Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turisas

0 bejegyzést írt és 638 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Metal Blade Records Honlapok:www.tyr.fotyrband.bandcamp.comfacebook.com/tyrband No, hogy is mondjam diplomatikusan... - nem biztos, hogy én vagyok a legmegfelelőbb ember, ha a folk metal stílus érdekében kell egy-két dicsérő szót szólni. Kezdetben (óvatosan gyanakvó) érdeklődéssel fordultam…..
Honlap:facebook.com/mohaitamas Azon kevés muzsikával foglalkozó internetes felület közé tartozunk, ahol (Túrisas kolléga jóvoltából) már jelent meg mélyinterjú Mohai Tamással, a magyar zenei élet elképesztően termékeny és sokoldalú figurájával. Ezt azért érdemes kihangsúlyozni, mert ugyanezt sajnos…..
Kiadó: King Records Honlap: royalhunt.com A legutóbbi, koncept albumnak készült Royal Hunt album, a "Dystopia" igencsak ámulatba ejtett a saját keretei közti, először tapasztalt új elemek miatt: doom riff, dubstep, francia újhullámos filmzene – és hát a folytatás első hangjai is ugyanennyire…..
Kiadó:Epic Records Honlapok:www.ozzy.comfacebook.com/ozzyosbourne Aki látta Ozzy legutóbbi, az új lemezt promotáló kétszámos fellépését (Rams Season Opener), annak Andrew Watt vállalhatatlan és rettenetes színpadi megjelenése mellett az is feltűnhetett, hogy a hivatalos videón Ozzy ugyan látszólag…..
Kiadó:Sony Music Honlapok:www.thepentagram.netfacebook.com/thepentagram A török Pentagram (korábbi nevén Mezarkabul) a szűkebb baráti körömben kultikus zenekar, az "Anatolia" és a "Bir" című lemezüket, ha nem is instant klasszikusokként, de nagy kedvencekként tartjuk számon. Éppen azért, amit…..
Kiadó:Metal Blade Honlapok:www.amonamarth.comfacebook.com/amonamarth Emlékszem egy céges csapatépítőre, ahol a vállalat szlogenjeit kellett különböző zenei stílusokban előadni, a szálláson melegében fellelt eszközök segítségével. Mi a metalt húztuk, így fénysebességgel megszavaztak énekesnek, mint…..
Kiadó:Pride & Joy Honlap:facebook.com/Dreamtideband Helge. Ezt a nevet adták neki a tréfás kedvű szülei. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a családneve Engelke. Jó poén, hahaha. Sikerült ezzel a kábé kinyírni a srác karrierjét, merthogy nincs az az univerzum, ahol ilyen névvel rocksztár…..
Kiadó:AFM Records Honlap:facebook.com/anvilmetal Érdekes volt egymás után látni a Maident (22 ezer néző), a Priestet (4-5 ezer) és a Saxont (7-800). Zeneileg ekkora különbség biztosan nincsen ezen bandák között, mint népszerűségben. Barabási Albert-László jutott eszembe, aki az új könyvében…..
"Azt a kutyafáját!" – mondta Gene Simmons, és aligha tudok vele vitatkozni. Az érthető okokból csak nálunk elhangzó magyar nyelvű intermezzo volt talán az egész turné egyetlen spontán megnyilvánulása, hiszen azt világosan lehetett látni, hogy a származás okán elmondott néhány mondaton kívül itt a…..
turisas 2022.07.24 09:12:05
@garael: volt még "Krisztus lovát!" is! Ezeket az edesanyjától tanulta, aki - bár rengeteget szenvedet fiatalon- úrinő maradt, és nem gyűlölt, pedig oka talán lett volna rá.
Nyomasztóan semmilyennek ígérkezett pedig ez a hét is, ám Tartuffe hétvégén rám írt, hogy nincs-e kedvem felmenni a koncertre, ő hétfőn ebéd után indul, nem kell vonatozni, sem aznap éjszaka még visszajönni, meg mindenféle járulékos nyűgöt még a nyakamba venni, amit a magamfajta 50+ rocker amúgy már…..
turisas 2022.05.13 13:56:06
@Kotta: amúgy nekem sincs bajom az első lemezzel, leszamítva Szutorisz mai füllel már túlsagosan modoros énekét. Az kicsit zavar, főleg, hogy most hallottam ezeket a dalokat Kiss Zolival. A második lemezen is jó dalok vannak, azt is szeretem, Ablonczi Mihály (ha jól emlékszem a nevére) hangja sem rossz. A szólók is dallamosak, de sajnos hallatszik, hogy technikailag szerényebb a csávó Fejesnél.
turisas 2022.05.16 17:22:00
@Gábor Verebélyi: köszönjük...
Kiadó: Steamhammer/SPV Honlapok: www.axel-rudi-pell.de myspace.com/axelrudipellofficial Blogunk arculatát – akárhonnan is nézzük – két aspektus jellemzi: a grunge és Axel Rudi Pell következetes utálata. Bár a jelzőt zárójelbe raknám, mert egyrészt már írtam dicsérő kritikát germán barátunk…..
turisas 2022.04.24 17:19:39
@Kotta: Nagyon nem szeretem, sőt idegesít a soundja, kaparászása módfelett, de reálisan tényleg nem utálom a csávót. Rajongásig szeret a tehetsegtelensége ellenere gitarozni, dalokat írni, színpadon lenni. Ha erre van befogadó kereslet, márpedig van, akkor jól teszi, hogy csinalja. Ezert tényleg nem lehet rá neheztelni, személyet elutasítani. Mint gitarost szemfényvesztőnek tartom, ez tény .
Ez a rovat nem más, mint deklarálni és a szívekbe vésni; van objektív érték és igazság. Előbbit az elfelejtett mester és remeke, utóbbit pedig mi szolgáltatjuk azzal, hogy felhívjuk rá a figyelmet. Minderre pedig azért van szükség, mert a világ egészen elképesztő módon tudja elfelejteni mestereit.…..
turisas 2022.04.14 21:15:54
@Kotta: anno majdnem mindenki elkerülte.
Ezért írtam a cikket. :-)
Kiadó:Timstone Records Honlapok:www.andytimmons.comfacebook.com/AndyTimmonsOfficial Andy Timmons nem tartozik a legismertebb gitárhősök közé. Jó, nem is volt tagja a Mike Varney által fölfedezett, támogatott, menedzselt legendás Shrapnel generációnak. Ugyanakkor nem kerülték el a kisebb-nagyobb…..
Régóta fent van ez az album a listámon, mint jelölt ebbe a rovatba, a végső lökést a tegnapi Rudán Joe koncert adta meg. Az új lemezének bemutató turnéja zajlik éppen, de Joci – jó szokásához híven – most is vendégsereget verbuvált maga köré, így Nagy Dávid és Kalapács József is eltöltött egy jó…..
Kiadó:Provogue/Mascot Honlapok:www.ericgalesband.comfacebook.com/EricGales Úgy fogtam hozzá ehhez a recenzióhoz, hogy most nagyon szellemesen és érzékletesen ismertetem Eric Gales, mint ösztönös, afro-amerikai blúzer és Joe Bonamassa, mint az Eric Clapton-féle brit blues hagyományok jólfésült…..
Tartuffe barátom ezen az oldalon minden lehetőséget megragad, hogy egyértelművé tegye: a '90-es évek zenei közízlését alapjaiban megváltoztató kereskedelmileg irányított vagy manipulált zeneipari (ellen)forradalom nem volt egyértelműen pozitív jelenség, sőt éppen olyan pusztító energiákat…..
Az idén fájdalmasan sok érzékeny veszteség érte a rockzene hazai és nemzetközi élbolyát. De nemcsak a halál csontos, fagyos keze ragad el tőlünk nagyszerű muzsikusokat, léteznek ún. karrierhalálok is: betegség, anyagi problémák, kiábrándultság és még sok más hasonló okozhatja azt, hogy bizonyos…..
Ez a nyomorult COVID kinyírta az élő zenét, de azt nem mondhatjuk, hogy lemez fronton is visszaesés lenne. Volt idejük a művész uraknak ugyanis elszuttyogni a fölvételekkel, meg is szórták szerencsétlen hallgatókat, és azt kell mondjam (némileg ellent mondva az előttem szólóknak), hogy nem csak…..
turisas 2021.12.28 20:17:01
@Attitudeman: :-)))))))))) na, Kotta, te jössz! :-)))))))))))))
Kiadó: Metalville Records Honlap: facebook.com/Nilspatrikjohansson Nils Patrik Johansson első szólólemeze maga volt a zene koromsötétbe vesző zsákutcája. Vagy egy semmibe irányító tévút. Vagy egy olyan bukkanó, aminek csak mélysége van – azon fejezete a metal történelem nagy könyvének, amelyet a…..
Ha Yngwie Malmsteen a neoklasszikus metal alfája, akkor az Opus Atlantica valahol az ómega környékén követel helyet, még akkor is, ha erejükből egyetlen albumra futotta – no, de milyen albumra! A csapat szíve-lelke a Time Requiemben is megfordult bőgős/billentyűs, Jonas Reingold: nem hiába mondják,…..
Bár a '80-as évek gitárhős korszakának lecsengésével a fősodorból (OK, legyen mainstream…) látványosan elkergettetett a gitárszóló, mint önálló "entitás" (tudjátok, amikor a szóló maga is dallá válik a dalon belül), a shredder-apokalipszis mégsem következett be. Bár az új évtized elején az amerikai…..
turisas 2021.09.01 21:16:47
@Promises69: Ezért írjuk, hogy valaki hátha általunk ismeri és szereti meg. Ha egy ember is, már megéri.
Kiadó:Frontires Honlap:facebook.com/officialcrowne A Frontiers megint megcsinálta. Minden aggodalom és következmények nélkül. Összetrombitált egy skandináv dallamos hard rock kollektívát a műfaj tipikusnak és menőnek számító csapataiból, hogy a fülledt nyári estéinken legyen mit hallgatni,…..
turisas 2021.06.23 23:59:35
@Dionysos: ne szerénykedj, elérted. Igaz, nincs mit egymás szemére vetni aputest-ügyileg. Az aputest meg állitólag menő. Főleg kivarrva.
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.helloween.org Az idősebb Helloween fanok 99%-a – és azért ők vannak páran – az Andi Derisszel készült  albumok vitathatatlanul magas  színvonala mellett mindig is abban reménykedett, hogy Michael Kiske áll ismét a csapat élére, és 30 évnyi kihagyás után levezényli…..
Hogy megszakítsam kicsit a monotóniát, most nem az első két lemez valamelyikét ajánlom, hanem egy viszonylag frisset, egy amúgy patinás zenekartól. Lehetne ennél még frissebbet, mert tavaly is adtak ki albumot (Dark Revolution), de nekem ez jobban tetszik. Ezt a két utolsó korongot ráadásul a csapat…..