Regisztráció Blogot indítok
Adatok
230e

0 bejegyzést írt és 866 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmtörténet legbizarrabb halálesetei felvetik a kérdést: miért is nem vetik a rendezőket, producereket, gyártásvezetőket előzetesen pszichológiai alkalmassági vizsga alá? Cápa- és oroszlántámadás, hőguta, tűzveszély, életveszélyes allergén anyagok - csak néhány azok közül a veszélyek közül,…..
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
230e 2020.04.09 22:40:17
@Tikakukac: A keskeny elöltöltős gépünkben szerencsére meg tudták oldani helyben az üstcserét. Agyhalált kaptam volna ha még el is viszik.
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
230e 2020.04.01 23:54:13
@a fekete krindusz: 2003 óta nem kötelező. Egyrészt ebben a felgyorsult rendszerben - amit nem a vevők, hanem a gyártók kezdtek generálni - talán még érthető is a dolog, de az mondjuk nekem mindig furcsa, hogy miért jó üzletpolitikai megfontolás az, hogy egy még aktív termékhez nincsen tartozék (mert egy állvány szerintem inkább tartozék, mint alkatrész). Annyival drágább az előállítás/raktározás, mint az, hogy ilyen esetben mondanak egy összeget, amit a vásárló kifizet ha összetörte?
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
230e 2020.03.31 15:48:44
@káposzta: egyre kevesebbe járok, mert egy csomóban ilyen a hangulat. Azok, ahol van önkiszolgáló pénztár egy kicsit jobbak, de ettől az sem véd meg.
1845. Nyikolaj Vasziljevics Gogol (középen sétapálcával) ukrán-orosz író, orosz festőművészek körében Rómában egy korai fotográfián. Gogol hét évvel később lelki bajaihoz köthető testi leépülésébe hal bele, miután az őrület határán elégette a Holt lelkek folytatásának csaknem teljesen kész kéziratát..
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
230e 2020.03.20 12:44:25
@Lalikám: megnéztem a visszaigazolást, volt az 60 forint is az első 6 részért.
via GIPHY Na jó. A Homár járványos különkiadása folytatódik, ma remegő ollókkal írjuk le, hogy 2020.03.18-án Budapesten a Lux Magyarország házhoz megy (HAHA) az idős vásárlókhoz (HA!) azért, hogy bemutassa nekik a vírus elleni védelmet nyújtó (HAHAHA) légtisztító berendezést. Ha valaki hallott…..
230e 2020.03.19 09:35:50
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
230e 2020.01.30 15:12:31
@Zabalint: Kifutó cuccaikat, van hogy jóval a normál bolti árak alatt adják, a telefonjaik pedig függetlenek már. Ahhoz sem kell előfizetés, hogy a listaáron vásároljon náluk az ember.

A Telekom normál töketlenkedésén túl, viszont fura flottásként azért morogni, hogy nem kapja meg a normál előfizetőknek járó kedvezményt, kiszállítást stb, hanem a flottásoknak fenntartott feltételekkel rendelhet. (valszeg még így is kaphatott valami kedvezményt a készülékre).

Menjen át normál előfizetőként, fizesse ki a havi telefonszámla kétszeresét, és máris oda tud rendelni ahová akar, vagy fogadja el azt, hogy nem jogosult a normál előfizetőknek fenntartott kedvezményekre.
230e 2020.01.30 15:43:10
@Zabalint: A múlt héten volt Huawei Mate 20 lite 50.000 forintért, nagyjából 3-4 nap alatt kipörgették. Ez az a cég, ahol 2-3 havonta nagyon jó vételek vannak, ami a többi normál webshopra nézve jóval ritkábban mondható el. (pl: MM, Edigital, Emag). Apósomék most januárban az eleve újrakötni kívánt megrendelés mellé tudtak olyan áron tv-t venni, amivel még a szürke webshopok sem tudtak versenyezni, és nem kellett többletkötelezettséget/árat vállalniuk annál, ami eddig is kellett nekik. Valszeg itt is lehetett valami ok, amiért a posztoló ezt választotta.
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
230e 2020.01.21 15:03:40
A telefon vízlepergetőként lett hirdetve.
"Fröccsenés A fröccsenések, cseppek, sőt, az enyhe eső sem állhat többé az útjába. A Moto G vízlepergető bevonata kívül-belül védi telefonját."
www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/motorola/moto-g5-16gb-2gb-ram-xt1676-p362545489/#termek-leiras
Az más kérdés, hogy ez kb. egy könnyű nyári tavaszi esőt jelent, mindenfajta IP minősítés nélkül, de egy ilyen beázást nem okozhat párásodás? (fürdőszobában, konyhában, sportolás közben).
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
Olvasónk  2019. szept. 18-án a Fogarasi úti OBI-ban vásároltunk egy Sanotechnik sarok zuhanykabint (B8090M típus). A vásárlás során egy munkatársuk segített a kiválasztásban, akinek jeleztük, hogy a termék csomagolása sérült (több is volt belőle, és emiatt kérdeztük, hogy ez okozhat-e problémát,…..
230e 2019.10.15 15:07:06
Nahát, mintha már lett volna ilyen: homar.blog.hu/2011/05/18/robbanos_torhetetlen_uveg_az_obi_ban

egyébként meg a posztoló letudta az OBI-s kört, és ott akkor végül nem is vetetett fel jegyzőkönyvet?
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
230e 2019.09.06 09:29:34
@WiZZu: 30 napon belül visszaveszik, saját döntésük alapján. www.auchan.hu/vasarloi-utmutato#teves-vasarlas
Az más kérdés, hogy nem könnyítik meg a visszavételt.
230e 2019.09.06 11:34:45
@Attila F: Ez, meg a már szintén nem létező kötelező alkatrész utánpótlási kötelezettség (ami 2003 óta nem kötelező) valamiért nagyon beragadt az embereknek.
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
230e 2019.07.03 11:31:19
@Csokis: Egy bejelentést megér a dolog.
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
230e 2019.06.06 09:14:47
A hely, a szállás, és a szitu pontos ismerete nélkül elég nehéz állást foglalni, de a booking-os ügyintéző a saját szabályaikat ismerhetné:
partnerhelp.booking.com/hc/en-us/articles/213302245-Can-I-ask-for-a-review-to-be-removed-

"We know customers find reviews to be very useful when browsing online. That's why we only remove reviews in certain situations:

"In the case of no-shows, cancellations, and overbookings (when the guest is relocated as a result).
If we suspect a review isn’t genuine and might be used to target a competitor, we’ll remove it completely."
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
A lakótelepi beton kemény, még vasárnap hajnalban is. Nem mindegy tehát, milyen fúróval esünk neki. Vásárláskor jó ötletnek tűnhet kettőt az egyben, azaz "vésőgéppel" egybeépített elektromos fúrót vásárolni, esetleg nincs is választásunk, mert a boltban csak ilyen típusokat árulnak. Egyik neves…..
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
230e 2019.05.06 12:00:46
@Zuzer78: Előfordul, főleg ha szolgáltatással együtt veszed.
230e 2019.05.06 22:22:50
@Zabalint: 1-2 hónapja áraztak le tv-ket, listaáron, előfizetés nélkül jobb áron voltak, mint bármelyik bolti ár. Telefonok is előfordulnak náluk, amik függetlenek, előfizetés nélkül elhozhatóak, és szintén olcsóbbak, mint bárhol máshol. Érdemes néha ránézni a honlapjukra, bár a jobb dolgok hamar elmennek.
2017 őszén érkezett róla az első jelzés a Járókelőre. Azóta csak a baj van. Volt már helyszíni szemle, készült róla jegyzőkönyv, járt kint a tévé és legújabban azt is megígérte a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI), hogy hamarosan kezdeményezik az elszállítást. Az amerikai rendszámmal ellátott…..
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
230e 2019.02.20 18:51:51
@Lengyelpiac Hu: Kb. az összes új Volvo-t kínaitól veszed már.

Egyebekben meg tényleg érdekes, hogyha a márkakereskedés bekér egy 10 éves autót vizsgálatra, akkor miért nem képes valami normális szakvéleményt kiizzadni magából.
Újabb bizonyíték arra, hogy a csilivili animált honlap egyáltalán nem garancia arra, hogy mögötte valódi, megbízható webshop működik. Olvasónk megjárta a Mediumbutorral, mi összeszedtük, hogy a honlapon mi minden lehetett volna baromi gyanús, és megkértük tanácsadóinkat is, hogy a szakvéleményükön…..
230e 2019.02.19 08:32:08
@a lekvár neve puffin: Egy 11.000 forintos ki nem fizetett, de soha el nem küldött cuccnál, kb. ugyanennyi infóval (számlaszám, kamu telefonszám, lezárt e-mail cím) tettem feljelentést, kiderült hogy ezt szerencsére mások is megtették, most decemberben volt a csaj tárgyalása. Ezek pont arra játszanak, hogy hagyod veszni a pénzedet.
Az idő telik, ezen nincs mit szépíteni. A jó hír azonban az, hogy néhány filmen - nagy szerencsénkre - alig fog. Ilyen időtálló vígjáték többek között az idén 25 éves Ace Ventura - Állati nyomoZoo, amely Jim Carrey kiváló arcjátékára és - legalábbis magyarul - még ma is fergeteges szövegkönyvre…..
230e 2019.02.05 09:00:16
A szocializmusban óriási népszerűségnek örvendtek az autónyeremény-betétkönyvek, amikkel a szerencsések a Merkur-lista és hosszú évek várakozása nélkül válhattak mondjuk Zsiguli vagy Wartburg tulajdonosokká. A gépkocsi piac megnyitása aztán betett ennek az üzletágnak, de…..
230e 2019.01.24 13:43:38
@Serivor: Kb. félévent én is ezen agyalok, aztán meghallgatom a család többi bankos sztoriját, és ez a maximum szarból fosba menetel.