Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turisas

0 bejegyzést írt és 690 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Giant Electric Pea Honlapok:www.southernempireband.comfacebook.com/southernempireband Tegnap volt a költészet napja, így stílusosan egy Ady vers jutott eszembe: "Mi mindig mindenről elkésünk, / Késő az álmunk, a sikerünk, / Révünk, nyugalmunk, ölelésünk, / Mi mindig mindenről elkésünk."…..
turisas 2024.04.17 00:32:00
@Kotta: Ez bizony igy van, ún. igazságmondás. Én meg végképp elvesztem a múltban. Felvittem a cd/dvd gyűjteményem a discogs adatbázisba, ami felettébb hasznos, bár nem kis meló. Tartuff esetében már-már mission impossible, de az én (mára tényleg kirostált es kizárolag számomra esszencialis megjelenéseket tartalmaz) 1013 darabos állományom is bőven elég ahhoz, hogy legyen mindig regi-új élmény, ami elhomályositja az uj cuccokat. Most pl Time Requiem es Space Odyssey neoklasszikus lemezeket hallgatok két napja es tele van meglepetéssel, amelyekre úgyis racsodalkozom, hogy alapvetően ismertem a dalokat.
turisas 2024.04.18 15:02:17
@Kotta: Hú, en attól Smolski távozása után semmit nem vártam, de kivancsisagból belehallgattam.
Bakker, baromi jó!!!!
Kiadó: Frontiers Honlapok:www.jamesdurbinofficial.comfacebook.com/DurbinRock Mi jut eszedbe, ha meglátod James Durbin új albumának borítóját és elolvasod a lemez címét? Gondolom, nem kell hozzá Vágó István barkochba játékába jelentkezned ahhoz, hogy rávágd a helyes megoldást: Judas Priest! Taps,…..
turisas 2024.03.29 22:01:58
@garael: Mondanám, hogy kinőttem, de nem. Nálam igenis számít az első benyomás es ebben szerepet játszik a borító is. De az vesse rám az első követ, akinél a borító teljesen közömbös.

Kotta: hát nem tudom. Nekem a 80-as evek borítója pl a Somewhere in Time vagy az 1984 VH, a dohanyzo angyallal. Nekem ez retro, amit amúgy is, ki nem állok?
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.wgdestroy.comfacebook.com/wgdestroy Mike Portnoy sok projektje közül talán a Sons Of Apollo állt legközelebb a zűrös körülmények között otthagyott anyabandához, a Dream Theaterhöz. Teljességgel érthető, hogy amint az előre sejthető és sokak által türelmetlenül várt…..
Kiadó:Sony Music Honlapok:www.judaspriestinvincibleshield.comfacebook.com/OfficialJudasPriest Az élet három nagy, megválaszolhatatlan kérdése. Hogyan keletkezett az univerzum, lett a semmiből valami? Van-e lélek, testtől független szubsztancia? Valamint, az Iron Maiden vagy a Judas Priest az…..
turisas 2024.03.12 00:00:01
@Attitudeman: igen, ezt abszolut értem, de ez megerősíti, pontosabban nem cáfolja azt, amit írtam. Az teljesen ok, hogy egy szerző más koncepcio mentén alkot, de az művészetileg kizarhato, hogy adott pillanatban nem a legjobbat akarja kihozni magából. "Tudnek ugyan jobbat, de most megelégszem ezzel..."
Ezert tudom elfogadni azt is, hogy a legtöbb művész mindig a legujabb lemezét tartja a legjobbnak. Ez művészetileg abszolut érthető, hiszen valóban a legjobbat akarja kihozni magaból, honapokat tölt a dalszerzéssel, felvétellel, - még ha
bennünket, rajongokat mindez sokszor mosolygasra is késztet. Hónapok múlva nyílvan ő is érzi majd, hogy mindez elmarad a klasszikus műveitől, de adott pillanatban szerintem valóban így gondolhatják.
Kiadó:Crom Productions Honlapok:www.kiuasband.comfacebook.com/kiuasofficial Talán akad még olyan olvasónk, aki emlékszik a finn euro-thrash/power formációra, amit anno valamiért (mindenesetre nem minden irónia nélkül) Kiuasnak, azaz szaunakályhának neveztek el. Túrisas kollégával nagy kedvencünk…..
turisas 2024.03.07 16:53:43
Kiadó:Mascor Label Honlap:facebook.com/rockcandyfunk Annak ellenére, hogy ebben a nemzetközi kollektívában komoly, elismert muzsikusok szerepelnek, a Rock Candy Funk Party nem számít nagy névnek a szakmában, itthon meg aztán végképp alig hallott róluk valaki. Ennek többek között az lehet az oka,…..
A sommás zenetörténeti alapvetés kb. úgy szól, hogy a hair-metal aranykora a '80-as években volt, annak is leginkább a második felében, ami a '90-es évek legelejéig tartott. 1991 szeptemberében a Nirvana "Nevermind" lemezének megjelenésével azonban gyorsan a trutyi (grunge) lett az új trend, ami…..
turisas 2024.01.04 19:27:46
@Adamu: érdekes, amit írsz. En ezeket szakmailag nem tudtam, de hihető, nyílvan ez az igazsag. Melyik klasszikus rocklemezek hangzasat tartod amugy kivalónak audiofilként?
turisas 2024.01.07 01:31:08
turisas 2024.01.07 16:16:32
@Kotta: öregszem akkor...?
Ez van. Régebben nekem is dühítő volt, amikor az öregek a Saxonnal, Priesttel jöttek, hogy az volt ám a zene...
Jóember - mondtam ilyenkor - van fogalmad, hogy milyen csoda zenék vannak manapság?!
Es lám, utolert a kor. Csak a korai shrapnel gitarhős lemezek, barmilyen fosul is szólnak es a hajmetal hősök!
Ide gyorsan vmi öregedésgátló szérumot! :-)))
Kiadó: H-Music Honlap: www.endofparadise.hu Az End Of Paradise munkásságát olyannyira követi oldalunk, hogy talán még egyetlen magyar együttesről sem született annyi kritika a blogon, mint róluk, ráadásul szinte kivétel nélkül dicsérő, ez pedig nagy szó, mivel az "őszinte hazai heavy metal" nem…..
Alice Cooper: Road (2023) The Rolling Stones, The Who, Eric Clapton stb. A rock nagyágyúi, akik megágyaztak a Led Zeppelinnek, a hard rocknak. Azt gondolom, és gondoltam is mindig, hogy mindamellett, hogy maximálisan tisztelem és elismerem őket, a zenéjük számomra nem sokat ér. Ideértve Jimi…..
turisas 2023.12.13 17:04:27
@Kotta: ezzel abszolút tudok azonosulni, magam is így gondolom. Hendrix nekem viszont kimagaslik. Kicsit olyan, mint a Van Halen I. Par evre rá, már olyan gitarosok jönnek, akik technikailag allva hagyják, de a VH I. akkor is etalon, mert friss, úttörő, energiabomba es zsenialis dalok. Hendrixnél ugyanez a helyzet. Ha pusztán gitártechnikailag nézem, abszolút nem hasraesős, azzal együtt, hogy a gitarjáték is tetszik, nyilvan. De a dalok, az előadas, a megszólalás, az ős hard rock ereje engem falhoz állít a mai napig, noha azt is elismerem, hogy ez nem volt mindig igy. Sokaig nem értettem - mondjuk a Vinnie Moore debüt felől visszanezve, hogy mitől is zseni a ficko.
Kiadó:Marshall Records Honlapok:www.badtouchrocks.co.ukfacebook.com/badtouchrocks Bár utólag Gary Lineker belátta, hogy hangzatos alaptétele nem örök érvényű (s erre a német "nazionalelf" jelenlegi teljesítménye bőven szolgáltat okot), a norfolki blues rockerek által alkotott Bad Touch új…..
turisas 2023.12.08 19:01:48
Dionysos Rising SFV: We Are (2023) 2023.11.15 15:48:57
Honlap:facebook.com/sfvmusic Aztabetyárját! Ha valaki beteszi a lemezt "vakhallgatásilag" és megkér, hogy helyezzem el őket életkor és földrajzi tengelyen, akkor a "biztos" tippem Skandinávia (svédek, finnek) lett volna, életkorra vonatkoztatva pedig ha nem is "szőrös tökű, öreg profik"…..
Kiadó:EMI (Európa)/Geffen (USA) Honlapok:www.thunderonline.comfacebook.com/thunderonline Néhány napja egy használt CD/DVD-ket is áruló lemezboltban konkrétan egy Big Mac szendvics áráért vásároltam egy Thunder DVD-t (Live, 1997). Bevallom, annak idején nekem is kimaradt ez a többre érdemes brit…..
Vinnie Moore "Mind's Eye" lemeze valamikor a '80-as évek második felében, drága emlékű Lénárd Lacinak köszönhetően jutott el hozzám a pre-Hammer szerkesztőségből. Mintha csak tegnap lett volna, annyira pontosan emlékszem az első hallgatás okozta élményre és szinte minden pillanatára. 40 év…..
turisas 2023.10.10 20:30:51
@garael: gimisek voltunk, 17 körül lehettem. Nem szakmailag neztem, betettem es elvarazsolt. Ezek a korai neoklasszikus lemezek (vinnie, macalpine) közerthetö, első hallasra is fülbemaszo melodiakkal , de azert hallhatóan virtuoz jatekkal voltak tele. Ez eleg volt az örök szerelemhez. Es igen, ezek a dallamok a mai napig izgalmasak nekem.
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.myrath.comfacebook.com/myrathband "Le roi est mort, vive le roi (Meghalt a király, éljen a király!)" – most én vagyok a herold, aki (ha nem is háromszor, mint utoljára XVIII. Lajos halálakor) az éterbe kiáltja az uralkodóváltás tényét. A csavar a történetben, hogy a…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.eclipsemania.comfacebook.com/EclipseSweden A svéd megadallamos rockerek karrierjét gyakorlatilag a kezdetektől fogva közeli figyelemmel kísérem és akkurátusan dokumentálom, de a 2019-es "Paradigm" után eltört bennem valami, annyira kiszámíthatóvá vált a számok…..
Úgy tűnhet, mintha fogtam volna magam és kiugrottam volna erre a kétnapos minifesztiválra, vagy legalábbis úgy időzítettem volna az utam, hogy ez beleférjen, pedig a valóságtól mindez elég távol áll. Tény, hogy önszántamból mentem és a desztináció is tudatos volt (ja, elég ritkán téved el úgy az…..
turisas 2023.09.04 00:36:18
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.nealmorse.comfacebook.com/nealmorse Nehéz nem párhuzamot látni Neal Morse és Andrew Lloyd Webber között azok után, hogy Morse, Webberhöz hasonlóan, egy Jézus Krisztusról szóló rockopera mellett földolgozta az ószövetségi József pátriárka történetét is. Webber a "József…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.artnationswe.comfacebook.com/artnationswe A svéd dallamérzékeny, rádió orientált hard rock/AOR mezőny egyik üdvöskéje a főleg Alexander Strandell énekes és Christoffer Borg gitáros erős kettősére épülő Art Nation. Olyan, mintha csak egy pár éve törtek volna be a…..
turisas 2023.08.09 10:25:27
Kiadó:Silver Lining Music Honlap:https://ravenlunatics.com/ Régisulis metalosként azt hiszem, az én reszortom lenne megírni itt az új Girlschool, Fifth Angel, Tygers Of Pan Tang és Raven albumok ismertetőjét, melyek, mintha csak ki akarnának cseszni velem, szinte egy időben zúdultak ide, nyilván…..
40 év zenerajongás, gitár- és rockfanatizmus után a legtöbb esetben  nincs olyan, hogy kedvenc zenekar vagy lemez. Helyette van viszont nagyon sok kedvenc. Ugyanakkor ezek közül is kiemelkednek a számunkra valamiért különleges előadók és albumok, amelyek végigkísérték az életünket, alapvetően…..
Az első két Dio lemezt azért imádom, mert ott a Mester (igen, nagy M-mel) nagyon jól eltalálta az egyensúlyt a Black Sabbath sötétebb, komorabb és a Rainbow dallamosabb, rockosabb világa között. A "Sacred Heart" már elindult egy poposabb irányba, a "Dream Evil" pedig egyértelműen Blackmore kiütéses…..
turisas 2023.05.09 16:40:53
@Promises69: Nincs szó cenzúráról! Valami technikai gikszer lehet. Próbáld meg újra elküldeni!
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.wingertheband.comfacebook.com/Officialwinger Lerágott már ez a csont, de bocsánatkérés ide vagy oda, a Metallica Winger poszterre dobónyilazása a "Nothing Else Matters" agyonjátszott klipjében, valamint az idióta kis Stewart Winger pólóba öltöztetése az akkoriban…..
Vélhetően a legtöbb zenefanatikusnak vannak olyan kedvencei, akik nem tartoznak stílusuk meghatározó hangszeresei, előadói közé, mégis úgy érzi, sokkal szegényebb lenne a műfaj, ha ők művészetükkel nem járulnának hozzá az adott stílus népszerűsítéséhez. Ha tőlem néhány nappal ezelőtt megkérdezik,…..
Kiadó:Music Theories Recordings/Mascot Honlapok:www.paulgilbert.comfacebook.com/paulgilbertmusic Senki sem vádolhat azzal, hogy negatívan elfogult vagyok Paul Gilberttel szemben. Sőt, ha beszélhetünk egyáltalán elfogultságról, az inkább az ellenkező irányba mutat, i.e. nehéz lenne palástolnom,…..