Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levin2004

12 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
levin szarva Drinne története 2011.04.07 02:02:21
Prológ  Vándor, ki oly sok fogadóba térsz be hosszú utadon, és megannyi kupa bor mellett üldögélve hosszan mélázol az élet folyásán, s a sors szövetének szertelen mintáin: figyelj most, mert szörnyű titkok tárulnak fel előtted, melyeknek tudására mindenki szomjaz, de…..
 Csontvázasszony Ki tudja, miért lökte az apa leányát a tengerbe azon a napon. Talán Sednának, a tengerekasszonyának szánta áldozatul, talán szégyent hozott rá. A leány teste gyorsan eltűnt ahideg habokban és süllyedt, süllyedt egyre lejjebb. Halak lakmároztak a testén,…..
 a botladozásod azért nem zavar, mert azt más szóval úgy hívják, h élet.szóval senkinek, soha, semmilyen formában ne engedd meg, h elvegye tőled a botladozásodat, mert akkor az életed akarja elvenni. akkor te már nem mehetsz keresztül azokon a kacskaringókon, amiken át…..
a (jó) szex talán az egyetlen olyan tevékenység, ami legális, társadalmilag elfogadott, nem egészségtelen, viszonylag könnyen, olcsón és gyakran elérhető bárki számára, és mégis tudattágító, és egyfajta spirituális újjászületést eredményez. a világ szebb és több…..
kedves a...,én azt gondolom, hogy a jegyben járás kicsit olyan mint a szex: majdnem mindig az van, h az egyik félnek már elegendő lenne az addigi izgatás és el tudna szállni, de a másik még nem tart ott.  és olyankor nem nagyon érdemes siettetni vagy vitatkozni arról, h kinek…..
 kedves n..., a magam részéről azt gondolom, h csendes, pozitív nyitottsággal többre fogsz menni, mintha továbbra is mindnenáron meg akarnád javítani a kapcsolatotokat.  ha a bátyádnak vélt vagy valós sérelmei vannak, és fenntartással viseltetik irányodban,…..
az, hogy szeretünk valakit, nyilván azt is jelenti,hogy jót akarunk neki. ezért adott esetben tenni is hajlandóak vagyunk valamit.  jó esetben azonban ez nem jelenti egyben azt, h kiszűrjük a külvilág összes olyan tényezőjét, ami negatívnak gondolt hatást gyakorolhat az illető…..
 ahogy füles is megmondta micimackónak: mindenféle népek vannak...  biztosan van olyan is, aki teljesen komolyan gondolja a netes társkeresést. neki sok csalódást fog okozni a dolog. van, aki 1általán nem gondolja komolyan, csak trollkodik, kiéli sokfajta…..
 a házasság elég bonyolult intézmény... amikor létrejött, mocsok régen, a következő nagyon fontos tényezők indokolták:- igen keserves munkával lehetett megkeresni a család megélhetésére épp csak elég vagyont. ha  közben az apa is meg anya is fűvel-fával…..
 kedves t...,  én a magam részéről szörnyű nagy marhaságnak tartanám, ha doktorhoz mennél vagy tablettát kezdenél el szedni. ezzel azt mondanád, h neked valami komoly bajod van, és jöjjön valaki és segítsen. neked valószínűleg egyáltalában semmi bajod…..
 kedves z..., én azt gondolom a te helyzetedről ezekkel a faszikkal, h valóban komplikált, de azt is gondolom, h a legtöbb embertársunk legtöbb kapcsolata hasonlóan komplikált. azaz - és remélem ezzel nem okozok neked csalódást - ez nem valami kivételesen nehéz döntési…..
drága i..., érdekesen működik az ember. többnyire ha nincs közel a szeretett faszihoz/csajhoz, akkor közel akar lenni. ha nincs vele rendszeres kapcsolatban, akkor sms-ezni, mélezni, találkozni szeretne vele. ha ez is megvan, akkor azok között szeretne lenni, akivel az illető…..
Évek óta tervezgetik a használatarányos útdíj elektronikus rendszerének bevezetését nálunk és külföldön sok országban is, István e témában osztja meg veletek a véleményét és ötleteit. A közút ugyanolyan közmű (kéne legyen), mint bármelyik másik. Rendelkezésre áll…..
levin2004 2010.09.28 00:38:46
tisztelt uraim,

jobb ha lélekben felkészültök, a használatarányos díjszedést MINENKÉPPEN be fogják vezetni kis hazánkban kb 2-3 éven belül.
(októberig a önk. választások miatt nem, utána meg kb 2 év a megvalósítás-tesztelés-éles üzem).
egy EU irányelv különben kifejezetten kötelezi a tagországokat ennek bevezetésére, emlékeim szerint 2012-ig.
igen, a régi kapus rendszer pont ezt tudta, csak ott tényleg meg kell állni a fizetőkapunál, ami kényelmetlen, és alkalmanként pont azt az előnyét veszíti el vele az autópálya, amiért létrehozták, hogy gyorsabb és kényelmesebb a többi útnál. ezzel együtt szemmel láthatóan ez sok nagy EU-s országot nem zavar, a franciáknak például eszük ágában sincs elektronikus rendszert építeni.
ugyanakkor sok más EZ országban már rég bevezették, így pl a szlovák szomszédainknál is. más kérdés, hogy sok országban csak a kamionokra, a személyautók pedig (egyelőre) más rendszer keretében közlekednek.
de ami késik, nem múlik. teljesen biztos vagyok benne, hogy olyan országokban is, mint a németeké, ahol eddig tabu volt az ingyenes autópálya (a személyautóknak), pár éven belül le fognak hajolni azért az évi pár milliárd euróért merkelék.
és igazából ez a kulcsa a dolognak: az eddig kiépített rendszerek mindenhol megtérültek kb 1 év alatt, és onnantól sok pénzt hoznak az államnak. ez magyarországon évi 100 mrd fölött volna az eddigi számítások szerint.

ne legyenek illúzióink. mindig minden kormányon lévő pártnak van olyan beszállítói köre, ami alig várja, hogy elkezdhessék. és nálunk most már a koalíciós osztozkodás sem lesz akadálya a dolognak.

igazságosabb lesz a mostani rendszernél, hiszen aki többet használja az utat, az többet fizet.
Az 1968-as amerikai elnökválasztáson valós eséllyel induló Robert ’Bobby’ Kennedy egyik kampánybeszédéből idézünk egy részt. Bobby Kennedy a választás előtt merénylet áldozata lett, így a világ soha nem tudhatta meg, hogy ezekből a gondolatokból mennyit lett volna képes…..
Az A38-as hajón Hajtűkanyar címmel előadott művészeti-irodalmi est performansza alatt a közönség megtekinthetett egy mobil installációt, amely szándékom szerint hasonlított egy szibériai mozgó-WC-re. (Ez, mint ismeretes, két husángból áll: az egyikre támaszkodunk, a másikkal…..
levin2004 2009.04.27 15:15:58
kedves kecskelány,

szimpátiával figyeltem 2 fenti könyvetek megjelenését, és tulajdonképpen így jutottam el erre a honlapra is. ezt azért bocsátom előre, hogy világos legyen: nem ab ovo hímsovénságom vezetett arra, hogy végiolvasva a fenti levelezést arra az álláspontra jussak, hogy kicsit mintha túlspiláztad volna ezt a kérdést.

az, hogy valaki írt valamit az ÉS-ben, és annak 3 sora olyan gondolatsort índított el benned, melynek eredményeként küldtél egy olvasói hozzászólást, rendben van. hogy azt pont lehozza-e a szerkesztő vagy nem, azt ő mindneféle szempontok alapján eldönti (ezért fizetik őt).

aztán az elutasító válasz után hosszasan, többször, több embernél próbálkozni, sőt egyiket megkérni hogy győzze meg a másikat, valamint megkérni mást, hogy segítsen ő is meggyőzni ezeket ketten, véleményem szerint devalválja az eredeti hozzászólást magát. sőt, el tudom képzelni, hogy ha az ÉS szerkesztőinek praxisában gyakorta előfordulnak ilyen csörték, már a hozzászólás kézhez vételekor mögéprojektálják az ilyen lehetséges utóvédharcokat, és eleve kisebb lelkesedéssel fontolgatják annak közlését.

kedves zsuzsa!

az ÉS nem az istenek szentélye, ahova feltétlenül be kell jutni, különben elkárhozunk. az ÉS egy zártkörű klub, ahova lehet bebocsátásra jelentkezni, sorban állni a bejárat előtt. és a szerkesztő is inkább doorman, mint isten, inkább egy kétajtós szekrény a bejáratnál, akinek az a feladata, hogy a klub ne pont érkezési sorrendben teljen meg, és ha megtelt, már senki ne mehessen be.

tényleg szar érzés azt megtapasztalni, hogy én pont nem mehetek egy klubba, mikor mások, esetleg szemre kevésbé érdemesek meg igen.

ugyanakkor érdemes elgondolkodni rajta: ha igazad van abban, amit írsz, hogy ez nem eseti dolog, hanem hosszzú távú tendencia, és a női irodalom szándékoltan mellőzve van az ÉS-ben, mert az azt üzemeltető macsó grémium nem értékeli nőket sem szerzőként, sem vitapartnerként, akkor vajon mi a csudának akarna oda mégis erőszakkal bekerülni egy nő.

ha egy klub szerint én nem illek bele a tagok közé, én bizony nem kezdenék el könyörögni nekik, bizisten.

mellesleg az ÉS-ről az a személyes véleményem, hogy az többnyire unalmas és érdektelen, irodalminak alig mondható közös maszturbáció.

bár emiatt talán valóban jobb lenne több nővel : )

semmi esetre sem akartalak megbántani mindezzel.

baráti üdvözlettel

levin