Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filmvilág

2205 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Novemberben kerül mozikban a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új romantikus vígjátéka. Herendi Gábor május elején fejezi be a Futni mentem című független film forgatását. A közvetlen állami támogatás nélkül készülő romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros…..
Idén május 30. és június  5. között a Puskin moziban rendezik meg a Friss Hús  nemzetközi rövidfilmfesztivált. A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szervezőinek fontos célkitűzése, hogy a fesztiválon a filmrendezők mellett más tehetségeknek is teret adjanak, akik fontos részt…..
Idén is érdemes várni a májust a cinefileknek, mert a Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban, a Tabánban, és idén először a Corvinban is tart majd az éjszakázós mozizás, rengeteg sikerfilmmel, premier előtti előadásokkal. S mint mindig, most is csak egy karszalagot kell vásárolni az…..
Új adásunkban foglalkozunk egy friss mozibemutatóval, az Ex Machina rendezőjének új filmjével (Polgárháború), az idén 25 éves A tehetséges Mr. Ripley-vel, az ugyanabból a Patricia Highsmith regényből készült új Netflix-sorozattal (Ripley), Park Chan-wook és Robert Downey Jr. miniszériájával (A…..
Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024.…..
  Új adásunkban újra egy izgalmas magyar mozipremierrel foglalkozunk, Csáki László animációs-dokumentumfilmjével, a Kék Pelikannal, utána a visszavonulását bejelentő Peter Weir (Holt költők társasága, Zöld kártya, Truman Show) korai remekművét (Piknik a Függő sziklánál) vesszük elő, és folytatjuk a…..
Az írókat és a forgatókönyvírókat szólítja meg a Friss Hús a legújabb pályázatával, amelyre 2024. május 10-ig várják a jelentkezéseket. A pályamunkákat négy témában várják: „Északi part”, „Távkapcsolat”, „Vonaton”, valamint „Gyerekszemmel” tárgykörben. A Friss Hús Budapest Nemzetközi…..
  A Cirko-Gejzír mozi új, tavaszi retrospektív életműsorozatában ezúttal Gazdag Gyula életművét mutatja be. Az első vetítésre április 6-án, a rendező jelenlétében kerül sor. A nyitóeseményen betiltott filmekről és egy izgalmas életpályáról lesz szó, amikor egy közönségtalálkozóval, majd a…..
TÖRTÉNELMI FILMJEINKA történelmi film új korszakának kezdete 2018 második felére tehető, amikor a kormánybiztost érő bírálatok szerint irányítása alatt filmgyártásunk nem fordít elég figyelmet a nemzeti múltra. Valóban nem tengett túl a zsáner, ám azt sem állíthatjuk, hogy a Nemzeti Filmalap idején…..
Pálfi György Hukkléjával folytatódik a Filmrendezők klubja, amely szeretné közelebb hozni a filmrendezői szakmát a filmek iránt komolyabban érdeklődő nagyközönséghez, és egyben szakmai mesterkurzust is nyújtani a filmet tanuló diákok számára. Az ötödik Filmrendezők klubja új helyszínre költözik,…..
Április 4-én érkezik a mozikba Csáki László első animációs filmje, a rendszerváltás idején játszódó, humoros, valós eseményeket feldolgozó, felnőtteknek szóló Kék Pelikan. A premier apropóján a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás…..
Új adásunkban kibeszéljük az egyik általunk legjobban várt új magyar filmet, a Kálmán-napot, Hajdu Szabolcs lakástrilógiájának második részét, és természetesen foglalkozunk az 1848-as márciusi forradalomról szóló, már 100 ezer néző felett járó Most vagy soha!-val is. Megnéztük a Coen testvérek egyik…..
A Fanni kertje a 20. Verzió Filmfesztiválon megnyerte a magyar versenyszekciót és a fesztivál közönségdíját is. Április 4-én újra látható lesz egy különleges (és ingyenes) vetítésen a budapesti Toldi moziban. A vetítést közönségtalálkozó és tematikus beszélgetés követi. A program egy vetítéssorozat…..
A március elején kezdődő grandiózus összművészeti esemény mintegy 160 kortárs művész közreműködésével több mint két hónapon át ingyenes programokkal (gyermekfoglalkozásokkal, táncházzal, koncertmaratonnal, tárlatvezetésekkel, szinkronizációs játékkal és számos filmvetítéssel) várja az érdeklődőket a…..
Csáki László fanyar humorú, valós eseményeket feldolgozó, felnőtteknek szóló egész estés animációs filmje, a Kék Pelikan csak április 4-én érkezik országszerte a mozikba, de már március közepétől, premier előtt látható. Az indigóval vonatjegyet hamisító fiatalokról szóló mozifilm…..
Új adásunk elején értékeljük röviden a ma hajnalban megtartott Oscar-gálát, utána pedig kielemezzük a Dűne 2. részét és a True Detective 4. évadát. Menetrend: 00:00 - Oscar-értékelő20:35 - True Detective 4. évad (spoilerek nélkül) 37:10 - Dűne 2. (spoilerekkel)..
  Magyar idő szerint március 11-én hajnalban adják át az Oscar-díjakat, ennek örömére folytatjuk a podcast hagyományait, és idén is tippelünk, illetve elmondjuk, milyen címeket és neveket hiányolunk a jelöltek listáiból.  Menetrend: 5:00 - Oscarozás 1:18:30 - Ajánljuk még (Mr. és Mrs.…..
Idén is animációval, science fictionnel, valamint történelmi filmekkel, vígjátékokkal, élőzenés filmkoncertekkel, izgalmas előadásokkal és archív filmvásárral várja a szakmai és a filmszerető közönséget a Filmintézet. Szeptember 17. és 22. között immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti…..
MAGYAR MŰHELYHarmat György: Élet Sárországban (Az elmaradottság képei)  Gelencsér Gábor: Ellenfilmkultúra születik (Az NFI-hatás)  Pethő Réka: Ki miatt múlik a szerelem? (Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap)  Bakos Gábor: Szegénylegények magasiskolája (Jancsó Miklós: Szegénylegények // Gaál István:…..
Március 14-én debütál a mozikban Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja, amelyhez a film forgalmazója, a Budapest Film új, hivatalos előzetest és plakátot készített. A Kálmán-nap mozi előzetesét Bouandel Doraya, a Robbit Creative trailer vágója, egyben az koncepció megálmodója így…..
24 film és bennük a legnagyobb francia sztárok – Catherine Deneuve, Léa Seydoux, Virginie Efira, Romain Duris, Vincent Cassel, Guillaume Canet – lesznek láthatóak a február 28. és március 10. között megrendezett 14. Frankofón Filmnapokon. Jön az Oscar-jelölt Robotálmok és az Oscar- és César- jelölt…..
2024. február 16-án Alekszej Navalnij életét vesztette egy szibériai börtönben. Életéről még korábban Oscar-díjas film készült Ezt vetíti le február 22-én, csütörtökön az emlékére a BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) a Mammut 2. Cinema City moziban 18 órától. 2020 augusztusában…..
2012, az első Cseh Filmkarnevál óta tudjuk, miért van évről évre a Toldi moziban a helyünk: mert számíthatunk olyan, a magyar filmtermésből fájóan hiányzó történetekre, amik számunkra is fontos problémákat feszegetnek. A budapesti Cseh Centrum Miloš Forman 80. születésnapja tiszteletére indította…..
Új adásunkban az év eddigi legizgalmasabb magyar filmes bemutatójával foglalkozunk (Nyersanyag), folytatjuk a Scorsese-sorozatot a mester első remake-jével (Cape Fear), és kibeszéljük a Fargo 5. évadát is. Menetrend: 01:05 - Fargo 5. évad27:30 - Fargo spoileresen35:40 - Nyersanyag1:16:30 -…..
  Március 14-én a Budapest Film forgalmazásában kerül a hazai mozikba Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap. A rendező kapcsolati trilógiájának második darabja - a 2016-os Ernelláék Farkaséknál című alkotáshoz hasonlóan - színpadról került a filmvászonra. A címszerepben Hajdu Szabolcs, feleségét…..