Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soroslo

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
soroslo 2018.10.06 12:07:03
@wazelin: "Le kell adni a számlát, ha nincs számla, akkor tutira lopni akarsz :)"
Ezt nem teljesen értem, de lehet, hogy van itt olyan tőlem 'bentebb avatott', aki igen.
De mindegy is: számlát más, nem hírszerzési célból külföldön tartózkodó utazó is szokott kérni: Nem csak a 'gumitalpúaknál' elvárás a számla az üzleti út elszámolásához.
soroslo 2018.10.06 20:23:17
@tiboru: én sem értek hozzá. De logikusan hangzik. :) Vannak bizonyos dolgok, amikről nem feltétlenül hasznos, ha van - mondjuk - egy taxiszámla az utielszámolásban. (mint pl. négy 'barátunk' esetében)
Előrefizetős mérőóra. Világmegváltó eszköz az adósságspirál kezelésére, vagy egy ma már evolúciós zsákutca, amely ideig-óráig eléldegélt, de most már végkép eljárt felette az idő? A kérdés aktualitását két dolog is adja – egyrészt a KDNP előkészíti azt a…..
soroslo 2012.05.17 20:42:11
@röhögő: Amennyiben az okos mérőkre gondolsz, teljesen így van. Semmi többletet nem ad, hacsak a költségekben nem. Illetve hosszútávon lehet mégis, de ahhoz sokkal egyszerűbb szabályozás kellene, ami a rugalmasabb tarifa kialakítást lehetővé tenné.
Fogyasztó szempontjából viszont lehet előnyös, de a sokkal rugalmasabb tarifákra ehhez is szükség lenne.
soroslo 2012.05.17 21:44:40
@No_Fidesz_No_Problem: Csak, hogy tudd: az idézett szöveg arra utal, hogy vannak kishazádban olyan teljes lakónegyedek, ahol a házak egynegyedének van szerződése/mérője, mégis majdnem minden házon van műholdvevő tányérantenna.
Szerinted ők honnan szerzik az áramot, ami az ezekhez kapcsolódó TV-khez kell?
Hát persze! A légvezetékről! Vannak nekik spéci kis kampóik, általában betonvasból hajlítva, amiket feldobálnak oda,a légvezetékre, a földelést pedig már megoldják földbe vert hasonló betonvasakkal.
És ugyanott vannak még hűtők, mosógépek, stb.
Nem tudom, kit értesz új-középosztály alatt, de akik erre hajlandók, azok már csinálják aktívan, nem kell nekik külön tanfolyam a netről - márha tudják mi az.
Nyilván nem arra lett kitalálva az E.on mérőállásbejelentője, hogy 0-át jelentsenek le, de azért ilyet hibával visszadobni, legalábbis furcsa:Az eon-nál lassan fél éve nem tudom lejelenteni semmilyen automatikus (és ingyenes) módon a 0-ás mérőállást. Minden alkalommal, mikor…..
soroslo 2011.08.30 11:03:28
@TrueY: értem. de azokat is kell hitelesíteni és akkor tekernek bele néhány kW-ot
soroslo 2011.08.31 12:01:22
@TrueY: azért nem ennyire túlautomatizált.
csak a központi kijelzőjén jelenik meg, hogy mettől meddig olcsóbb az áram. És akkor a háziasszony eldöntheti, hogy belefér-e a mosóprogram vagy sem.
Közben megérdeklődtem, az elektromosoknál van lehetőség nullázni és azok így a gyárból hitelesítve és nulla állással jönnek ki. én kérek elnézést.
soroslo 2011.08.31 14:02:11
@TrueY: :)
5 milliárdért eladó II. Rákóczi Ferenc párizsi kaszinója és bordélya - áll a Style.hu cikkének címében, ami azért elsőre gyanús, mert olyan kattintékony szavak, mint milliárd és bordély, ritkán kerülnek véletlenül egy címbe, főleg tiszteletben álló történelmi személy…..
Az RTL tegnap esti Híradójának szerkesztője vagy beteges vonzalmat érez a bűnügyek és tragédiák iránt, vagy annyira nem történt semmi az országban/világban, hogy nem tudta mással kitölteni a 35 perces műsor első 20 percét, mint ártatlan vidékire törő kommandósokkal,…..
soroslo 2011.07.22 11:33:42
@sixx: amellett, hogy a comment.com az index egyik újságírói blogja, a mai címlapon a jelen poszt még csak nem is a szokásos blogfelhőben, hanem mint önálló cikk jelenik meg.... tehát index.
emellett egyetértek: a kertévék híradóinak színvonala semmiben nem különbözik a blikk és hasonló bulvár nyomtatott sajtóétól. csak az a különbség, hogy az újságárúsnál ezeket vagy megveszed vagy nem, a tv előfizetésnél nem lehet válogatni, hogy kell-e ilyen tartalom vagy sem. csak digitális válasz létezik az egyetlen kérdésre: kell tv vagy nem.
soroslo 2011.07.22 11:41:25
@sixx: ja... most lemaradt... :)
de zárjuk is ezt le és beszéljünk/vitatkozzunk tovább a tartalmáról és ne a formájáról/helyéről.
Vastagbőr Ki lesz az első? 2011.07.01 11:41:00
Csak a zavarosban lehet igazán jól halászni, az új Médiatörvény pedig tökéletesen alkalmas erre. Itt van mindjárt maga a regisztráció: "A törvény hatályba lépéskor már működő, de sem a Hivatal, sem a KÖH nyilvántartásában korábban nem szereplő internetes…..
soroslo 2011.07.01 23:57:06
@Conv: :)
ezt még nem hallottam.
(egy újszülöttnek minden vicc új)
:)
soroslo 2011.07.02 00:04:21
@Conv:
az egyenruhás bűnözést én úgy értem, hogy civil vagy egyéb szervezetek kitalálnak maguknak egy egyenruhát, amiben grasszálnak. (bűnöznek ?)
azt hiszem, a hivatalos kommunikáció is így érti ( legalábbis remélem) és nem a rendőr/tűzoltó/mentős/katona kombót érti alatta.
soroslo 2011.07.02 00:11:49
@fzs.1933:
velem általában lehet, ha a család nem stresszel.
_:)_
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..
soroslo 2011.07.01 09:18:25
@látjátok feleim szümtükkel: én azt nem olvastam benne, hogy névtelen. Olvasói levélről beszél.
soroslo 2011.07.01 09:22:03
@Grigorij: minden szavával egyet lehet érteni.
soroslo 2011.07.01 09:22:55
@horcrux: köszönjük.
gödör16 2011.06.29. Kész??? 2011.06.29 18:36:00
Még meg sem száradt a tinta az előző poszton, máris itt az új hír: a gödör megkapta díszes aszfalt-gúnyáját! Valamikor ma történt a dolog, mert reggel 9h magasságában még csak a döngölt, tömött gödör várta itt sorsa jobbra fordulását. Az új aszfaltot rögtön próbára…..
osszeeskuveselmeletekmsc.blog.hu/2011/05/08/az_aids_virus_letrehozasaAz elmélet Dr. William Campbell Douglass munkásságára épül, aki szerint a 20. század egyik leggyilkosabb betegségét 1974-ben az ENSZ egészségügyi világszervezete az amerikai hadsereggel együttműködve hozta létre a…..
soroslo 2011.05.09 12:31:14
@Mitya Ivanov: csatlakozom
szánalmas erőlködés, még szánalmasabb, hogy címlapon, első helyen díszeleg.
közelíti a kertévés színvonalat.
Egy korábbi posztban már bemutattunk néhány érdekes IKEA-ás összeszerelési útmutatót. Ma megtudhatjuk , hogyan nézett volna ki a svéd áruházlánc ismertetője i.e 3000-ben, Stonehenge megépítéséhez.   Via..
soroslo 2011.02.21 09:52:54
@peetmaster: Nekem az nem megy elolvasni. :(
Pedig már ezerre kinagyítottam, de akkor meg elmosódik.
Mi van odaírva apró betűvel?
De enélkül is szétröhögtem magam..
soroslo 2011.02.21 13:28:29
@zati: Kösz!
Közben elmentettem image-ként, így már nagyrészt nekem is megvolt, csak a splint-et és a pestilence-t nem tudtam kibetűzni
Ha igazak az Index értesülései, ha Orbán Viktor betartja az ígéretét, akkor Magyarország borzasztó nagyot bukott tegnap. Az értesülések szerit a magyar miniszterelnök vissza fogja vonni a borzasztó médiatörvényt. Első látásra teljesen jó a dolog. Csakhogy kedves honfitársaim,…..
soroslo 2011.01.20 13:48:59
@Rwindx: egy olyan alternatív valóságban, amit egyébként a magyar média sugall. Aki élőben nézte a tegnapi ülésnapot és az azt követő sajtótájékoztatót annak vannak fogalmai arról, mekkora ferdítések láthatók/hallható/olvashatók róla a mai magyar médiában.
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
Jól kicsinálja az Eletromos Művek azokat a családokat, amelyek átalánydíjas részszámlákkal fizetnek az áramért. Ez annyit tesz, hogy az aktuális havi fogyasztástól függetlenül egy évig havonta ugyanakkora összeget kell befizetniük, majd egy év elteltével, márciusban, megnézik…..
soroslo 2010.12.20 17:05:11
@akrampampuli: gondolom van olyan szerződés is, ahol nem kér kütyüt a vállalkozó. gondolom.
soroslo 2010.12.20 17:30:50
@akrampampuli: bocs, pontatlanul fogalmaztam. Oda kellett volna írni, hogy jellemzően - vagy valami ilyesmi.
én néhány éve, mikor megjelent a pre-paid cucc a hírlevélben, felhívtam őket, hogy mennyivel adják olcsóbban az áramot, ha előre fizetem?
simán kiröhögtek - na nem hangosan - majd elmondták, hogy mennyit kell fizessek, hogy ilyen előrefizetős mérőm lehessen. nem emlékszem már mennyit, de annyiért azért nem kellett.
soroslo 2010.12.20 17:49:41
@akrampampuli: "Hogy ha előre fizetsz miért lenne olcsóbb?"
Szerintem logikus. A mostani tarifarendszer arra épül, hogy a szolgáltatás ellenértéke minimum egy hónappal később érkezik be. Tehát az előfinanszírozást be kell árazni.
Ha nem kell előfinanszírozni, az az árban meg kellene, hogy jelenjen.
ez mindenütt így működik, csak itt nem.
Mai posztunk főhőse eddig háromszor végzett a második helyen a Konteóbarátok Körének témaszavazásain, s ezzel kiérdemelte a külön a számára alapított Konteó-Ezüstérem Örökös Birtokosa megtisztelő titulus viselésének jogát. Úgy gondoltam, hogy ezek után végre tényleg…..
Olvasóink újabb és újabb generációit döbbenti meg, hogy Ausztriában a lángos a kultúra része, így rendszeresen kapunk osztrák lángosos fotókat. Ha ennyire szeretik, hát tessék, ezt itt az Eisenstadt/kismartoni Merkur üzletben lőtte P. Éljenezni akkor fogunk, ha afrikai, ázsiai…..
soroslo 2010.11.22 15:41:01
@kszabo: ... és a hamburger?
"Honnan tudod, hogy a Kik egy német bolt?Hát onnan, hogy a ruhákat horogkereszten árulják!"Ezt mondja Balázs, meg azt is, hogy "Egyébként nyilván nem feltételezem, hogy a boltnak bármilyen politikai nézete lenne. Csak azért küldtem, hogy szórakozzatok rajta, szerintem…..
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
soroslo 2010.11.10 12:47:54
@Zoli 29: így sokkal érdekesebb volt. utólag már senkit nem érdekelt volna ennyire
Nem tudni, hogy Szanyi csak nagyon fáradt volt, vagy esetleg "elfárasztotta valami", mindenestre érdekes módon beszélt a Parlamentben: 2:55-nél: erősen dülöngél... 3:05-nél: kiabál... 5:35-nél: "Önök tömni akarják a magyar burzsoázia kezét... kérem...…..
soroslo 2010.11.05 10:56:14
@Morfeusz: még csak nem is ivott. Alapban ilyen. Tartalmilag pedig csak a szokásos fröcsögés, keresztül kasul az egész eddigi kormányzáson, vaktában kiragadva és csak felemlegetve gyakorlatilag mindent, ami eddig ott elhangzott, konkrétumok nélkül.
Tipikus ellenzéki demagóg felszólalás, ahogy azt az előző ciklusban is megszoktuk a Fideszesektől.
Végül is volt kitől tanulnia. :)
 Úgy tűnik ma sem lesz hideg. Nem segít más, csobbanni kell, lehetőleg egy jéghideg medencébe. Az sem baj, ha vannak körülötte pálmafák. És koktélbár. Vagy dzsungel, esetleg egy vízesés.Neked melyik/milyen az álommedencéd, ahova most beugranál? Inspirációként néhány…..
soroslo 2010.10.26 15:53:29