Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enMegmondtam

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék néhány szót szólni a sörfogyasztási kultúrával kapcsolatosan, jelesül a hőmérsékletről. Komoly, régi sörbarátok tudnak vitázni arról, hogy a sört hogyan is kell fogyasztani. Tudom, nem vagyok egy Garrett Oliver, vagy Michael Jackson, ezért nem is mint tanácsot vagy…..
  Évek óta hívnak, évek óta tervezgetjük, végre eljött az idő. Megrendezzük az első szegedi Főzdefesztet október 17-19-ig, a Széchenyi téren. Szeged, a napfény és a fesztiválok városa, legalább olyan nyitott és nyüzsgő környezet, mint a pesti belváros, melynek…..
A júniusinál is nagyobb és exkluzívabb környezetben – az Andrássy út legszebb szakaszán, a Nagymező és a Bajcsy közt rendezzük meg az idei második Főzdefeszt+Street Food Show-t! Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét és…..
enMegmondtam 2014.09.19 23:53:57
Ennek most tényleg nagyon örülünk. A Randall nevű helyszíni hidegkomlózó apparátusról már évek óta tudunk, de nem tudtam hogy meg lehet venni, és a mai napig nem találtam olyan barkácsistent, aki összerakott volna nekem egyet a nyíltforráskódú tervrajzok alapján…..
A sörforradalom elmúlt 3-4 éve alatt eljutottunk oda, hogy megjelentek a hazai sörszínpadon is olyan sörfőzők, akiknek egyértelmű és összetéveszthetetlen stílusa van. Eddig csak borászok körében emlegettünk ilyesmit, éppen ezért is örvendetes, hogy sörös körökben is ennyit…..
enMegmondtam 2013.12.21 21:30:28
@Impavidus Mortalium: Jócskán megkésve, de szeretnék néhány kérdést tisztázni.

A Sernevelde egy vándor főzde, ami azt jelenti, hogy nálunk a sörfőzéshez csak a szoftver van meg. Ahhoz, hogy egy sört piacra tudjunk dobni más hardverén/főzdéjében szoktunk főzőkapacitást vásárolni.

Ilyenkor a kibérelt főzdében átvesszük az irányítást és ideális esetben minden úgy történik, ahogyan mi szeretnénk. Az alapanyagokat mi szoktuk vinni, így a főzde részéről a recept ismeretére nincsen szükség. A receptjeinket rajtunk kívül más nem ismeri.

A Katalin valóban az ER-PÉ-ben készült, receptje azonos a Rozsnyói Grand Championéval.

A Napalm szintén Anti receptje, ami a Főzdefesztre érte el végső formáját.

Az Esti Mese viszont a Dunakanyart is jegyző Takács Péter nevéhez fűződik és ez is az ER-PÉ-ben készült.

Tudom, néha kicsit kuszák a szálak, fogyasztóként sokszor nehéz őket átlátni. Éppen ezért kérnélek titeket, hogy kérdés esetén nyugodtan forduljatok hozzánk az alábbi oldalakon keresztül:

www.facebook.com/sernevelde
www.sernevelde.hu/
Mindenekelőtt látatlanban is elnézést kell kérnem a Monyó Cafétól, mert bár napjaim nagy részét a Belváros különböző helyein töltöm, hosszú ideje nem látogattam meg őket. A gimnazista koromban még alternatív fiatalok populáris gyűjtőhelyeként üzemelő kávézó a…..
enMegmondtam 2013.10.07 20:41:35
Szia!

Légyszi a javítsd ki az Anti neve alatti linket
www.sernevelde.hu/ -ra.

Habár a www.serneveles.hu/ -t is mi csináljuk, ez inkább a sört főzni vágyóknak szól. Ezzel szemben a www.sernevelde.hu/ csak a sör élvezetéről szól!

Köszönöm!
Városi túlélő ... és hózik 2013.01.19 11:38:18
Végigfutva a reggeli híreket, sok meglepő dologgal nem találkoztam. Tél van, ilyenkor pedig előfordul, hogy esik a hó. A közhely ellenére mégis érdemes beszélgetni a témáról, hiszen a megszokott természeti jelenségek közül ezzel mindannyian találkozunk errefelé. Ordító hideg,…..
Casillasnak fájhat a feje mostanában a Mourinhoval való küllőakasztás miatt. A CR7 góljainak látványosan nem örülő csapatkapitány a tavalyi év utolsó meccsén a kispadon találta magát, amit az edzője formahanyatlással indokolt, de az okosok ennél nagyobb bajt szimatolnak a…..
Szegény Kumburák! Úgy látszik, hogy komoly fejtörést okozhat a sörivóknak, akik számára a sörfesztiválon, mint pilzeni típusú sört kínálták ezt a sört. Kétségtelen a sörnevezéktan nem olyan egyszerű, mint a Nemzeti Együttműködés rendszere, de azt gondolom, azért nem is annyira bonyolult, mint…..
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel Sörapu megmutatja a főzdéjét a kíváncsiaknak! Most szombaton, szeptember 29-én déli 12-kor pár órára megnyitja kapuit a Fóti Kézműves Sörfőzde, és sűrű kóstolgatás közben minden vitás kérdést meg lehet vitatni Sörapuval. A…..
enMegmondtam 2012.09.24 12:14:54
Nyár eleje óta üldöz egy kedves Dreheres pr-os, hogy elküldhesse nekem a Dreher világító korsóját. Most végre elég sokáig voltam egy helyben hogy át is vehessem. Megkaptam, köszönöm szépen. Csak azt nem tudom, mit kezdjek vele. Jó, beletöltöttem a mellékelt üveg Drehert és…..
enMegmondtam 2012.08.30 13:30:34
@TonyCaviar: A nagy sörgyár menedzsmentjét nem azért fizetik, hogy jobb sört készítsenek. Soha nem fognak a főnökeiknél jobb sörért lobbizni. Ha megtennék, nem tudnák miből fizetni a házuk részleteit...

Szerintem a cikkben leírt problémára egyetlen megoldás van: meg kell szüntetni a túlzott mértékű jövedéki előleget és lehetővé tenni a kézműves sörfőzést.

Mondjuk kezdésként a borászatoknál is működő egyszerűsített adóraktár pont megfelelne.
Először is szeretném leszögezni, hogy a Greenpeace szervezettel semmi bajom, annak célkitűzéseivel messzemenőkig egyetértek, és az ebben a kampányban feszegetett témában is igazat adok nekik. Ha egy multi olyan lépésre szánja el magát, amely beláthatatlan következményekkel…..
Akik szeretik Gesztit, azok ezért, akik ki nem állhatják, azok meg azért kapták fel a fejüket a Kreatív Online-on megjelent mai hírre, miszerint  Geszti Péter, a műsorvezető-énekes-szövegíró-mentor-reklámguru-arcalapító-nemzetivágtázó gringósztár sokévnyi szünet után…..
enMegmondtam 2012.05.25 16:34:25
Tudom, még messze van a szeretet ünnepe, de a márkák – már idehaza is – sorra jönnek elő a karácsonyi reklámfilmjeikkel. Így tett az angol John Lewis áruházlánc is, amely november 11-én útnak indította legújabb szpotját, ami máris 400 ezres nézettségnél jár a YouTube-on.…..
A Super Bowl alatt sugárzott reklámok legtöbbje erre az egyetlen alkalomra készült, vagyis a netes utóélettől eltekintve soha többé nem kerülnek adásba. Ehhez képest egészen megdöbbentő az a szám, amit a Kreatív Online-on, illetve az ott belinkelt, az AGB Nielsen által a 2009-es…..
Érdemes-e a hazai díjak összesítéséből származtatott ügynökségi rangsor alapján messzemenő következtetéseket levonni, vagy inkább csak amolyan reklámszakmai érdekességként kell tekinteni rá? forrás: Kreatív..
Ezen a héten a Red Dot képügynökség, a Corbis hazai képviselője hirdet a blogon. Ennek apropóján jutott az eszembe, hogy érdemes lenne körüljárni egy kicsit a stock fotó vagy nem stock fotó kérdéskörét. Norvégmintás kötött pulcsiban hófehér fogakkal, gondtalanul nevető…..
Megérkezett! Itt van végre a Pannon megújult kommunikációjának első eleme, amelyet az új ügynökség készített, miután a telekom cég nemrég elköszönt az anyagaikat éveken keresztül készítő Ogilvytől. Azt nem mondanám, hogy sírtam, amikor kiderült, hogy többé nem…..
enMegmondtam 2009.12.01 18:23:55
@moyirto: Ne is haragudj, de szerintem ez a feladat színészileg nem oldható meg elegánsan.
"A jelentkezők közül a UPC a kreatívigazgatók teljesítménye és portfóliója alapján állította össze a longlistet. Mindez nem minden esetben ment könnyen, az utóbbi idők sűrű váltásai miatt ugyanis az ügynökségek és a kreatívigazgatók portfóliói számos esetben…..
A múlt héten elég alaposan megtárgyaltuk, ki honnan merít inspirációt, ha van rá módja. Szóba került itt a képzőművészeti alkotásoktól kezdve a könyveken, zenén át egészen az addictig (amire nagyon büszke vagyok) sok minden. A kommentekben azonban sokan jelezték, hogy menet…..
A tanácsadás folyamatában az egyik legnehezebb az, hogy ne én akarjam megoldani a feladatot. Azért tudok tanácsadóként segíteni egy-egy cégnél, mert a korábbi években nagyon sok különböző területén dolgoztam a marketinges folyamatoknak, és igyekszem ezt a tudásom a mai napig…..
enMegmondtam 2009.08.26 12:05:53
Nekem erről a postról egy szakállas vicc jutott eszembe:)
Volt egyszer egy pásztor, aki egy magányos helyen a juhait legeltette. Egyik nap megáll mellette egy vadonatúj metálszürke Audi. A vezetõje egy
Armani öltönyös, magabiztos fiatalember. Megkérdezi a pásztort:
-Ha megmondom magának, hogy hány juha van, nekem ad egyet?
-A pásztor ránéz a fiatalemberre, aztán a békésen legelészõ nyájra,
és
nyugodtan azt mondja:
-Rendben.
-A fiatalember odamegy az Audi-hoz, összeköti a mobiltelefonját a
note-bookjával, az Interneten felmegy a NASA oldalára, GPS helymeghatározójának segítségével letölti egy megfigyelõ mûhold képeit a környékrõl, megnyit
egy adatbankot, egy szkennelõ programmal összeszámolja a juhokat, majd
egy 15 oldalas jelentésben kinyomtatja, aztán odafordul a pásztorhoz, és azt
mondja:
-Pontosan 87 juha van itt a környéken.
-Igaza van - válaszolja a pásztor. - Válasszon ki egy juhot magának.
-A fiatalember kiválaszt egy nem túl nagy, de szép bundájút, beteszi
az Audi csomagtartójába. A pásztor ránéz, egy kicsit gondolkozik, aztán
megszólal:
- Ha megmondom magának, hogy mi a foglalkozása, visszaadja?
- A fiatalember nagyképûen rábólint. A pásztor erre azt mondja:
- Maga tanácsadó.
- Honnan jött rá? - kérdezi az.
- Nem volt nehéz - feleli a pásztor.
- Elõször is: idejön, anélkül, hogy bárki is hívta volna.
- Másodszor: egy juhot akart fizetségül azért, hogy megmondja nekem azt, amit amúgy is tudtam.
- És harmadszor: fogalma sincs arról, amivel én foglalkozom.
Úgyhogy most adja szépen vissza a pulit.
Ezen a héten egy újabb hirdetőt köszönthetünk az addicton, akik éppen megfelelőnek találták a blogot arra, hogy bemutassák magukat, illetve terméküket nekünk. Ez a cég nem más, mint a Wardrobe Média, aminek nevében már benne is van maga a termék, ami nem más, mint egy…..