Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simplicio

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varga Mihály a Napi Gazdaság keddi konferenciáján beszélt arról, hogy a következő ciklus végére a GDP 45 százalékára kell levinni a költségvetés kiadási oldalát a jelenlegi 50,6 százalékos szintről. Varga a konkrét intézkedésekről nem beszélt, de a bejelentés már így…..
Piroslap Megbukott volna a bojkott 2014.04.07 20:31:04
Több demokrata publicista írta az elmúlt hónapokban, hogy bojkottálni kellene a vasárnapi választást. A számok azt mutatják, hogy nem sok értelme lett volna ennek. Akkor 43 százalékos részvétel mellett alakult volna egy olyan parlament, ahol a Fidesznek csak a Jobbik az ellenzéke. A…..
Ma sikeresen lezajlott a Vona-Orbán miniszterelnök-jelölti vita, amit Vona halálbiztosra beígért a múlt héten.Készítettek az eseményre plakátot, és kiküldték a meghívót a teljes sajtónak, sőt a Ustreamen volt élő közvetítés is. A vita telt ház előtt, jó hangulatban…..
"A Szellemi Honvédelem elnevezésű sajtódíjjal tüntették ki Seszták Ágnest, a Magyar Nemzet főmunkatársát és Szabó Anettet, a Hír Televízió műsorvezetőjét. A Magyar Nemzet alapító főszerkesztője, Pethő Sándor emlékére létrehozott elismerést minden évben azoknak…..
Mi jár annak, akinek igaza van? A bon mot szerint a szája. A politikában talán még hatványozottabban van ez így. Bauer Tamás is magára maradt jelölt-társai között, amikor kifejtette, hogy miért nem írja alá a Pokorni polgármester által előterjesztett választási etikai kódexet.…..
A fideszes intézetek nekiálltak parlamenti küszöb környékére mérni az LMP. Schiffer András pártvezér pedig már 10 százalékos eredményt vizionált. Noha a párt csak fizetett diákakmunkásokkal tudta összegyűjteni a csökkentett számú ajánlásokat. (Sőt, a párt úgy próbált…..
Az megvan, hogy az Összefogás vagy Kormányváltás vagy micsoda a Szabad sajtó úton ünnepel tizenötödikén? Milyen szép térbeli szimbóluma ez a régi Milla halálának. Először lassan beszivárgott az eredetileg a szoci birodalommal nem közösködő mozgalmomba Bajnai, most meg…..
A Fidesz nemcsak a választókerületeket alakította a saját érdeke szerint. A választási törvénnyel megkönnyítette a listaállítást és a listát állítókat százmilliókkal jutalmazta. Ezzel nem csak a kormánnyal elégedetlen szavazótábort aprózza, hanem olyan troll-pártok…..
A melegekhez, LMBT emberekhez szóló elképzeléseikről vitatkoztak csütörtök este a demokratikus ellenzéki pártok. A Fideszt és külön a KDNP-t is hívták, de ők nem akartak részt venni. Ezzel több százezer szavazónak üzenték meg, hogy nem kívánnak nekik egyenlő jogokat…..
Simplicio 2014.03.07 23:50:20
@Francois77: Amiket összehordtál azoknál nem "a nemzetközi gyakorlatot" idézted, hanem kiragadott külföldi példákat. Európában szinte sehol nincs halálbüntetés vagy regisztráció. Atomerőmű meg összesen 2 épült Európában az elmúlt 10 évben.

Ezzel ellentétben a posztban elég sok példa igazolja, hogy az általános nemzetközi gyakorlat szerint megjelenhetnek a pártok az ilyen eseményeken.
Schiffer Andrásnak meg ez nem érdeke. Ennyi.
Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják. Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem…..
Egymást érik a hibák a szocsi olimpián. Az olimpia a tervezett négyszeresébe került, de még így se Putyin sikerét demonstrálja. Hanem az autokratikus, korrupt rendszer gyengeségeit, ahol a horribilis pénzköltés ellenére az újságírók szállásainak harmada nem készül el időre,…..
Győrben a polgármester munkatársának és sofőrjének anyja is trafikhoz jutott. A sofőr anyja rokkantnyugdíjas asszonyként két üzletet is kapott, ami szép munkabírásra utal. Nem tudjuk, hogy az ő "Nemzeti Dohányboltjuk" látható-e ezen a mai a győri képen. Így csak annyit…..
A magyar közélet egyik szellemes észrevétele, hogy az Orbánnal való találkozók után gyakran megbuknak állami vezetők. Itt most ne is soroljuk azokat, akiket rendes választáson győztek le (itt még akad egy-két ellenpélda). Szóval bármilyen vicces ne foglalkozzunk azzal, hogy…..
A ma délután elrajtoló téli olimpia az elmúlt pár napban leginkább arról híresült el, hogy az újságírók elárasztották a Twittert az őket fogadó körülményekről készült fotókkal és beszámolókkal, de azért azt se felejtsük el, hogy minden idők legdrágább olimpiája…..
Simplicio 2014.02.08 11:46:05
@maxval a gondolkodó birca: Ha mindenkit azonos jogok illetnek meg, az többletjog? A nők szavazati joga többletjog? Micsoda kegyet gyakoroltak 100 év előtt a kor maxval-jai, hogy megengedték!
Oroszországban nincs regisztrált élettársi kapcsolat, a papír nélkülit pedig nehéz bizonyítani, hiszen az ottani maxval-ok elvárják, hogy a a melegek titkolják a kapcsolatuk.

Nyilván véletlen, hogy a sikeres országok mind egy irányba mennek a kérdésben. De neked legyen csak példa Oroszország, ahol egy olimpiát is csak négyszeres áron tudnak megrendezni.:)
Simplicio 2014.02.11 16:28:29
@DeMarco: "a többség betartja a 10 pontot"
A "ne paráználkodj" miatt neked se volt házasság előtt semmilyen kapcsolatod?
Milyen alapon tartod erkölcstelennek a melegeket, ha te sem tartod be a szexuális önmegtartóztatásról szóló törvényt? (Szerintem nyugodtan lehet házasság előtt is, de ha be akarod tarta(t)ni "akár tetszik, akár nem", akkor tessék következetesnek lenni.)
Egyébként miért épp a melegekre vonatkozó előírást akarod megtartani az ószövetségből és miért nem mondjuk a disznóhús tilalmát? De van még néhány érdekes példa, amit be lehetne tartani:
magankozugy.blog.hu/2010/01/21/tiz_kerdes_semjen_zsolthoz
Eddig csak kirúgott vagy távozó dolgozók beszéltek őszintén a közmédiánál folyó cenzúráról. Most végre Rákay Philip az MTV vezérigazgató-helyettese is őszintén beszélt: Rákay: "Nincs ebben a pillanatban cenzori hivatal, hanem egyszerűen a főszerkesztők tudják vagy…..
Békemenet rendszeresen független szervezetnek mondja magát. Ezt most is eljátszották, amikor négymillió példányban küldtek ki brosúrát minden magyar háztartásba. A sajtótájékoztatón Fricz Tamás közölte: "a CÖF független a pártoktól és kellően kritikus is velük szemben.…..
Simplicio 2014.02.04 22:41:57
@Lovag Mihály: A Békemenet százmilliókért hirdet. Többen érdeklődtek honnan van ennyi pénze, de semmi választ nem kaptak. Miért nincs válasz ha tisztességesen jutottak a pénzhez?

Mivel a Békemenet titkolja honnan a pénz, annak tisztázatlan forrása. Te azt mondtad, hogy nem igaz, hogy tisztázatlan. Állj szépen elő a "bizonyítékoddal", ha elkezdted a nagyképű "urban legend"-ezést.
Simplicio 2014.02.04 22:44:18
@Rodolfo63: Pontosan. A zöld mappa hatására hirtelen elkapott egy milliárdos ÁFA-csalót. Előtte ez valamiért nem akaródzott a Fidesznek.
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/75478_milliardos_afa_csalast_fulelt_le_a_nav
Simplicio 2014.02.05 00:19:07
@liebend: Az, hogy százmilliókért kampányolnak a Békemenetes álcivilek, az a választási törvény kijátszása. Ez probléma. Így a Fidesz valójában sokkal több pénzt tud költeni a kampányra. És ezt természetesen mi fizetjük...
Az amerikai nagykövet kritizálta a magyar demokrácia helyzetét. Bencsik András részben erre a "támadásra" hivatkozva hirdette meg az újabb "Békemenetet". A diktálni akaró hanyatló Nyugattal szemben Bencsik kihasználná a keleti energiát. Azon a fordulaton ne lepődjünk meg, hogy az…..
Simplicio 2014.01.24 12:35:05
@Sexual Harassment Panda: Eddig nem egy országtól függött az áramellátásunk többsége. Ezentúl az oroszoktól fog. Téged ez nem zavar?
Simplicio 2014.01.24 12:39:02
@Lindalinda: Az nem káros, hogy Orbán most azzal a Putyinnal fekszik össze, akit néhány éve még veszélyesnek mondott a jobboldal?

Lázár (2010): A szabadságból és a demokráciából ad fel, aki az oroszokhoz közeledik
index.hu/belfold/2014/01/16/lazar/
Simplicio 2014.01.24 12:44:15
@Sexual Harassment Panda: A szerződésnek a feltételei is felháborítóak (pl.: titkos hitelkamat), de nekem ettől függetlenül nem tetszik.
A nem túl demokratikus Puytinhoz fog kötődni az áramellátás többsége is. Ez veszélyes.
A végjátékos Pontatlanul érzékeli a Gyurcsány-jelenséget, aki csupán a médiát folyamatosan etető, afféle Torgyán-szerű buffót lát benne, vagy éppen ellenkezőleg, amolyan Cipollát, aki taszító vonzásával hipnotizálja a jobb sorsra érdemes Mariókat. Önmagában ez így…..
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
Simplicio 2014.01.09 00:16:49
@somewhat damaged: Bajnai szerzett új szavazókat és benne volt a potenciál, hogy többet szerez, ezért nyomta a Fidesz százmilliókért ellene a primitív "Gyurcsány-Bajnai" plakátkampányt.
(Csak közben a Fidesz a "rezsicsökkentéssel" több szavazót szerzett ezért romlott az új ellenzéki szavazók ellenére is romlott az ellenzék százalékos aránya.)
Az LMP tegnap tartott sajtótájékoztatót arról, hogy elindítják előkampányukat, melynek során az ország 360 pontján helyeznek ki óriásplakátokat; és kérdésre válaszolva elmondták, hogy a kampány költsége 20 millió forint lesz.  Szél Bernadett úgy fogalmazott, a…..
Simplicio 2013.12.07 15:56:11
@Arivistus: A mostani romlásnak már biztos nem ez az oka. Simicska hatalmi pozícióból nem szeret osztozni, ez eléggé látszik. A korrupció mellett pedig nem felejtsük el a Fidesz "unortodox" gazdaságpoltikájának pusztító hatását sem. Matolcsy három évig tartó ténykedése és a havonta átírt adószabályok után nem csoda, hogy az egyszázalékos "növekedést" próbálják sikernek eladni.
Simplicio 2013.12.07 16:49:57
@eMM2: Ez igaz. Varga Mihály alatt is rengeteg például a törvénymódosítás. Követhetetlen a gazdasági „kormányzás”.
Simplicio 2013.12.07 16:52:45
@Lovag Mihály: Csakhogy a szavazók nagy többsége kormányváltást akar és az LMP szavazók többsége is. Az LMP pedig átveri azokat, akik a kormányváltás miatt szavaznak rájuk. De mindegy, úgyse fognak bejutni. Megjegyezhető politikusaik is alig vannak Schifferen kívül.
A gréczyzsoltját neki! A Nemzeti Együttműködés pálmájának kritikátlan levéltetveiként egyenesen a négyszáznegyvennégy szervilis magyarokról szóló összeállításáig nyaltuk magunkat! (Megtekinthető itt, A 30 legszervilisebb magyar – 1. rész (A-tól K-ig) cím alatt, ötödik…..