Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sas70

0 bejegyzést írt és 3641 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Nagyon beindultak a viták a magyar jogállamiságról, de sajnos, a színvonal megint a béka segge alatt. Különösen a Fidesz produkál lenyűgöző bullshit-cunamit. (előre szólok, hogy ezt a posztot indulatból írom, ami látszik is rajta)..
sas70 2020.11.19 11:39:40
@Serény Vélemény: Azt is kérdezd már meg, hogy az a győri melós aki befűzi a kábelköteget az autóba, miért keres kétszer annyit, mint az a nyírségi melós, aki azt a kábelköteget gyártja?
sas70 2020.11.19 11:43:55
@ulpius66: Németországban is ballibsi kormány van, de már mióta!?
Elsősorban azért, mert az euróövezet tagjainak lenni azt jelenti, hogy sokkal kisebb az esélye, hogy a kétsebességes Európai Unió másodosztályán fogunk utazni. Minél szorosabb az integráció annál kisebbek lesznek a különbségek az országok között.   2010 április 10 266.63 - 2020 november 16…..
sas70 2020.11.19 11:17:31
@Reding Roli: És nincs az a bérkiáramlás, amit a forint gyengítésével ne lehetne elinflálni, mint azt a jelenlegi helyzet mutatja. Ez persze a nálunk alacsony hozzáadott értékkel termelő multiknak kedvez, aki ellen Orbán állítólag folyamatosan küzd, a valóságban viszont kiszolgálja őket, csak azt már a keményen dolgozó kisemberek észre sem veszik, fel sem fogják.
sas70 2020.11.19 11:29:24
@apro_marosan_petergabor:
A probléma az, hogy az európai szabad piacon a versenyképesség már bőven nem csak a monetáris politika függvénye! Itt van egy óriási nézetkülönbség. Sajnos ezt az Orbáni gazdaságpolitika képtelen felismerni és ez a lemaradásunkat konzerválja. Persze a napi politika szempontjából ez könnyű siker, (mert az export bevételek és az eu. támogatások csökkentik a finanszírozási igényt és javítják a fizetési mérleget) csak közben a jövőbeli fejlődést teszi tönkre.
Nevezzük nevén a dolgot: az a konfliktus, amibe Magyarország és Lengyelország keveredett a többi európai uniós partnerrel, valóban politikai természetű. Azaz, nem túlzóak azok a kifakadások, amelyek felpanaszolják, hogy itt most voltaképpen egy politikai jellegű vita és elvárás fogalmazódik meg,…..
sas70 2020.11.18 17:00:47
@Ekrü: Csak az kurvára nem mindegy ám, hogy annak hitelnek mekkora a kamata!
Na és mellesleg az sem mindegy, hogy mire költi a kormány!
Mert lehet belőle Lölő 23. szálloda felújítását támogatni és a munkanélküli ellátást is meghosszabbítani, hogy az állás nélküli pincér, pultos, londíner ne halljon éhen!
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
sas70 2020.11.10 11:14:17
Az a baj a populizmussal és a populista politikusokkal, hogy szinte csak a pillanatnyi népszerűséggel foglalkoznak és nincs előrelátó stratégia. Egy járvány terjedését csak a közösségi kapcsolatok korlátozásával lehet megakadályozni, akkor is, ha ez baromira népszerűtlen.
Orbán legnagyobb baja az, hogy szinte az egyetlen eredményt csavarja ki a kezéből a járvány, mégpedig azt, hogy a magyar gazdaság bárhogy is de növekedett és az emberek kicsit jobban éltek, mint korábban. A tavaszi lezárások miatti gazdasági földbeállás egyértelmű jel volt, hogy ez bukáshoz vezethet. Most megpróbált kicsit trükközni, hátha meg lehet úszni. Kiderült, hogy nem lehet. Kényszerpályán vergődik, ráadásul egy olyan dolog miatt, amire kevés hatással bír. Illetve ha komoly hatást gyakorol, akkor az sokba kerül. Munkanélküliségbe, becsődölő vállalkozásokba, gazdasági visszaesésbe stb.
Az arányok lettek volna kérdésesek és a jó arányok időbeni megtalálása. Csak ahhoz ez a rendszer nem alkalmas, mert az nem fekete-fehér, hanem árnyalatok összessége. Na de mit lehetett volna csinálni?
Pár dolgot biztosan. pl: alaposabb és kiterjedő kontaktkutatást, több tesztet, a rugalmas munka és iskola kezdést, otthoni munka kedvező szabályzását, részben vagy teljes online oktatást, munkanélküli ellátási idő meghosszabbítását, munkaadói járulék kedvezményeket... stb.
Csak minden más fontosabb volt, mint a szabályok kidolgozása.
Nem, véletlenül sem akartam járványbloggernek felcsapni, jó lenne sok másról írni, de nem lehet. A magyar járványkezelés a friss enyhe korlátozások után is annyira irracionális és cinikus, hogy még mindig inkább kérdéseket vet fel.  Nagyon röviden összefoglalva. Most megszépül az első hullám és még…..
sas70 2020.11.05 12:27:30
@nemecsekerno_007: Ha mindenben ő az illetékes, akkor nyilván ez is az ő feladata! Azt ígérte, mindenkit meggyógyítanak és annyi munkahelyet teremtenek, amennyi megszűnik! Ehelyett kezd káoszossá válni a történet és csak idő kérdése, hogy a saját választói is őt okolják a hibákért, ne pedig az ellenzéket, aki mint tudjuk a vírusnak szurkol.

A 13,6%-os gazdasági visszaesés akkora gyomros volt neki, hogy alig tud felállni belőle. Nyilván pont azt az erődödésesjobbanteljesítéses sikerpropagandát teszi hiteltelenné, amivel minden mást el lehetett kenni. És ez részben igaz is, hiszen amíg van gazdasági növekedés, bérnövekedés (most a részleteket hagyjuk), addig az emberek hajlamosak elfogadni, hogy mégsem annyira rossz ez. Varga nyilván gyorsan kiszámolta neki, hogy ez mit jelentene az év végéig és mennyi hitelre lenne szükség ahhoz, hogy ne menjen csődbe az ország. Ezért aztán Orbán bármit megtesz, hogy ezt elkerülje, az sem számít ha pár ezer ember meghal, mert még mindig jobb, mintha plusz 500 ezer lesz munka nélkül, mert nincs az a pénz, amivel ennyi embert munkába lehet állítani másfél évvel a választások előtt.
A célja tehát az, hogy valahogy kihúzza addig, amíg aztán lesz oltás és az elégedetlen emberek ne söpörjék el, mert az neki és a klientúrának a véget jelentené.
sas70 2020.11.05 13:07:37
@Harari: "hivatásos bérretegők" ez egy kibaszott nagy bullshit!
Ja itt minden renben van, épülnek a focistadionok, egyméteres kilátók, letérkövezik az atyaistent is! Hurrá!

"minden kaotikusnak látszó jelenségért a kormány a felelős,"
hát ki a tököm? Persze a világgazdasági válságért is Gyurcsány volt a felelős (elég hülye volt, de azt hagyjuk), akkor most Orbán a felelős! Nem a járványért, hanem annak a kezeléséért! A járványok elleni védekezés állami feladat és azt per.pill. Orbán irányítja! A gazdaságpolitikát is, tehát az is sz ő felelőssége.

Elvileg az Eu-s statisztikáknak egységes elvek szerint kell készülnie és ez igaz az egészségügyi statisztikákra is. Persze a módszertanban lehetnek bizonyos eltérések, viszont a covid által okozott halálnak kell tekinteni, a szövődményeket is. Azt meg, hogy mekkora a valós trükközés, mikor naponta többszázan halnak meg (nálunk még nem) nem lehet tudni, de nincs különösebb értelme trükközni, mikor úgyis járvány van.
Napokban vezető hír, hogy az Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói elbarikádozták magukat, tiltakozva az ellen a változás ellen, amelyet a fejük fölött hoztak meg. Egyik oldal azzal érvel, hogy joguk van hozzá, a túloldali vélemények között pedig még a vandalizmus is szerepel. Melyik félnek van…..
Még néhány gondolat a Szíjjártó-ügyről. Szokatlanul nagy visszhangot váltott ki, hogy a magyar külügyminiszter, Szíjjártó Péter a családjával Szíj László tiszakécskei oligarcha luxusjachtján töltötte a nyaralását, miközben a közösségi platformokon a PR-csapata serényen próbált rájátszani arra, hogy…..
sas70 2020.09.02 10:28:18
@nemecsekerno_007: A legelején még nem! Aztán elment egy belterjes irányba, mondjuk abban az is benne volt, hogy jobboldali politikusok, közéleti emberek már nem mentek el. Valahol az egész magyar politika ott kezdett félresiklani, amikor egyre kevesebb párbeszéd volt az oldalak között! Ebből pedig Orbán is vastagon kivette a részét!
A társadalomszervezési elveknek két műfaja van: a „komoly” és a „karneváli”. Az utóbbi antikvitásig visszavezethető Dionüszosz/Bacchus ünnepkör, amely aztán más formában, de a középkorban feléledt karneválként, bolond ünnepként, amikor a szerepek felcserélődtek és a hatalmasok kikarikírozása nem…..
sas70 2020.09.02 09:55:10
@MAXVAL bircaman közíró: Persze, hogy nem, csak akkor amikor a főnök elvisz pár libernyákot a hátán!
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
sas70 2020.08.27 12:56:25
@konrada: Akkor a 3% magasabb, mint a 2,3%! A világátlag pedig nem volt 5%.
sas70 2020.08.27 14:01:45
@MAXVAL bircaman közíró: Az a helyzet, hogy a korrupt bolgár politikusok pénzelbaszása, nekem nem fáj! Neked meg az ittenieké nem fáj, nekem viszont az igen!
A legszebb, hogy közben azt hazudják, hogy itt minden szuper!

Amúgy meg a Borkaiék- féle hajó még a kurvákkal együtt is a tizede a mostaninak, csak az is közpénzből ment, meg nyilván ez is!
Az én kurvázós partimat nem akarják a magyar adófizetők kifizetni? Pedig kurvára élvezném!
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
A nyereség talán jogszerűen jár az üzletembereknek, az ügyek intézőinek, de én meg vagyok győződve, hogy lealacsonyítja az orvos jellemét – tudatta hajdan Pierre Bretonneau, a XVIII. században élt francia orvos. Azért ez a bevezető idézet, mert újra olvastam a hírről: Dr. Udvary Jánost első fokon…..
A magyar versenyzőnő hároméves szerződést kapott a Carlintól. A cél, hogy eljusson a Formula–1-ig...
sas70 2020.08.07 12:08:43
@eßemfaßom meg áll: És rögtön, egy magyar nővel kezdeni!!!!
A magyar bíróságok függetlenségének kormányzati felszámolása évek óta tart, a folyamatnak vannak jól látható, illetve szándékosan elrejtett elemei. A baj sokkal nagyobb annál, mint ahogy azt a közvélemény érzékeli. Ennek biztosításához az kell, hogy egy államban önálló és független hatalmi ágak –…..
sas70 2020.07.28 11:23:43
@Kampfer: A felhozott példád, pont olyan amit mindenképpen kerülni kellene!
Nyilván egyetlen bíró sem lehet teljesen objektív és teljesen független sem, az emberi tényezők miatt. Ha azonban még a politika is rátelepszik és belenyúl a bíró munkájába, akkor visszaérkezünk az 50-es évek irányított ítélkezéseihez, ami egy rémálom lenne!
Nem azért szenvedték meg az emberek a rendszerváltást, hogy 30 évvel később, ugyan az legyen!
Épp kérdezte egy kedves, tiszteletreméltó kollégám az EU-döntésről való olvasatomat, ami kb. ennyi, mint itt. A sok kompromisszum legalább annyi halasztott döntést is rejt, végeredményben pedig arra mutat, hogy az EU-magországok magukévá tették a "kétsebességes", avagy mag- és periféria-Európa…..
sas70 2020.07.22 11:04:40
@HaFr: Azért azt én még megvárnám, hogy mi lesz 2021-ben. Mert ami most látszik, az nem azt mutatja, hogy annyira felpattannánk.
Könnyű úgy alacsony munkanélküliséget kimutatni, hogy kiszórunk a rendszerből 100 ezer embert, beleveszünk kb. 250 ezer külföldön dolgozót és 100-150 ezer közmunkást. Csak mikor minden %-nyi GDP visszaesés 250 mrd-os lyukat üt a költségvetésen, akkor azt valamiből pótolni kell. Hitelből, tőkebefektetésből és eu-s pénzből. Ettől kezdve nix ugri-bugri, csak matek van. Honnan lesz pénz? Van az a pénz, amiért még Orbán is térdel, mint ahogyan azt a költségvetési tárgyalás is megmutatja, még ha kozmetikázva, akkor is!
sas70 2020.07.22 13:56:56
@Reding Roli: A legolvasottabb, leglátogatottabb netes portálok egy pillanat alatt, mennek a kukába, ha a közönség átklikkel. Valamikor az Origo volt az etalon. Nézd meg ma! Persze mérhetetlen mennyiségű pénzzel fenn lehet tartani egy ideig, de aztán vége lesz. Volt olyan idő ebben az országban, amikor elolvasták az újságokat, de nem hitték el azt, ami bennük volt. Persze nem akarom kicsinyíteni a propaganda hatását, mert az azért nem jelentéktelen, de nem is mindenható a 21. században.
sas70 2020.07.22 14:11:20
@cvsvrs: Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy bár a magyar tűr, de egy ponton túl már lázad és erre van pár történelmi példánk!
Eddig Orbánnak sikerült kiegyensúlyozni, mert támogatta egy 10 éves világgazdasági növekedés és az eu-s pénzek 1000 mrd-jai. Most viszont nem lesz növekedés, a gödör alja se látszik még és a támogatások is lelassulnak. Persze lehet az inflációval játszani, de csak egy darabig, mert ha a forint a pengő sorsára jut, akkor gyorsan karóra fogják tűzni a fejét.
Ha valaki akár még 1989 tavaszán is azzal jön, hogy egy év múlva már nem lesz állampárti hatalom, szocializmusnak nevezett rendszer, akkor azt vagy hülyének, vagy álmodozónak nézték volna. A politikai helyzet nagyon gyorsan változhat és könnyen a visszájára fordul minden.
Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor újabb bűvészmutatvánnyal szeretné elkápráztatni a világot és saját választóit, ám a siker kulcsa most nem az ő kezében van. Ha azonban meg tudja őrizni azt a látszatot, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint…..
sas70 2020.07.20 13:37:55
@steery: Azért árnyalja a képet az a dolog, hogy ha egy kisvállalkozás tulajdonosa lesz beteg, vagy hal meg, akkor annak a vállalkozásnak annyi. Sokszor még egy pár száz főt foglalkoztató cégnél sincs 2-3 embernél több aláíró, ha ők betegek lesznek, nincs aki a fizetéseket, költségszámlákat elutalja.
Egy ismerősömet azért nem fizette ki egy megrendelője, mert meghalt infarktusban. Mire a hagyatékinak vége lett, a cég bedőlt és neki már nem jutott lóvé a felszámolásból. Persze ez ritka a normál körülmények között, de ha komoly járvány van, sok ilyen előfordulhat.
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
Az MNB elnöke olyan kívánságlistát állított össze a 2030-ig tartó időszakra, amelyből világosan kiolvasható, hogy Orbán egymást követő kormányai 2010-től 2020-ig mennyire koncepciótlan, nemzetrontó politikát folytattak. Matolcsy érzékelve a magyar állam zsákutcába torkolló fejlődését, gyakorlatilag…..
sas70 2020.07.01 16:31:35
@0dzsud0:
"Miért azt basztatod a leszakadásért, aki alatt épp visszaálltunk a herdálásról a fegyelmezett államháztartásra és a növekedő pályára, uniós szinten is kimagasló GDP-növekedéssel, meg GDP-arányos államadósság-apadással?"
Ez baromira jól hangzik, de ha kicsit jobban megvizsgálod, csak részben igaz!
Persze, ahhoz meg is kéne vizsgálni!
Tudod mit? Hátha rájössz magadtól, ha már fantasztikusan jól értesz a közgazdasághoz!
sas70 2020.07.01 16:36:07
@MAXVAL bircaman közíró: Igazából egy sincs! Mert akiket így emlegetnek, azok tkp. hűbéresek, csak Orbán nem a saját pénzéből tette őket azzá, hanem adófizetői pénzekből. Olyan ez nagyjából, mint amit Károly Róbert csinált a regálékkal.
sas70 2020.07.02 11:49:45
@0dzsud0:
"A 2008 őszén kirobbant válság nálunk már 2006-ban elkezdődött."
Azért ezt gondold át: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt015.html
Na és 2012-ben mi is történt?
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
A nép -- némileg leegyszerűsítve -- az egy területen tartósan lakó emberek összessége. A fogalom semmit nem mond egy adott nép kultúrájáról vagy kultúráiról, a képződése történetéről, a tagjai cserélődéséről és összetartozásuk logikájáról stb. Általában egy népet egy országhoz rendelünk, ezen belül…..
sas70 2020.06.24 10:33:29
@birkamenet:
"Árpád vére csörög bennük" Árpád vére már szinte senkiben nincs, a legújabb genetikai kutatások szerint. Persze lehet, hogy max. pár tucat embert még lehetne esetleg találni, de elég kicsi az esély rá.
Genetikailag európaiak vagyunk.

Ezen túl minden más megkülönböztetés csak egy ócska, politikai lózung!
Az, hogy fideszes potentátok ilyen megkülönböztetést tesznek, a legaljasabb fasiszta időket idézi, amikor bizonyos csoportokat azért zártak ki a nemzetből, hogy gyakorlatilag megsemmisíthessék őket. Először politikailag, majd gazdaságilag és végül az életüket is elvehessék.
Remek kilátások!
sas70 2020.06.24 10:38:18
@Ekrü: Mert aki nem a fideszes faszságokat nyomja, az nem is ismerheti el a határon túl élő magyarokat?

Lehet több barátom és ismerősöm, rokon van a határokon kívül, mint neked, vagy azoknak akik folyton ezt a szart nyomatják. De legalább amikor beszélgetek velük, mindig elmondom nekik a véleményem a fidesz politikájáról!
A hét legfurcsább interjúja az Azonnali.hu-n látott napvilágot. A portál két munkatársa, Bakó Bea és Hutter Marianna kereste meg a volt budapesti főpolgármestert. Beszélgetésük nyúlt, mint a rétestészta, és egyre ingerültebben fogalmaztak. A két újságíró azt firtatta például, hogy amikor még…..
Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is előszeretettel hangoztatta a járvány hónapjai alatt, hogy semmi sem lesz úgy, ahogy az a koronavírus előtt volt. Hogy pontosan mire gondoltak, nem tudjuk, de az valószínű, hogy saját érdekeik előtérbe tolását remélték…..
Logaritmikussá kellett alakítanunk az ábránkat, hogy egy oldalra férjen a tavaly 232 millió Ft jövedelmet bevalló Rogán Antal és mondjuk a 25,5 milliós jövedelmű Orbán Viktor. A miniszterek, államtitkárok SZJA-bevallásából az összevont adóalap, az abból fizetett adó és a külön adózott jövedelmek…..
2017-ben még másodikok voltunk, az Eurobarometer legújabb felmérése szerint viszont mostanra a magyarok a leginkább hajlandóak elfogadni a korrupciót az Európai Unió polgárai közül. A friss európai felmérés a Transparency International Magyarország egyidőben bemutatott jelentésével hasonló…..
sas70 2020.06.16 13:29:28
@nemecsekerno_007: De legalább őket is beleszámolják a szárnyaló munkaügyi statisztikákba! Ez azonban nem korrupció, csak adat mintavételi, statisztikai módszertani sajátosság!