Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kairosz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pápát egy reklámban felhasználni már önmagában is necces dolog, de ha azt úgy teszik, mint a POCHO könyváruház sajtóhirdetésében, akkor már kifejezetten botrányszagú. A Ratzinger életútját nem kicsit leegyszerűsítve és csúsztatva bemutató, a nagy fordulatokat egyes…..
Kairosz 2009.05.05 21:39:53
Nekem azért nem tetszik az összeállítás, mert azt sugallja, hogy Joseph Ratzinger életének egy szakaszában (fiatalkorában) rokonszenvezett a német nemzetiszocializmussal, később pedig megtért és pap lett.
Ebből semmi nem igaz, és egyáltalán nem vicces, hogy a pápát kapcsolatba (de bárkit) hozzák egy nyíltan istentagadó, keresztényellenes, rasszista, önkényuralmi ideológiával.
A Hitelrjugendből - tudomáson szerint - éppen Burgenland északi részén szökött meg, és természetesen nem jószántából volt a tagja.
Aki olvasta a műveit (tehát nem csak újságcikkekből tájékozódik), követi a mostani nyilvános szerepléseit, tudja, hogy egy rendkívül intelligens, rendkívül illemtudó és szelíd ember a pápa.
Egyenességéről,emberi kiállásáról annyit, hogy amikor nemrég az Egyesült Államokban, majd Ausztráliában járt, több százezres hívősereg előtt beszélt a fiatalkoráról: besorozták, de természetesen ő és a bajor nép nagyobbik része semmilyen rokonszenvet nem érzett a nemzetiszocializmus irányában. Többször felemlítette a - különösen Amerikában kiderült - pedofilbotrányokat, többször - óriási tömeg előtt - szégyent érezve bocsánatot kért, találkozott áldozatokkal is.
Azért, mert valaki római pápa, és következetesen kiáll a katolikus hit tanítása mellett, nem kell minden megnyilvánulását kigyúnyolni, vagy botrányt, csúsztatásos hazugságokat kerekíteni köréje.