Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D94A

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Kodak fényképezőgép    Ötödikes kisunokám a lomok között megtalálta ütött-kopott régi fényképezőgépemet. Kérdéseire adott válaszaimat csodálkozva hallgatta. Tekercsfilm, előhívás, vörös fény, szárítás, nem értette. Azt mondd meg papa, hány gigabájtos volt a…..
Szegény Magyar Postát annyit szidjuk, már szinte én szégyellem magam miatta, de mit lehet tenni, ha újra és újra kiérdemlik az egészen elképesztő eseteikkel? Most például, hogy sikerült vajon egy másik VÁROSBA kézbesíteni valaki csomagját?  Üdv! A helyzet a következő lenne. Rendeltünk egy…..
D94A 2019.04.08 13:28:09
@DarkWolf: persze! A verseny szférában tényleg jó esetben max. 2x...
Figyu!
Egy kis boltban ha nem fizet a tulaj, állhat be a pult mögé vagy bezárhat. Erre elég sok példa van. Ott a tulajnak vagy a gazdaságilag érdekelt vezetőnek érdeke a dolgozók megtartása. Hisz' a kipróbált vagy az agilis fiatalok hozzák a lóvét.
Ezzel szemben az állami szektorban a tulaj (szarik) rá. A legfőbb vezető szintén hisz', nem piacorientált. Maximum az alsó vagy középvezetők akik mismásolják, sikálják tisztára a renites melóst. Ezzel a becsületesen dolgozók vannak megszívatva. Innentől pedig elindul egy kibaszott komoly minőség romlás. A feleségem ezért és a családellenes beosztásért hagyta ott a szakápolói melót. Jó a posta? Nem! De!!! Legalább nem kell éjszakáznia és ha én nappalos vagyok (12óra szolgálat) tudja hozni - vinni az ovist.
Abban teljesen igazad van, hogy bizonyos vagy sorozatos hibák esetén illő lenne a kirúgás. Mondom! Lenne! Ehhez motiválni kell a dolgozókat. Ennek a legjobb módszere az anyagi megbecsülés. Mikor ez megtörtént, lehetne szelektálni. Biztosan jönnének becsületes agilis melósok a megüresedő posztokra.
Valamikor a vasúton dolgozni kiváltság volt. Sokat kellett dolgozni és most is sokat kell. Ezzel nincs is baj. Nyugdíjas állás volt sok jóléti és szociális juttatásal. Anno egy masiniszta szolgálat előtt, közben, végén a mozdonyt olajozta, tisztogatta. Fővizsgára elkísérte. A forgalmistának egy indokolatlanul meglassított vonat kibeszélni való szégyen volt. Most pedig... Eljutottunk oda, hogy kevés lóvé szinte nulla juttatások. Jelenleg én is a versenyszférába történő átlépésemet készítem elő...
D94A 2019.04.08 13:47:36
@DarkWolf: én most készülök kidobni 21 év vasutat...
OFF:
Nem csak az anyagi megbecsülés miatt hanem a szakmai miatt is. Hiába könyvelem a milliárdos informatikai rendszerbe a pályahiba miatti késést, attól még szar a pálya...
Mi az előnye? Könnyebb statisztikát készíteni...
D94A 2019.04.08 21:47:56
@Péter 2: akkor nem találkoztál az olasz postával....
1 hétig érlelték a csomagom egy kis hivatalukban
Az elmúlt időszakban többször is írtunk a Budapest-Hatvan vasútvonalon várható idei közlekedési káoszról, azonban magáról a rekonstrukciós projektről eddig kevés szó esett. Pedig volna miről beszélni, hiszen van baj, és nem csak az, hogy helyben felújítás történik érdemi hasznok nélkül (ahogy…..
D94A 2019.01.24 20:42:50
@Budapest HBF:
Légyszíves olvasd el, hogy a felújítás előtt mennyi járható vágány volt az állomásokon.
Persze lehetne több is, de még így is sokkal jobb lesz a helyzet.
Más:
Tényleg hosszú az Aszód - Hatvan távolság. De!!! Ott van az elágazás ami "majdnem" Turánál van. Az igazi zavar érzékeny pont pedig mindig az Aszód - Gödöllő és a Pécel-Rákos szakasz. Itt pedi épül(t) 1-1 forgalmi kitérő!!!
D94A 2019.01.24 21:07:16
@Budapest HBF:
Elég sokat ültem Aszód, Tura rendelkező asztalánál
D94A 2019.01.24 21:10:06
@D94A:
Ja! A Hatvan - Vác vonat szintén Gm felé kellene közlekednie. Ugye a körvasút a leggyengébb láncszem...
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Holnap lesz 5 éve, hogy 2007. február 14-én, szerdán utolsó alkalommal csomagoltak Forte gyártmányú fotópapírokat Vácott, a legendás üzem még működő helyiségeiben. A vártnál sokszorta nagyobb érdeklődést váltott ki a hír és a meghívó: soha nem látott…..
D94A 2011.11.22 15:45:41
@a lyukkamerás ember:
Szia!
Igen!
A címem nyilvános.
Üdv!
Szilas Szilárd
D94A 2011.11.22 16:18:58
@Romanee Conti:
Köszi:-)
Holnap leírok mindent. Most megyek melózni.
Ja!
A negatív kritika is lehet jó és építő szándékú!:-)
Üdv!
D94A 2011.11.23 20:51:28
@kalapos uram:
Már nyugodt ember vagyok!:-)
Ha valaki siet, akkor siessen!
Mindenkit vár valaki. Engem a kislányom és a kisfiam, valakit pedig egy transzplantációs team.:-)
A Superiára gondoltam. Habár múltkor a 6x7-es Ektar 100 is mutatott csodát 50x60-ban.
Más!
Mindenkinek szívesen segítek emilben és személyesen is. A weboldalam készül, sajnos olyan lassan mint a luca-szék.:-(
A blogot viszont nem akarom kisajátítani önreklámra.
Rollei R3-at talán az A49-re kellene beállítani. Ha van valakinek több tekercse, akkor hajrá!
Márciusban csináltunk a LaborBerlinnel közössen egy S8-as Workshop-ot. A résztvevők a filmjüket maguk hívták( kaptak tőlem egy zsibbasztó laborkémiai előadást+ gyakorlati bemutatót), vágták. Meglepően jó alkotások születtek. Ja! A vágást a celluloidon végezték a digitális technika teljes kihagyásával.
Talán érdemes lenne a hagyományos fotóval is megpróbálni!:-)
Üdv!
Szilas Szilárd
Olvasónk szeretne megegyezni bankjával, de úgy tűnik, a pénzintézetet ez hidegen hagyja.Az utóbbi időben egyre többet olvasok a hitelintézetek egyoldalú hozzáállásáról. Ezeknél nem tudom eldönteni, hogy melyik múlik a Bank vagy az Ügyfél hozzáállásán.Történetem 2010.…..
D94A 2010.10.31 10:09:32
@Clandestino:
Szerintem nem barom és seggfej.
Egyszerűen a hitelkártyához mindent leírnak csak a legfontosabb dolgot nem:
Ez a GAZDAGOK sportja!
Ha lenne havi 500000ft nettó fizum, akkor 40 nap alatt röhögve visszafizetném az akciós cucc vagy egyéb földi javak árát a következő havi fizumból és ingyen használnám a bank pénzét.
Ezzel szemben majdnem minimálbéreseket is megtoltak pár 100000ft-os plasztiklappal. Ez nem más mint egyszerű kapzsiság ami az emberi hiszékenységre épít. Valahol olyan mintha egy TV-hez csak egy kapcsolási rajzot adnának. A szakembernek ez mindet elmond, egy bankárnak csak irka-firka.
Ugye milyen cirkusz lenne belőle?
D94A 2010.10.31 14:27:40
@magyar ember teli szájjal:
Nem érted!
Van egy fél millás fizud. Van egy fél millás hitelkártyád. Kifizeted az egyéb (közüzemi....) számládat. Marad 250ezer forintod hó közepére. Erre meglátsz egy akciós ajánlatot csilli- villi cucc amire te vágy le van értékelve 600ezerről 300 ezerre. hónap 25-30-ig. Fizud pedig köv. hó 10.-én érkezik.
Megveszed a hitelkártyáról és szépen a köv. hónapi fizuból visszarakod. Magyarul kamatmentes az egész. Megkaptad olcsóért a cuccot és JÓL JÁRTÁL!!!!!
Akkor ezt gondold végig nettó 100ezer ft-os fizuból.
D94A 2010.10.31 14:29:15
@D94A: helyesen: "Amire te vágysz"
Olvasónk fix törlesztővel biztosította be magát árfolyam ingadozás esetére, de már megbánta.Szeretném megosztani a saját történetem mások okulására:2009 augusztusában szerződés szerint 20 évre vettem fel 11 000 000Ft összegű hitelt CHF-ben Budget fix opcióval az UCB…..
Üdvözlet minden kedves olvasónak, nem tűntem el, csak időközben megszületett a kisfiam. :)Hamarosan újult erővel folytatom, de addig is egy kis türelmet kérek...
Az eddigi legdurvább történet, ami jól mutatja a szokásos pénzintézeti hozzáállást és a felügyelet totális impotenciáját. (Valamint segít megérteni a "hitelkárosult" és az "önhibáján kívül" kifejezések jelentését.)"2008 nyarán, három…..
D94A 2010.03.08 08:41:13
Kedves plazmatv - s és 0 % - os autóhiteles ufonauták!
Jó lenne visszatérnetek a Troll bolygóra! :-)
2008 - ban, mikor vettük a mosógépet áruhitelre (gond nélkül visszafizettük), a mellettünk várakozó nagyon - nagyon népes nagyon - nagyon nagy család éppen azon gondolkozott, hogy nem egy, hanem kettő plazmatv - t vásároljon - e? Ha ők nem fizetik a hiteleket, biztos, hogy nem fgonak sírni - ríni, mert egyszerűen leszarják, hamisított munkáltatói igazolás, a kiérkező végrehajtókat pedig egy kidűlt - bedűlt rogyadozó putri fogadja. Mivel a papíron jól kereső egyén erre már 3H - s lett, természetesen semmit nem tudnak levonni a segélykéből. Emődön, ahol lakom, a helyi pénzügyi vállalkozó is ugyanígy él (az ügyfélfogadási ideje mindig a segély számlára utalásánál kezdődik).

Van egy rokonom (az ember a rokonait nem válogathatja meg), aki a válság kitörése előtt minden negyedik - ötödik hónapban vaciúj autóval jelent meg. Nem fizette, visszavették, ment a következő bankhoz. Biztos, hogy a KHR listán első helyen szerepelt, mégis adtak neki hitelt kapzsikáim. Ő sem sírt, hogy elvették az autóját.

Hogy ne csak OFF legyek, szerintem akkor lesz itt nagy megdöbbenés, amikor újból visszajön az önkormányzati bérlakás rendszer, erre nagyon jó példát láttam Gödöllőn, barátaink egy új építésű, önkormányzati bérlakásban laknak, kulturált környezetben, kulturált bérleti díjért (33 ezer forint), 10 éves szerződésssel. Pályázni kellett a lakásra, a pályázat egyik feltétele, hogy munkahellyel rendelkezzenek. Eszükbe sem jutott és nem is gondolkoznak lakáshitel felvételén.
Sajnos folytatódni látszik a tavaly kezdődött tendencia – valószínűleg a csökkenni nem nagyon akaró törlesztőknek is köszönhetően – egyre több jelzáloghiteles kerül bajba.Az ingatlanmagazin.com írása egyenesen időzített bombának nevezi a jelenséget és tömeges…..
Olvasónknak az az érzése, hogy bankja teljesen hülyének nézi."Deviza alapú lakáshitelem van a Raiffeisennél, amit – természetesen – a megnövekedett törlesztő ellenére is pontosan fizetek.Még valamikor a nyáron kaptam egy levelet a banktól, hogy módosítani kellene…..
D94A 2010.02.25 14:04:25
@földhözragadt:
Nem tudom ki vagy! Nem ismerlek! Semmit sem tudok rólad!
Amit viszont tudok, hogy az édesanyám nem hazudik!
U.I.:
Egyszer egyéb ügyben hívtam anyu telcsiéről a bankot.
"Szeretném megosztani mindenkivel az UCB bank adósságrendező szemléletét.Kezdjük az elején. 2008 októberében egy munkaeszköz beruházás miatt vettünk fel a Cetelemtől személyi kölcsönt. Az előre lebeszélt munkák a válságra tekintettel elmaradtak, ezért 2009 januárja már…..
D94A 2010.02.11 10:23:05
@ladislaus: Rosszul fogalmaztam a hitelkártya kiváltással kapcsolatban. Nem feltölteni és megtartani akartam, hanem vissza is szerettem volna adni. Pechemre ezt közöltem az ügyintézővel. Inkább mondtam volna plazma tv - t.
D94A 2010.02.11 19:15:29
@Walter Melone: Nem olyan biztos, hogy egy termelő eszközt olyan könnyű eladni. Vannak olyan esetek, amikor a vállalkozás egyik pillanatról a másikra összeomlik. Nem minden cégnél történik ez hosszú agóniával. Gondoltál már rá, hogy lehet a postírónak olyan gépe volt, amit ha ő nem tud használni, akkor talán más sem fog használni? Azaz az ára megegyezik egy azonos súlyú ócskavaséval? Talán a postírónak a vállalkozása is is egyik hónapról a másikra fuccsolt be. Ezeket is számításba kellene venned.
D94A 2010.02.25 13:45:45
@Sixday:
Szerintem olvass figyelmesen!
Ki és mit fog menekülőre?
Ki üldöz kit?
Ha üldöznek akkor menekülök és nem csipkedem az üldözőmet!
Szerinted autót miből vesznek az emberek,
Hány év mire egy teljesen átlagos autó árát összerakja egy átlagos jövedelmű ember?

Ha hirtelen szükségessé válik egy tartós fogyasztási cikk lecserélése, az átlagembernek szerinted van akár 50 ezer forint félretett pénze is?

UI.: Eléggé demagóg vagy (ha valakit is megbántok, az azért van, mert zsigerből gyűlölöm azokat az embereket, akik a nélkül osztják az észt, hogy ismernék a másik helyzetét).
Ahogyan eddig az összes banknak és pénzintézetnek, úgy az UCB-nek is küldtem egy levelet, hogy válaszolhassanak a róluk szóló bejegyzésre.Ők az elsők, akik reagálni szeretnének."Köszönjük a lehetőséget, és igen szeretnénk kiegészíteni, illetve magyarázni az ominózus…..
D94A 2010.02.14 13:13:14
@stark:
Gondolkodtam ezen a szigorításon! Sajnos itt is nyomonkövethető a kapkodás. A lakáshiteleket nem biztos, hogy túl ésszerű dolog viszonylag magas önerőhöz kötni. Az átlagos jövedelműek így megint csak valamilyen hitelmanipuláció (személyi kölcsön) révén jutnak önerőhöz. Ez pedig megint egy csapda. Az ingatlanárakat letöri, építőipart seggberúgja. Kedvez a feketén kiadott albérletek elszaporodásának.
Az autó és áruhitelek szigorításával viszont egyetértek! :-)))
D94A 2010.02.16 20:03:48
@stark:
Vajon hányan fognak ebbe belebukni?......
Mint az utóbbi időben mindenhol, ezt is rossz oldalról közelítik meg a döntéshozók.:-(((
Ha már valaki Magyarországon mindenáron egy valóban drámai filmet szeretne forgatni, s abban a mai hazai viszonyokról igazi szívszorító pillanatképeket bemutatni, vagyis művészi eszközökkel beszámolni arról, hogy milyenek a magyarországi közbiztonsági közállapotok, s miként…..
Bár eredetileg nem terveztem hogy aktuálpolitizáljak, de most mégis van egy téma, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni: a magáncsőd intézményének bevezetése. Átrágtam magam a 74 oldalas tervezeten, és egyre jobban hiányzik valami: mi is van a csőd előtt és után? Rossz…..
D94A 2009.05.07 09:50:26
Akkor hadd írjam le a személyes példámat!
Gondoltunk egy nagyot és kiköltöztünk az 1973-as építésű miskolci panelból. (A mai napig nem vett részt a ház a panelprogramban, köszönhetik az ott maradt lakóknak). Csere + hitelre vettünk egy családi házat vidéken, gondolván, hogy vidéken egy családi házban talán élhetőbb környezetet tudunk biztosítani a leendő gyermekeinknek. 10 évre adósítottuk el magunkat. Ahogy teltek - múltak az évek mindig kellett valamit csinálni. Mivel a fizetésem (egy nagy közlekedési vállalatnál dolgozom" középvezetői " szinten)az éhenhaláshoz sok, a továbblépéshez kevés hitelt kellett felvennünk. Érdekes módon a bankok külön kifejezett kérésünkre sem adtak forint alapú hitelt. A párom diplomás minimálbérért dolgozik. Ezek mellé még hozzájön a másodállású vállalkozói (legális, APEH által nyilvántartott vállalkozás). Mikor kiszámoltuk, hogy mennyi pénzünk marad, még futotta kajára és egyébre is. Egyszer csak eljött 2008 év vége. A másodállású munkáim 99 %-kal csökkentek a válságra való hivatkozással (én a hitelek kalkulálásakor 30 % csökkenéssel számoltam). Ezzel szemben a mostani időkben szinte hetente kapjuk a különböző banki irományokat, amiben a kamatemelésről értesítenek. Nekünk nincsen plazmatévénk, csúcsszámítógépünk, vaciúj Suzuki SX4-esünk, ezzel szemben van egy 100 m2-es régi típusú családi házunk, egy Suzuki Ignisünk (6 éves), Daewo tévénk és egy zsebszámológépnyi tudású számítógépünk. Van 2 pici gyermekünk. Nem mondom, hogy csak a bankok a hibásak, de talán egyet tudomásul kellene venni: piciny hazánkban az alsó középréteg tartós fogyasztási cikket csak hitelből tud megvásárolni. Arról pedig ne az átlagember tehessen, hogy nem mindenki banki szakember, mint ahogyan nem villanyszerelő, sebészfőorvos...
A hitelelkerülésnek nem módja az 50 éves korban való gyermekvállalás, bélelt kartondobozban való lakás. A készpénzes vásárlás szinte teljesen kizárt.
Még egy adalék a bankok ügyfélbarát viselkedésére: a párom vissza akarta adni az Aura hitelkártyáját, havonta 20 ezer forinttal törlesztjük. A cetelem honlapján néztünk személyi kölcsön konstrukciót, kb. 12 ezer forint törlesztőrészlettel. Felhívtuk a bankot, bizalommal fordultunk a problémánkkal feléjük, mire a hölgy közölte velünk, hogy a 20 ezer forintos Aura kártya törlesztésre hitelképesek vagyunk, a 12 ezer forintos hitelkártya kiváltásra viszont már nem. Bankos ismerősünk röhögve közölte, a banknak nem érdeke, hogy te kedvezőbbre lecseréld a hiteledet, mivel ők a hitelből élnek.

Na, ezeken lehet csámcsogni.
D94A 2009.05.07 10:27:27
@Vámpír\\\'08:
Visszaolvasva a legtöbb hozzászólást sokan csak a plazmatévés hitelesekre gondolnak. Pedig nem éppen róluk van szó! Ez az egész egy nagyon összetett folyamat. Az autóhitel visszavezethető akár az akadálymentesítés hiányára is. Onnantól pedig már egyenes út vezet, hogy be tudom-e kötni a babaülést.....