Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igazikerecsen

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korrektorblog Isten nyelvi ostora 2010.12.05 20:52:00
A hatalom pofátlansága a pofázás mibenléte körüli ügyekben. Beszéli-e Schmitt Pál a köz nyelvét?..
igazikerecsen 2010.12.06 03:50:54
Annyira örülök, hogy ZséBé, a nagy ortográfus, amint kikelt belőle, képes volt per def. és persze ab ovo, értelmezni a mi köznyelvünket!
Hogy van itt végre valaki, aki, révén méltó, – méltó lévén – a felületre, meg is írja mindünk helyett, hogy nem kell nekünk magunknak fáradni vele, hogy kiveszi a szót a szánkból, elhelyezi nevünkben a vesszőt, sőt le, mindjárt a voksa mellé, hogy végre megtudhassam és megtudhassátok Ti is, hogy nem kell védelmezni azt, ami nincs, mint SP teszi, és akik helyette írnak, a mind-ostobák! Annyira örülök!
És annyira sajnálom, hogy én képtelen vagyok, mert nem is emlékszem, hisz akkor még az anyatejet szívtam csak magamba, és bevallom, nem is figyeltem másra semmire, szűk kis tudatom képtelen volt észrevenni minden zsébéi magasságot, képtelen volt elemelkedni a matériától, ilyen beteljesedett összeszedettségre meg, mit Ő, az Úr, nem volt, nem lehetett képes semmiképp, és leginkább röstellem, hogy valamiképp mégis tudtam, egyszerre csak, akár a priori tekinteni egyes dolgokat, és nem lehet itt elég hangsúlyos a szégyen, ha Vele szeretném összemérni magam, nem is vállalkoznék ilyenre soha!

De – bevallom, sokkal később, – megismertem egy másik szót (lám, így terebélyesedik a szókincs, bővül, dagad, terpeszkedik, akár ha köznyelvileg nem is), – így hangzik: phalloides. (Hopp, ez nem az! Ki merhette, büdös tahó, elmémbe vésni?) Nem is tudom hát, mit is jelenthet, de hozzátetszik valamiképp a bézséi filozófiához, ami itt, és újra mégis, önmaga kifogástalan teljességében látszik kibontakozni. Írhatnánk, ha mernénk, hogy szemünk láttára, vagy előttünk, de hát, az – nyilván – nem volna köznyelv.
Viszont, válasz ez, viszonválasz ez, azonbantól valamintig, a fasz, meg fasza szavainkon keresztül, mik nyilván szintén nemlétező köznyelvünk részei, lennének, de ilyen, mint tudjuk – nincs. Ki merhette, büdös tahó, mégis leírni őket?
Én, a nagyon fasza, bár nem létező, kifogástalan köznyelv kifogástalan birtokosa. Persze, ab ovo.

Már csak egy kérdés maradt, a priori. Mi lehet az a phalloides? És miért annyira pontos, ha Bézsét akarnánk körbeírni?
Nem tudhatom, de fasza!
trógerek Trógerek 2009.04.07 00:48:57
Trógerek   Trógerek Trógerek vannak mindenhol. Láthatjuk, ha megyünk az utcán, láthatjuk, ha hallgatjuk a híreket, láthatjuk, ha nézzük a tévét, láthatjuk, ha olvassuk az újságot, ha a rendőrséget figyeljük, ha a bírósági ügyekre tekintünk, ha a parlamenti munkát…..