Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blogszilva

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Ahogy tetszik 2010.06.17 04:45:00
Beindultak végre a vuvuzelaszűrők. Engem ugyan alig érint, mert magát a meccset is kikapcsolom, ha nálam van a távirányító, viszont a kultúrsokk, az mindig izgalmas. A vuvuzela ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy érdekes és tipikus reakciókat hozzon elő a nyugati emberből. A…..
blogszilva 2010.06.17 10:24:57
Nem értek a focihoz, bár a VB meccseit azért hellyel-közzel néztem, mégiscsak elvileg a világ legjobbjai vannak ott, talán szép játékra is számíthat a teljesen dilettáns néző is. Azt meg aztán pláne nem tudom, hogy ez a tülkölés valban kulturális hagyomány-e arrafelé, de hogy mindent szétcsesz, abban teljesen biztos vagyok.

Most, hogy a digitális csodákat elkezdték alkalmazni, a TV-n keresztüljövő "méhzümmögés" valóban lehet, hogy elviselhetőbb, de mást még így sem nagyon hallani. Gondolom, hogy a helyi fülsiketítő hangzavarban még az a szurkoló sem fog kiabálni, aki egyébként megtenné, mert a saját szavát sem hallja, füldugóval ül a nézőtéren. Így aztán a TV előtt ülők sem hallanak semmiféle hagyományos buzdítást a meccseken, csak az általános morajlást és a méhkast. Ez eléggé kiábrándító, és remélem, hogy majd a komolyabb tétekért menő, és várhatóan kevésbé unalmas meccseken kevesebb lesz a zümm és több a meccsel együtt élő szurkolói buzdítás. Ha ehhez az kell, hogy a szervező valamit intézkedjen a helyszínen, akkor tegye meg, szerintem ez a dolga.

Arról már nem is beszélve, hogy vajon a játékosok és a játékvezetők hogy élik meg ezt a hangzavart a helyszínen, de magamról tudom, hogy ha egy napot eltöltök a gépteremben a folyamatos, monoton gépzajban, utána este olyan agyilag kimosott, hullafáradt tudok lenni, hogy az elmondhatatlan. Úgy gondolom, hogy a pályán lévőket is extra módon terheli ez a zaj, talán ha másra nem is, de erre azért mégiscsak gondolhatnának a rendezők.
blogszilva 2010.06.17 15:39:30
@rokica: Szerintem a legtöbb embernek az a fő baja a folyamatos vuvuzela-zajjal, hogy köze nincs a pályán történő dolgokhoz. Még érdekes is lenne, ha nem állandóan fújnák, hanem valahogy a történésekkel együttélve tennék azt. Így csak egy bosszantó háttérzaj még TV-n keresztül is, el tudom képzelni, hogy a helyszínen mennyire idegesítő lehet.
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..
blogszilva 2010.06.16 10:21:19
@Mike36: Csepelen a BKV-s bódéban szoktam bérletet venni, és én is mindig kapok nyugtát mellé, olyan hőpapírost. Lehet, hogy a kutyaólakban más dívik, de azokat eleve messzi elkerülöm, amennyi horror sztori volt már róluk.
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
blogszilva 2010.06.11 16:41:17
Furcsa levelet találtunk a Jókai tér magasságában, az Andrássy úton egy villanyoszlopon: Stinky kutya üzent nekünk az égből, hogy jobban figyeljünk egymásra és a forgalomra. A 16 hónapos beagle kiskutyát május 9-én gázolták el az Andrássy úton. Éjjel a teljesen kihalt…..
blogszilva 2010.06.02 09:34:04
@kötözködő: Nem jól érted, de ha csak belepillantottál volna a képen látható levélbe, számodra is világossá válna, hogy ZEBRÁN ÁTKELÉSről volt szó. Azaz a kutyust a zebrán átkelve gázolták halálra, cserbenhagyással tetézve. Nagyon szomorú az eset.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a felsorolt "forgalomlassító" megoldások semmit nem jelentenének, aki száguldozni meg versenyezni megy oda ki, azt nem érdekli, hogy milyen csicsák vannak körülötte. Ezen szerintem csak az segítene, ha _minden áldott nap_ és _minden_ gyorshajtót szigorúan megbüntetnének ezeken az utakon, ráadásul az út mellett több helyen kellene állandó traffipaxokat telepíteni. _Talán_ akkor leszoknának róla egy idő után ezek az aszfaltbetyárok.

Egyébként én Csepelen lakom, és az ottani főutca (Kossuth Lajos) is nagyon kedvelt terepe a gyorsulási versenyző suttyóknak, pedig az közel sem olyan monoton és nyílegyenes, mint az Andrássy. Már nagyon régen gondolkozom rajta, hogy mit lehetne tenni ezek ellen a városi versenyek ellen, mert rendszeres, hogy éjjel bőgetik ott a roncsaikat, és pihenni sem lehet tőlük...
Ismerjék meg Bobyt, aki annyira rendes, hogy telefonálgatott, majd kifizette egy MÁV-kaller által megsanyargatott külföldi lány büntetését, és csak felaakkora összegért fogadott el eurót tőle. Boby azon füstölög, hogy 1.) a MÁV miért nem fogadja el a külföldi…..
blogszilva 2010.03.04 14:35:32
@Chaby: nem "kezd megszokottá válni", ez a görénykedés már ezelőtt 20 évvel is így működött a MÁV-nál.

Én egyszer vesztem össze csúnyán vasutassal, valamikor 1988-89 táján. Éjszakai postavonattal szándékoztam Miskolcra utazni (akkoriban rendszeresen csináltam), és akkor vamiért Rákoson szálltam fel rá.

Talán ketten vártunk a vonatra a pénztár mellett, mert az zárva volt. Miután indulásig senki nem jelent meg a pénztárban, felszálltunk, és amikor jött a kalaj, kértem, hogy adjon jegyet. Na ekkor kinyílt a csipája, elkezdte sorolni, hogy ő most milyen büntetéseket fog kifizettetni velem, mert hivatalosan Rákoson éjjel-nappali a pénztár, és ő nem adhat jegyet olyan állomástól, ahol lehetett volna jegyet venni. A végén jó nagy veszekedés lett belőle, én nem adtam oda neki semmilyen iratomat, ő meg nem akart jegyet adni. A másik rákosi utas is bizonygatta, hogy nem volt nyitva a pénztár, de a kaller valamiért velem akart cicózni. Hatvanban leszállt, elment a forgalmi irodába, hogy ellenőrzi a rákosi péztárost. Én meg tudtam, hogy itt állunk pár percig, leszálltam és vettem jegyet Hatvantól.

Mikor Hatvanból elindultunk, örömittas fejjel jött vissza, hogy ő bizony telefonált Rákosra és megerősítették, hogy a pénztár folyamatosan nyitva volt és van. Arra hervadt le a mosoly a szájáról, amikor az orra alá dugtam a Hatvantól érvényes jegyet. Szólni sem tudott, leült velem átellenben és egész úton gyűlölködve nézett.

Hát, már akkor sem a "szolgáltatás" volt a MÁV lényege, de az elmúlt 20 évben ez tapasztalatok alapján csak rosszabb lett:(
blogszilva 2010.03.04 15:01:46
@Terézágyú: Nem kell félremagyarázni a szavaim! Nem mondtam egy szóval sem, hogy utálom őket. Hála az égnek, 1992-ben megszereztem a jogsit és azóta elég kevés közöm van a vasúti közlekedéshez, de amikor szükség volt rá, akkor mindig bosszankodás lett a vége, mert sosem úgy működnek náluk a dolgok, ahogy annak egy normális helyen kellene.
blogszilva 2010.03.04 15:14:16
@Terézágyú: Szerinted nem görénység, amit a posztban a kaller csinált? Szerinted nem görénység, amit ezelőtt 20 évvel velem próbált meg a kaller? A módszer ugyanaz: rászáll valakikre, akiről úgy gondolja, hogy meg tudja pumpolni. Szinte bármelyik vonaton találkozhatsz ilyennel. Akkoriban rendszeresen vonatoztam, láttam én is éppen eleget, ami nem velem esett meg.

Azóta is bármikor ültem vonatra, sajnos nem sikerült a vasutasoknak bebizonyítaniuk, hogy ők bizony szolgáltatnak. Úgy tesznek, mintha szívességet tennének az utasoknak, mintha az utasok mind őértük lennének, és nem fordítva. Hát ez a hozzáállás alapvetően görénység az én szememben.

A vasutat, mint közlekedést egyébként szeretném, ha hagynák, hogy szeressem.
Ha lakáshirdetést adunk fel, könnyen megfeledkezünk azokról az extrákról, amelyek számunkra talán megszokottak, de sokak szemében növelik ingatlanunk értékét. Ilyen lehet például a különleges szilícium alapú nyílászáró, amely szinte hihetetlen módon a fényt átengedi, de a…..
blogszilva 2010.02.25 12:55:01
@Donor: Szerintem annyira nem is butaság ez a fél mondat. Annak idején mi is találkoztunk olyan kiadó lakással, amiben a tulaj kikötötte volna, hogy nem főzőcskézhetünk a konyhában. Gondolom, féltette a bútorát a beleivódó szagoktól... Mindegy, még mindig jobb beleírni, mint később szembesülni az ilyen hülyeségekkel.
Például azzal, ha meg merjük említeni neki, hogy a busz nem a kijelölt helyére állt be a pályaudvaron, amit nem mondtak be, így lemaradtunk a járatról. Sztorink közben megismerkedhetnek a székesfehérvári buszpályaudvar félelmetesen hatékony kommunikációs rendszerével: a…..
blogszilva 2009.12.15 14:05:57
@efhábé:

Arról nem is beszélve, hogy a sok, ugyanolyan végcélt megnevező buszról honnan a fenéből kellene tudnia az egyszeri utasnak, hogy melyik éppen merrefelé, és hol megállva közlekedik?

Én távolsági tömegközlekedésben szinte kizárólag csak vonattal utaztam, de ott az utóbbi időkben megtanultam, hogy ha véletlenül érdeklődni kell, akkor érdemes tudni a vonat azonosító számát. A buszoknál nem létezik ilyen azonosító? Nem lehetne a "Budapest" táblára vagy mellé kiírni ezt is, hogy a 8 különböző módon, egy helyről induló "Budapest" célú buszról az idegen is el tudja dönteni, melyikre kellene felszállnia?

Arra meg már sajnos szinte fel sem kapja a fejét az ember, hogy egy szolgáltató még véletlenül sem szolgáltatni akar, hanem úgy viselkedik, mintha az utasok lennének őértük...
blogszilva 2009.12.15 14:53:31
@gepard5: Lóf...t "legyen élelmes", ez nem lehet egy szolgáltatói hozzáállás! Nem tudom, mi okod van védeni egy ennyire elképesztően rosszul működő, és kicsit sem "szolgáltatóinak" nevezhető rendszert. Csak arra tudok gondolni, hogy valamilyen (anyagi) érdekeltséged van abban, hogy így működjön, az összes "érved", amit eddig felhoztál, hajmeresztő butaság. Mindegy, én nem állok le vitatkozni Veled, mert kb. olyan, mint egy lóval imádkozni...
Autós blog lévén leginkább autósok szoktak levelet küldeni mindenféle tapasztalatokkal, nyűgökkel, kérdésekkel. Gábor egészen más szemszögből látja a fővárosi közlekedést, gyakran közutálat tárgya, mert ő az, aki a nagy, lassú, kék izével folyton feltartja a forgalmat és…..
blogszilva 2009.12.10 15:31:58
@Lipi1945: Nem kellett még buszt vezetnem, így nem is figyeltem soha erre, de milyen sebességkorlátozás vonatkozik rájuk lakott területen belül? Ha valahol ki van téve a 70-es tábla, akkor ott mehetnek is annyival? (Lehet, előbb ezzel kellene tisztában lenni, mielőtt elkezdjük őket macerálni, hogy lassan mennek ott is, ahol lehetne.)

Amúgy ha rajtam múlik, én mindig segítem a buszosokat, mert egyrészt azzal a nagy döggel nem egyszerű a városban manőverezni sem, másrészt sok embert visznek, akik nem viccből ülnek a buszon, nyilván ők is sietnek valahová. Nekem semmit nem jelent az az 5-10 másodperc "késlekedés", amit egy busz magam elé engedése okoz, mert - ahogy írta is valaki korábban - a következő megállóban úgyis meg tudom előzni. Egyébként nekem a buszvezetőkkel jók a tapasztalataim, meg szokták köszönni a segítőkészséget, és a jelzéseik sem szoktak félrevezetőek lenni.

Az említett zebrás szituáció nagyon jó, tényleg jellemző. Sajnos, annak ellenére, hogy a zebrát különösen tiszteletben szoktam tartani, kb. egy hete majdnem elbambultam, és elgurultam a belső sávban a zebránál megálló autó mellett. Szerencsére még időben kapcsoltam és csikorgó fékezéssel éppen megálltam a zebránál.

Nem akarom mentegetni magam, mert egyértelmű volt a saját fasságom (ti. a mellettem haladó lassítását észre kellett volna vennem hamarabb), de én nem láttam a gyalogost, mert "láthatatlansági" ruhát viselt, az esőben és sötétben szinte semmi nem látszott belőle addig, amíg az autók fényszórója elé nem került. Lehet, hogy erre tényleg jó lenne valami lakossági kampánnyal figyelmeztetni az embereket (látni és látszani)...
blogszilva 2009.12.10 15:40:54
@Franky4fingers:

Á, ezeken már nem is húzom fel magam, sajnos olyan mértékű lett az index-nemhasználat, hogy gyakorlatilag úgy kell vezetned, hogy feltételezed, senkinek nem jó az indexe rajtad kívül. Majdhogynem gondolatolvasónak kell lenned, a körülötted lévő autók mozgásából kell kikövetkeztetned, hogy vajon mit akarnak.

Nemrég valamelyik többsávoson mentünk az asszonnyal, amikor a tőlem jobbra eső sávban lévő autó menet közben elkezdett "szédelegni" felém, szépen rátapadt a terelővonalra. Egyszercsak a szédelgés kicsit határozottabb balra húzódásba csapott át - természetesen index nélkül -, mire az asszony felsikított, hogy mindjárt nekünk jön, de ezzel egyidőben már álltam is bele a fékbe, mondván: "szerinted miért gurulunk már jópár másodperce úgy, hogy a lábam a fék felett tartom?"
Reakció Bodoky Tamás jegyzetére. - Gyorsan, gyorsan, hozzátok a tömlőket, ott a tűzcsap, csatlakozzunk rá azonnal! - Álljunk csak meg egy szóra, tűzoltó urak! - Mit akar, hagyjon minket dolgozni! Nem látja, hogy ég az a ház? - De látom. Az enyém. Én hívtam magukat. De mielőtt…..
blogszilva 2009.12.02 15:38:21
@EMP: hádde pont erről (ti. az erős immunrendszer "túlreagálja" a vírust) szólnak a mostani nyavalya kapcsán kialakuló vérzéses (vírusos) tüdőgyulák is...
Bár kicsit fél, mert az előző barátnőjében is csalódott (merthogy a lány köpködött az utcán). (Azt hiszem, ezen a ponton be kellett volna kapcsolnia a vészjelzőnek, de teljesen tapasztalatlan voltam, és nagyon tetszett a fiú.)A kép innenSziasztok!Első - és igencsak rövid -…..
Mit tegyen az olvasó, aki kétségbe esve írt nekünk? Drága barátaim, oldjuk meg az életét, hozzuk meg a felelős döntést helyette, hajrá! A történet még nagyon friss, kíváncsi vagyok a véleményetekre, érdemes lenne-e futni még egy kört az ügyben.....mielöbb választ kéne…..
blogszilva 2009.08.18 13:52:44
Még egy szigetes szakítás! Emlékeim szerint a Run DMC szar volt, én otthagytam, de majd vl megvédi őket.  Kedves Szakítósok, a Szigetes Szakítás™ "novellapályázatra" küldeném ezt a kis történetet. Az elmúlt években valahogy mindig kikeveredtem a…..
blogszilva 2009.08.17 10:56:45
@Muha: Tegnapelőtt szép tiszta volt az ég, és amerre épp voltunk, ezernyi villogó repülőgép volt állandóan felettünk. Be kellene újítani valami légvédelmi rakétarendszert, aztán lehetne megrendelésre hullócsillagot gyártani bármikor:)
blogszilva 2009.08.17 11:04:14
blogszilva 2009.08.18 10:03:43
Misimókus nem nagyon válogatott sokáig a szavak között, amikor megírta nekünk levelét. Elege lett ugyanis abból, hogy a motorosok éjjel-nappal távolságit felkapcsolva közlekednek városban és autópályán egyaránt, ami a többi közlekedőnek nagyon zavaró tud lenni még tükörből…..
blogszilva 2009.08.14 11:33:46
@Darkness45: Mondtam korábban, hogy alapvetően semmi bajom nincs azzal, ha valaki motorral közlekedik. Azzal van általában bajom (és ez járműfüggetlen), ha valaki úgy szabálytalankodik, hogy ezzel veszélyhelyzetet okoz. Általában az ilyen szabálytalankodókról messze lerí, hogy beleszarnak mindenbe, mert úgy gondolják, nekik mindent szabad, a másik meg csináljon azt, amit akar. Elsősorban ez a viselkedésmód szokott felháborítani, nem az, hogy valaki motoron ül. A másik, ami még ennél is jobban bosszant, amikor valakik úgy gondolják, nekik valamiféle előjogok járnak, és ezt megpróbálják a közlekedés többi résztvevőjétől ki is kényszeríteni. A refivel motorozás kb. ez a kategória.

Egyébként képzeld, nagyon sok mocis köszönetet szokott inteni, mert segítem őket a haladásban, ha tudom. Nekem ugyanis nem kerül semmibe pl. országúton haladva pártíz centivel jobbra húzódni, neki meg nagy segítség, hogy tisztább lesz az út előtte, amikor megelőz. De ugyanez van városban is, amikor a dugóban próbálok helyet hagyni nekik az autó mellett. Én nem tekintem ellenségnek a motorosokat, de elvárnám, hogy ők se tekintsenek engem annak.
blogszilva 2009.08.14 11:42:03
@blogszilva: Ja, és azt akartam még hozzátenni, hogy ahogy tapasztalom, a mocisnak már az nagy segítség, ha tudomására adom, hogy látom őt. Egy ilyen apró lehúzódás, vagy egy villantás az indexszel a padka irányába elég neki, hogy biztos lehessen abban, én már látom, hogy ott van mögöttem és nem fogom ráhúzni a kormányt, ha elkezd előzni. Azt hiszem, ezt talán a gyakorló motorosok is megerősíthetik.
blogszilva 2009.08.14 14:49:41
@Donor: Azért azt talán tartsd észben, hogy a "nagypofájú autósok" azért "szarnak be" a mutatványodtól, mert elsősorban a Te életedet féltik. Nem tudhatják, hogy tényleg olyan profi versenyző vagy-e, vagy esetleg a következő pillanatban megbillensz egy göröngyön, és pártíz centivel odébbhelyezed a nyomvonaladat - bele az autóba. Tudomásom szerint az autó-motor randevúknak még mindig a motorosok között szoktak lenni a komolyabb sérültjei. Egy autós sem akar "gyilkossá" válni, és leginkább ezért cirdizik a meggondolatlan motorost látva.

Persze az esti/éjszakai köcsögök egyik lámpától a másikig tartó, utcai gyorsulási versenyeit látva nyílván kialakul egy (rossz) előítélet az emberekben a motorosokkal szemben. És ez dolgozik is keményen, amikor közlekedési helyzetben motoron (főleg sportmotoron) ülővel találkozik az ember, ezért megpróbál többszörösen is figyelni mindenre. Ezt aztán lehet értékelni akár "beszariságként" is.
Régebben mindig a hőn imádott visszahívóst küldte, én vettem a piát kaját mindig ha kellett vmi, és ugye a mi lakásunkba voltunk mindig.A kép innenA történet elég kusza, több csavaros fordulatos, végén mégis egyedül marad mindenki... Az egész sztori furcsa, még magam sem…..
blogszilva 2009.08.13 16:35:05
@BUNNY - Kegyetlen nyuszika: Hát, ebbe a skinhead-esbe beleolvastam, van egy bizonyos bája. A kislány azt szeretné megtudni, hogy a skinhead-ek saját "törvényei" nem tiltják-e, hogy nem skinhead lányokkal barátkozzanak. Mondjuk ezt én sem tudom, sosem voltam skinhead:) Szóval ez még az értelmesebb kategória, de hogy milyen elrettentőek is vannak ott...
blogszilva 2009.08.13 20:55:52
@BARI: Nálam a parlagfű sajnos bizonyított, és tényleg kezd támadni. Szedsz rá valamit?
blogszilva 2009.08.14 08:03:09
Jóreggelt!

@BARI: Hát nem tudom, én is próbálok megmaradni a minimálisnál, otthon is inkább kerülöm a huzatot, mert akkor rögtön megérzem és elkezdek tüsszögni, folyik az orrom. Tavaly megpróbáltam tűrni, nem nagyon foglalkozni a dologgal, de a végén annyira bedurrant az allergiám, hogy még februárban sem voltam teljesen jól. Úgyhogy az idén inkább szedem a Claritine-t, korábban próbáltam már másokat is, ez valamennyire hatásosnak is tűnt.
Végre! Fesztiválos szakítás! A Radiohead koncert egyébként tényleg lehangoló volt.     Sziasztok, tegnap láttam a blogban, hogy nagyon hiányoljátok a szigetes szakítást, nekem meg eszembe jutott, hogy tulajdonképpen volt már részem benne, úgyhogy megosztom mindenkivel…..
blogszilva 2009.08.12 09:17:51
blogszilva 2009.08.12 16:38:48
@BUNNY - Kegyetlen nyuszika: húú, csak nem a MolnárNagyŐAnikó hentesével állunk szemben?:)
Ebben a sztoriban van rocker, de még mindig nincs fesztiválos szakításunk.  A kép innen Íme néhány sztori:1. Egyetemistaként megismerkedtem egy gyönyörű, hosszú hajú, kisportolt testű rocker sráccal. A kezdeti hév után a közös tevékenységeink nagy része…..
blogszilva 2009.08.11 11:32:40
@BUNNY - Kegyetlen nyuszika: Én már láttam elég jól kigyúrt, motoros rockereket is. Azért a rockerség talán nem feltétlenül az igénytelenség szinonímája. Én valahogy úgy fogalmaznék inkább, hogy a rocker más értékrend szerint állítja fel a prioritásokat, mint azt általában az emberek nagy többsége teszi.
blogszilva 2009.08.11 11:44:27
@BARI: Kivonszoltam magam a közértig, vettem 15 deka instant KV-t, az mára talán elég lesz:)
blogszilva 2009.08.11 12:03:47
@BARI: Közben próbálok hármunk helyett dolgozni, mert a kollegák szabin vannak. Egyedül kell tartani a frontot...
Kezdődik a Sziget, küldjétek a fesztiválos-szigetes szakításokatA kép innenSziasztok!15 voltam, hősszerelmes típusú tinédzser. A hősszerelmest értsd úgy, hogy én hősiesen szerelmes voltam azokba a srácokba, akik rám se néztek. Egy nyári napon megtört a jég, egy fiú - kis…..
blogszilva 2009.08.11 08:27:38
@BARI: Szia! A KV-ba beszállnék én is, ha van rá mód. Az instant elfogyott, apróm meg van összesen 20Ft-nyi, az automata meg papírpénzt nem fogad. Még a végén ki kell mennem a boltig, te jó Ég...
A lány most végez szintén ezen az egyetemen.  Voltak beszélgetéseink, sétáink, sms-ek, emailezgetések de más nem. Azért nem jutottunk tovább mivel mikor hívtam mindíg az éppen aktuális vizsgákra készülődött. Sziasztok!Régóta olvasom az oldalt és volt benne egy két…..
blogszilva 2009.08.03 12:53:22
@BARI: Legutoljára Fenyő Mikin láttam olyat, kérjük el tőle:)

Apropó: Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét keresem égre-földre, de úgy tűnik, hogy már nem kapható, antikváriumban sem leltem meg sehol. Nem tudsz tippet, merre érdemes még keresni?
blogszilva 2009.08.03 13:13:45
@BARI: Napszemcsit anélkül is szerzek Neked, ha ennyire odavagy érte!:) Nekem a _könyv_ kellene, kinyomtatva már megvan...:)
blogszilva 2009.08.03 13:35:10
@Stupidella: Szia! Igen, ott már előjegyeztem. Végülis leszedtem a netről valamikor múlt hét vége felé, aztán kicsit pofoztam rajta, hogy kinyomtatva is használható legyen. De valamiért vagyok olyan hülye, hogy az ilyen jobbfajta cuccokból szeretem, ha megvan az eredeti is.

@BARI: Köszi, elektronikusan megvan nekem is.
Újabb olyan sztori, amilyen még nem volt itt nálunk. SereG leadta a totálkáros autóját egy bontóba. Minden józan paraszti ésszel gondolkodó ember ilyenkor úgy van vele, hogy bontó, tehát szétszedik apró darabokra aztán eladják alkatrésznek. De nem. Egy rövid történetet /…..
blogszilva 2009.07.30 16:46:25
Tavaly ősszel egy hármas balesetben rommá tört a 12 éves Suzukim (középső résztvevő voltam). A biztosító GT-re vette, a roncsot felértékelte 50e-re, sérülés előtti állapotára számomra reális árat mondott. A kárfelmérő nekem is mondta a belső rendszeres licit lehetőségét, amit a végén meg is próbáltunk, de a legmagasabb ár ott 15e lett volna. A környéken, ahol a roncs tanyázott akkoriban körbekérdeztem a bontókat, és találtam egy olyat, amelyik azt mondta, a biztosító által becsült 50e-t kifizetik érte, de volt olyan is, amelyik azt mondta, az összes pénzt, amit adna érte, elviszik a költségei, és hajlandó adni egy "nullás igazolást".

Tudni kell a dologról, hogy a biztosító az eljárás végén a roncs tényleges eladási ára és a sérülés előtti állapotra felmért érték közti részt fizeti, tehát elvileg a nullás igazolás is jó lett volna nekem, de volt egy kis bökkenő: mivel 3an voltunk résztvevők a balesetben, így a károkozás arányossága még kérdéses volt, ez pedig befolyásolja a kifizetendő kártérítést is. Így a végén a roncsot jobbnak láttam nem nulla forintért eladni, mert az a pénz mégis már nálam van, akármikoris lesz vége a károkozási arány-megállapítási huzavonának.

A bontó teljesen korrektül járt el. Kaptam egy adás-vételit és egy végleges forgalomból kivonást lehetővé tevő bontási igazolást, meg az előzetesen kialkudott 50e-t. Azt, hogy nekik mennyi költségük volt a bontással kapcsolatosan, így nem is tudom. A papírokkal besétáltam a saját önkorményzatomhoz, és elintéztem a forgalomból kivonást. Azt kell mondjam, ebben a részében az ügynek minden flottul ment.
blogszilva 2009.07.30 16:47:54
@blogszilva: Ja persze, rendszámokat is megkaptam a bontóstól, amikor ott hagytam a kocsit.
Egyre közelebb kerültünk egymáshoz, én szerelmes voltam, ő csak játszott. 17 voltam, és nem igazán tűnt fel, hogy Gábor szórakozik velem. Egy átlagos nyári napon, amikor egy igazán kicsi faluban semmi nem történik-valami csoda folytán- villámcsapásként mégis belém…..
blogszilva 2009.07.30 06:34:19
Nem őt nevettem ki, inkább kínomban, egyszerűen nem hittem el, hogy létezik ilyen, ha nem a szemem előtt történik. Sziasztok! Egy ideje gyakori olvasója vagyok a blognak, munkahelyen el kell valamivel ütni az időt :) Mostanság volt 1-2 vicces sztori, így leírom a volt egyetemi…..
blogszilva 2009.07.29 09:51:50
@Muha: Még az is lehet, hogy megpróbált megfelelni anyukának, megpróbálta, hogy hátha bele tud szeretni abba, aki ki lett szemelve neki. Nem jött be...
Szinte csak a munkájáról mesélt (tűzoltó volt és imádta), kiderült, hogy amúgy az eredeti szakmája mozdonyvezető, amit szintén imádna, és hogy az anyukájával él, és hogy most regisztrált először ilyen közösségi portálon, igazából nem is tudja, hogy működik.Kedves…..
blogszilva 2009.07.28 16:08:30
@Stupidella: Hát az kellemetlen: Ellenben lehet, hogy érdemes a doki tanácsát megfogadni, és jól kikúrálni a felfázást, mert annál nincs rosszabb, ha nem múlik el rendesen és állandóan vissza-vissza tér.
blogszilva 2009.07.28 16:09:58
blogszilva 2009.07.28 16:24:20
@mütyür: Szerintem ez nem ilyen egyszerű kérdés. Vannak olyan erős személyiségű anyák, akiknél nagyon nehezen megoldható az elszakadás (akár még a zsarolásig is elmennek, csak hogy a fiukat maguk mellett tartsák). Főleg, ha a fiú nem elég erős anyaglilag sem az elszakadáshoz. Én inkább áldozatnak érzem a srácot a történetben, bár nem akarok ítélkezni, mert ahhoz sokkal több részletet kellene ismerni.
És megfogalmazódott az alapszabály, hogy ne legyek szerelmes belé, és maradjon köztünk a dolog. Mondom ok.Nem tudtam a blog létezéséről mindaddig, míg meg nem kaptam a megjelent könyvet szülinapomra! Jó ötletnek tartom, hogy van egy ilyen oldal, sokat lehet belőle tanulni, szóval…..
blogszilva 2009.07.27 21:36:51
@Stupidella: A hely tényleg gyönyörű, nagyon beleszerettünk. A környéken mindenki azt mondja, a Bakony legszebb része, és ezzel én nem is vitatkozhatok. Volt, hogy déli 11 órakor találkoztam szarvasokkal a bekötő úton, de az egyik nap a nejem a létrán állva látott őzet még a faluban is. A döbbenetes az, hogy most voltunk ott először hosszabb ideig, és ez alatt a 2-3 hét alatt több embert megismerünk a faluból, mint 7 év alatt a lépcsőházból, ahol Pesten lakunk. Pedig a fiam épp azt számolgatta, hogy ebben a lépcsőházban kb. háromszor annyian laknak, mint ahány lakosa van ott a falunak... Azért ez szerintem elgondolkodtató, és egyben ijesztő is.
blogszilva 2009.07.27 21:42:24
@Stupidella: A házban szeretnénk kis konyhasarkot, de elválasztó falakat nem tervezük. "Vizes blokk" vagy külön kis épületben lenne majd, vagy marad a pottyantós és egy kerti zuhanyzó lesz még mellé. Csatorna nincs, az emésztőgödör meg egy komolyabb nekirugaszkodás, szóval ez még nem dőlt el. Egyelőre nagyon a takarónk végéig nyújtózkodtunk, most maradnak azok a megoldások, amit még a két kezünkkel meg bírunk csinálni, de egyéb anyagiakba nemigen kerül.
blogszilva 2009.07.27 21:48:37
@Muha: Hát nem is azért mondtam, én is jól elvagyok ezzel az állapottal itthon. De azért mégiscsak elgondolkodtató dolog ez a nagyvárosi emberi kapcsolatokról, nem?

Pl. pár hónapja ott feküdt egy ember a lifteknél nálunk. Hívtam a nejem, hogy mit csináljunk, hívjunk-e mentőt, vagy valami, mert az ember nem volt képes a kérdéseimre válaszolni értelmesen. Még szerencse, hogy a páromnak derengett, hogy a jóember mintha egy emelettel feljebb szokott volna a lifttel menni. Úgyhogy a végén sikerült előkeríteni a feleségét, aki nagyon hálálkodott, mert mint kiderült, a férfi cukorbeteg, és valószínűleg nem vette be rendesen a gyógyszerét.