Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cantaloupe

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..
tampi Vége? 2014.09.05 21:19:37
  Annak idején egyrészt azért kezdtem el ezt a blogot, hogy a kocsmában a barátaimat ne fárasszam a történeteimmel. Működött. Azóta is hívnak. A másik, és talán fő ok az volt, hogy ne őrüljek meg. Talán sikerült. A Tampi blog nagy király, sok minden történt, sokat…..
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
cantaloupe 2014.03.26 19:22:22
@halaloszto:
Mivel nem vagyok dh-es, fogalma sincs. De az kiderült, hogy van legálisan használható pálya Magyarországon, csak az túl messze van a budai srácoknak. Eleve így kerülnek a fogasra, és itt kezdődik a probléma.

Remélem, átjön, hogy minden sportot támogatok, az extrémeket is. Amit viszont nem, az az, hogy kihaénnem-hozzáállással tilosban bringáznak, ami nemcsak másokra, rájuk is veszélyes. Ha hirtelen kinő a földből egy addig nem látott korlát, és valaki sőlyosan megsérül, ki lesz a hibás?
cantaloupe 2014.03.27 19:09:03
@town:

Most komolyan, néha, csak néha ebben a világban mikor mindenki elmegy más baja mellett sőt még sokan azt is mondják, úgy kell neki, nem érzed azt, hogy maga Jusztícia, az igazság istennője kacsintott le?
Még hogy a srácot alázáták meg? kellemetlen neki, ez igaz. De ha legközelebb ő is és a hozzá hasonlók kétszer meggondolják, megérte. Annyira nem sajnálom, a tévé előtt szégyenkezve elkezdte, majd hazudott, hogy kölcsönösen lökdösődtek. Ha ez lett volna, szerinted kellett volna bíróság és megegyezés? Ha kettő ember kell hozzá, akkor ő miért nem emelt vádat GÉ ellen?
Panzej blogja Megvannak, megvagyunk 2012.05.06 23:01:00
Már két hete csend van. Hogy ez ideiglenes, vihar előtti, megrettent, beleunt vagy éppen háttérben nagyban szervezkedős csend, azt nem tudom, de mióta a birtokvédelmi tárgyalásról a fiatalok többszörös agyvérzéssel, szívükben rettenetes cslódással, szemükben a harag keserű…..
Brékó-brékó, csoda történt. Nem az, hogy jelentkezem, nem. Én nem vagyok érdekes, én csupán alkotói válságban szenvedek, minden téren, és általános téli depresszióban, amit ólmos fáradtság és a költözés pánikrohamai színesítenek csak, szóval másról van szó.…..
A mínuszok és a hóesés közepette ezen a héten Indiába látogatunk az IndiaPass blog segítségével. Ha kíváncsi vagy az indiai kultúrára, gasztronómiára és az "egyszerű" hétköznapokra, akkor neked ajánljuk ezt az interjút! Minek a hatására döntöttetek úgy, hogy…..
cantaloupe 2012.02.21 05:39:02
Végigolvastam a kommentözönt.

Zum trucc, neked nemhogy utazás, hanem egyáltalán emberekkel való kommunikáció sem való, sehol, egy országban sem.
Te, mint turista, láttál úton szaró embert, torzszülöttet és ebből ítélsz meg egymilliárd embert. Hát, az analógiád nyomán azt mondom, remélem, a magyar embert meg nem a te hozzászólásaid alapján ítélik meg, mert nagyobb szarban lennénk, mint ami India össze pottyantós vécéjébe fér.

Az én férjem Tamil Naduból származik, háromszor voltam már Chennai-ban, Bangaloru-ban és környékén. Kultúrsokk az volt dögivel, index helyett dudát használnak, majd megsüketültem, a 12 sávos forgalom meg az, hogy egy tízéves kisfiú viszi feltankolni a motrot a benzinkúthoz, erősen sokkolt. Még most is a szeme előtt van,ahogy elsöpör a kissrác. :)
Utcán sok a szemét, Bangaloru-ban kevesebb, a kerítésre akasztják a szatyrokat, amiket elvisz a szemetes.
Kaklini egyszer, a mezőn láttam két gyereket, azt is a vonat ablakából a hajnali Chennai-Bangaloru járaton.

Mi az USA-ban élünk, mégis meggondolom, hogy egy évet ott kéne tölteni, hogy a lányaim (akik félig indiaiak) lássák, milyen az ottani élet.
Az emberek nagyon kedvesek, lenyűgözöm őket a csekélyke tamiltudással is. Valójábna zavaró néha a figyelem, amit kaptam pl. cipőboltban, ahol a lábam előtt térdelt az alkalmazott, úgy húzta fel a cipőm.

Az indiai konyha bejön, itt, az USA-ban persze sok deli van, és én, a magyar nő csinálok idly-t indiai férjemnek Amerikában.

Imádom a multikultit és azt szeretném, ha a lányaim is ilyen nyitott emberek lennének, mindenhol a jót és az értéket vennék észre.

Persze aki a szart és a koldusokat keresi, az azt fogja megtalálni-ez olyan, mint egész Budapestet a Keleti pu-ról megítélni.

Igen, van szegénység és olyan szintű nyomor, hogy a színeurópai ember kötelet keresne magának, de van hajnalban friss spenót, százféle banán, Mahabalipuram és Narashu kávé, friss, helyben őrölt.

Élnék-e Indiában? Valószínű nem, örökre nekem ez túl sok lenne, túl idős és kényelmes vagyok hozzá. De egy gyönyörű ország. Nem mindenkinek való, de aki semmi de semmi szépet nem talál(na) ott, az vak.
cantaloupe 2012.02.21 12:44:19
@dondiridongo:
Azt látom, hogy nektek nagyon bejött, te mintha haza mentél volna, további sok sikert.

Néha elgondolkodom azon, hogy talán a napfény az oka, de más meleg, ámde szegény országról is azt hallom, hogy tudnak örülni, mosolyogni a nincstelenek is.

Mondjuk rajtatok szerintem látszik is, hogy maximális alázattal beilleszkedni próbáltok, nem a janit játszani, bizony, ez is sokat számít.

Chennai-ban mi nem hotelben,hanem a külvárosban szálltunk meg, férj családjánál, meg is sértődtek volna, ha nem ezt tesszük. Egyszer babakocsival vittük sétálni a 7 hónapos lányunkat, elmentünk egy építkéezés mellett, leálltak a munkálatok...ha Brangelina sétál el ott mind a 6 gyerekével sem bámultak volna jobban. Pedig én szalvart viseltem.:)

Férjemet is jól megnézték. Ami neki idegesítő, hogy kvázi a saját hazájában felárat kérnek tőle mindenhol, mert fehér nő van az oldalán, az ugye biztos gazdag. Kellett neki engem választania. :)
A poszt szerkesztett változatát átvette a Koraszülött.com oldal.Kiadtam magamnak (illetve ennek a posztnak) a fenti címet, de előre szólok, hogy ez egy hatalmas téma. Ebből, meg a következő korosztályból szakdolgoztam és konferenciáltam,  ennek kapcsán kezdtem el komolyabban…..
Modorosblog A call centeres tréner 2010.03.05 07:00:00
-Na szép jó reggelt mindenkinek! -Jó reggelt. -Ki tudja, hogy miért van itt? Kezeket fel. Csak te, Helgus? Na, mondsza erre bátran. -Mert megnyerte a cég outsourcingban a Schnellprint nyomtatóinak is a szápportját. -Egzakt - profilbővülés történt, és biza rátok esett a…..
cantaloupe 2010.03.08 00:31:06
@lárvalányhaj:
Nem tudom, hol voltál az elmúlt két évben, de a válasz az, hogy gazdasági válság van. És ilyenkor biza a sok település-és agrármérnöki diplomás még ennek is örül.
Mondjuk én is szívesebben ülnék bizgentyűkkel a fülemen, mint mennék három műszakban csomagolni. nem vagyunk egyformák.
cantaloupe 2010.03.08 17:47:24
@lárvalányhaj:
Nem mindenkiből lesz professzor...sok bölcsész túlképzett arra a munkára, amit elvállal, szelaví. De még mindig jobb, mint segélyből élni. És az is hülyeség, hogy "megrohadnak", átmeneti megoldás az ilyen meló sokak számára, közben továbbképzés egy élhetőbb szakmáért.

Nem kéne degradálni senki munkáját, lefogadom, hogy a tiedben is van olyan nemszeretem-rész, amit meg más nem csinálna meg.
cantaloupe 2010.03.08 23:33:08
@lárvalányhaj:

Van valami abban, hogy felhígult a diplomás réteg, de ez nemcsak a bölcsészekre igaz...hány településmérnöki diplomás fog dolgozni az új autópálya kiötlésében? Agrármérnök?
De tegyük fel, hogy valaki szívvel-lélekkel bölcsész, de nincsenek kapcsolatai...akkor is ott van, ahol a part szakad.

De nem is ez volt a lényeg, hanem hogy ne nézz le egy melót sem, főleg akkor nem, ha olyan, amit te soha nem vállalnál. Örülj, hogy van valaki a telefon végén. (Mondom ezt úgy, hogy én soha nem dolgoztam call centerben.)
Egy országot kiválóan jellemez, hogy miként bánik a fogyatékosaival. Most ebben is sikerült rossz képet felmutatnunk Balatonszemesen, pontosabban az ott strandolók közül több embernek. Levelet írtak az önkormányzatnak, hogy a helyi strandon fürdőző fogyatékosokat különítsék el…..
Mintha semmit nem változna a helyzet, a benzinkutak nem tudják vagy nem akarják szűrni a lopós alkalmazottakat. Az eszeveszett forgalom sok pénztárost (vagy üzemeltetőt?) elcsábít, hogy "fáradtan" rosszul adjon vissza, vagy "véletlenül" nemlétező tételekkel…..
Menorca Pokerparty 2008.04.27 13:05:18
Tegnap estére pokerparty volt megbeszélve Gabi és Kiko binibecai apartmanjában. Mivel Kiko még sziesztázott este 7kor , így Gabi eljött elénk görkorcsolyával. Aztán olyan fél8körül elindultunk gyalog  Binibecára. Reggel voltunk vásárolni Sant Lluisba az Eroskiba és vettünk…..
Mennyire jó arc a Wizzair ügyfélszolgálata, hogy fapados létére utánatelefonál az utasainak és közli, hogy a gép 2 órával később indul? Tamás esetében a probléma abból adódott, hogy 2 órával később kiderült, az összes aznapi járatot törölték. A másnap reggeli járatra…..
Tibor szerint elég fura, hogy a Wizzair képes azért másfél órát késni illetve másfél órás kitérőt tenni utasaival együtt, hogy egy másik gépnek vigyen alkatrészt. És még kárpótlás-szendvicseket sem osztogat, amivel legalább 5000 forintot spórol a társaság:…..
Egy szegény öregember szükségtelen megalázása vagy normális biztonsági intézkedés? Cm teljesen kiborult, hogy öreg, beteg nagybátyjával Ferihegyen a fémdetektoros kapunál levetették a bakancsát, aztán magasba tartott kézzel, a lecsúszó nadrággal küszködve vizsgálták át…..
w Szopóágon 2008.01.08 06:30:00
Ezt a cikket nem ide szántam, hanem a Playboyba, csak aztán az élet úgy hozta, hogy mégis itt jelenik meg, a Playboyban meg nem. Esetlenül mozgok a luxuskurvák világában, férfimagazint nem olvasok, bulvárlapokat csak indokolt esetben, tévét szintén igen célirányosan nézek.…..