Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobtaras

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TímeánakMa kezdődik a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosság pere a Pest Megyei Bíróságon. A rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsúlyosabb bűncselekmény-sorozata ért véget két éve Kislétán. Akkor egy anya halt meg, lánya teljes életére maradandó…..
dobtaras 2011.04.02 20:50:09
@kolbenheyer:

Kösz, hogy szóltál, nem volt kedvem novemberig visszalapozni. Most legalább már tudom, hogy nem volt alapja a sorozatos törlésemnek.
dobtaras 2011.04.03 00:27:42
@kolbenheyer:
A te dolgod. A l'art pour l'art moderálásom viszont calamnál nagy múltra tekint vissza. Bizonyára hozzáférsz a szerkesztői felületen a törölt kommentek listájához. Nyugodtan szemezgessél.
A saját nevét meg ő maga használta a nickje után zárójelben. Egyszer már eldönthetné, hogy vállalja-e saját névvel a véleményét. (Gondolom a becézett keresztnéven való szólítás jól beazonosíthatóvá tette.)
dobtaras 2011.04.03 01:56:25
@calam:
Anyám borogass! És egyesek még a média tv. szubjektivitását kritizálták...

Bár már párszor elolvastam a kommentszabályzatot, amióta valaki helyetted belinkelte, de még mindig nem világos. Talán ezért szokott az állam egy-egy döntést indokolni, ki tudja.

Mivel sajnos nem megy a gondolatolvasás, ezért most csak tippelnék, hogy mi volt a bajod.
Ha jól emlékszem (pontosan idézni sajnos valamiért nem tudom... vajh miért...), akkor szóvátettem, hogy még csak messziről sem ugatod a jogot, hiszen ha így lenne, akkor tudnád, hogy a posztban valótlanságot állítasz, amikor Magyarországon a cigányok által elkövetett "rasszízű" (via Mancs) bűncselekményekről beszélsz. Ehhez mellékeltem egy linket.
Gondolom ez se nem reklám, se nem trágárság, és még csak az oda nem illőségről sem lehet szó. Az egyetlen magyarázat tehát az lehet, hogy te úgy ítélted meg, hogy ezzel, a poszthoz kapcsolódó észrevétellel teljesen szétromboltam a beszélgetést.
Elismerésem!
Különösen indokoltnak tűnik a moderálás ilyen mély relevanciával rendelkező hozzászólás után:

"calam · sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 23:29:55
@Mj: pápá"

Bocs, ha szétromboltam az emelkedett beszélgetés menetét. Ismét. És ismét. És ismét.
Ma az Angliában Egyesült-Királyságban hatalmas ünnep van, nemsokára (vagy már most is?) égnek a pápa-bábuk, repülnek a tűzijáték rakéták és zajlik a hatalmas buli. Ma van ugyanis november ötödike, az 1605-ös Lőporos merénylet évfordulója. A Hattyúfalva a következőt…..
dobtaras 2010.11.07 21:12:05
@calam: A szexuális irányultság mindenkinek a magánügye, kérlek így kezeld.
dobtaras 2010.11.07 22:21:57
@calam: Kértelek, hogy tartsd meg magadnak a szexuális orientációdat, engem nem érdekel. Emellett megkérnélek, hogy beszélj egy kicsit több tisztelettel a szexuális kisebbségeinkről. Először még csak "buzizol", legközelebb már deportálnád őket. Legközelebb légyszíves használd a "homoszexuális" vagy esetleg a "meleg" szavakat, már ha többre tartod magadat egy átlagos miskolci jobbik-szimpatizánsnál.
dobtaras 2010.11.07 22:43:37
@calam: Együtt szép párt alkotunk, nem?:-)
Angela Merkel szerint nincs értelme a multikulturális modellnak. Azt hiszi, mint ahogy Nicolas Sarkozy és Silvio Berlusconi is, hogy vissza lehet térni a harmincas évek Európájához, csak éppen nácizmus és fasizmus nélkül. Csakhogy tévednek. Most már csakis multikulturális modell…..
dobtaras 2010.10.26 01:54:03
@kolbenheyer: "Az, hogy a lakosságszám csak a 80-as években kezdett csökkenni, közhely. Az a folyamat, ami oda vezetett (a születésszámok csökkenése) szintén az, csak a grafikonod nem ábrázolja, és az bizony a két háború között történt."

Az élveszületések száma Az elmúlt 50 évben 1975-ben tetőzött 194.240-nel, onnantúl monoton csökken. Uyanekkor tetőzött a természetes szaporodásunk, amely ezer lakosra kivetítve 6,0 volt, ami 63.138 főt jelentett. '60-tól 75-ig a népességszám folyamatosan nőtt - és ez már rég nem a Ratkó-korszak -, a tetőzést követően pedig megfordult ez a tendencia. A népszaporulat '81-ben kezdett el csökkenni. Te amúgy milyen grafikonokból dolgozol, mert én csak a KSH-ra tudtam támaszkodni?
dobtaras 2010.10.29 16:19:09
@kolbenheyer:

"Az élveszületések száma Az elmúlt 50 évben 1975-ben tetőzött"
Tényleg nem véletlenül írom bele, hogy "az elmúlt 50 évben".
Mivel én az elmúl 50 évről citáltam ide adatokat (ami gyorsan és könnyen elérhető volt a KSH adatbázisában a hosszú idősorok menüben), így nem tulajdonítok túl sok relevanciát az általad leírtaknak. De ennyi erővel arra is reagálhatok, nem mintha különösebben örömömet lelném a statisztikai adatokról folytatott eszmecserében.

"Szépen látszik, hogy az élveszületések (ezer lakosra vetítve, nem az abszolút szám!) tendenciaszerűen csökken az egész században, de az I.vh után jellegzetesen kevesebb lesz."

Jah. Mint ahogy az is látszik, hogy a népességszaporulat egészen 1985-ig pozitív tartományban mozog (kivéve egy-két lejtmenetet, jellegzetesen a negyvenes évek első felében és az I. vh. idején), onnantól viszont csökken. Nekem pedig onnantól gáz, és remélem, hogy ez nem csak az én egyéni szoc. problémám. Felőlem születhet kevesebb gyerek, egészen addig, amíg többen vannak, mint az elholtak.

"Az 1975-ös 6 ezrelekék a Ratkó-unokák nemzedéke volt, abszolút nem tetőpont, legfeljebb, ha csak az előtte lévő 10 évet nézed. A század elején ez még jóval 10 felett volt."

Jah, legfeljebb ha az elmúlt 50 évet nézem, csak akkor tetőpont. Itt visszautalnék a legelső sorra: igen, az elmúlt 50 évet néztem.

Abszolút mellékesen, az eszmecserétől függetlenül: miféle statisztikai diagram az olyan, ami ellentmond a készítői által alkotott másik adatsornak? A hatvanas évek első felére népességcsökkenést jeleznek, ami homlokegyenest ellentmond ennek:
portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001a.html
Vagy csak lemaradtam egy statisztikai kulisszatitokról?
Sárdobáló Szabadság van. 2010.10.27 16:30:00
Kolbenheyer kommentben azt jelezte, hogy egyetért calam tegnapi cikkének lényegével. Mai cikkemben pontról pontra vitatkoztam calam cikkével. Íme a lényeg kritikája, gyakorlati szempontból. Calam cikkének a lényege az, hogy a szabadság/totalitárius állam-skálán most átbillentünk a…..
dobtaras 2010.10.28 17:10:20
@kolbenheyer: Teljesen egyetértek, csak annyit tennék hozzá, hogy az ügyészség nem része a klasszikus fékek és egyensúlyok rendszerének. Az, hogy nálunk az ogy. alá van rendelve, a szovjet örökség része. Érdekes módon demokratikusabbnak vélt helyeken az ügyészséget alárendelik a kormánynak (jellegzetes példa erre az USA, mint az köztudott), ott nem szokás megtűrni az ilyen "állam az államban" intézményrendszereket.
dobtaras 2010.10.29 15:52:15
@kolbenheyer:
"Az igazad" van rész után nem az jön, hogy "de...", mert az pont arra utal, hogy nincs igazam. Én egy büdös sort nem írtam az LÜ lecseréléséről, pusztán elvi, alkotmányjogi, nemzetközi összehasonlító szempontból jeleztem, hogy miért nem jó, amit írsz. Egészen pontosan miért nem része a fékek és egyensúlyok rendszerének az ügyészség.
De ha már így felvetetted Polt témáját, mint egy, az eredeti témához csak érintőlegesen kapcsolódó mellékszálat, akkor arra is reagálhatok. Polttal nincsen semmi bajom, mind szakmailag mind emberileg sokra tartom, becsülöm. Meggyőződésem, hogy a mai magyar büntetőjogászok táborából legalább egy fél fejjel kiemelkedik. Az elfogultságáról nem tudok nyilatkozni, politikáról sosem esett szó akkor, amikor találkoztunk, nem úgy mint más, LMP-s kollégákkal, akik oktatói tevékenységüket a Népszava propagálására használják. Ezzel nem azt mondom, hogy nem elfogult, hiszen hiszem és vallom, hogy mindenki az valamilyen szinten. A korábbi LÜ-i tevékenysége során tanúsított elfogult magatartásáról szintén nem tudok nyilatkozni, nem ismerem azokat az ügyeket.
Ha visszaélt a pozíciójával, akkor büntetőfeljelentést kell tenni, jogállamban nincs kivétel (ajánlom még a pótmagánvád intézményét). Már feltéve, hogy ez bizonyítható. Ha nem az, akkor csak egy városi legenda a fent említett médium címlapjáról. És akkor még egy szót sem ejtettünk olyan alkotmányos(!) alapelvekről, mint az ártatlanság vélelme...
A most hatályos alkotmány az 1949. évi XX. törvény teljes átdolgozása után, a jogállami normáknak megfelelő alaptörvény lett. 2010 tavaszán, a választások után lehetőség nyílt arra, hogy teljesen új alkotmányt hozhasson az Parlament. A kerekasztal-beszélgetés során a…..
A tüntetés Facebook-oldalát erre a linkre kattintva érheti el. Geréb Ágnest tegnap rendőrök vitték el a Napvilág Születésházból, miután az általa levezetett születésnél komplikáció lépett fel, és az újszülötthöz mentőt kellett hívni. Nem tudni, hogy a baba hogy van - de…..
dobtaras 2010.10.08 02:38:44
@Horváth Andor Márton: A libsi mióta a bibsi és a liberális összevonása? Ilyen baromságot legutóbb az ATV-n láttam, ahol kitalálták, hogy a nyugger a nyugdíjas és a nigger összevonása. Ezt is csak a balf@sz bérrettegők tudják kitalálni.

Itt jegyezném meg, hogy a balf@sz nem a baloldali és a fasiszta összevonása.
dobtaras 2010.10.08 14:50:25
@Horváth Andor Márton:
"Googlizd meg azt, hogy "libsi bibsi", és meg fogod látni: sokan használják direkt egymás mellett a szavakat."
Ami annyit bizonyít, hogy nem szinonímák, hanem olyan szavak, amelyek hangzásukban nagyon hasonlítanak egymásra és ugyanarra a (képzelt) politikai/társadalmi csoportosulásra
használják mindkét kifejezést. Te is nyugodtan guglizd meg, első találat: "libsi-bibsi-komcsi". Mivel különböző(!) pejoráló tulajdonságokat akarnak felsorolni. Hidd el, eléggé régóta ismerem a széljobb kommunikációját, nem szeretnek egy témánál leragadni, ha jelzőt halmoznak. Amúgy meg üsd be a wikipédiába azt, hogy libsi. Vagy nézd meg, hogy mit dob ki első helyen erre az egy szóra a google.

"Történetileg pedig a "magyar liberális párt" SZDSZ önmagával kapcsolatban hangsúlyozott zsidó identitása miatt alakult ki ez a kifejezés."

Az SZDSZ vállaltan zsidó párt? Király, tudtam én... Mit tudsz az MTK-ról?:)

"Libsi = SZDSZ-es, tehát liberális zsidó."

Nem tartom kizártnak, hogy ebből alakult ki a kifejezés, elvégre Magyarországon nagyon kreatív emberek élnek, de a köznapi beszédben még a leggyakorlottabb nácik sem így használják, ha ez az eredete, az nem ment át a köztudatba. Kivéve természetesen nálad.

"Bérrettegő: tessék, most ezt a posztot is leleplezted. Igen, pénzt kaptunk érte. Sokat. Szili Katalinon keresztül, a Szociális Unió pártjától. De nem mondom meg, mennyit."

Gondoltam. Bár ha nem tudnám, hogy az LMP elszívta az összes technokolra kapott pénzt a kampány alatt, akkor most azzal vádolnálak, hogy ők fizetnek.:)
Amúgy ezt a jelzőt vagy a "fizetett provokatőrt" életében legalább egyszer
illik mindenkinek begyűjteni.

"De a balfaszos poén tetszett."

Vigyázz, Sztálinnak is volt humorérzéke...:)
Tarlós a hírforrások szerint arról beszélt, hogy 65 év után végre először jobboldali vezetése van Budapestnek.Ne legyünk megátalkodottak: nyilvánvalóan arról beszélt, hogy 65 év óta először nyert jobboldali politikus a polgármesteri választásokon. Nem a…..
Sárdobáló Jöjjön a kiskirály? 2010.10.02 12:00:00
Vasárnap minden valószínűség szerint Tarlós Istvánt fogják főpolgármesternek választani a budapestiek. Ez a név sokaknak a „szociális népszavazás” levezénylőjét, és még több ember számára az elkövetkező évek főpolgármesterét jelenti. Nekem azonban a Tarlós…..
Nekünk ugyan nincs szerkesztőségünk, még csak utasítani sem utasít senki senkit, mégis kérem a Sárdobáló összes szerzőjét, hogy függessze ki a lakása leglátogatottabb helyére a Nemzeti Együttműködés blablabla szövegét. (Ez a hely könnyen lehet, hogy a WC lesz, de ez…..
dobtaras 2010.07.13 14:43:51
@bm613:
"miért gondolod, hogy valami disznóság van mögötte?"
Mert nem hiszek a véletlenekben, ha a jogi szabályozásról van szó.

"Az egyértelmű, hogy a hatalmas II. kerület egy részét hozzá kellett csapni a parányi I-höz."
Hát nem úgy, hogy a Rézmál felét hozzácsapom a Várhoz, a Víziváros pedig marad a 2. körzetnél. Egy ilyen benyúló nyelv kialakításában nincsen semmi logika. Mondjuk több rációt hordozott volna magában, ha nem ennyire észak felé növelik meg az 1. körzet területét, hanem arányosan elosztják a szomszédok között, de legalábbis nem alakítják ki azt a fölösleges ficakot. Így most gyakorlatilag teljesen más emberekre szavazok ugyanabban a kerületben, mint a tőlem papíron párszáz méterre lakó barátnőm (akivel mondjuk együtt lakom a gyakorlatban), és nekem kell arról döntenem, hogy ki tud a legtöbbet tenni a Várért.

"Azt pedig, hogy konkrétan a Rózsadombon mennyire erős a Jobbik, nyugodtan kikeresheted a szavazókörök szerinti eredményből. Macerás, de ez van. És ha az egész II. kerület egyben lenne, akkor sem tehetnél mást."
Fog a jófranc átlagolni 80 szavazókör adatai alapján. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nincs az OVI honlapján egy normális összesítés, amit akár excelben is elkészíthettek volna.
dobtaras 2010.07.14 14:13:01
@bm613:
"De milyen összesítést akarsz? Rózsadombit? Meg zöldmálit, budaligetit, kuruclesit?"
Most, hogy felvetetted, nem is rossz ötlet. Csak nehogy valaki olvassa is az elitünkből, mert a végén még pályázatot írnak ki rá, aztán úgy járunk majd, mint a kormanyszovivo.hu-val.

"Akkor sem lenne ilyen, ha az EVK-k egybeesnének a kerületekkel. Jó, könnyebb lenne összegezned, ha lenne egy Excel-tábla, amiben minden benne van, és csak kijelölnéd benne a téged érdeklő terület szavazóköreit. De ennek semmi köze a területi felosztáshoz."
Nem, valóban, ennek a kormányzat és az elektronika összefüggéséhez van köze.

"És akárhogy történt volna a felosztás, valahol lenne egy határ a II. kerületben, amelynek a két oldalán nem ugyanazokra a jelöltekre lehet szavazni."
Jah, de az legalább viszonylag normálisan lenne megcsinálva. De én abban is benne lennék, ha módosítanánk a kerületek területi felosztását. Persze erre legutóbb is elkezdett huhogni az örök ellenzék, a szokásos "diktatúrázással".

"Amúgy tényleg idióta alakú a terület, néztük mi is a kampányban. De ennél is hülyébben sikerült az új önkormányzati körzetbeosztás (bár a régit nem láttam). Nálunk, a XII. kerületben, van olyan, hogy egy utcának az 1-5, 19-21 illetve 2. számú háza egy körzetben van, a 7-17, 23-végig (kb. 45 lehet) és 4-től végig a párosak egy másikban. Ez csak egy példa, több másik utcából is kivették a közepét."
Jó. Nézd majd meg, hogy a választókerüet hogyan metszi a Bimbó utat. Az egész rohadt területbeosztást át kéne alakítani, de ez egy darabig úgysem fog megtörténni.
dobtaras 2010.07.19 23:49:48
@Sólyom Bátor:
Ja, hogy ez nekem ment volna?

"Valóban az a helyzet, hogy akik találkoztak roma agresszióval, pontosabban, akik mindennapi szinten roma-nem roma vegyes területeken élnek (mint én éltem sokáig), és nem ritkán kerülnek összetűzésbe romákkal (ahogy egyébként ilyen környékeken mindenki bárkivel gyakran kerül), azok sokkal kevésbé beszélnek akkora zöldségeket, mint Libbancs vitapartnerem."
Vagy nem. Szerintem a továbbiakban nyugodtan mellőzhetjük az ellenőrizhetetlen, ex cathedra érveket.

"Abban a legkevésbé sem adok igazat Neked, hogy a Jobbik szimpatizánsok akár egy paraszthajszállal is inkább lennének raqsszisták, mint a Fidesz tábor tagjai."
Akkor ne adjál igazat, attól még nyugodtan fogok aludni, hogy te ebben a hitben élsz. Ez számomra csak annyit támaszt alá, hogy az ismerősi körödben azok a jobberek, akikkel politikáról szoktál beszélni javarészt hülyék és rasszisták. Te pedig levontál egy következtetést egy nagyon szűk személyi kör alapján, illetve ragaszkodsz a jó öreg sztereotípiákhoz: jobboldali rasszista polgári elem, baloldali munkás, aki nem vesz tudomást az ember színéről. Mégegyszer mondom: a jobbik cigóellenes szöveggel kampányol, a Fidesz nem. Meg lehet nézni az eredményeket területi eloszlás alapján, és rá lehet vetíteni az etnikai térképekre. Ha nem látsz majd összefüggést, akkor nem a térképpel van a probléma.

"Ez akkor is igaz, ha politikusi szinten a Fidesz mostanában márt nem annyira bevállalós, mint, mint volt még Szépemlékű Kövér László talán 8 évvel ezelőtti ámokfutásakor :-)"
Jaj, eljutottunk a kövérlászlózásig. A "köteles beszédről" nem kívánsz megemlékezni?

"Evidenciákon nagyon nehezemre esik vitázni, ami a rasszizmus és a jobboldaliság összefüggését illeti. Senki nem azt állítja, hogy ne utálná rengeteg baloldali érzelmű ember a romákat, vagy ne lenne sok olyan jobboldali figura, aki ne mondhatná, hogy "semmi bajom a romákkal, én is ismerek egy tök rendes romát." Ami egyébként, akár a rasszizmus menetdala is lehetne, ugyebár :-)
De kissé pontosítok, és akkor már világosabb lehetek. A jobboldal nemzeti beállítottságú (statisztikailag, túlnyomórészt, kb. 103%-ban :-)) A nemzeti beállítottságú emberek túlnyomó része cigány- és zsidóellenes. Ha ebben nem mértünk egyet, akkor vélhetően nem is ugyanazt értjük az általunk közösen használt szavak alatt. :-)"
Amennyiben neked a nemzeti beállítottság túlnyomórészt zsidó- és cigányellenességet jelent, úgy valóban nem ugyanazt értjük "nemzeti beállítottságú" alatt, hanem te egy, a kurucon fellelhető szubkultúra által használt nyelvet beszélsz. Sajnálom, ha neked ezek a sablonos, egyszerűsítő elképzelések evidencia számba mennek, de ez - úgy gondolom - nem ewngem minősít.

"A társadalmi változásokat csak és kizárólag személyes tapasztalatok alapján lehet modellezni. Vagyis az elmélet feladata, hogy a személyes tapasztalattal megegyezzen, ellenkező esetben az elmélet hamis."
Fals. Az nem az elmélet hibája, ha egy bizonyos személy szubjektív értékítélete alapján nem válik be az elmélet. Egy elmélet soha nem fog 100%-os biztonsággal működni, de ez még nem jelenti azt, hogy az rossz.

"Ezzel függ össze az is, hogy amit a szociológia kapcsán említesz, az egyenesen döbbenetes számomra. Ha nem hiszel a személyes tapasztalatnak és nem hiszel a szociológiának, amely az egyetlen olyan diszciplína a világon, ami a társadalmi rétegződések szabályszerűségeivel foglalkozik, akkor honnan a bréből veszed, hogy milyen beállítottságú embereknél milyen mértékű a cigány-gyűlölet?"
Mások személyes tapasztalatait, szobjektív benyomásait konkrétan leszarom, a szociológiáról írt véleményemet pedig nem sikerült megértened. A szociológiát jó dolognak tartom, de jelenleg Magyarországon ez a tudományág rendkívül erősen átpolitizált (lásd: Fleck Zoltán mint az LMP egyik ogy. képviselő-jelöltje) a ballib oldal részéről, és így képesek a tudományos eredményeket az elképzeléseikhez igazítani. Amúgy meg a statisztikákból, közvéleménykutatásokból.

"Ami az izraeli zsidókat illeti, éppen mondjuk egy magyar (vagy egyéb európai) hozzászólás, kritika kapcsán igen gyakran joggal mondanak rá rasszizmust. Nem azért, mert ne lehetne kritizálni őket, és ne lenne a poltikájuk éppen olyan ganaj, mint bármely más országé, de egyrészt nem egy egészen más (romjaira hullott identitású)földrészről, egy porrá morzsolódó keresztény-felvilágosult-demokratikus kultúrkörből,"
Bár kissé kuszák a mondataid, de ha jól értem akkor azt írod, hogy Európa nem kritizálhatja Izraelt, mert széthullik az identitásunk és másik kontinens vagyunk. Jelezném, hogy egyrészt én nem felelek a franciák vagy a németek identitásválságáért, másrészt Izrael még a VB selejtezőkre is Európából próbál kijutni, annyira messze van tőlünk. Tehát elfogadhatják a kritikámat is, semmivel sem jobbak ők, mint egy európai jogállam, sőt.

"másrészt, ha mélyen magába néznek azok, akik békát-kígyót kiabálnak a zsidók arab ellenességére, mit tudunk mi (pontosabban, tudtok Ti) arról, hogy mi miből és hogyan lett azon a területen, amit ma Izraelnek neveznek."
Szerintem éppen eleget tudok, de remélem nem akarod, hogy átmenjen a beszélgetésünk egy Vágó kvízbe.

"Izrael politikáját igenis, a legtöbben azért utálják, mert "a rohadt zsidók ahol országot kaptak, rögtön irtanak, akit érnek.". Ha érted, mire célzok."
Igen, ismerem ezt a mentalitást Jobbikos körökből, ettől függetlenül az is tény marad, hogy az antiszemitizmussal való ész nélküli vádaskodás Izrael külpolitikájának egyik legjobb eszköze. Mondom, meg lehet nézni, hogy többek között kik utaztak az elhíresült segélyt szállító hajón. Bizony, nem mind náci háborús bűnösök voltak.
Sárdobáló Antikomcsi, az 2010.06.06 07:00:00
Orbán Viktor úgy döntött, hogy a nagy nemzeti együttműködés rendszerében új alkotmányt is összepakoltat. Ez akár még jó is lehetne, vagy nem - bár egyes alkotmányjogászok szerint a ma hatályos Alkotmánnyal a sorszámán kívül különösebb gond nincsen. Tulajdonképpen az…..
Sárdobáló Testvér-barát 2010.05.16 10:25:00
Olyan szép az emberek lelke. Az Országgyűlésben a Fidesz nagyrészt csatlakozik a Jobbik énekkarához, a Fatah pedig együtt ünnepel a Hamasszal a "katasztrófa napján". Persze szebb lenne, ha a Fatah a még egyelőre meg sem valósult "megbékélés napját" ünnepelné,…..
dobtaras 2010.05.26 16:23:33
@calam: De tényleg, ez mire vonatkozott? Engem érdekel...
Már csak azért is, mert nem látom a fenti eszmecserével való szoros koherenciát. Dani, légyszíves válaszolj!
                              Ezekben a percekben tartja az új Országgyűlés az első rendes ülését. Az előző ciklushoz képest az…..
dobtaras 2010.05.25 19:49:24
@arlequin:

Én is ismerem, nagyon tehetséges színész.:)
Drága barátaim. Magyarok. Jobboldaliak. Nem a vészmadár szerepében kívánok tetszelegni. Alábbi sorok a szerető féltés jegyében fogantak meg, bármilyen magasztosan és szentimentálisan hangzik is ez. A sorok ugyanis reális veszélyre hívják fel a figyelmet.  Örültem a…..
dobtaras 2010.05.25 15:29:56
@simonmondja.:
"családiházak körül tüntetni?"
Wáhhháhhháááá!!
Szemét joboldal! Tele van az ország erdőkkel, ott is lehet tüntetni!
Megmondtam. Ezt így kell csinálni. Azt ugyan nem hittem volna, hogy még a szocialista kormány megteszi, de feljelentették Vona Gábort a gárdamellényeskedéseiért. Ezzel ugyan az MSZP kicsit pengeélen táncol: ha a Fidesz tette volna meg ezt a gesztust, akkor nyilván azonnal…..
dobtaras 2010.05.25 14:52:39
Lehet, hogy megcsalnak az emlékeim, de az Ogy.-nek csak akkor kell felfüggeszteni a képviselő mentelmi jogát, ha ő arra hivatkozik a büntetőeljárásban, ezt pedig a Legfőbb Ügyésznek kell kérnie. Persze lehet, hogy tévedek.
Vona pedig mintha azt mondta volna, hogy nem kíván élni a mentelmi jogával. Tehát az egész cécó teljesen felesleges. Sőt, egy kissé kontraproduktív is, mivel remek alapja lehet ez az ügy a mártírteremtésnek, amin a Jobbik gőzerővel dolgozik (lásd: szegény állandóan zaklatott Magyar Gárda; szegény fűben ücsörgő Vona; szegény bebörtönzött hazafiak; stb.). A bünti meg egy kb. 50.000 forintos számla lesz, amit össze fognak neki dobni a legközelebbi elnökségi ülésen.
Egyébként meg tessék szépen összevetni Vonát mondjuk Domokos Endre Jánossal. Ti. csak az egyikőjük (neo)náci, ha vulgárisan akarom megfogalmazni azt, hogy hungarista. Látjátok, az a baj az állandó nácizással, hogy egy idő után devalválódik a szó jelentése, és amikor szembetalálkozol egy VALÓDI nácival, akkor már hiába mutogatsz rá két kézzel, mindenki csak legyinteni fog. (Ami most kifejezetten jól jön, amikor a Szlotákok náciznak minket.:-D)
De gondolom már sokan megpróbálták korábban is elmagyarázni, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus nem egyenlő a fasizmussal illetve a nemzeti szocializmussal. Bár tény és való, hogy az előbbi kettő a nácizmusnak szükségképpeni velejárója, de ez önmagában még kevés. Így ez nagyjából csak annyira megalapozott, mint agyba-főbe cionistázni, ahányszor meglát az ember egy zsidót. De gondolom úgyis ragaszkodtok ehhez a ballib terminus technicushoz, úgyhogy fölösleges erről vitát folytatni.
dobtaras 2010.05.25 14:55:42
@Vidéki: Nyugi, Orbánék megváltoztatják, mostmár alkalmazhatatlan lesz a törvény, mivel a kis hülyék 20 éves jogalkotói rutinnal egy egy paragrafusos normaszöveget nem képesek hibátlanul megcsinálni. Ha elfogadják a legújabb szöveget, akkor többek között egyszerre kell tagadni a náci és a komcsi bűnöket is, ez meg lássuk be, eléggé ritka madár.:-)
dobtaras 2010.05.25 15:03:50
@Vidéki: Amúgy tényleg nincs, nézd meg a felvilágosult cseheket, náluk van antifasiszta hochkultur:
www.youtube.com/watch?v=3mH_wA735ak&feature=related
Nyugaton az antifasiszta szubkultúra olyan, mint nálunk a Budaházy-Toroczkai tengely: keresik az ürügyet, hogy egy jót verekedhessenek és így levezethessék tesztoszterontúltengésüket. Csak az egyiknek a zsidóbérenc ávós szúrja a szemét, a másiknak pedig három tucat skinhead.
Ugyan a Fidesz még nem hirdette meg programját, egy-két nyilatkozatból már sok mindenre lehet következtetni. Most nem a majd később elemezendő kötcsei beszédről lesz szó (amihez kapcsolódik Krizsó Szilvia botrányos eltávolítása a választási műsorból), hanem a…..
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme. Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
dobtaras 2010.01.30 15:03:38
@kolbenheyer: Gratulálok, Romániába útlevél. Ennél életszerűbbet el sem tudnék képzelni. Hacsak nem azt, hogy külön pecsétet kell szerezni a határon ahhoz, hogy új útlevelet igényelhessek az ellopott (elveszett) helyett. Meglátszik rajtad az évek rutinja. Ja persze, ez is belefér a fikcióba.

De mégis ez a babérkoszorús rész:
"lehet valami igazság a dákoromán kontinuitásban. Római hatékonyság, hun arrogancia."
Én megértem, hogy Adynak jólállt a nemzet korbácsolása, de ő legalább tudta hozzá, hogy a dák és a hun populáció eléggé kevés hasonlóságot mutatott annak idején. Persze a történelem átírása Ond vezér sarjától sem állt távol, de azért mégiscsak túlzás lenne Őt hozzád hasonlítani.
Mégegyszer mondom, rendben van, hogy fikció, de akkor úgy kezdjed, hogy "réges-régen, egy messzi.messzi galaxisban...".
Gyurcsány Miskolcon megadta a szocialista kampány központi témáját, mely nem az Ő és az MSZP-SZDSZ kormány 7 éve(!) tevékenysége, hanem Orbán Viktor. Minden Orbán hibája, a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságtól a gazdasági válságig.  És ez még csak a kezdet,…..