Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pista70

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Novák Katalin szerint a növekedés és a családok költségvetése a 2019-es. Valami biztos, hogy növekedni fog. A kérdés csak az, hogy mi...
Megdöbbentő és sokkoló. Talán ezekkel a kifejezésekkel tudnám leginkább leírni azt, amit a Hang nélkül megtekintése után a moziból kisétálva éreztem. Az erős reakció szól a témának, a forgatókönyvnek a rendezésnek és persze a két főszereplő – Emily Blunt és John Krasinski – játékának is. A mű…..
Pista70 2018.05.21 09:57:53
@Harper..: Én ezt a szöget a szokásos amcsi idiótaságnak tartom. Ki az az elmebeteg, aki belever egy szöget a lépcső fokába, méghozzá alulról felfelé?
Oswald Spengler pont száz évvel ezelőtt, 1917 tavaszán zárta le A Nyugat alkonya első kötetének kéziratát. A hatalmas történetfilozófiai mű eredeti módon értelmezte újra az emberiség történelmét. Ezzel persze sokan kísérleteztek már, és ha szkeptikusak akarunk lenni, azt mondhatjuk, hogy csak a…..
Nem vagyunk kevesen, de élünk, érzünk, sőt megvívjuk napi harcainkat mégpedig házasságban ám társtalanul egy sajátos magányban. EZ a társtalan házasság és a társ nélküli házasok "klubja". Isten hozott (vagy a Google kereső) Ha te is ide tartozol - hozzám hasonlóan férjként, de akár feleségként is -…..
A valamirevaló diktatúrákban nem csak az erőszakszervezetek tartják fenn a hatalmat azzal, hogy bárkit, aki mást mond, gondol vagy egyszerűen csak nem rendszer-kompatibilis, jobb esetben börtönbe zárják, rosszabb esetben még a családját is eltüntetik. Egy valamirevaló diktatúrában nem elégednek meg…..
Pista70 2017.05.20 11:37:49
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
Pista70 2016.09.28 14:51:28
@Ácsné Éva: Milyen "gyűlölet politika" az,tessék már megmondani, hogy a népképviseleti rendszerünkön keresztül ugyan mi döntsük már el, hogy kit engedünk be. Ezt magyarázza már meg valamelyik hivatásos rettegő!
Pista70 2016.09.28 16:57:09
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ezt a józan gondolkodást illetik nálunk évtizedek óta nacionalizmussal, rasszizmussal és egyebekkel.
Pista70 2016.09.28 16:59:42
@Ácsné Éva: Afrikából is tízezrek tódulnak befelé havonta. Őket ki bombázta le? Ja! Hogy átlagban van hét-nyolc gyerekük a szűkös anyagi alapra és nem ennek szélesítésén dolgoznak, kutatással, fejlesztésekkel, munkával? Bagatell.
Ez egy gondolatébresztőnek szánt eszmefuttatás, úgyhogy kérem csak az olvassa aki képes gondolkodásra. Aki ott leragad, hogy hülye vagyok mert ez hülyeség, az inkább ne fárassza magát és ne írjon kommentet, mert úgyis moderálni fogom. Aki valamit nem ért vagy nem hisz, arra kérjen magyarázatot vagy…..
Deansdale Nemi szerepek 2016.03.09 19:12:19
A feminista nők többsége szerint a maradi (hegemón patriarcha ésatöbbi) férfiak nem tudják feldolgozni a nemi szerepek változását. Aztán ugyanezek a nők megfordulnak, és azt kezdik kérdezgetni, hogy hová lettek az igazi férfiak, merthogy nekik olyan példány kellene, amilyen a 100 évvel ezelőtti…..
Pista70 2016.03.10 22:44:22
Oswald Spengler A Nyugat alkonya. II. kötet (1922) Idézet

"Ahol születési indokok egyáltalán tudatosulnak, ott maga az élet vált már kérdésessé. Ott elkezdődik a születésszám „ésszerű” korlátozása – amit már Polübiosz Görögország végzeteként sirat, de ami persze már előtte is régóta szokásos volt a nagyvárosokban, és a római korban szörnyű méreteket öltött - , amit kezdetben az anyagi kényszerűséggel magyaráznak, de aztán nagyon hamar már semmivel sem fognak indokolni. Ott kezd (mégpedig a buddhista Indiában ugyanúgy, mint Babilonban és Rómában ugyanúgy, mint a jelenkor városaiban) a női „élettárs” – választás is szellemi problémává válni – a paraszt és minden természeti ember anyát választ gyermekeinek. Megjelenik az „ibseni házasság”: a „magasrendű szellemi közösség”, amelyben mindkét fél „szabad”, szabad mint intelligencia, „szabad” a vér növényszerű unszolásától, mely szaporodni akar; Shaw mondja ki végül is a lényeget: „…az asszony nem emancipálhatja magát, ha nem dobja el magától nőiességét, kötelességét férjével, gyermekeivel, a társadalommal szemben, mindennel szemben, ami nem ő maga.” Az ősasszony, a parasztasszony, anya; gyermekkorától kezdve vágyott minden női sajátossága ebbe a fogalomba fut össze. Most azonban megjelenik az ibseni nő, a barátnő – az egész világvárosi irodalom legfőbb hősnője a skandináv drámától a párizsi regényig. Gyermekek helyett lelki konfliktusai vannak, a házasság iparművészeti feladat, és az lesz a legfőbb probléma, hogy a felek „kölcsönösen megértsék egymást”. Teljesen mindegy, hogy egy amerikai dáma azért nem talál elég okot a szülésre, mert nem akar kihagyni egyetlen szezont sem; hogy egy párizsi nő azért, mert attól retteg, hogy szeretője kereket old; vagy egy Ibsen-hősnő, mert „önmagának akar élni”. Mindannyian önmaguknak akarnak élni és mindannyian terméketlenek."
Azóta rágom a kefét, mióta megtudtam, hogy hiába a szakáll, a férfias külső, az izmos karok, na meg a széles vállak, ez a férfi állítólag már teljesen ki van herélve: A kép Johan Bävman fotósorozatából való, amit gyesen lévő apukákról készített, azért, hogy arra…..
Pista70 2016.01.05 15:56:47
@ossi.blog.hu: Szerintem ez meg a savanyú a szőlő mentalitás és a mai ember visszavetíti a sikertelenségét és az önzése miatt széthulló kapcsolataiból származó keserűségét későbbi korokra. Ma nagyon egyszerű eldobálni mindent. Nem a megjavításán ügyködünk, mert túl sok fáradtságot, időt és egyebeket kíván. Egyszerűbb a polcról leemelni az újat. Aztán gyártjuk hozzá az önigazolást és bólogatunk hozzá egymásnak. Csak hát a tükör mást mutat ám, ha belenézünk: egy önző szaralakot.
Pista70 2016.01.10 17:35:51
@ossi.blog.hu: A Halál is egy változás. Most épp ez folyik az európai nemzetek esetében. S ebben, sajnos a félrecsúszott emancipációnak igen nagy szerepe van. Ugyanis nem az anyaág igényeihez, szükségleteihez képet zajlott és zajlik.
Olyan, hogy „menekült” nincs, legfeljebb a statisztikákban. Különböző országból különböző céllal érkező embercsoportok vannak, és hogy ezek közül ki a valóban…..
Pista70 2015.08.06 21:05:47
@Krisz11: Ez pontosan így van. Elődeink véráldozatát, verítékét, munkáját köpik le azok, akik most a bevándorlókat tutujgatják, pátyolgatóját, s befogadásuk mellett ugatnak. Egytől egyig hitvány nemzetárulók ezek. A baj csak az, hogy itt vannak, itt pofáznak, gyengítik a többieket, s nem lehet őket pofán vágni, vagy simán kinyírni, mert a liberális államképlet az úgy néz ki, hogy mindenki egyenlő. A bevándorlót is éppolyan embernek kell tekinteni, mint azt, aki generációk óta itt él. Ez pont olyan, mintha Dobót, Hegedűs hadnagy felkötéséért bíróság elé állították volna.
“Miattuk” rossz az életed. El akarják venni a munkádat, meg akarják erőszakolni a nődet. Sőt, valószínűleg legközelebb fegyverrel jönnek, hisz a hazádat, az országodat, a kontinensedet akarják elvenni. Persze, “tudjuk kik” küldik őket.. De ne félj! “Mi” itt vagyunk és…..