukkant egy cigányt ábrázoló Böhm Pál-festmény. Közel milliós kikiáltási árról indul, ami arra utal, hogy a nemzetközi kereskedelemben is jegyzett festőről van szó. A kép az előző századfordulónak a valóságtól már teljesen elszakadt képi…..
Nem tagadhatjuk, hogy egy fondüvacsora kissé macerás és lassú, viszont igazi társasági élményt jelent, s távolról sem utolsósorban nagyon finom. Lelassulni meg kifejezetten ajánlatos időnként. A fondü szó hallatán legtöbbünkben az a kép jelenik meg, amint egy népesebb…..
mistinguett 2012.10.11 15:02:06
@Marton_Levente: Akkor félreértettem valamit, én azt hittem, a "klasszikus" savoyai fondü receptjét akartad megadni. Persze most, hogy újraolvasom, már látom, hogy nem, hiszen abban pl. gouda se lehetne vagy cheddar, csak elsőre kicsit hirtelen olvastam. Szóval ezer bocs.

Bevallom, konyhatörténetből zéró vagyok, viszont sok helyen ettem már fondüt, igaz javarészt Kelet-Közép-Franciaországban, szóval minden variánst nyilván nem ismerek. (Másfelől ez épp Savoya környéke.) Mindenesetre én eddig mindenhol azt láttam, hogy a sajtot fehér borban olvasztják. Persze mivel nem csak az van, amit én látok, ettől még biztosan csinálják másképp is. Az más kérdés, hogy én valami miatt úgy hiszem, 10 franciából 10 úgy tudja, hogy fehér borral készül a fondü. De ennek se néztem utána, úgyhogy tévedhetek.

Ami a kirscht illeti, én mindenütt úgy láttam, hogy a pálinkát a végén öntik a fondühöz, mikor a sajt már olvadt, és ebben a pár cent szeszben szoktak egyesek egy kis maizzenát elkeverni. Azt nem tapasztaltam, hogy ezt kifejezetten a rossz sajtok kiegyenesítésére használnák, inkább arra, hogy a massza homogénebb legyen (értsd: ne sűrűsödjön be olyan könnyen).

Mindegy, én simán elfogadom, hogy tisztán pálinkával is lehet fondüt csinálni, és ha egyszer látok valahol ilyet, egészen biztosan meg is kóstolom. Vagy megcsinálom én magam, ehhez viszont szeretnék tisztázni egy technikai kérdést: durván egy kiló sajt biztosan felolvad egy kupica pálinkában? Nekem ez kicsit neccesnek tűnik, de attól félek, ha ennél többet teszünk a kirschből, akkor az meg túlságosan ráül a sajtra.

Végül ami a kék- és lágysajtot na meg a nyitottságot illeti, én mindenre kapható vagyok, csak viccből zsörtölődtem. Ezt jeleztem a szmájlival a kérdéses mondatom végén.
Semiambidextrous számára már külön kategóriát kellene kitalálni, annyi remek beküldése (és hozzászólása) volt. Ez a mostani sem hétköznapi találat: Az izmok visszalőnek, vagyis Norbi egy érdekes felvezetésű terméke. Legalábbis az angol megközelítés, mely begörcsölt…..
mistinguett 2012.10.02 22:48:18
@amcsi fiú: jó a magyarod, nyugi :)
Véleményes hétvégénken most a mesék, mi több, a Vidám mesék világába röppenünk képzeletünk pillangószárnyain. A Vidám mesék kultabb kult, mint az ötvenféle szürke árnyalat, generációk nőttek fel rajta (csak a mi családunkban szám szerint négy), a posztkeresztény…..
mistinguett 2012.09.25 09:37:31
@Kovácsné: De múzni múzik. Lehet, hogy az orosz béka kvázik?
mistinguett 2012.09.25 13:47:40
@angelika58: "micsinál az orosz Micimackó"
éta bálsoj szikret :)

youtu.be/t38MGos81Vk
mistinguett 2012.09.25 20:43:15
@angelika58: De sajnos én nem tudok oroszul! A feleségem beszél oroszul a gyerekekkel, ezért valami rám is ragadt az utóbbi 4 évben (pontosan 4, mert holnap lesz a lányom negyedik születésnapja :)), és így ismerek orosz meséket is, de ez minden.
A közelmúltban Lánczi András megtisztelt azzal, hogy pár mondatban véleményt mondott a Polgári Szemlében megjelent írásomról (itt olvasható). A dicsérő szavakat most átugranám, a bíráló megjegyzést viszont érdemes végiggondolni. „A strukturalista megközelítés hasznos,…..
mistinguett 2012.08.16 21:40:55
Nagyon tetszett a tanulmány. Igaz, sok újat nem olvas benne, aki ismeri ezt a blogot :), de nagyon szépen össze van szedve benne "a lényeg". Ha egy kis kritikát megengedhetek magamnak, nekem a konklúzió (a megoldás) kicsit el volt sietve. Eleve furcsa volt egy tudományos igényű munka után a megoldás-javaslat (nekem a tudomány akkor hiteles, amikor leír, és nem, amikor "előír"), de ezen még túlteszem magam. Csak egy több oldalas tanulmány után hipsz-hopsz odadobni egy bekezdésben, hogy akkor mi a teendő... kicsit necces, még ha alapvetően egyetértek is. :)
De hát ez csak kukacoskodás, megpróbálom magam beleélni egy témavezető szerepébe.

Ami viszont Lánczi felvetését illeti, azzal egyáltalán nem tudok egyetérteni. Eleve nem oké az a kitétel, hogy "inkább irracionális, hogy miért nem akar egy egész népcsoport integrálódni, mit veszíthetnek?!". Ez tipikus többségi álláspont. A helyzet ugyanis az, hogy nem nem akar, hanem nem tud, azaz ha akarna se tudna, ezért aztán nem is akar. Épp az a baj, hogy nincs meg neki az eszköz az integrálódáshoz - ha megvolna, nem volna gond -, ezért sodródik a maga megszokott útján, akkor is, ha az nem vezet sehova: mert azt ismeri, azon tud járni, míg a többségi társadalom útján nem tudja a szabályokat. Ha megengedhetek magamnak egy személyes példát: én elmúltam 30, elit iskolákba jártam, két egyetemi diplomám van, nyelveket beszélek, mégis, mind a mai napig nehézséget okoz az öröklött provincializmus (proli családból származván, első generációs diplomás lévén) levetkőzése. Nem azért, mert nem akarom levetkőzni, hanem mert nem tudom. Pedig én tudatában vagyok, és küzdök érte, fegyvereket is szereztem hozzá. És mégis, a legváratlanabb helyzetekben találom magam csapdában egyszerűen azért, mert nem 4, hanem 24 évesen kezdtem el beilleszkedni az "elitbe" vagy a "polgári létbe" vagy mittudomén, mibe. Mikor ilyet olvasok, hogy "mit veszíthetnek", nagyon kell vigyáznom, hogy ne boruljon el az agyam. De ez csak a zárójeles rész.

A fontosabb, hogy az, amit LA a rációról mond, szerintem teljesen meddő dolog. A ráció ugyanis nem a világban van, hanem az agyban. Azt nem úgy kell elképzelni, hogy van - eleve elrendelve - ok és okozat, és az elme ezeket felfogja, hanem úgy, hogy vannak dolgok, "csak úgy" vagy "nem csak úgy", tök mindegy, a lényeg az, hogy azokat az elme fel akarja fogni, rendszerbe akarja szedni, meg akarja érteni. És ezért racionalizálja. Az ok-okozat az agyban jön létre, nem a világban. Azért, mert abban a rendszerben, amiben épp gondolkodunk, így lesz értelme a dolgoknak - és erre van szükségünk, nem az "igazság" tudására. Ha megváltozik a rendszer, érvényét veszti az eredeti ráció, de nem azért, mert korábban tévedtünk, hanem mert az akkori értelmezés már nem elég hasznos. A la Platón: nincs igazság, csak értelmezés. Azon rugózni, hogy valami "csak úgy" lett-e, vagy racionális folyamat eredménye, értelmetlen: ha racionalizálni akarjuk a világot, rációt keresünk - és találunk is, mert az ész ügyes. És igazunk is van, mert ha a megtalált ráció segít rendszert alkotni, akkor elértük a célunk. Feltétlenül racionalizálható-e egy embercsoportviselkedése? Hát ha racionalizáni tudom, akkor racionalizálható.
Az viszont igaz, hogy észben kell tartani: sok igazság van. Az, hogy egyfajta racionalizálás sikeres, még nem jelenti azt, hogy egy másik fajta ne lehetne ugyanolyan célravezető.
Utolsó darabjához érkezett aktuális étlapszériánk (korábban: itt és itt). Azért egyszerre tesszük ki a maradék öt oldalt, mert ebben némi ismétlés is van már, de azt reméljük, nem bánjátok: Legelőször is szögezzük le, hogy az első sorban rögtön mindkét nyelven…..