Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tracer

26 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyük fel, hogy van nekem egy tévém. Mindegy, hogyan jutottam hozzá, van és kész. Én vagyok a góré, az én pénzemből vágnak a vágók, sajtóznak a sajtósok és főznek kávét a titkárnők. Én mondom meg, hogy ki mennyit keres, és ha valakinek nem tetszik a pofája, hát kirúgom,…..
 Úgy tűnik, hogy a karma megvédte a thaiokat, na meg a Bangkokban lévő külföldieket: saját magát robbantotta fel az állítólagos iráni merénylő. Minden bizonnyal nem a thaioknak szánta a három arab férfi a hátizsákjukban cipelt több kiló C4-es robbanóanyagot -…..
A Google jó szokása szerint ismét logójában emlékezik meg egy remek feltalálóról, aki jelen esetben magyar! 110 éve született Gábor Dénes, a holográfia feltalálója, fizikai nobel-díjas tudós...
A webcomic csütörtök sorozatot rögtön az egyik kedvenc online képregényem bemutatásával kezdeném. A Gone with the Blastwave kicsit hajaz a hagyományos képregényekre, egy-egy része kicsit olyan mintha egy kéregény lapjait olvasnánk, pedig a valóságban a finn Kimo Lemetti, aki író…..
Kocka Klub Xerxes 2010.06.02 21:58:00
Úgy néz ki, hogy 12 év után Frank miller folytatja  a 300 című graphic novellt. Persze lehet, hogy ez nem nevezhető folytatásnak, inkább csak spion-offnak, mert Xerxes lesz a történet középpontjában. A kötet kiadója, a Dark Horse egy képet már meg is jelentett a könyvből,…..
Kocka Klub Webcomic csütörtök 2010.05.27 11:18:27
Az internet megjelenésével gyakorlatilag egy időben megjelentek az online képregény strip-ek, bár ezek még ftp szervereken és useneten keresztül terjedtek eleinte. A kilencvenes évek elején, mikor a rádiókból a House of Pain Jump Around című nótája bömbölt egyfolytában, valaki a…..
Geekblog Heartless-előzetes 2010.05.24 10:11:00
Az még csak hagyján, hogy a Michele Soavi és Pupi Avati mellett legtehetségesebb aktív európai rendező, Philip Ridley újra kamera mögé állt (utolsó filmje az 1995-ös, mindenféle értelemben fantasztikus Passion of Darkly Noon volt), de ráadásul a Heartless állítólag "az…..
Sheldont több évad óta kísérhetjük figyelemmel a Big Bang Theory-ben (Agymenők) és ez alatt rájöhettünk, hogy ő az abszolút kocka. Most kiderült, hogy az Ubuntu a kedvenc operációsrendszere. Meg sem lepődtünk. ..
Az Unknown Soldier című képregény sorozatot a hazai közönségnek talán nem árt még bemutatni. Egy rejtélyes katonáról szóló történet, aki a második világháború alatt a legmocskosabb titkos küldetéseket kénytelen elvégezni, és ebben igen sikeres. Negyven évvel az ismeretlen…..
Úgy tartja a közvélemény, hogy Magyarországon nem kifejezetten népszerű a képregényes műfaj. A mai napon megrendezett 6. Magyar Képregényfesztiválon ez nagyrészt ki is derült, de értek meglepetések is a nap során. A helyszín a már hagyományosnak mondható Gödör klub volt.…..
Ma 10 órakor kezdődik a 6. Magyar Képregényfesztivál, az év képregényes eseménye, aki teheti az menjen el. Én ott leszek és egy beszámolóban majd  hírt adok róla azoknak, akik nem tudtak személyesen jelen lenni.   ..
Kocka Klub Utolsó idők 2010.05.21 10:58:00
Mi történik a világgal, ha kiderül, hogy a Biblia nem egy csak egy fikció, hanem szóról szóra igaz? Ez azzal jár, hogy Jézus másodszor is eljön közénk és a krisztusi életet élők elragadtatnak, a bűnös lelkek pedig maradnak a Földön. Itt kapcsolódunk be a történésekbe a…..
Kocka Klub Vasember IV 2010.05.12 15:59:00
A negyedik részben a szovjetek újra világuralomra törnek és a hidegháborút néhány ismerős figura vívja ezúttal. ..
Általában elégedett vagyok a magyar nyelv kifejezeőképességével, akad azonban olyan helyzet, amikor nehéz igazán jó magyar megfelelőt találni egy idegennyelvű szónak. A képregény esete sajnos ilyen. A comic book és a graphic novel hivatalos magyar megfelelői: képregény és…..
Nem túl közismert, hogy nem a 2005-ben megjelent 100 millió dolláros film volt az első egészestés adaptációja a közismert képregénynek, hanem több mint tíz évvel azelőtt már feldolgozták a sztorit. 1992-ben a Constantin Film birtokában volt épp a Marvel sorozat megfilmesítési…..
Kocka Klub The Sixth Gun 2010.05.10 09:08:00
A május elsejei Ingyen Képregény Nap alkalmából az Oni Press kiadó egy új sorozat első számával kedveskedett a képregénykedvelőknek. A Sixth Gun cselekménye az amerikai polgárháború alatt zajlik, amikor néhány  rosszfiú kezében feltűnnek olyan pisztolyok, amik túlvilági…..
Részlet a 2010-es David di Donatello-díj átadásából (az kb. az olasz Oscar.) ..
Tracer 2010.05.09 09:10:13
Az utóbbi időben a videojáték programozók szeretnek valósághű játékokat piacra dobni, de szinte csak a grafikai megoldásokra koncentrálnak. Itt egy remek videó, hogy 8-biten is lehet modellezni a valóságot.   ..
A következő két perc garantáltan a legvicceseb elpazarolt idő lesz a mai napon. Star Wars+LEGO= Geek Fun ..
A második világháborúban a képregény alkotók besorozták az összes szuperhőst és ezzel ők is a háborús propaganda részévé váltak. TOYIB eljátszott a gondolattal, mi történt volna, ha ez nem csak fikció. Greenham légibázis 1944. június 5. Neuschwanstein 1945 Taret de…..
Geekblog Machete - előzetes 2010.05.05 14:45:00
A Tarantino Grindhouse-ához összedobott macsétás, aprítós, darálós kamu-trailer annyira bejött a közönségnek, hogy ez a rendező Robert Rodriguez-t mindjárt egy bűntető egészestés játékfilm leforgatására sarkallta. A főszerepben ki más, mint a balta-arcú mexikói, Danny…..
Stan Lee és a History Channel egyesítik erőiket és egy új műsorral próbálnak fiatalabb nézőket toborozni a csatornának. Lee, aki olyan képregények szerzője mint a Pókember, X-men, Fantasztikus Négyes vagy éppen a Hulk, a geekek között valóságos szuper celebnek számít. A műsor…..
Így lesz Vajda Attilából, Janics Natasából és Kovács Katalinból képregényhős:   ..
Kocka Klub Húsevő szobor 2010.05.05 07:13:00
Már szerepelt egy barátságosabb Super Mario Bros karakter ólomüveg formában a blogon, most pedig a csatornákból előbukkanó húsevő növény lesz a poszt főszereplője. Pontosabban csak a mása, ugyanis Jaime Margary bemutatja, hogy mi történik, ha összeadjuk a videójáték…..
Kocka Klub Kocka szentély 2010.05.04 08:26:00
Az ólomüveg az idők során összefort a vallással, ezért meg sem kéne lepődnünk,hogy a videójátékok és képregények vallásos imádói is ilyenekkel dekorálják a lakásukat. Pedig azért meglepő. Arcade A hagyományos játékgépnek ott lenne a helye minden minden háztartásban, de…..