Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0dzsud0

0 bejegyzést írt és 1462 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang A szent hajléktalan 2024.04.12 12:12:00
A ballib kettős mérce újabb csúcsa. Én eddig évekig azt olvastam a ballib médiákban, hogy a hajléktalan az valami szent dolog, teljhatalamú entitás és a tökéletes jóság leképezése, azaz bármit, bármikor megtehet szabadon, s ennek akár a legenyhébb ellenzése is fasizmus, meg kódolt…..
0dzsud0 2024.04.15 22:47:36
@Gery87: "A rendszer természete alapvetően ilyen....aki nem képes hasznos lenni az dögöljön meg!
Ezért nem kell kapitalizmus."

Számos hibája van, de nem sikerült még jobbat kitalálnunk helyette...neked van ötleted?
0dzsud0 2024.04.15 22:50:30
@Gery87: "A hajléktalanság szerinted ma egy olyan "opció" amibe bárki önként szívesen beleugrik?"

A helyzet az, hogy az erre fogékony embereknek a teljes felelősségnélküliség érzete nagyon vonzó tud lenni...ennek egy picit más a pszichológiája, mint az átlag embereknél, de ennyi erővel feltehetted volna gyermeki egyszerűséggel azt a kérdést is, hogy hogy lehet, hogy vannak hajléktalanok, ha egyszer egyáltalán nem tűnik vonzónak az az életvitel. Ugyanilyen bárgyú volt ez a mondatod is, amit idéztem tőled.
0dzsud0 2024.04.15 22:57:57
@Gery87: "Persze, mert az ember azért lesz inkább csöves, minthogy dolgozna, mert "olyan szép helyeken lehet fetrengeni""

Az megvan, hogy ezzel épp nekünk érvelsz? A csövesnek tehát szerinted sem szempont annak a helynek a szépsége, amit éppen rombol a jelenlétével...a nemcsövesek jelentős részének viszont ez nyugodtan lehet szempont, magyarán a helyzet alkalmas egy Pareto-javításra. Ha a csövi nem jár rosszabbul egy másik helyen, a többiek viszont jobban járnak azzal, hogy a csövi máshol csövi, akkor ezt bizony társadalmi érdek meglépni, felesleges moralizálnod rajta.

"...de ha egy koszos büdös sötét helyen teszi az már rendben van!"

Senki nem mondta. De hogy inkább rendben van-e, mintha a legjobb iskoláink környékét, vagy a felújított köztereket, gondozott parkokat rombolnák szét? Naná, ez egyértelműen igaz. Szerintem is gondolkodjunk azon, hogy hogy lehetne javítani a helyzetünkön, de addig is, amíg a megoldást keressük, nem mindegy, hogy a belvárost amortizálják, vagy máshol kevesebb kárt okoznak. Hiába nyígsz, ez teljesen valid álláspont...tagadhatod, csak épp nem erkölcsös leszel tőle, hanem egy képmutató kis ratyi.
Úgy néz ki, Kubában ismét jön a különleges időszak. Egyszer már volt, 1990-2000 között. Akkor a Szovjetunió és a KGST megszűnése volt a fő ok. S akkor a megoldás az idegen tőke beengedése lett, különösen az idegenforgalomban. Azóta azonban az idegenforgalom visszaesett. Egyszerűen rossz a…..
0dzsud0 2024.04.11 19:04:01
@Gery87: "meg van Euro:)"

Mármint csak az van. Ez amúgy csak a nagyon buták szerint fejlettségi szint.
0dzsud0 2024.04.11 22:01:26
@Gery87: Annál biztosan nem jobb, hogy van a hazájának monetáris politikája.
0dzsud0 2024.04.12 08:40:54
@_Neville: "objektív tény"

A DK-soknál ezzel nem sokra mész, ott az mindent visz, hogy Orbán...
Az alapvető eltérés a bolgár és a magyar posztkommunista rendszer között, hogy a magyar rendszer mindig stabil, a bolgár meg csak ideiglenesen az. A magyar rendszerben a pártrendszer stabil, jönnek persze új pártok és eltűnnek régiek, de ez sose drasztikus, mindig mindez lassú folyamat. A…..
0dzsud0 2024.04.09 23:36:42
@Gery87: "Örülök neki, hogy egy tolvaj mentegetőnek is tudok örömet okozni."

Nem a mentegető a tolvaj a fogyatékos agyadban, hanem akit menteget. A "tolvajmentegető" kifejezést kerested, kedves négyelemis DK-s barátom!
0dzsud0 2024.04.09 23:37:48
@Gery87: ""Kösz NE! Soha többé szocializmust!"

Akkor így jártál."

:DDDDDDDD

Írod, mintha valami csudajó dologtól esne el, akihez nem ér el a szocializmus. :DD
0dzsud0 2024.04.09 23:53:35
@Gery87: "továbbra sem tudod bizonyítani hogy a nácik szocik lettek volna butatök.....
Ez a te személyes hülyeséged."

Ezt konkréten történészek és jogtudósok is tanítják így az egyetemeken (biztosan nem mind, hiszen ez történetek felolvasása mesekönyvekből, nem egy egzakt tudomány, azaz bőségesen helye van eltérő nézeteknek), de végül is csak a nevükben volt benne a szocializmus, merthát full balos az egész, épp mint a sima szocialisták...csak az egyik nemzeti, a másik meg nemzetellenes szoci volt, nagyjából így írható le legszemléletesebben a különbség. Nem véletlen a szavak sorrendje mondjuk a Magyar Nemzeti Szocialista Párt és a Kommunisták Magyarországi Pártja esetében sem; előbbi előbb magyar, mint bármi más, utóbbi meg előbb kommancs, mint bármi más. Amúgy a hasonlóságokat tán nem kell ragozni, de ha ez így neked nem áll össze, akkor legnagyobb eséllyel a fasisztákkal kevered a nácikat, így egy szándékos összemosás áldozata vagy. Mert itt viszont épp amiatt, hogy a nemzetiSZOCIALIZMUS felett hozott ítélet ne vessen rossz fényt a sima szocializmusra, mellőzni kellett a kifejezést és úgy kellett tenni, mintha a nácik fasiszták lennének. Ha azt hiszed, hogy ez vicc, akkor sajnos nem vagy képben a mindenkori szocik degenerált világképével, lásd még amikor például a nagy egyházellenes hévben minden településnévből ki kellett irtani a "szent" jelzőt, ha az tartalmazta, így lett pl. Kunszentmártonból Kunmárton és hasonló rohadt állatságok...vagy amikor a rákosi viperából parlagi vipera lett, hogy ne vessen rossz fényt a "zsidó királyra", na az is nagyon tipikus szoci dolog. :))
bircahang Az utolsó dzsungelharcos 2024.04.05 12:12:00
Falkaházit egy dolog mentette meg, hogy minden idők legtehetségtelenebb magyar humoristája legyen: az a tény, hogy akadt egy Sas József nevű ember, akinek tehetségtelensége olyan kozmikus méretű, hogy felülmúlhatatlan. Így Falkaházi csak az ezüstérmes helyezésért volt képes megküzdeni. Falkaházi…..
0dzsud0 2024.04.07 10:39:56
@alöksz róz: Mondom én eftársak, nem lankadhat a figyelem!!

(Egyedül a paranoiádat jöttem kiröhögni.)
0dzsud0 2024.04.07 17:50:09
@alöksz róz: Nem gondolkodtam el, veled ellentétben én szórakozni járok ide (mégcsak origót sem olvasok soha, nálad viszont úgy tűnik napi szinten jár, ha egyszer egy elég hétköznapi szóhasználara is felkapod a fejed, hogy hoppá, ezt bizony gyakran látod valahol lol). Például ezt támasztja alá az is, hogy én visszajövök egyet reagálni a harmatgyenge baromságaidra, ha épp úgy tartja kedvem és eszembe jut, te meg az e-mail értesítő alapján napszaktól függetlenül percek alatt itt vagy. És akkor a küldetéstudatos megszállottak propagandistáznak le másokat, csak a szoki. :) Innentől picit nehéz úgy beállítani, hogy bármely vitapartnereddel szemben nem te vagy a csicska, de azért szórakoztató, ahogy vergődsz. :D
0dzsud0 2024.04.08 21:05:39
@alöksz róz: "legalábbis önálló humoros produktumáról nem tudok"

Hócipő.

"hanem leköpik. ezt mondjuk nem kéne."

Miért? Bőven kevesebbet kap így is ahhoz képest, ahogy ő viszonyul másokhoz.

"a sas-kabaré meg tényleg nagyon szar volt, hirtelen nem is tudnék mondani még egy olyan szart :-)
talán a baginacsa."

Ezen a szinten már nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán érdemes kitenni a relációs jelet, de azért politikai oldaltól függetlenül a Sas kabaré bizony még a Baginacsához képest is kategóriákkal nagyobb undorító retekszar.
bircahang Elitváltás 2024.04.04 06:06:00
Az összeesküvés-elméletekkel az a baj, hogy mindent megmagyaráznak, s a mindennek az ellenkezőjét is. S mellékhatásként mindent elfednek. Persze az ember lelkes szereti a meséket, mert egyszerűek és mindent könnyedén megmagyaráznak. Csak épp mindez önbecsapás. Azaz végsősoron átverés.…..
0dzsud0 2024.04.06 11:18:58
@Gery87: "Láttam ennek a faszinak pár videóját, legelőször a Szomszédokosat, de már az elején gyanús volt a stílusa...
Aztán a következőnél 10 perc után rájöttem hogy "hja hát persze, ez fideszes.."
Innentől kezdve fenntartásokkal kezelem amit mond."

Picit gyengusz a reakcióidőd, természetesen bármelyik videója első 20 mp-éből kiderül, hogy hová sorolható...ugyanakkor nincs is ezzel semmi gond, nem ettől függően kezelendő vagy nem kezelendő fenntartásokkal, amit mond; ugyanakkor szép beismerő vallomás a politikai szemüvegedről. :)
bircahang Az álkereszténység 2024.03.11 06:06:00
Sose jó, ha a kereszténység csak szólam. Mert akkor ilyen "keresztények" jönnek elő, mint ez a Jákob ex-nyilas gyerek, ma a Soros Népe Pártja fűrere. Eddig azt hitte, nem jó a homoklobbi programja, de most rádöbbent: nagyon is jó. S közben állítólag alapelvei cseppet se változtak. Mert…..
0dzsud0 2024.03.11 16:22:48
@Wildhunt: "Igaz, ezt a DK nem tudja felfogni"

Egyben tökéletesen leírtad Geri barátunk szellemi korlátait is.
bircahang Végre! 2024.02.29 06:06:00
Nagy hiány van az országban igazijobboldali, igazikeresztény pártból, mely megszólítja végre a kiábrándult fideszes szavazókat. Ezt az űrt tölti be Magyarellenes Péter kezdeményezése. Ha jól számolom, ő pont a századik, aki pártot alapít, az igazijobboldali, igazikeresztény,…..
0dzsud0 2024.02.29 14:57:28
@Deak Tamas: "Arra nem számítottak, hogy Péter nem örökölte a nagyapja szellemi képességeit."

Na nebazd, hogy ennek a bugyuta gyereknek a Jogerőss Pál volt a nagyapja...csak most néztem utána.
0dzsud0 2024.02.29 15:05:38
@Deak Tamas: "Zorbán szerintem jól megtanulta a leckét, hiszen a megnyert Medgyessy-vita után is vesztett, meg az elvesztett Gyurcsányi-vita után is vesztett."

Ez teljesen így van. Azóta is hallgatjuk a ballib sírást, hogy jaj de jó lenne még vita, mert akkor biztosan sokkal kevesebb esélye lenne Orbánnak behúzni a kétharmadot, bárki is az ellenfele, ugyanakkor Orbán farvizén evezve az ellenfele is kapna egy jó kis reklámot...azaz gyakorlatilag arról álmodoznak, hogy a Fidesz majd megszervezi az ellenzék kampányát is. :DDDD
0dzsud0 2024.02.29 15:07:55
@alöksz róz: "nagyon egyszerű dolog ez, kinek hitelesebb a mondanivalója, aki ott volt és látta, vagy aki semmit nem látott, hanem jó messziről kívülről kiabálja"

És miért kellene úgy viselkednünk, mintha ez lenne az egyetlen szempont? Aki belső körből szorult ki az lehet annyira sértődött is emiatt, hogy az ebből fakadó szubjektív látásmódja még sokkal hiteltelenebbé is teszia körön kívüliekhez képest is. Maradjunk annyiban, hogy egy legfeljebb hit kérdése, de nem a hitelességé.
Na igen, megtréfáltak. Eléggé ki is akadtam, de mindegy. Majd jönnek hozzászólók, akik elmondják, hogy biztosan nem is így volt, hazudok, de lehet, hogy így volt, de ez így jó, meg különben is nyilván én vagyok a hibás. Azért elmondom, hátha valakinek hasznos lesz... Ingatlant vettem, arra adót…..
0dzsud0 2024.02.26 18:16:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Bizonyára egyéni vállalkozóként és magánemberként ugyanaz az adószámod."

Ez nem lehetséges, a természetes személynek adóazonosító jele van, a jogi személy egyéni vállalkozónak meg adószáma, még a felépítése is más a kettőnek. Szerintem az ügyintézők itt nem egy létező szabályt tartattak be, hanem ostobák voltak szegények és nem értették meg, hogy hogy kellene eljárniuk.
Igazi csemege, érdemes megnézni: Kiderül: a magyar ballib oldal végre kitermelte az igazi européer politikusokat. Ungár nem, ő nem européer: az esélytelenek magabiztosságával ő megengedheti magának, hogy nem európai, hanem normális módon beszéljen. Azaz mond valamit, persze…..
0dzsud0 2024.02.22 14:38:36
@Boldeone2: "Be kellene látni az EU döntéshozóinak: Orbán soha sem fog konszolidálódni, kár a pávatáncot járni vele"

Egyetértek. Ideje visszatérni a gazdasági együttműködéshez (amibe csatlakoztunk), a belpolitikánkba való folyamatos ugatást meg lehet szépen elfelejteni. :)
0dzsud0 2024.02.22 14:41:33
@alöksz róz: "aki bebaszva üldögél a könyvtárban az útikönyvei fölött"

Ez klasszikus szociológus/bölcsész, ami kb. az anti-hazafi. Ilyenből "picit" kevesebbet fogsz találni mondjuk a BME gépészkaron. :)
0dzsud0 2024.02.23 20:34:45
@erol: "Lőjük őket a dunába."

Te mondtad, nem én, én ott sem voltam (megegyeztünk).

"A gépészeket meg hívjuk méltóságos vagy tekintetes úrnak."

Vagy egy jelentős részüket inkább autistának. De rájuk legalább tényleg szükség van. :))
Már nyilvánvaló Zorbán felelőssége: a saját anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt, továbbá Novák Kati meg járt már a malom környékén, ahol akár össze is futhatott volna ennek az undorító kuláknak a munkatársával. De a neves ballib újságíró Somos András is bűnözött: egy nem pedofil…..
0dzsud0 2024.02.22 14:28:14
@Gery87: "Most mi a probléma? Nem értem!
Az ellenzék "tanult", átvette a Fidesz "logikáját"."

Igen, az ellenzékiek fejében ilyenkor az időszámítás 2010-ben kezdődött. :)

Hát nem, öreg! Ezek vaskos ballib módszerek még bőven a múlt századból, egyet sem a Fidesz talált ki, ők azok, akik mindent eltanultak és sokkal profibban alkalmaznak a balfékek ellen. Akiknek az olyankor jaj, nagyon fáj. :(( De ez, hogy a "Fidesz kezdte" a világ vicce. Amúgy semmi gond, majd visszakapják még a mostanit is a most örömködő O1G-majmok. :)
bircahang Veszélyes helyzet 2024.02.16 06:06:00
Nem volt ennyire veszélyes helyzet soha 2010 óta, ezt el kell ismerni. A pedofil műbotrányt a Fideszen a kezdeti pillanatban csúnyán elrontotta: Novák megvédése helyett feláldozták őt. Pedig az ügy simán kimagyarázható lett volna. Hiszen kívülről nézve nem történt semmi. A hibát aztán a…..
0dzsud0 2024.02.17 18:34:51
@Boldeone2: "Azt is tudod, hogy előbb- utóbb minden, elnyomó, monolit rendszer elbukik! Az törvényszerű..."

Nyilvánvaló, az én kételyem sem ez ellen szól. A monoton ellenzéki vonyítást viszont te sem várhatod el, hogy ugyanolyan komolyan vegye mindenki, mint az első pár alkalommal.

"A fitalok egyre kevésbé veszik be a Fidesz demagóg hazugságait!"

Ez visszatérő érv, talán igaz is. Amiről nincsenek felméréseink, pedig biztosan érdekes lenne, hogy az egykori méréseken 18 éves, magukat ellenzékinek valló fiatalok később milyen arányban váltak mégis Fidesz-szavazóvá. Kizárt, hogy ez nulla lenne, kár is erről álmodozni.
0dzsud0 2024.02.17 18:37:02
@Boldeone2: "Az is lehetne mondani: európa lesajnált bohócai vagytok! Egy szánalmas, szélsőjobboldali, félfeudális, elnyomó rendszer"

A ballib sírást jól ismerjük, még szerencse, hogy nincs már szavaztok semmiben. Az ilyeneknek lehetőleg ne is legyen. :)
0dzsud0 2024.02.17 18:43:32
@Gery87: "Ez az egész ügy erkölcsi kérdés!"

Igen, ez az ellenzék visszatérő érve: ők az erkölcsösek, a Fidesz pedig az erkölcstelen. Jók is rosszak harca... legalábbis a legprimitívebb ellenzéki fejekben. Undorító narratíva, ugyanakkor remekül alkalmas arra, hogy a Fidesz szavazói nehogy otthon maradjanak a választásokon.

Arról már nem beszélve, hogy az ellenzék akkor ugathatna hitelesen erkölcsről, ha köztük bárkinek bármiért is le kellett volna mondania valaha. Az ország azt látja, hogy ha a Fidesz oldalán van gebasz, annak következményei vannak, ott az illető politikai karrierjének vége. Az ellenzéknél meg megy a gusztustalan összezárás a bűnözők mögött, mondván az őket érő támadások csakis alaptalanok lehetnek, aki pedig őket támadja az amúgy sem demokrata. Bohócok gyulekezeete, de nem baj. Ezt a hozzáállást azért bünteti a nép rendesen...és nagyon helyesen.
Idén elmaradt a nagy lumpenbaloldali ünnep, az antifasizmus elleni harc nevű utcai verekedés. Bár minden meg lett szervezve, Olaszországban még magyar diplomáciai képviseletet is megpróbált letámadni a Soros-baloldal, minden hiába: nem sikerült a Kitörés-napon elegendő számú nácit lelni. Az…..
0dzsud0 2024.02.15 18:47:31
@Deak Tamas: "ez utóbbi melyik műsor, a gurisörözős?"

Érdekel!! :D

De tényleg, ez mi?
bircahang A mocskok összeverődtek 2024.02.12 06:06:00
Érdekes volt nézni a Novák Kati elleni tüntetést szombaton Novák lemondása után. Donáth Annácska érdektelen volt, ő mindig ripacskodik. De a többiek dühe igazi volt ezúttal: Zorbán már megint elvette a játékukat, lemondatta Novákot, most törölni kell a jól kidolgozott tüntetési műsorrendet.…..
bircahang Eretneksirám 2024.02.08 12:12:00
Vicces. Szent Perinta, a dühödt keresztényellenesek élő ikonja fel van háborodva: törölték hozzászólását. Furcsa ezt az tőle hallani, aki még a semleges kommenteket is törli saját oldaláról. Persze jó, hogy Perinta is beállt a műbotrányba. Még az kellene, hogy Vásárhelyi Mária petíciót…..
Megint olvastam valamit, ami megér egy közbevetést. Igencsak... Szóval ezt olvasom[1]: Az euró nem garancia semmire, és nem is aktuális kérdés, hiszen előbb a feltételeket kell újra teljesíteni. Bár érdemes mérlegelni a lehetőséget, most a legfontosabb, hogy tartós és stabil növekedési pályára…..
0dzsud0 2024.02.06 15:50:17
@GyMasa: "Magyarországnak minden joga megvan ahhoz, hogy akármit megvétózzon, hiszen a vétó intézményének pontosan ez a lényege!
AZ, hogy SENKI NE MARADJON az út szélén.
Orbán nem agyatlanul vétózgat mindent, hanem vagy az ország vagy a nemzet vagy azEU miatt fontos dolgokat."

A legszebb az egészben, hogy ezt nyilván nem azért találták ki, hogy a kis országokat védjék. A teljesen egyértelmű ok az volt, hogy a magországok nem akarták, hogy a kicsik esetleg összefogjanak ellenük és leszavazzák őket, ezért és csakis ezért alkalmazzák a vétót. Amit nem gondoltak át, hogy ezzel a lehetőséggel mások is tudnak élni. :)
Na igen, Orbán megint tiszteletet követel. Elmondom mit gondolok erről a tisztelet követelés dologról... Szóval most már jó sok év óta figyelem a nemzetközi hozzászólásokat különféle fórumokon, ahol magyar hírek jelennek meg. Az, hogy a sajtó mit gondol hazánkról nem érdekel, de mindig is kíváncsi…..
0dzsud0 2024.02.04 18:29:46
@GyMasa: Továbbá más felróható magatartására hivatkozhat az is, aki maga felróhatóan jár el (ezt csak az érvelési hibákra reflektálva). Azaz még Putyin szájából sem semmis automatikusan a "náci ukránok" érv, csak azért, mert épp Ő mondja.
0dzsud0 2024.02.06 15:35:14
@GyMasa: Szerintem kissé félreértesz. Engem nem kell meggyőznöd, az én érvem mindössze annyi volt, hogy ha történetesen tényleg nem lenne azon kívül semmi más, mint hogy Putyin mondja, még akkor sem automatikusan kuka az állítása, csak azért, mert ő mondja. Egyébként tisztában vagyok vele, hogy a háború előtt számos anyagot gyártott a nyugati média az ukrán nácikról, ami mostanra szépen el van felejtve.

pbs.twimg.com/media/Fa6gLcFWYAA84SO.jpg
0dzsud0 2024.02.06 15:45:38
@arthurthedent: "A náci kérdés minden országban nagyon is valós. Pár nácit minden országban lehet találni"

Azért még ha a mondandód többi részét esetleg nem is kívánom most vitatni, emellett nagyon nehéz elmenni szó nélkül. Ukrajnában a nácik nem egy marginális, életjeleket alig mutató kis csoport (mint gyakorlatilag BÁRHOL máshol), hanem a nemzeti karakter szerves része. Azt a mérhetetlen Bandera-imádatot úgy kell elképzelni, mintha itthon Szálasiért rajonganának tömegek. Nálunk ennek nyomát sem látni.
bircahang Szólásszabadság 2024.02.05 12:12:00
Annak idején számos vicc volt a szólásszabadságról a kommunista országokban, pl.: - Mi a szólásszadság marxista definíciója? - A szólásszabadság a tudomásul vett csendben maradási kényszer. A rendszer lényege az volt: egyet kell érteni a hatalommal. A Kádár-rendszer egyik nagy eredménye…..
0dzsud0 2024.02.05 21:04:16
@ZorróAszter: Korrekt.
Spanyolországban mindig mindenki németül szól hozzám. Hisz látják: kövér, kékszemű ember, láthatóan nem helyi típus, viszont nem szőke és nincs amerikainak se öltözve, szóval nem angolszász vagy szláv, tehát nyilván német turista. Aztán meglepődnek. Ha feleségestül vagyok, akkor persze…..
0dzsud0 2024.02.05 17:05:16
@Gery87: Ez egy újabb DK-s elem benned. :)
Hihetetlen szégyen ért, ég a pofám, elkaptak az internetes csalók. Azazhogy, annyira nem, de akkor is. Nem spoilerezem el a sztorit, érdemes végigolvasni. Szóval megértettem hogyan működnek ezek az internetes emailes csalások. Azt hiszi az ember, hogy vele aztán nem történhet meg, őt aztán nem…..
0dzsud0 2024.02.05 13:12:40
@arthurthedent: "Még egy érdekesség: ma olyan szolgáltatás van, hogy 5-10 ezer forintig nem kér PIN kódot a vásárlás, ha lehúztad a kártyát. Ha tehát ellopták a bankkártya adataid simán tudnak ilyen kis vásárlásokat csinálni amíg észre nem veszed."

Nálam van egyfelől a 15 ezres limit, másrészt viszont minden 15. kártyás tranzakciónál egyébként is kéri a PIN-t (függetlenül attól, hogy mennyire alacsonyak az összegek). Nem én kértem ezt a beállítást, de örülök neki.
0dzsud0 2024.02.05 13:15:23
@arthurthedent: "Az OTP nyilván kihasználta a lehetőséget, hogy a régi, számukra már nem olyan előnyös szerződést felmondja."

Ez lesz a dolog nyitja, ezt tényleg igyekeznek minden adandó alkalommal bejátszani. Nekem az említett esetben még diák, vagy valamilyen életkori maximumhoz között kedvezményes kondíciókkal bíró számlacsomagom volt (már nem emlékszem pontosan), ott nem nagyon lehetett engem új típusú szerződésre átterelni, amíg a termékkönyvükben változatlanul szereplő csomag feltételeinek ugyanúgy megfeleltem. Én akkor vélhetően ezért úsztam meg ennyivel.
Felháborító Zorbán diktatúrája: nem elég, hogy nem engedi az államilag finanszírozott öngyilkosságot, de még elveszi a nők alapvető jogát is, hogy ne szülhessenek! Ez akkora botrány, hogy még az emberiségellenes Társaság a Szabadságjogokért is kénytelen volt megszólalni az ügyben.…..
0dzsud0 2024.02.04 19:10:40
@ZorróAszter: Ez bizony szánalmas erőlködés, őszintén rég láttam ennyire erőltetett párhuzamot, reagálni is felesleges. Olyan nagyon persze nem lepődtünk meg, láttuk már több ízben a konteós ámokfutásaidat, ez is csak egy a sokból.
0dzsud0 2024.02.04 19:12:09
@Gery87: "Orbánék vagy bárki más pedig ez ellen, semmit nem tehetnek"

Választanunk kell azok között, akik valamivel próbálkoznak (ezek lennének Orbánék), és azok között, akik még rá is játszanak a fogyásra. Szerinted?
0dzsud0 2024.02.04 19:15:12
@Gery87: "Azt mondod Orbánék legalább csinálnak valamit és ennyi se lenne, akkor mi a gondod ezzel?"

Hol írtam, hogy gondom van vele? A nemzetközi vizsgálódás azonban ettől még fontos (még ha egy normális ember jellemzően nem úgy határozza is meg magát, hogy mi újság nyugaton).

"egy élhetőbb országban talán többen mernének gyereket vállalni."

Továbbra is az a gond, hogy ez a valósággal nincs összhangban.
bircahang Szokatlan kubai szokások 2024.02.03 06:06:00
Kiválasztottam a 8 legsajátosabbat, melyeken a magyarok meg szoktak lepődni. Alapvetően a kubai szokások sajátos keverék az amerikai (USA) és spanyol szokások között. A szentestei vacsora A keresztény országokban keleten jellemzően vegetáriánus a vacsora (vallásfüggetlenül: a keleti…..
0dzsud0 2024.02.03 18:20:16
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Plusz elég sok nagyon kövér néger férfit is láttam az országban, ami furcsa látvány ahhoz képest, hogy amúgy elég komoly nyomor van.
0dzsud0 2024.02.03 18:26:19
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A latin szépségideál a FEHÉR nő egyébként, s világos bőrrel."

Tényleg így tűnik. A feleségem és az öcsém felesége is eléggé fehér bőrű (valamivel jobban is talán, mint a magyar átlag), a latinoknál nonstop kapták a seggnyalást még a jelenlétünkben is.
0dzsud0 2024.02.03 22:36:48
bircahang Ami váratlan 2024.01.30 06:06:00
Van olyan, hogy teljesen váratlan dolgok történnek. Mondjuk elképzelem, mi lett volna, ha valaki nekem megmondja 1984-ben, hogy 40 évvel később orosz-ukrán háború lesz. Nagyon röhögtem volna, s azt mondtam volna, előbb lesz kaliforniai-texasi háború, mint orosz-ukrán. S aztán mégis! A magyar…..
0dzsud0 2024.02.03 14:55:58
@Gery87: Jó, hát ennyi erővel gyakorlatilag bármivel összejön pár százalék, ez nem egy erős érv.
0dzsud0 2024.02.03 14:58:32
@ZorróAszter: Bizony. Nem gyanús, hogy talán nem azok a fizetett trollok, akik hárommillióan vannak? Talán épp a saját elvbarátaid között kell keresni, akik úgy viselkednek az interneten, mintha 90%-os többségük lenne, a valóságban meg már a parlamentbe is alig jutnak be. Ki szorul rá a trollsereg segítségére? :)
0dzsud0 2024.02.03 14:59:20
@ZorróAszter: "Vagy hogy először Orbán kapott parancsot a Jobbik létrehozására és pátyolgatására, aztán meg az ATV, Kálmán Olga és Péterfi Judit, hogy a továbbiakban ők népszerűsítsék tovább Vonát, Mirkóczky Ádámot és a többi operettnyilast."

Hú, látom az alusisak mindig fent van, résen kell lenni, eftárs! :)))
bircahang Orbán csatát vesztett 2024.01.29 06:06:00
Van ilyen: aki háborúzik, az mindig csatát veszt időnként. Eddig se értettem: minek húzni egy olyan ügyet, melyről nyilvánvaló volt, hogy nem lehet beleállni ténylegesen. Természetesen nagy probléma az agresszív katonai tömb, a NATO létezése, s ebben az ország tagsága. Egy ideális világban…..
0dzsud0 2024.02.03 10:17:15
@Gery87: "Aztán ezt kurvára elfelejtette:)"

Miért? Időközben jött bárki is, aki felvállalta a normalitás álláspontját és azóta hatékonyabban képviseli, mint Orbán? Nem ő "felejtett el" bármit is, hanem nem teljesült, amit javasolt.

"Ahogy azt is hogy "a szabadság nyugatról jön az elnyomás meg keletről":D"

Aztán melyik keleti ideológiai szövetséghez vagyunk mi hozzáláncolva, ami pariban van az EU-val? Rendre az az érvetek, hogy ha nem értünk egyet a keleti felfogással, akkor gazdasági partnerek sem lehetünk, de ez egy nagyon nagy baromság.
0dzsud0 2024.02.03 10:18:36
@Gery87: Tehát tényleg úgy történt, ahogy fentebb írtam. Ez szomorú, ugyanakkor fontos lépés volt, hogy el tudtad ismerni.
0dzsud0 2024.02.03 14:54:08
@ZorróAszter: "nem hazudozhat teljesen szabadon meghitt fidesznyik-nyilas baráti körben"

Érdekes gondolat, de én épp a ballibeken vélem felfedezni azt, hogy nem hajlandóak kimozdulni a buborékból. Van is négyévente sírás, amiért az ország nagyobbik része nem egészen úgy gondolta, ahogy ők a blog.hun, a Telex/444 Facebook-kommentelői között, a Disquson (HVG), vagy a gyakorikérdések Politika szekciójában és egyéb liberrált szanatóriumokban jól kigondolták egymás között. Pedig egész nap szidták Orbánt, Vágó István egykori csoportjaiban 200-an osztják meg egymásnak ugyanazokat a primitív tartalmakat, hát így tényleg könnyű azt hinni, hogy már mindenki ellenzéki. Aztán jön valóság nagybácsi és kegyetlenül rájuk rúgja az ajtót, van ez így. De hogy még ugyanezektől kell azt hallgatni, hogy azon a fideszesek élnek buborékban, akiknek nem a kormányváltás a várakozásuk, hát ahhoz már pofa kell. :) Jó, tudom, a balfaszoknál az aztán van. Más se nagyon. :D
bircahang A pofáraesés 2024.01.31 12:12:00
Az igazikeresztény, igazijobboldali Ungváry sokat dolgozott. Videójában se képes rejteni lelkes remegését. Kiszemelte a Fidesz fő megmondóemberét, sokat kutatott. Nagy botrányra számított, hetekig tartó hisztériára. Aztán jött Bayer és az egészet leállította nagyon egyszerűen: azt mondta…..
0dzsud0 2024.02.01 20:28:26
@Gery87: "pont az a baj hogy ő elhatárolódik a felmenői gaztetteitől"

És milyen jól teszi. Nagyon egyszerű a megoldás, Dobrev is álljon ki és határolódjon el! Ilyen egyszerűen elvehetné az erkölcsi előnyt Bayertől, miért nem teszi? :)

"Egyébként Bayer felmenőit pont úgy szarom le mint a Dobrevét."

Milyen szép is lenne, ha ilyen egyszerűen egyenlőségjelet tudnánk tenni a kettő közé és ezzel le is tudnánk az egészet, igaz? :) Sajnálom, de ez nem fog menni.

"Csak mondjuk a minimum akkor az hogy "nem ekézem a másikat amiatt, amiért én nem beszélek róluk!""

Csakhogy ő beszélt. Dobrev meg nem, ennyi a probléma. :)
0dzsud0 2024.02.01 20:29:49
@Gery87: "Gyurcsányné mikor "komcsi büdösprolizott" másokat, miközben a felmenői meg azok?
Na, ez a különbség!"

Végül is csak másból sem áll a komplett DK, hogy vérkomcsikként megpróbálják úgy beállítani, mintha nem is ők lettek volna a kommancsok, hanem a Fidesz....
0dzsud0 2024.02.03 09:46:37
@Gery87: "Nem érted mert nem akarod, az a baj."

Jaja, mert pont rám jellemző ez kettőnk közül. bohóc.jpg :))
A ballib mitológia alapköve persze maga a "balliberális", röviden "ballib" szó. A valóságban a szó értelmetlen, hiszen a liberalizmus a lehető legjobboldalibb eszme, azaz a "balliberális" az valami "négyzetalakú kör" kategória. A bal/jobb elhatárolás ugyanis modern koncepció, hagyományosan…..