Regisztráció Blogot indítok
Adatok
florentine

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajtóközlemény: A Lili Zoo 2012/2013-as idényre tervezett bővítésének első lépéseként megérkezett állatkertünkbe az oroszlán. Akadtak ugyan szállítási nehézségek, többször úgy tűnt, hogy az oroszlánnak nincs ki minden lába és Tündér Lili igazgatóasszonynak le kell…..
Kedves, birkamániás kollégát búcsúztattunk tavaly ezzel a tortával, és bár a birka alapvetően nem kötelező eleme, legyen már valami kvázihúsvéti recept a blogon. A fő dizájnelem a tejszíngyapjas, csokifejű birka lett volna, de életemben először a rohadék tejszín…..
florentine 2011.04.26 15:31:23
Idén sem én leszek az év idénybloggere. A húsvétot bebuktam, az eper mindennemű cukros transzformációjáról már nyilatkoztam, a spárgáról minden tavasszal megírja valaki, hogy büdös, és addig vegyük gyorsan, amíg még lehet, holott a fagyasztott, zsenge zöld spárga egész…..
Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy a leveles tészta nem csak az anyák megmentője, főleg, amióta nem kizárólag fagyasztott változatban adják, és bármikor előkapható a hűtőből. Amióta a nagyobb üzletláncok is feleszméltek, a Tante Fannynál jóval kedvezőbb árban is…..
A "bolti" jelző gyakran szitokszóként funkcionál, de ez az A Recept, Amely Bejárta A Várost. Noha egyszer már publikáltatott, még mindig szeretjük, én különösen a csokiba mártott változatát. Nagyon könnyű, roppanós vajas keksz, a kakaós sablé viennois-hoz tudnám…..
florentine 2009.03.12 11:30:57
florentine 2009.05.12 11:41:47
@ribizli: milyen zabpelyhet használsz? Ezekbe én nem az egészet, hanem az aprót/darabosat használom (Aldi, Lidl zart - ha jól rémlik). Először kíváncsiságból vettem, amikor először sütöttem ebből zabpelyhes kekszet, meg is lepődtem, hogy ránézésre teljesen "bolti" lett. Jobban is ízlik, azóta mindig ilyet veszek.