Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lorelei

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Addikciók és trendek Apám 2011.03.26 20:38:00
haldokló percek remegnek belém zúgnak s elmerengek... tőled örököltem átkos örökségem lélekölő létem lila-kérész-éltem   S te nem vagy már. itthagytál eltűntél a kék egek nyomán szelek sóhaján Mindig a tökéletesre vágytál, hát ott vagy halottan,…..
Az idő az a mérőeszköz, ami kiszűri a dolgokból a múlandóakat, a fontosakat, és az örökkévalóakat. A múlandóak elmúlnak - minden próbálkozásunk ellenére. A fontosak is. Csak az örökkévalóak, az igazak maradnak ott valahol a szita alján. Akinek van füle a hallásra, az…..
Az idő az a mérőeszköz, ami kiszűri a dolgokból a múlandóakat, a fontosakat, és az örökkévalóakat.A múlandóak elmúlnak - minden próbálkozásunk ellenére. A fontosak is. Csak az örökkévalóak, az igazak maradnak ott valahol a szita alján. Akinek van füle a hallásra, az…..
Megtanultam, hogy egy ember értékét akkor érzed legjobban, ha ő nincs melletted és már késő valamit tenni.De az embereket, akiket szívünkbe zárunk, akkor is magunk mellett érezzük, ha nincsenek mellettünk. Az ő hiányuk tesz jobbá minket. Az ő emlékük megbújik mosolyunk egy kis…..
Láttam egyszer egy vándort.Haladt valamely irányba, kis batyuval a hátán. Folyamatosan. Rendületlenül. Egy adott pontig. Egészen addig, amig egy aprócska szél, egy elmúlt, megvalósulatlan érzelem, meg nem érintette őt, a haladót.  A halandót. Belekavart.  S a következő…..
Eljön az idő, amikor minden érték, amit apránként összegyűjtögettél, felhalmoztál életed során, szétporlik, értéktelenné válik valami sokkalta nagyobbnak a súlya alatt.Ha az a 'valami sokkalta nagyobb' a halál lesz, akkor boldog lehetsz. De attól félek, hogy mindez hamarább…..
Elsődleges, irónikus variánsElkötelezett híve vagyok a haladásnak. Vallom, hogy haladnunk kell, ha törik, ha szakad. Hova? Előre az Élet útján. Fölfelé. Mindig feljebb. Rögeszmém a felfele való haladás. Minden egyes napom végén megkérdem magamtól: Haladtam-e ma is?…..
Hátborzongatóan komoly hangnembenEddigi életem során, akár egy idős ember, elmondhatom, hogy átéltem mindent. A legmagasabb örömöt és izzást - és a legmélyebb fájdalmat és zuhanást. Mindent.Ezen érzések belémvésődtek, mint tűz az ércbe. És átalakultam. Ezen sorok talán…..
Minden alkotó ember számára ő az isten.  Nagy úr ő. Vele illik, sőt:  erősen ajánlott jóban lenni. Tenni neki a szépet. Etetni-itatni. Áldozatot bemutatni neki.  Ha mindezek megvoltak, akkor igen kegyes tud lenni hozzád: időtálló élményeket ad. Megvilágosít, sőt…..
Változnak a korok, változnak az életideálok. Nemrég, körülbelül tíz éve még a családi harmónia és a párkapcsolati boldogság volt a trend. Mindenki áldozott a családi és/vagy szerelmi kapcsolat oltárán. Divat volt nagy gesztusokat tenni kis okok miatt. Kimutatni érzéseidet…..
A modern embertől elvették mítoszait, szimbólumait. Álmai, vágyai jelképeit. A feléjük történő lassú, de vággyal teli közeledés ígéretét. A velük való eggyéválás élményét. És ezzel elvették tőle a vágyás lehetőségét. Ideálokra, teljességre, szabadságra. Istenre.…..
A humor túlélési ösztönünk legmélyebb megnyilvánulása. Kötelező elsősegély-ládánk, az egyedüli hűséges társ a Holt Lelkek Birodalmán keresztül.A humor híd valóság és fantázia között. Akár a játék, végsősoron. Az eléggé, de nem túlságosan felnőtt ember játéka.…..
A Cél azonban: alkotni.  Az Élmény csupán a módszer mindehhez.Alkotni, létrehozni valami újat. Átlépni egy új századba. Átélni és megírni a Mennyországot. Megoldást találni az Emberiség problémáira. Vagy legalábbis a sajátjaidra. Fölismerni azt, ami fölött eddig…..
Most tehát következzenek mindazon lépések, melyek elvezetnek a célhoz. A rituálék.El kell engedned minden rosszat. Minden negatívumot. Ez az első lépés.Mindazt, ami kellemetlen számodra, ami jogtalanul, vagy csalódást okozva történik veled.  Örökre úgysem tudod elengedni…..
Mi az, hogy örömteli élet, mi az hogy boldogság?Az örömteli élet köznyelvi kifejezéssel élve az az érzés, amikor egyre gyakrabban repdesel az örömtől. És még te sem tudod megmagyarázni, hogy miért.Példának okáért: örülsz akkor is, ha reggel 6-kor kelsz törődötten (miután…..
Különös érzés. Nem tudnád megmondani hogy mikor és miért érkezik. Egyszerűen csak gondolkodsz valamin. Vagy megragad egy érzés. Egy hangulat, illat. És egyszercsak ott van. És abban a pillanatban minden olyan ismerős. Nem számít semmi. Túlléptél időn, teren. Hogy reggel 6 óra…..
AJÁNLÁSMi ez a testen kívüli élmény? És hogy jön ide ez az egész? - kérdezi a gyanakvó olvasó attól tartva, hogy újra valamilyen agykontroll vagy jóga és társai tanfolyam veszélye esedékes a látóhatáron.Nos, kénytelen vagyok megdönteni ezen hitet. Ez a bizonyos testen…..
    Lévén, hogy túlléptük az önkéntes múzsák (lásd monalisa, s a hozzá hasonló halandó, vagy kevésbé halandó, bőkezű, dúskeblű hölgyek) na és persze a mecénások korát, a szerencsétlen alkotónak, és bárkinek, aki élvezni akarja az életet, saját…..
Összefoglalásképpen: stimuláns alatt értendő a szakirodalom szerint minden olyan élettevékenység, cselekvés, elem, fogyasztási cikk, mely örömszerző és serkentő hatású, s ezáltal közrejátszik ama oly sokat említett  eufórikus állapot, magasan izzó alkotóerő …..
Íme a nagy felfedezésem, mely ezennel forradalmasítja a boldogságról és örömről szóló  összes elméletet.Aki tehát örülni akar, az ezentúl forduljon énhozzám. Na nem úgy értettem, hanem hozzám mint felfedezőhöz, tanácsadóhoz, satöbbi.Hmmm... én, mint a boldogság…..
 Morocz Enikő Tünde Függőségek: ki mitől indul be?   Adrenalin, hódítás vagy vásárlás: kis dolgok, melyek nélkül nem élet az élet. Rejtegeted, ugyanakkor hőn dédelgeted - magadra ismersz? HIRDETÉS…..
A fekete humor az ember legjobb fegyvere. Mindenki ellen. Az emberi hülyeség ellen pedig főként. Tulajdonképpen ez az egyedüli módja amaz túlélésének...
 Szeretnék beszélni az örömről, arról a múló, törékeny pillanatról, mely oly hamar jő, s ugyanúgy tovaszáll, tünékeny illatot hagyva maga után...       Az öröm, melyre mindenki vágyik, oly közel van. Benne van érzékeidben - egy érintés…..