Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hannahmama

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon ezekben a napokban kezdik el intézményes keretek közt beoltani azokat, akikre az újinfluenza nagyobb veszélyt jelent, mint az átlagnépességre. A WHO-nak a vírusról és a járványról kiadott legfrissebb (73-as számú, legalább hetente  új van egyébként)…..
Londonban sej-haj, van számos utca... - mondja a dal, ám arról nem mesél, hogy Londonban, akárcsak a világ más nagyvárosaiban, sok embernek nem volt saját kertje, de olykor még állítólag lehetősége sem arra, hogy a gyereket a szabad levegőn altassa, napoztassa. Márpedig ez igen…..
A Krooom színes, hullámpapírból készült gyerekbútorai látványosak, bármilyen gyerekszobát iziben feldobnak, ráadásul az így megvédett környezettől is jelest kapnak. A gyártó által jelenleg még szabadalmaztatás alatt álló, különleges technikával készült ülőcék,…..
Hannahmama 2009.11.10 15:23:09
Mit csinálnál 20 000 LEGO-val? Biztos, hogy nem azt, amit Simon Pillard and Philippe Rosetti, ugyanis ember nincs, akinek - rajtuk kívül - eszébe jutna, hogy beborítsa a konyhapultot legóval. Márpedig nekik eszükbe jutott, vettek egy IKEA konyhapultot, hozzá 20 000 legót és szépen…..
Pár nappal azelőtt, hogy Shel Dougherty szemináriumán megismertem egy csomó jófej amerikai szülőt, olvastam valami nagyon érdekeset a The New York Times egyik mellékletében. Alfie Kohn szerint hiába tudjuk, hogy a kisgyerekeinknek feltétel nélküli elfogadásra van szükségük, a…..
Hannahmama 2009.10.18 21:23:21
Jó a cikk, bár nekem nem derül ki, hogy akkor mi is az ugynevezett helyes nevelési elv. Az én lányom még kicsi, igazán csak most kezd ellenkezni dolgokkal, velem, saját magával az élettel. Nem tudom mi a helyes elv, azt sem mi a jó és mi nem mások, könyvek emberek szerint, akik lemernek irni olyan dolgokat, mik szerintem személyre családra gyerekre szabottak.
Nem erőszakoskodok a lányommal. Még egyszer sem fordult elő, hogy egy felöltözésből sirás legyen. Legtöbbszőr megvárom amig hajlandó rá, és közben meggyőzőm arról, hogy sétálni jó, megkeressük a cicát, beszélgetünk stb. 15-perc múlva már indulásra készen vagyunk. El sem tudom képzelni, hogy nehezteljek rá, hogy ne szeressem feltétel nélkül. Keresztény ember vagyok. Ha valami olyat tesz, vagy hisztizik, elvonulok onna, közben mondom neki, hogy ez igy nem lesz jó, ebből én nem értek semmit. Oldjuk meg másképpen stb. 17-hónapos, de megérti, ha nem túl fáradt már amugy is mindenhez.
Szerintem az egyetlen jó nevelési módszer ha hallgatunk magunkra, arra ami bennünk van. Bár biztosan nem mindenki keresztény, de az ANYA ott van mindenkiben. És tudjuk is, hogy ha minket "rosszúl" neveltek is a szüleink, meg kell tanulnunk másképpen nevelni a gyermekünket. De elöször talán arra lenne szükség, hogy lássam mi a jó és mi nem.
Természetesen engem is néha kiborit a lányom, de nem rá haragszom sosem, csak arra amit tesz, és ezt mondom is neki. A kommunikáció a legfontosabb dolog, anélkül nem ért senki sem. Testi vagy szóbéli, tán mindkettő egyszerre.
Talán a legfontosabb az amit nem szabad egy napra sem elfelejtenünk, hogy ő gyermek, ki nem ismeri a világot, a saját érzelmeivel is hadilábon áll néha, és mi vagyunk azok kiknek biztonságban és szeretetteljesen kell hogy irányitsuk az életét, a felfedező létét. Azt hogy hogyan kell megküzdeni a félelemmel haraggal dühvel.
Ő még kicsi! :):)
Hannahmama 2009.10.19 21:36:42
Kicsinap
Nincs két, sem több gyerekem egyelőre csak egy lányom van. De én is valamilyen szinten időhöz vagyok kötve, mert a gyerek kemény napi rutint állitott fel, és ha nem érünk haza alvásidőre elkezd kiborulni, és elfogy a cérnája, ezért időben kell elindulni vásárolni aztán még sétálni is. Én egyetlen egy könyvet olvasok ami közel áll hozzám, és vannak dolgok belőle amit megfogadok, és próbálok ugy cselekedni. Ez az Okosan nevelni tuni kell. Nem innen vettem ki azta szokásomat sem, hogy reggeli közben is mondom már a lányomnak, hogy ahogy befejezte felöltözünk és megyünk sétálni. Soha nem volt még ebből probléma. Hagyja magát öltöztetni, és el is indulunk mindig időben. Nagyon remélem, hogy ezen szokásokat, és hozzám jóval közelebb álló megoldásokat akkor is tudom érvényesiteni amikor ketten lesznek. Azt viszont kizártnak tartom hogy nálam túlzott megengedés lenne, amivel elronthatom a gyerekemet. Egyszerüen tudja a szabályokat, nem igazán próbálkozik azok ellen lépni. Bár nagyon kevés ilyen van. A lakásunk teljesen az ő létéhez lett kialakitva. Nincs olyan amit nem vehet le, nem ehet meg, nem játszhat vele. Kevés a tiltás, mert nem hiszem, hogy egy ekkora gyereknek még arra van szüksége, hogy a felfedezését a világra, tárgyakra való rácsodálkozása közben folyton korlátokba ütközzön, és meglegyen fosztav azoktól a dolgoktól amiket ő szeretne megnézni, és megismerni. Ilyen dolgok nálunk nincsenek szem elött. Nem leszek soha sarokba állitva (bár nem tartom olyan rossz dolognak vagy amivel vehemensen kellene ellenkezni), de velem apám ezt nagyon sokszor csinálta, és nagyon megalázónak éreztem.
Mindenki ugy nevel ahogy belöle jön. Engem rosszúl neveltek, nagyon rossz dolgokat neveltek belém, ezért mindent kétszer meggondolok mielött kimondom alkalmazom, cselekszek. Néha nagyon nehéz azt elfolytani amit kaptam kiskoromban, amiben felnöttem. De tudom hogy én jobb vagyok, és a gyerekemet jól fogom felnevelni, azért hogy majd az unokám is igy legyen nevelve. Mert bár lehet azt mondani hogy ugysem emlékszünk rá... én tudom hogy igen. Nem tisztán, talán felidézni sem tudjuk már, de ott van. És elö is jön, ha nem teszünk ellene.
Hányszor mondtad az elmúlt pár napban ezt a mondatot (vagy hasonlót)? Egyszer sem? Na, akkor nincs kisgyereked és nem is vagy pedagógus :-P A szülővé válásom egyik legnagyobb élménye az újszülött kisfiam tekintete volt. Sosem hittem volna, hogy létezik az őszinte érdeklődésnek…..
Már többször mutattunk hintós és egyéb agyament ágyakat itt, a Gyerekszobán, most ezeknek a sorát fogom bővíteni további négy lenyűgöző darabbal. Nem is azzal van a gond, hogy vár, hintó, pálmafa vagy fittyfene veszi közül az ágyat, mert a szándék, hogy mesés környezetet…..
Hannahmama 2009.10.06 11:59:06
@meetke: Én gondolkodok nagyon az asztalos szakma kitanulásán még akkor is ha nő vagyok. Komolyan pár bútort még asztalos tudás nélkül is pikk pakk össze lehetne dobni egy jó dekopirfűrésszel :)
A babát tápláló placenta nálunk szülés után a kórházi gyűjtőbe kerül, ahonnan aztán vagy a kozmetikai iparban hasznosul újra, vagy megsemmisítésre kerül. A régi időkben - és az állatoknál még mindig - a placentát megetetették az anyával, hogy a szülés után mielőbb…..
Gyerektrend Etsy. com - Kötni jó! 2009.08.25 17:58:00
Mert kikapcsol, segít leereszteni a gőzt, engem például – azon ritka alkalmakkor, amikor előfordult velem ilyesmi – pihentetett. Egy Sharon nevű nyugdíjas ápolónő is így gondolta, amikor egy szép napon kötögetésre adta a fejét. Méghozzá nem is akármilyenre. Apró…..
Zaphodbb bloggerina tegnap már komolyabban kivesézte az íróasztalok elhelyezésének problematikáját - tavaly pedig ajánlottunk pár iskolatáskát az iskolába készülő gyerekeknek, de erről bővebben a Kölökneten is olvashattok -, reméljük, mindenki talált benne ínyére és…..
Enni – szinte – mindenki szeret, még a gyerekek is, maximum nem éppen azt, amit eléjük teszünk. Mert bizony gyakori probléma, hogy a büdöskölök minden egyes órákon át, nagy gonddal elkészített étel láttán egy undorkodós fintorral közli, hogy „fúj”,…..
Gyerekszoba Barbie bedurvít 2009.08.04 15:06:00
Nemrég egy kis összeállítást láthattatok itt a blogon a Barbie-ról, az ötvenedik születésnapja alkalmából. Azt hittük akkor, hogy az eseményre egy igazi Barbie autót megtestesítő Fiatot nem lehet überelni, de ez az elképzelésünk romba dőlt most, hogy rátaláltam az igazi, nagy…..
Hannahmama 2009.08.06 18:46:16
@zaphodbb: Ez azert van, mert neked mär benött a fejed lägya :):):):) De szerintem meg egy 18-20 eves läny is szeretne a kis lakäsät ha igy lenne berendezve. :) En nem magamat nezem ha ide jövök, hanem a länykämat, neki kicsit kesöbb biztosan nagyon bejönne az egesz ugy ahogy van, meg a häloszoba is, ami azert nekem is sok lätvänyilag. De a pudlik nagyon kirälyak a szememben, mär csak azert is, mert ha nem jön teso mostanäban akkor nekünk is lesz egy oriäs vältozat :):):)
Drága Látogatók! A 10. helyezés után a Kulturális blogok csatasorában ma újabb Goldenblogos hírünk van: bekerültünk a Twitteres versenybe is, ráadásul egyszerre mindkét bloggal - a Gyerekszobával és a Gyerektrenddel is!Mivel ez számunkra is meglepetés, így összevonjuk a…..
A gyerekszülés olyan dolog, ami minden kellemetlensége ellenére is általában kemény addikcióval jár: ha egyszer átéled, újra és újra akarod. Ennek eredményeképpen sokszor előfordul, hogy az eredetileg egy gyereknek szánt szobában két, esetleg több csemetét kell elszállásolni…..
Hannahmama 2009.07.08 09:39:18
@Vacskamati4: nagy a valoszinüsege annak hogy ujrameszeles lenne belöle. Hannahnak nem a falai voltak ilyenek hanem a butorai. Egyedlig keszitett, kezzel festett mind. Virägok pillangok, tenyleg szep volt. csak a länyom nem szeretette. meg egy kis idö multän engem is iritält nagyon. Ugyhogy eladtam, es vettem feheret mindenböl. Mivel meg nem tudom, hogy a välsäg miatt költözünk e, igy nem csinälok semmit. De ha maradunk, akkor en csak egy nagy virägot fogok a falra festeni, többet nem. A häz a falon posztot pedig valahogy összehozom, mert nagyon tetszett, csak tapetät nem hasznälhato, mert sajnos nem olyan minösegü teljes felujitäs utän sem a fal, hogy fent is maradjon.
Ezekre a húspárnákra akadtam ma, így hirtelen, nem is tudom eldönteni, hogy jópofák, vagy egyszerűen csak morbidak. Azt hiszem, a gyerek szívesen vagdalkozna velük, no meg ő eléggé húsimádó, ellentétben velem és egy rakás vega emberrel. Azon azért muszáj mosolyognom, mikor…..
Gyerekszoba Cseppmentes utazás 2009.07.03 14:52:00
Sok gyártó készített már cseppmentes, utazós kulacsot a gyerekeknek, és mind ugyanazt tudja, jobb-rosszabb hatékonysággal: nem folyik ki belőle a víz a gyerek nyakába, akkor sem, ha fejjel lefelé, direkt rázza azt a kulacsot. A Contigo Autoseal nevű kulacsa nem is azért kerül ki a…..
Hannahmama 2009.07.04 14:40:48
@buboreek: Hihetetlen milyen kreativak a gyerekek:) Ez nagyon tetszett :)
Ezt nem lehet megtartani magunknak: hála a blogoknak és hála Nektek, nemrégiben felkértek egy cikk megírására a HVG-től. Akit érdekel, az elolvashatja a HVG Lifestyle Plusz 2009  című, ma megjelent különszámban, a 74. oldalon!És egyúttal hadd büszkélkedjünk még egyet!…..
Hannahmama 2009.07.01 19:26:52
Gyerekszoba Házban az ajtó 2009.07.01 09:57:00
Ki mondta, hogy sok pénz kell ahhoz, hogy valami különlegeset alkossunk a gyerekszobában? Íme egy ötlet, ami pofonegyszerűnek tűnik, de tuti nem jutott volna magamtól az eszembe. Látványos és játékos megoldás egy gyerekszoba ajtó körüli falának a feldobására: ház formára…..
Hannahmama 2009.07.01 10:54:31
Egyre kisebbek vagyunk. Nem mi, személy szerint, emberek, hanem a körülöttünk lévő tárgyak egyre helytakarékosabbak, hogy az egyre kisebb helyre, ami jut per fő, beférjenek. Kisebb az autó,  hogy lehessen vele parkolni, kisebb a lakás, mert nincs nagyobbra zsé és még…..
Gyerekszoba Tulip - álomvirág 2009.06.26 14:00:00
A szögletes nem az én világom. Mióta az eszemet tudom, mindenben keresek valami íveset, valami lágyat, gyerektelenként csak a magam örömére, szemlegeltetésre, és ha bútorról van szó (márpedig most éppen igen), már praktikussága okán is erre szavaznék: kevesebb sarkon koppan…..
Hannahmama 2009.06.26 14:05:07
Gyerekszoba Tojáshéj a fenekén 2009.06.24 17:27:00
Bizony, bizony, ott szokott lenni. Legalábbis képletesen. Bár ha ezt a fantasztikus, kissé futurisztikus, modern bölcsőt-kiságyat-mózeskosarat nézegetem, amit Daniela Avaltroni tervezett, akkor nemcsak képletesen is odaragadhat az aprócska gyerekpopóhoz az a tojáshéj. Vagy a…..
Kedves Lelkes Látogatók!Köszönjük az első körben leadott nevezéseket a két blogra, nem kevés időbe telt, mire a Random.org-nak is megfelelő formátumba tudtam pakolni a nevezők névsorát, de azért megoldottam.A nyereményjáték első körében a nyertes pedig Hannahmama lett!…..
Gyerekszoba Séta kényelmesen 2009.06.22 14:56:00
Egy gyerekkel elindulni bárhová – sétálni, orvoshoz, vásárolni – mindig igazi, férfias kihívás, de  a legjobb kor az, mikor a ded már nem hajlandó csak úgy megülni a kocsiban, viszont útnak sem indulhatunk nélküle, mert akkor tuti, hogy elfárad, és fel kell venni.…..
Hannahmama 2009.06.23 12:48:04
@buboreek: Szerintem inkább sírjál, mert 900euro alatt nem lehet kapni sehol ezt a változatot. Ami számomra nagyon zavaró, hogy a hátúl ülő gyerek szinte a földön ül.
Gyerekszoba Manók a kertben 2009.06.19 09:57:00
Alapvetően giccses is lehetne, de vagy a hangulatom ilyen remek ma, vagy nagyon elnéző kedvemben vagyok, vagy tényleg sikerült nem túllépni azt a bizonyos határt. Mindenesetre tetszenek ezek a manóajtók, melyek segítségével a legszigorúbb, legrendezettebb kertbe is titkot, varázslatot…..