Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mark Bolt

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárkányos fantasy filmekkel Dunát lehetne rekeszteni, mégis mindenkinek van egy konkrét filmje közülük, ami meghatározta a műfajhoz való viszonyát. Nekem az 1996-os Sárkányszív ez, amit a kritikusok vegyes érzelmekkel fogadtak annak idején, de a kasszáknál azért tarolt. Huszonöt éve, május 31-én…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Mark Bolt 2020.12.26 17:19:36
Sakkozz mindennap! Nyomozás 2020.12.05 04:43:32
A sötét bábokat Gelfand vezeti, aki kiváló taktikus ellenfelének nem merte meglépni az a4 lépést. A feladvány tehát csak feltételezett hadállás. A kérdés: miért nem lépett a4-et Gelfand? (Számomra egyébként már az se érthető, hogy egy kiváló taktikus ellen miért játssza valaki a passzív szicíliait,…..
Mark Bolt 2020.12.05 19:46:00
@Mark Bolt: Ja mer a királynő blokkolja a parasztot. Mondtam, hogy nem értek hozzá. Akkor is érdekes, hogy mit keres ott. :PPP
  Lehet páran meghökkennek, hiszen politikai értelemben a címben megnevezett két ember tűz és víz. (Mi ezt Magyarországon tudjuk, hogy az USA-ban is tudják –e, hogy ki az a Gyurcsány Ferenc, nos ez valószínűleg jobb ha megmarad a költői kérdések szintjén). Trump és Gyurcsány, kijelenthetjük,…..
Nem, ez a cikk nem arról fog szólni, van-e járvány vagy nincs, kinek milyen érdeke fűződik a pánikkeltéshez, vagy hogy mennyire jogosak vagy feleslegesek a járványügyi intézkedések. Egyrészt, mert ilyen cikkekkel, bejegyzésekkel tele a net, másrészt mert nem vagyok szakember, hogy kellőképp…..
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
Budapesten, 1959. március 21-én végezték ki Mansfeld Péter vasesztergályos szakmunkástanulót. A Legfelsőbb Bíróság népbírósági tanácsa 1959. március 19-én mondta ki az ítéletet. Mansfeld Péter akkor 18 esztendős és kilenc napos volt. Kivégzése napján: 18 éves és 11 napos. „Az ítélet-végrehajtó és…..
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
Mark Bolt 2020.07.12 01:57:13
@kgaba82: Hunyadi számomra a legemberibb professzinális hadvezérek egyike olyan szempontból, hogy megnyerte, ami emberileg lehetséges, és elvesztette, amit el kellett vesztenie, és nem akart belehalni a vereségekbe, ha menekülni kellett, akkor menekült, elfogadta a vereséget, és készült az új csatára. Kijátszotta a lapjait, és amit meg lehetett nyerni, azt megnyerte. Nándorfehérvár az egyetlen olyan lap, amit papíron buknia kellett volna. Nándorfehérvár Hunyadi csodagyőzelme, de ugye ehhez is kellett egy Kapisztrán, aki nem profi módon harcolt, ezzel borította a sakktáblát, megzavarta a törököket, és ezt használhatta ki Hunyadi az alapvetően már elvesztett csatában.

Na most ehhez képest például Napoleonnak rendszeresen vesztenie kellett volna, mert gyengébb seregekkel harcolt erősebbek ellen, és ehhez képest minden csatát megnyert vagy 10-12 évig. Asszem az első veresége 1809-ben volt, és talán 1797-ben kezdte. Ha Hunyadi van Napoleon helyében, ez alatt a 10-12 év alatt elvesztett volna jó néhány ütközetet, mert egyszerűen emberileg, statisztikailag ez jött volna ki azokból a seregekből. Napoleon felülírta a statisztikákat. Ez a skillje Nagy Sándornak és Hannibálnak is. Papíron veszteniük kellett volna, valjában meg irgalmatlan győzelmeket arattak.
Mark Bolt 2020.07.12 14:33:47
@nincs1agy: Csak sajna a várnai csata egy török csapda volt, bemasíroztak Hunyadiék a tenger és a török sereg közé, és feltételezem azért voltak olyan súlyosak a veszteségek mindkét oldalon, mert nem volt tér visszavonulásra, Hunyadi ott úgy harcolt, hogy ha nem tud győzni, megsemmisülnek. Szóval ott aztán nem volt irgalom. Végül annyira jól harcoltak a kétségbeesett helyzetben, hogy a töröknek nem volt tartaléka üldözni őket. Egyébként Cézár is egy ilyen helyzetben győzte le Pompeiust. Teljesen vert helyzetben, tengerhez szorítva, kisebb sereggel. Elképesztő csoda kellett, hogy győzzön, de az emberei meghozták a csodát, Pompeius se hitte el, hogy ez megtörténhet. Szóval a kétségbeesett pozíciónak is vannak előnyei. :D
Amióta Magyarországot is elérte a járvány, egyre-másra hallom, hogy "vigyázzunk az öregekre". Orbán is erre figyelmeztetett beszédében, ami mind szép és jó, csakhogy szinte szó sem esik mindazokról, akik nem "szépkorúak", ugyanakkor szintén a veszélyeztetett emberek közé tartoznak; akik számára a…..
Mark Bolt 2020.03.16 21:12:49
@Annie Oakley: Nem én találom ki az elméleteket, hanem ezeket rakják le az asztalra az elvileg szakemberek. A modellek szerint mire elkészül a vakcina, a lakosság nagy részén átmegy a vírus. Az hogy átmegy a vírus a lakosságon, annak minden következményével együtt, az olyan abszurd, amit még nem sikerült elfogadnom ésszel.
Mark Bolt 2020.03.16 21:28:25
@Szonday Szandra: Belegondolsz, igazából senkiben nem bízhatsz, abban bízhatsz, hogy te saját magad kidolgozod azt a protokollt, amiben kizárod a lehetőségét, hogy a vírus elkapjon. Nem tudom lehetséges-e, nyilván adott ember lehetőségei döntik el, hogy mennyit kénytelen mégis feladni az izolációjából. Én például tudom, hogy sansztalan vagyok, mosogathatom a kezem, de túl sok emberrel vagyok kénytelen kapcsolatban lenni, és elkerülhetetlen, hogy valahogy elkapom. De akinek van tartaléka, otthonról is tud dolgozni, van segítsége barátai lévén, az talán ki tud dolgozni egy olyan rendszert, amiben ki tudja bekkelni a következő hónapokat.
Washington, 1974. Az újságok fiatal lányok sorozatos eltűnéséről kezdenek cikkezni. Valaki jellemzően a tízes-húszas éveikben járó, hosszú, barna, középen elválasztot hajú, vékony, feltűnően csinos lányokra vadászik. Legalább 30 fiatal nő tűnik el, mire kiderül, ki az az Átkozottul veszett,…..
Mark Bolt 2019.10.15 19:26:27
@BéLóg: A sorozatgyilkos listát két közép-amerikai vezeti, 300+ áldozattal. :)
  Általában mindenkinek egy sátor jut az eszébe ha kempingezésről, táborozásról van szó és használjuk is a kifejezést, hogy megyünk sátrazni.. Ez persze természetes hiszen nyilván ez a legelterjedtebb módja, hogy a szabadban töltsük az éjszakát. Itthon nem is igazán van kultúrája a…..
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
Mark Bolt 2019.05.04 18:47:40
@SZIGMA: Jó de a bejelentés kötelező dolog elvben, tehát attól ő nem szerez jogot a lakhatásra. Ha valaki 3 hónapnál tovább lakik akármilyen alapon akárhol, akkor állandóra be kell jelenteni. Ettől neki ott nem lesznek jogai, csak egyszerűen a hatóságnak tudnia kell, hogy hol lakik éppen, hova kapja az értesítéseket, stb. .
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
Your browser does not support iframes. Pontosabban honfoglalás ÉS szabadságharc. Aznap. Amikor kiűzték a törököket. 1939-ben. Kossuth Lajos vezetésével. De Arany János is nagy hős volt. Miattuk van a Nemzeti Vágta.  Észbontók, Viasat3, március 25, 18:00 duplarésszel...
Mark Bolt 2019.03.15 18:16:57
@Cold Heart: Szerintem VV Krisztofer lehetett az ihlető. Meg általában a valóságshow-k közben előforduló természetes tudatlanság. Ez a műsor viszont a közönségét nézi hülyének.
Most lendüljünk túl az adekvát, "hogy állunk a minekkel?"-kérdésen, és fókuszáljuk agyunk sugarát arra a tényre, hogy a közepesen ismeretlen HN Entertainment oldal infói szerint két, az Alien-univerzumban játszódó sorozat előkészítése folyik éppen...
Mark Bolt 2019.02.17 20:33:38
@Tralfamador75:

Régi ábrándom ez a sorozat, a Walking Deaddel egy időben álmodoztam róla, hogy zombik helyett alienek kellenének, és mindez a jövőben. Weyland Yutani végül is csak lecsempészi a Földre, és aztán elszabadul a pokol egy jövőbeli nagyvárosban. Ah! Az antológiás verzió engem egyáltalán nem érdekel, de egy ilyen túlélő horror az kit ne izgatna fel ugye.
  A Reflektor szerkesztőségének rendszeres szórakozása, hogy unos-untalan boldogítjuk egymást akár 10-20 éves politikai interjúfelvételekkel. Ezek egy része legendássá vált az idők során. Ebből jött az ötlet is, érdemes lenne ezen kordokumentumokat fajsúlyuk szerint sorrendbe…..
Mark Bolt 2018.11.03 09:49:03
@Maxim Tsigalko: Most ugyanúgy a Naplót vezeti ha jól tudom, az ATV egyik legsikeresebb műsorát. :)
Az amerikai elnök még 2012-ben írta ezt ki a Twitterre: I never fall for scams. I am the only person who immediately walked out of my ‘Ali G’ interview — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 30, 2012 Ami szép és jó, de nem igaz. Mert ugye itt fent az áll, hogy Nem dőlök be az…..
LMP-s politikusok előszeretettel nyilatkozgatták, hogy az ő pártjuk XXI. századi párt, vagyis maga a jövő. Az új kikristályosodási pont. Ha ez lenne az, abból nem kérünk. Az ötvenes évek kommunista hagyománya elevenedik meg a szemünk előtt. Nem véletlen, amit látunk: Lehet Más a Pusztulás. Az…..