Regisztráció Blogot indítok
Adatok
230e

0 bejegyzést írt és 862 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
230e 2019.06.06 09:14:47
A hely, a szállás, és a szitu pontos ismerete nélkül elég nehéz állást foglalni, de a booking-os ügyintéző a saját szabályaikat ismerhetné:
partnerhelp.booking.com/hc/en-us/articles/213302245-Can-I-ask-for-a-review-to-be-removed-

"We know customers find reviews to be very useful when browsing online. That's why we only remove reviews in certain situations:

"In the case of no-shows, cancellations, and overbookings (when the guest is relocated as a result).
If we suspect a review isn’t genuine and might be used to target a competitor, we’ll remove it completely."
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
A lakótelepi beton kemény, még vasárnap hajnalban is. Nem mindegy tehát, milyen fúróval esünk neki. Vásárláskor jó ötletnek tűnhet kettőt az egyben, azaz "vésőgéppel" egybeépített elektromos fúrót vásárolni, esetleg nincs is választásunk, mert a boltban csak ilyen típusokat árulnak. Egyik neves…..
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
230e 2019.05.06 12:00:46
@Zuzer78: Előfordul, főleg ha szolgáltatással együtt veszed.
230e 2019.05.06 22:22:50
@Zabalint: 1-2 hónapja áraztak le tv-ket, listaáron, előfizetés nélkül jobb áron voltak, mint bármelyik bolti ár. Telefonok is előfordulnak náluk, amik függetlenek, előfizetés nélkül elhozhatóak, és szintén olcsóbbak, mint bárhol máshol. Érdemes néha ránézni a honlapjukra, bár a jobb dolgok hamar elmennek.
2017 őszén érkezett róla az első jelzés a Járókelőre. Azóta csak a baj van. Volt már helyszíni szemle, készült róla jegyzőkönyv, járt kint a tévé és legújabban azt is megígérte a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI), hogy hamarosan kezdeményezik az elszállítást. Az amerikai rendszámmal ellátott…..
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
230e 2019.02.20 18:51:51
@Lengyelpiac Hu: Kb. az összes új Volvo-t kínaitól veszed már.

Egyebekben meg tényleg érdekes, hogyha a márkakereskedés bekér egy 10 éves autót vizsgálatra, akkor miért nem képes valami normális szakvéleményt kiizzadni magából.
Újabb bizonyíték arra, hogy a csilivili animált honlap egyáltalán nem garancia arra, hogy mögötte valódi, megbízható webshop működik. Olvasónk megjárta a Mediumbutorral, mi összeszedtük, hogy a honlapon mi minden lehetett volna baromi gyanús, és megkértük tanácsadóinkat is, hogy a szakvéleményükön…..
230e 2019.02.19 08:32:08
@a lekvár neve puffin: Egy 11.000 forintos ki nem fizetett, de soha el nem küldött cuccnál, kb. ugyanennyi infóval (számlaszám, kamu telefonszám, lezárt e-mail cím) tettem feljelentést, kiderült hogy ezt szerencsére mások is megtették, most decemberben volt a csaj tárgyalása. Ezek pont arra játszanak, hogy hagyod veszni a pénzedet.
Az idő telik, ezen nincs mit szépíteni. A jó hír azonban az, hogy néhány filmen - nagy szerencsénkre - alig fog. Ilyen időtálló vígjáték többek között az idén 25 éves Ace Ventura - Állati nyomoZoo, amely Jim Carrey kiváló arcjátékára és - legalábbis magyarul - még ma is fergeteges szövegkönyvre…..
230e 2019.02.05 09:00:16
A szocializmusban óriási népszerűségnek örvendtek az autónyeremény-betétkönyvek, amikkel a szerencsések a Merkur-lista és hosszú évek várakozása nélkül válhattak mondjuk Zsiguli vagy Wartburg tulajdonosokká. A gépkocsi piac megnyitása aztán betett ennek az üzletágnak, de…..
230e 2019.01.24 13:43:38
@Serivor: Kb. félévent én is ezen agyalok, aztán meghallgatom a család többi bankos sztoriját, és ez a maximum szarból fosba menetel.
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
230e 2018.10.13 09:03:31
@Buncog: Az Opel azt hiszem az egyik tihanyi autószerelő kocsija volt.
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
230e 2018.09.18 14:17:48
@herk: Ez a kötelezettség már évek óta megszűnt. Nagyjából 15 éve, amikor 2003-ban az erre vonatkozó rendeletet hatályon kívül helyezték.

Sajnos a mai eszközöknél ez úgy tűnik tényleg lutri, és azt kell venni amelyiknél a leghosszabb a jótállás. (Mondjuk a BEKO által adott 5 évre kíváncsi lennék).

A Gorenje mosógépünk dobja 3 év 2 hónapig bírta. Nagy mázli hogy éppen 5 éves jótállási akcióban lett véve, így ingyenesen javították.
230e 2018.09.18 21:29:46
@Laredo: 10 éve még én is Bosch-t mondtam volna, itthon és a szülőknél is vannak Bosch nagygépek amit 15-20 éve nyomják, de most már erről sem hallok igazán jót. A szerelőktől sem. Sőt az AEG-ről sem. Lehet hogy 150-200.000 feletti gépeik már rendben vannak, de akkor inkább egy felújított Miele, ha elfér. A Samsunghoz mindig úgy álltam hozzá, hogy nem szeretem, de valamiért a TV és a hűtő is az lett, eddig semmi gond velük, és az LG valahogy mindig csak a második helyre szorult.

@Nick-son: Akkor ez jó hír, azt hittem nem húzzák addig.
230e 2018.09.19 09:20:37
@Balages74: Hagyd rájuk, itt minden poszter ezt az elbánást kapja. Kár hogy a Gorenje is kínai lett, ennek minden hátrányával együtt.

@flint: négy gyereknél hacsak nincsen segítség, akkor általában kiesik egy kereső, az összeg az nagyjából az ő kieső jövedelmét pótolja. Egyébként meg valszeg írhattak volna annyit, hogy adnak kb. 10-20%ot a következő hűtő árából, és nem lesz belőle poszt.
A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról,…..
A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni…..
230e 2018.09.04 13:35:23
@Laredo: Csak a UPC van azon a településen. A Flip pedig Telekom.
Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az…..
230e 2018.08.30 14:48:44
230e 2018.08.31 10:45:25
@zuhanorepulesss: Sztem a falusi turizmus nem az, hogy megszállok Tihanyban egy volt gazdasági épületben, amit teleraktak mindenféle trendinek vélt cuccal, és leöntöttek egy álparaszti romantikával, hanem keresek valamit a környező faluban (Aszófő, Örvényes, Pécsely). Ez azoknak lett kitalálva, akik azt hiszik, hogy olcsón tudnak a Balaton partján megszállni. Ebből mondjuk sem az ár, sem a Balaton közelsége nem jön össze, de mindig lesz vendég, aki megeszi, főleg mert ez a stílus nagyon trendi lett arra, igaz eddig a vastagabb pénztárcával rendelkezőket igyekeztek meglovagolni más helyek.
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
Hát ez nem volt egy szerencsés vásárlás! Szegény Attila esete kész regény, de legalább lehetőséget nyújt egy csomó fogyasztóvédelmi okosság megtárgyalására. Lustáknak, türelmetleneknek, sietőknek a leghasznosabb  tanácsokat kiememeltük szép fehérrel, addig azért mindenképp érdemes…..
230e 2018.08.14 08:22:07
@Snagal: "Itt már gyanús, hogy a poszter direkt jár a kútra. A 2000Ft értékü headsetet lecserélhetné 10.000ftosra de nem felel meg neki mert nem "gyári."

A telefonhoz adott headset egy aktív zajszűrős, USB C csatlakozású kütyü (ezen a telefonon már nincsen normál jack), ami kb. 40-50 EUR értékű, én is ehhez ragaszkodnék hozzá. A telefon tesztjében külön kiemelik, hogy "A másik trükk pedig a füljáratunkhoz illeszkedő hangzáskép kialakításában van, egy apró szonár van ugyanis a headset fülbe ülő részében, ami felméri a hallójárat hosszát, ez nem tart tovább pár másodpercnél, majd ennek és a zajszűrős mikrofon adatainak alapján létrehoz egy profilt, ami a legjobb minőséget garantálja." mobilarena.hu/teszt/htc_u11_teszt_ujra_a_szoritoban/audio.html
Az hogy ez mekkora parasztvakítás egy másik kérdés, de ez nem egy fóliába csomagolt Hama, amit leemelsz a polcról.

Az, hogy a szolgáltatónál ez eltűnik, majd még hülyének is nézik, nehogy már az posztoló hibája legyen.
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
230e 2018.07.26 15:51:04
@Gleccsertetű: Vigyázz, még lehet hogy te is kapsz egy büntető/polgári feljelentést, természetesen csakis hivatalos úton.
230e 2018.07.27 13:47:12
@r0mantik: Amire te gondolsz, az a sima ügyintéző. A jogtanácsos ugyanúgy jogi szakvizsgával rendelkezik, de ő egy adott cég/hivatal képviseletét látja el.
"Számlát nem kaptunk róla, mondván, majd még erre járnak, majd akkor. Mi Pakson lakunk, a cég a Pilis környékén."  Na, ebből már lehet tippelni, jártak-e a cég szakijai olvasónk háza felé az elmúlt 2 évben. Ami talán nem is lenne akkora probléma, ha az általuk beszerelt kapu…..
230e 2018.07.24 12:26:18
Aki azt hiszi, csak az amerikai filmekben van olyan, hogy a semmiből egyszer csak odalép a főhőshöz egy ismeretlen, megkérdi, hogy ő-e ő, majd a még aktívan meglepett delikvens kezébe nyom egy hivatalos iratot, az olvassa el az alábbi történetet. Aki többet is szeretne erről tudni,…..
A posztot szerkesztve belenéztem a Homár Whirlpool-aktáiba, ahol a kétoldalnyi archív poszt közt egyszer csak szembejött a Heteket mosógép nélkül, azt garantál a Whirlpool garanciája címmel megjelent eset, aminek fájó pontjai szinte szóról-szóra megjelennek itt is: pár…..
230e 2018.07.17 14:17:35
@Leadfoot: Inkább itt az a kérdés, hogyha a szervizes mondja azt, hogy nem javítható, akkor utána miért akarják mégis javítani.

Nálunk a Gorenje 3 év és egy-két hónap után kezdett vacakolni, kétszer jött szerelő, egyszer megnézte, egyszer pedig cserélte az üstöt másfél héten belül volt meg a mutatvány. (Sajnos ez is egybeöntött üst volt már, de szerencsére a vásárláskor 5 év gyári jótállást adtak a 3 év helyett, egyébként ment volna a kukába).
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
230e 2018.06.20 11:44:41
Az, hogy a nagyobb méretű külföldi levelet nem hozza ki, egy majd másfél éves történet: www.posta.hu/nkl

Az Ászf 6.2. 2/A. pontja pedig nem változott, és a következő ÁSZF módosítással sem fog július 1-től: " A Posta a méretei miatt levélszekrény útján nem kézbesíthető (maximális méret 324x229x24 mm), címhelyre címzett
nemzetközi viszonylatú, nem könyvelt postai küldeményt a címében feltüntetettől eltérő helyen – a címhelyen történő kézbesítés megkísérlése mellőzésével – , a 12/A) bekezdésnek megfelelően hátrahagyott értesítő alapján a címhez rendelt, kijelölt kézbesítési ponton is kézbesítheti."