Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ngyurma

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Dezső a műtőasztalon 2010.10.03 07:49:00
Először is, magyarázattal tartozom. Amikor normálisan autót veszek, legalább három, de inkább tíz kocsit meg szoktam nézni élőben, mindezt annak ellenére, hogy impulzív vásárló vagyok. A legdrágább kocsi, amit vettem, 850 ezer forint volt, és a szívinfarktus kerülgetett, amikor…..
ngyurma 2010.10.03 08:49:28
Hát, a helyzet nem meglepő, és nem szívmelengető, de nagyon jellemző legalább...

Mintegy 10-12 éves eBay-es múlttal mondhatom, hogy tényleg csak annak szabad hinni, amit konkrétan lehet látni a képeken. Sztorizhatnék angolokról, akik a kocsi kifizetése után is úgy hazudoznak a hibákról, amikre a képet látva konkrétan rákérdezek: Ugye görbe a hátsó futómű is, akkor hozatok azt is a kocsival együtt..??? Mire a válasz: nem, rossz a kép, hidd el, hogy nincs baja. Kocsi megérkezik: a törött futómű egy betonvas behegesztésével áll nagyjából jól... És nem érted, hogy miért nem lehetett megmondani, ha már úgyis kifizetted...

Mindenhol ez van.

Ami Dezsőt illeti, most szarul érzed magad, mert nem azt kaptad, amire számítottál. De ne felejtsd el, hogy kaptál nagyon sok mindent, amire viszont nem is gondoltál talán!

Pl 2000 embert, akik félretéve minden gondjukat szurkoltak, hogy sikerüljön. Egy autót, amire mindig vágytál, és ami egyszer majd ott fog állni a ház előtt pont úgy, ahogy elképzelted.

Hogy jött közbe még jó pár kör szívás? Hát Istenem... Ha előre tudod, hogy ez lesz, akkor talán sosem lenne Pontonod. Én sokat szívtam és buktam már járművön, de utólag egyiket sem bánom: sokkal szegényebb lennék nélkülük...

Vegyél egy nagy levegőt, és nézd a jó oldalát: tákolt ikont vettél. Attól még ikon, és annál büszkébb lehetsz majd rá, ha elkészül!

Én mindenesetre köszönöm, hogy elhoztad - egy kicsit nekünk is!
A következőt kaptam e-mailben a múlt héten: Recaro babaülés 68.000. Mi a bánat? Jók a menettulajdonságai vagy ötpontos (szívmegállító) biztonsági öve van? Erről jutott eszembe, hogy mennyire nem tudom megérteni az egész gagyi tuningtársadalmat. A kollégámnak van egy nagyon…..
Megvolt az első kisebb havária az Insignia fedélzetében. Bende Tibby jelentette, hogy a szivargyújtóba dugott elosztó nem bírta a gyűrődést és füstölni kezdett. Pedig csak a GPS és az MSI volt rajta. Kicsit csodálkoztam ezen, de amikor Vályi Pistának elmondtam a történetet, minden megvilágosodott.…..
ngyurma 2010.03.03 09:22:44
@snowman:

Telemark sícipő van bőven itthon is, de ezt a témát folytassuk inkább a www.telemark.hu fórumában! :)

gyurma
Karesz most törte le nagyjából a GPS-em tartóját, mert próbálta megnézni, hol járunk, ő ül ugyanis jobb egyen, Tibby meg a volán mögött küzd a forgalommal és a havas esővel, ami pedig az imént kezdett esni. Az Insigniában is van saját navi, de az csak addig tudta az utat Domsjőbe, amíg beletettük a…..
Amikor tavaly kifékezett egy kedves audis, és elfektettem a Yamaha XJ900-asomat, még nem tudtam, mekkora meló lesz rendbe rakni a bajokat. Nem gondoltam semmi komolyra, egy index összetört, a fékkar vége és a jobb tükör (nem kár érte, utángyártott gagyi volt) letört, mintha a műszer…..
ngyurma 2009.04.12 11:09:19
Szia Zsolt!

Ami az eBay-es újralistázásokat illeti, ott nem arról van szó, hogy nem ment el érte az előző vevő.. :) Sokkal inkább arról, hogy amikor az eladó látja, hogy valaki licitál, akkor elkezd egy másik címről a saját cuccaira licitáltatni, így szépen viszi fel az árat. Ő sokat nem veszíthet, max utólag megnézi, hogy meddig mentél el, és felrakja annyiért "sofort"-ban. Így nem sokat bukik, csak annyit, hogy ki kell fizetnie a hirdetés árát, meg az eBay jutalékát mégegyszer (mivel ők duplán kapnak pénzt, ezért nem is nagyon figyelik az ilyen dolgokat, meg nem is könnyű ezt utolérni, ha megfelelően sok ismerős címével csinálod). Tehát ilyen módon szépen fel lehet verni az árat, így elkerülhető, hogy mondjuk 1 euróért menjen el olyan cucc, amit annyiért nem szívesen adnának oda. Megoldás: csak az utolsó 8-12 másodpercben szabad licitálni! Akkor már nincs ideje ráígérni senkinek, előre ki kell találni, hogy max mennyit ér meg neked, és annyit rányomni az utolsó pillanatban. Ezzel ráadásul azt a jól megfigyelhető jelenséget is kiküszöbölöd, hogy egy kicsivel többet még mindig rányomna az ember a saját maximumára, ha lenne ideje :)
Létezik egyébként több jól használható automata licitáló oldal, ha nincs időd épp az utolsó másodpercekben ott ülni, általában heti 2-3 licitig ingyenesek is, és megbízhatóak teljesen, a végén kapsz egy mailt, hogy hogyan sikerült, be sem kell kapcsolni a géped, ami főleg a tengerentúli éjszakai liciteknél hasznos...
ngyurma 2009.04.12 11:39:42
@Csikós Zsolt:

Sajnos valamiért a német eBayen egy csomó kateóriában nem lehet minimál árat megadni, nem is értem, hogy miért. Ahol lehet, ott pedig nem olcsó. És én pl saját magamról tudom, hogy minimál áras termékekre kevésbé licitálok, mert általában magasak a minimál árak.

Ha 1 EUR-ért teszi fel, akkor a lelkes alacsony áras licitálók miatt jó sok licit lesz rajta, ami vonzza a többi licitálót is, így valószínűleg magasabb áron megy el... Erről is lehetne jó vastag könyveket írni :)

Nekem a csömöri sráccal szintén van 3-4 nagyon jó tapasztalatom, próbára volt téve rendesen, azóta is hálás vagyok neki...