Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aronsatie

0 bejegyzést írt és 4508 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Június hetedikén a Frankfurter Allgemeine Zeitung publikált egy videót, amelyen Orbán Viktor felajánlotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a teljes magyar vízkészletet Marija Sesztakovának, Grigorij Sesztakov orosz milliárdos lányának, ha az megvásárolja neki az index.hu-t. A mintegy hat órás…..
 Az alábbi kép egy Schmidt Mária blogján megjelent posztban található, és nem elítélőleg írt róla a jelenleg orbánista, valamikor keményvonalas kommunista szerző.     Nem patkány, de azért elég érdekes. Prof. Dr. Tornóczky Anitával szólva.,. és ezt így hogy?   P.S  Én a FIDESZ szavazóit nem azért…..
aronsatie 2019.04.30 20:31:28
@kemény keleti kommentelő: Abból a ritka aljas műsorból kár kiindulni. Vagy manipulált és szándékosan mondanak baromságokat, ami etikátlan, vagy tényleg ennyire hülyék, és akkor szintén etikátlan.
aronsatie 2019.05.01 14:40:41
@kalamar: Szerintem a készítők csak biztatják őket, hogy mondhatnak jópofa marhaságokat, mert vicc az egész. De az is lehet, hogy van, amelyik annyira tudatlan. Az biztos, hogy a dolog teljesen etikátlan, arról szól, hogy jót röhöghetünk másokon, annak kockázata nélkül, hogy kiderülne, mi magunk mennyire vagyunk tudatlanok.
(megjegyzem, jó kis dolgozat lehetett, Miltiadész nem Xerxész, hanem a faterja ellen harcolt).
Angol "ellenlábasa" a Q.I. Stephen Fry-jal (ill. most már mással), ahol komikusok vagy tudják a választ, vagy vicces marhaságokat mondanak. Informatív is, meg vicces is. A halódó nyugaton így játsszák.
        Ebben a logikában a törésvonal másik oldalára azok a pártok kerülnek – egyelőre még a néppártot belülről is megosztva –, amelyek a nemzeti identitást és függetlenséget védik, nem a brüsszeli és a globális elit, hanem a választópolgárok oldalán állnak, nem akarnak birodalmi, csúcsföderális…..
      A piros sarokban a veretlen Slavoj "the Slovenian Butcher" Zizek, fordított alapállású, száztizenhárom kilóval mérlegelt, a kék sarokban Jordan "the Doctor" Peterson, 62 mérkőzés 43 KO, 19 TKO, hetvenhárom kiló, elsősorban jobb egyenes, bal csapott, jobb felütés kombinációkkal operál.…..
aronsatie 2019.04.22 10:56:28
@fortin2: Most jól megaszontad, igaz, hogy semmi értelme és még csak nincs is igazad. A balosok többsége másképp hülye, abból él a Peterson.
aronsatie 2019.04.22 10:57:53
@jotunder: Kétségeim vannak, még nem hallottam TGM-et üvöltözni.
        Nem láttam képet a találkozójukról a magyar sajtóban. Google-lal sem sikerült, erre, mit ad Isten, BHL twitter oldalán találtam egyet.    Valahogy ez mindenkinek kínos. Orbán két órán keresztül beszélgetett egy francia liberális filozóf-celebbel.  Amiből azért az teljesen világosan…..
       "El kell szomorítanom Hellert. Orbán Viktor kimagasló szellemi képességekkel rendelkezik. Kevés hozzá fogható intellektus van, olyan, aki tájékozottságban, nyitottságban, műveltségben felvehetné vele a versenyt. (Schmidt Mária)"               Ha Heller Ágnes ismerné Orbánt a…..
         Sir Roger Scruton brit filozófus adott egy interjút a New Statesman-nek, ami után szinte azonnal kirúgták a tanácsadói állásából (amiért egy fillért sem kapott). Scruton egész életét kontroverzális szövegek publikálásával töltötte, gyakorlatilag kifocizta magát a brit egyetemi életből. A…..
   "Magyarországon sajnos az állam még túl nagy részt vállal a tudomány finanszírozásából. Lényegesen meg kell növelnünk a külső források arányát. Csak egy példa: a University of California költségvetésének mindössze 12 százaléka származik állami forrásból. (Palkovics László, index.hu)"      …..
aronsatie 2019.04.11 08:23:36
@jotunder: ez elég súlyos jézusmária.
Március 2-án 10 éves az örülünkvincentblog. Basszus, még a nevén is milyen vitáink voltak… :-)  És ma már mennyire távoli, piti vitának tűnik ez. 2009. szeptember 10-én született az első bejegyzésem itt. Meglepődtem az újraolvasásakor, mert nem színházról, hanem könyvről szólt, Spiró…..
aronsatie 2019.03.03 12:58:25
@mafi mushkila: na ne mán! félreérthető volt? átfogalmazom: csak ezt a blogot olvasom mindig, azt a másikat csak akkor, ha szeretném tapasztalni, milyen az emberalatti.
        Tudták, hogy Schmidt Mária zsidó? Nem? Jó, nem az, de terjesszék. Seres László és Veszprémy Bernát László Géza Jenő szerkesztésében új jeles zsidológiai lap indul, a -mindenki zsidó, és ha egy nem, akkor a többi annál inkább- jegyében.       "A legjobb női mellékszereplőként jelölt…..
aronsatie 2019.02.26 19:23:39
@jotunder: Ez nem egy nagyon jó írás, ugye? De még csak nem is nagyon tisztességes. Szegény Tőkéczky is, mit kellett eltűrnie.
aronsatie 2019.02.27 10:52:29
@zombizan: Köves Slomótól állást elfogadni, a Mandiner üdvöskéjével együtt dolgozni nem mentes a cikiségtől. Az idézett cikk a színészek zsidóságáról viszont kitűnő kezdet, lévén vitathatatlanul nagy baromság.
        A neonáci összeesküvés-elméletek egyik szép példánya az, hogy az Európai Uniót a "fehér faj" kipusztítására találta ki egy osztrák-japán  szabadkőműves gróf, bizonyos von Coudenhove-Kalergi. Az egykori kommunista, ma büszkén nyilas Fricz Tamás, Schmidt Mária vérebe, ezt hozta be az…..
aronsatie 2019.02.26 19:01:53
@HaKohen: Fricz, és az Ifjúkommunista nevű lapnál is dolgozott, de erre lehet, hogy azért sem emlékszel, mert nem olvastad te se, én se.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
aronsatie 2018.08.12 22:22:10
@Érvsebész: Ez így teljesen jó, csak kell bele még egy kis keresztény vonulat. Mondjuk, legyen úgy, hogy a végén mindenki imádkozik.
aronsatie 2019.02.24 13:02:35
@Wolff: Pilhál? Apáti Bence csak súgta?
    "A Magyar Tudományos Tanács programmja mindenekelôtt tervszerûséget belevinni a tudományos kutatásba. Ezt az egyes intézmények munkatervének összehangolásával éri el. Ezenkívül biztosítja azt, hogy az egyes elméleti kutatásokat azonnal a gyakorlatra alkalmazzák. Például az összes tudományok…..
aronsatie 2019.01.18 21:22:23
    1. Orbán Viktor szerint az igazi kereszténydemokráciát az új brazil kormány testesíti meg.   2. Jair Bolsonaro brazil elnök azt mondta, hogy szívesebben látná a fiát halottnak, mint melegnek.   És itt a poszt vége.    ..
aronsatie 2019.01.15 21:07:47
@jotunder: Nem az az igazi különbség, hogy melyikük csinált több hülyeséget vagy lopott többet. Ezeken lehet vitatkozni.
De melyikük tekintette a másik oldalon lévőket ellenségnek? Melyikük taposta el őket vagy állt bosszút rajtuk? Mi történt volna Blaskó Péterrel, ha a 98-02 közötti Orbánnak utasította volna vissza a Kossuth-díjat azzal a szöveggel, mint Gyurcsánynak tette? Maradhatott volna a Nemzetiben?
aronsatie 2019.01.16 17:21:07
@jotunder: Ez mind igaz. A lényeg ezzel együtt az, hogy már akkor is aljas volt, és a mostani énje nem okozhat túl nagy meglepetést azoknak, akik az akkorit ismerték. Tehát Csaba Lászlónak jár a szívlapát, bár amilyen szelíd vagyok, az ő esetében én beérném egy közepes seggberúgással is.
        Egy Tamás Dániel nevű rezsimszolga a Figyelőben írt arról, hogy Jeremy Corbyn a feketék történelmének nevezte a brit történelmet. Konkrét idézetek nélküli szokásos alt-right faszság az egész cikk.       Valójában az történt, hogy Jeremy Corbyn a "Black history is British history"…..
aronsatie 2019.01.09 13:11:42
@jotunder: Aha, szóval ő volt a holger hartland. Így már értem.
     Kevin Spacey úgy egy órája (?)  feltett a netre egy különös videót.  Nem Kevin Spacey-ként, hanem Frank Underwoodként.  Január hetedikén kell megjelennie egy bíróság, ahol szexuális erőszakkal vádolják. Én ilyet még nem láttam és azt gondolom, hogy nem vagyok egyedül. Karácsony esti…..
aronsatie 2018.12.26 01:34:29
@Bolygó Hollandi: Hol a francban írtam, hogy Kevin Spacey ártatlan, és hamisan vádolják?
Mennyiben szolgáltat az esetleges áldozatoknak igazságot, ha a bűnöst, a törvény által kiszabott büntetés mellett, netán még előtt, életfogytiglani kiközösítésre ítélik? Mert ki van közösítve, kirúgták a sorozatból, amit a hátán hordott, újraforgatták a jeleneteit másvalakivel egy másik filmben, és senki nem merne vele dolgozni. Én erről beszélek, meg arról, hogy az egyiket egy súlyosabb bűn ellenére sem közösítettek ki, őt meg igen, egy harmadikat is, pedig az még ártatlan is. Semmiképpen sem lehet igazságos a bűnhöz képest aránytalan büntetés (a kiközösítés az). Ártatlanul meg remélem nem kell ecsetelnem, mit kívánna az igazság, mert bizony azt, hogy a hamis vádló kerüljön börtönbe.
aronsatie 2018.12.26 01:38:22
@Bourbaki: Ugyan már, teljesen kizárt. Ahhoz be kellene bizonyítania, hogy ártatlan, nem elég, ha elévülés vagy kellő bizonyítottság hiánya miatt felmentik. Akarsz fogadni?
aronsatie 2018.12.26 08:46:22
@Bourbaki: Kevin Spacey karrierjének vége, nincs neki. Maszekban felvett, morbid(?) videóban reagál az újabb vádra. Vagy tán dolgozik? Hol van itt a presumption of innocence? A facebook és társai korában a közvélemény óhajának mindenképpen meg kell felelni. A híres embernek manapság már azért is bocsánatot kell kérnie a twitteren, ha sápadtarcúként merészelt indiánnak öltözni egy jelmezbálon. De ne passzírozzuk tovább: akarsz fogadni? Azt állítom, hogy Kevin Spacey-t aligha fogják börtönbe csukni, valószínűbb, hogy nem bűncselekmény hiányában, de felmentik, de mindez semmit sem javít majd a jelenlegi munkalehetőségein.
          Freund Tamás, meglehetősen dühösen, kimondta azt, amire elég sokan gondolnak. A legtehetségesebb emberek fogják elhagyni Magyarországot az akadémiai intézeti rendszer szétverése miatt.         A Magyar Tudományos Akadémia legfontosabb szerepe az volt a rendszerváltás után, hogy itt…..
aronsatie 2018.12.09 09:00:25
@netukki: Persze, mert a magyar szereti az összetett szavakat, és egybe is írja őket, az angol meg nem (na, ebből most baj lesz).
De azért megkérdezem: melyik az az angol szó, amiben három betűből is kettő van, mégpedig egymás mellett (aabbcc, ahol a,b és c a három ismeretlen, de nem része egy gráfnak sem)?
        Teljesen elfogadhatatlannak, a bézs, a türkizkék és a pink vonal átlépésének tartom, hogy Magyarországon  a FIDESZ elnöksége kapja az első éjszaka jogát. Az Európai Néppárt a leghatározottabban. Kompromisszumok nélkül. Nekünk elveink vannak. Hát éppenséggel nincsenek, de lehetnének.     …..
    Ez az Európai Néppárt által elfogadott határozat. Nem a "draft resolution" hanem az "Emergency resolution adopted". " A Fidesz-frakció közölte: megszavazzák. Deutsch Tamás az MTVA-nak elmondta, hogy javaslatukra kikerült a szövegből a liberális demokrácia kifejezés, helyére…..
aronsatie 2018.11.24 21:39:04
@ámbátor: Azt már nem. A szabályokat te bogarászd, ha szerinted a kérdéses mondatban nem kezdődik új tagmondat a forefront után. Guglizhattok szabálygyűjteményt (az nagyon megy), de nem úgy általában, hogy van-e eltérés a magyar szabályokhoz képest. Nem lep meg, hogy van, de itt konkrét esetről beszéltünk.
"mi a bajod a "for masses" kitétellel?"
Hehe. Visszavehetnétek az arcotokból lassacskán. Kérdezd meg ijontichyt, mi a baj vele. Eladni valakinek, az szerinted to sell FOR? A masses elé nem kell névelő? Ez nem mise.
aronsatie 2018.11.24 22:05:54
@ijontichy: Helyesen: hibázom, mert ikes ige. Igen, nyelvtannáci vagyok. Megérdemlitek, cserében a fölényeskedő, arrogáns dumáért.
Valóban, helytelen angol mondatot sikerült leírnod. Gepárd (allegedly) tanár úrnak is sikerült ez a bravúr, saját jogon, kb. az első mondattal, amit saját maga szült, és nem csak másolta valahonnan. Keresd meg, nem a vessző hiányzik belőle.
Nézd, én tapasztalom nap mint nap, milyen mértékben szoktat le az internetes virtualitás az elemi jó modorról. Aki ennyire felül akar kerekedni a másikon, ennyire biztos a dolgában, ennyire triumfál, ha úgy érzi, ő a Jani, vigyázzon, ki ne derüljön, hogy ismeretei a tárgyban elég hiányosak.
Mondhattad volna több nappal és több száz hozzászólással korábban is, hogy a bolha pöcsén a pattanás, hogy elmaradt a vessző. Nem vitatkoztam volna rajta. Azt állítottam, Google, Grammarly és egyéb segédeszköz nélkül, hogy vagy birtokos szerkezet, vagy külön tagmondat, utóbbi esetben fogalmazásilag se jó, mert csak lóg a levegőben a forefront. Szerintetek hol hülye vagyok, hol nem tudok angolul, nem ismerem a szabályokat, és úgy volt jó, ahogy, annak ellenére, hogy még értelemzavaró is a tagolatlanság. Most meg esetleg feldereng, hogy talán mégis kellett volna a vessző, és akkor ez most csak egy pattanás?
Play hard, play unfair, ez a mottó?
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
aronsatie 2018.11.22 09:46:30
@Counter: Az egyik oka, igen. De minimum értelmetlen és embertelen. Nem is értem a bilgéct, mit erőlködik ilyesmin, mint vakcinák meg csatornázás meg mobilvécé. A kórokozó a felelős meg a sok hülye fekete, aki beleszarik a folyóba. Hát miért nem épít magának angol vécét?
aronsatie 2018.11.22 14:18:57
@Counter: A hülyének tettetés nem áll jól. Vagy ennyire érzéketlen lennél? Fő az elv, hogy aki hülye, haljon meg?
A lakással rendelkezők elég jelentős százaléka se túl okos, és egyáltalán nem biztos, hogy jól intézi az ügyeit. Mit vársz attól a szerencsétlentől, akinek már laknia sincs hol?
aronsatie 2018.11.22 18:31:34
@Counter: Irreleváns, de legalább érzéketlen és embertelen duma.
(Balázs Géza egyetemi tanár (ELTE) egy konferencia-absztraktját másolta be egy kommentelőnk.) 2018. 11. 22. 17:00 Szimmetria és nyelv. Plenáris előadás. Új nézőpontok a magyar nyelv leírásában 7. A magyar nyelv hálózatos leírása Balázs Géza professzor sör- és pálinkafőzőmester, időnként…..
aronsatie 2018.11.22 18:29:52
  Az Encyclopedia Britannica szerint az orbán a fél-ázsiai nyelvcsaládba tartozik, fonémái ún. gasztrikulárisok avagy gyomorhangok, amelyeket csak az értő fül tud egymástól megkülönböztetni. Az orbán a hetedik század környékén vált el a proto-boumbournac-tól, az első orbán nyelvemlék az afárioszi…..
aronsatie 2018.11.09 08:39:15
@jotunder: Kéretlen helyesírás-ellenőrző? A telefonomon is megőrjít.
aronsatie 2018.11.09 08:54:13
@jotunder: How I wish he was in orbit.
       Szentesi Zöldi László írt egy antiszemita izét Hont Andrásnak.       Ezt most meg fogom osztani a kedves Olvasóval, aki nem bírja az ilyet, most hagyja abba...      A poszt a "vers" utan jön.   András vagyok, már csak ez kellett, A gettó szült, a Király utca mellett,De hagyjuk Villont,…..
aronsatie 2018.11.07 08:24:15
@HaKohen: Pedig indokolt a cimke. Aki zsidózással válaszol, ha kigúnyolják, az mi más lenne? Az eredeti, röhejes vita is alapvetően erről szól. Ködevő, habzó szájú félig-élők azon vitatkoznak, hogy lehet-e magyar és jó költő Ady Endre, aki az ő szemükben fajáruló zsidóbérenc.
aronsatie 2018.11.07 10:56:21
@HaKohen: OK, téged ez a cimke irritál. Öncélúan alkalmazva engem is szokott, Szentesi Zöldi Bélával se az a fő baj, hogy antiszemita. De a cimke pont azért indokolt és lényeges, mert még antiszemitának is hülye a bácsi, ámbár ez teljesen rendjén való.
aronsatie 2018.11.07 15:37:29
@Grrr: Ugyan már. Az ún. ellenzéki szavazók egy rendes tiltakozást sem akarnak/képesek megszervezni, nemhogy erőszakhoz nem folyamodnának. Ha rezsim erőszakos úton ér majd véget, annak főszereplői jobbára a mai hívek közül kerülhet ki.
   Az élet soha nem igazságos     biztonságos  válaszolta piszchotapa badvarom (drága jogi képviselőnk, ez most itt az utolsó ajánlat) Palkovics arra a kérdésre, hogy mi lesz ha tudományos kutatók fogják elhagyni az országot a bizonytalanság miatt. Sok mást is mondott ez a piszchotapa badvarom,…..
aronsatie 2018.10.31 17:29:11
@ámbátor: De nincs.
      Mint azt nyilván sokan olvasták, Barabási Albert-László, Lovász László és Jarik Nesetril megnyerték az egyik ERC Synergy Grant-et. Itt látható az összes nyertes, kizárólag ebben a pályázatban van reprezentálva Európa keleti része. Matematikai jellegű projekt még sohasem nyert Synergy-t.     …..
aronsatie 2018.10.29 09:21:57
@zsírPubli: Már rég aláírhatná, de nem teszi, mert a célját nem érte el, és ő soha sem veszíthet.