Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koandi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látszik nem történt elég dolog mostanában velünk itt a Kushiban, pénteken Ruben az egyetlen hímnemű kolléga bejelentette, hogy vett egy vonatjegyet Prágába és elmegy este 7 órakor. Az izgalmas része az, hogy nem jön vissza! Tudni kell, hogy jelenleg úgy néz ki a…..
Nincs olyan nyelvtanulással foglalkozó oldal vagy fórum ahol ez a kérdés ne bukkanna fel újra meg újra.Itt egyből beleütközünk abba, hogy mit is jelent tudni egy nyelvet. Míg egy jó ismerőssel el lehet beszélgetni hiányos tudás mellett is, egy munkainterjún ez még édeskevés. Ha…..
Először röviden, sikerült a vizsga mindkét része. Kicsit hosszabban: Írásbeli 81%, Szóbeli 65% Részletek: A szóbelit már leírtam, a magnós részre az elvárásoknak megfelelően 12 pontot kaptam a 20-ból. Az OECONOM nyelvvizsgához két felkészítő könyvet adtak ki. Az egyik a…..
Augusztus 20. – lélekben Veletek ünnepeltem :) Itt nincs megállás, nem tudom Karen hogy bírja... Péntek délután leléptek a fiúk, azóta hárman vagyunk. A péntek úgy nézett ki amúgy, hogy 7-kor átmentem, Yasmini már ébren volt. Rendbeszedtem a házat, fürdőket…..
Hú, ismét nem igazán tudom, hol kezdjem a beszámolót. Vagy hogy elkezdjem-e egyáltalán? Azonban mivel 31. van, a jó öreg január utolsó napja, gondoltam tartozom azzal, hogy nem viszem át a történéseket a következő hónapra. Talán ezzel sikerül az elmúlt hónap nagy része során…..
A reggel a szokásos keddi menetrend szerint zajlott, készülődés, reggeli, majd rohanás suliba fél 10-re. A tanárnő mindenkivel elbeszélgetett, gondolom arról, hogy ki hogy áll :) Én ugyanis nem kerültem sorra, majd  csütörtökön... Szövegértős feladatlapot csinálgattunk…..
Irány Anglia! Szeptember 2010.10.13 17:14:47
Ezt a bejegyzést kétszer vesztettem el.Többet nem vesződöm az…..
Egy kis nyelvtanulási tapasztalattal, no meg sok utánaolvasással a hátam mögött már bátran ki merem jelenteni, hogy egy nyelvet, ha nem is anyanyelvi, de professzionális szinten meg lehet tanulni 1500 óra célzott ráfordítással (referencia). A professzionális szintet én úgy…..
Az egyetlen baj a hosszú határidőkkel, hogy az ember hajlamos elkényelmesedni és azt gondolni, hogy "majd holnap dupla olyan keményen dolgozom" - ami valljuk be: sosincs így. Így történhet meg az, hogy a fű már térdig ér, amit le kellene vágni; a lakásban már tiszta por…..
A blog egyik látogatójának, Andi e-mailjének kérésére jutott eszembe egy rendkívüli ötlet, ami talán nem is olyan új, hiszen jómagam is használtam, csak - érdekes módon -  nem tudatosan. Egy olyan módszert fogok most feltárni mely óriási energiabefektetést igényel, de…..
Egy kis történelmi visszatekintőt akarok ehelyütt megejteni, egyrészt hátha mások is tanulnak belőle, másrészt csak úgy magamnak is. Szóval a ballada a szegény pásztor legkisebb fiáról szól, akinek nagy vágya volt megtanulni angolul. Kezdetek az angolbanElőre is elnézést,…..
Több egybehangzó tanulmány és könyv véleménye szerint is a Pimsleur a leghatékonyabb nyelvtanulási módszer, ha valaki egyedül akar boldogulni.  Magát az eljárást Paul Pimsleur dolgozta ki évtizedekkel ezelőtt és négy alapvető tényezőn alapul: 1.) Előrejelzés A…..
Nemrég akadtam bele az Effortless English oktatóanyagba. Minthogy angolom csiszolgatását soha nem adom fel, igen megörültem, hogy végre valami használhatónak tűnőt találtam. Túlkínálat van. Annyi angoloktató anyag van, hogy az ember azt sem tudja, merre kapja a fejét. Persze egyik…..