Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaromír

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Böle Dezső, az UTE jégkorongszakosztály-vezetője bejelentette, hogy munkájával kapcsolatos jövőbeli elfoglaltságai miatt nem tudja tovább ezt a tisztséget betölteni. Így a lila-fehérek az FTC-hez hasonlóan új vezetéssel vágnak neki a következő szezonnak. A helyzetről Böle…..
Jaromír 2010.05.10 10:20:49
@1885*: Hát nem semmi! Érdekes felállás... De inkább csatlakoznék: no comment!
Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor…..
A 18 csapatosra bővült U14-es bajnokság szeptember 12-én kezdődik, a játéknapok szombatonként lesznek. A mezőnyt 8 csapatos A és 10 csapatos B csoportra bontották, erősorrend szerint. A felsőházban az SC Csíkszereda, a Sapa Fehérvár AV 19, a Dunaferr, az FSZSE-Zalai Titánok, a Bp.…..
Jaromír 2009.09.09 20:37:58
@hibasbt: Az UTE "B" edzőmeccsen (röviddel a selejtezők előtt) 5:1-re győzött a MAC "B" ellen. A MAC "B" a selejtezőn 1:0-ra verte a Dragó Skorpiókat. Akkor most miről is beszélünk?
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
Jaromír 2009.09.07 08:57:28
@Tillasz: Sajnálom, hogy leragadtál ennél a"kom olyabb", "komolytalanabb" szóhasználatnál.Nem ez volt a mondandóm lényege! Én csak arra próbáltam meg rávilágítani, hogy mire például a "tehetséggondozó keret" eljut különböző nemzetközi tornákra, vélhetően nem válna kárukra, hogy valami hasonlóba már egy kicsit korábban is belekostólhatnának... Egyébként tedd a szívedre a kezed: szerinted nem "komolytalan" ami nálunk néha (gyakran)a hokiban történik?!
Jaromír 2009.09.07 10:33:47
@Tillasz: Azért megnyugodtam! Egyetértek Veled. Úgy látom, hogy teljesen egy állásponton vagyunk és mindketten szeretjük a magyar hokit! Még ha esetleg máshonnan is közelítjük meg a kérdést. Sajnos az általad említett országokkal nem tudjuk felvenni a versenyt... Abban is igazad van, hogy sokan sokat dolgoznak itthon ezért a sportágért és nem mindig az ő hibájuk, ha valami nem sikerül. A magam módján én is igyekszek valamit hozzá tenni ehhez az ügyhöz: cseh nyelvtudásom révén próbálom építgetni a cseh és szlovák hokikapcsolatokat. (Bár nem tagadom, néha igencsak lelohaszt, hogy ott mennyire "profibban" állnak hozzá a jégkoronghoz. Egyénként pedig a csehek tényleg többet kapnak az államtól mint mi. Bár hozzá kell tennem azt is, hogy például a már említett cseh "HTA" esetében javarészt mindent a szülők fizetnek. Bár a szülői áldozatvállalás nekünk idehaza azt hiszem nem újdonság...
Jaromír 2009.09.07 10:41:45
@Tillasz: Mégvalami eszembe jutott: ahogy írtad is "U-12 alatt minden tornán a magyarok sikereitől hangos a sajtó." Szerintem éppen itt van a legnagyobb probléma! Nevezetesen, hogy utána mi történik, miért nem tudjuk tartani a lépést. Pedig 14 éves korig tényleg nagyon ott vagyunk a többiekkel - sőt... Valami tehát nem stimmel!
Problémák vannak a Megyeri úti csarnok jégkészítő berendezésével, ezért csütörtök délután még nem lehet tudni, megrendezik-e az olvasóink által nagy lelkesedéssel várt felkészülési mérkőzést. Részletek alant, sok-sok Mol Liga-környéki hírrel egyetemben. Az elmúlt…..