Regisztráció Blogot indítok
Adatok
savanyujóska

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Hányan vannak bent? - Ne-ne-nem tudom. - Számoljuk meg! (Luc Besson: Az ötödik elem - Korben Dallas szavai)   Most, hogy tegnap Orbán belengette a maga - egyébként kétszeresen is alaptörvénybe ütköző - népszavazás-kezdeményezését a migránsok „kötelező befogadásáról”, nem árt reálisan…..
savanyujóska 2016.02.29 09:02:08
"4 Erről itt hallható-látható egy igen szemléletes, laikusok által is jól érthető előadás: www.youtube.com/watch?v=FACK2knC08E, a téma nemzetközileg elismert kutatójától, Hans Roslingtól."

A Spektrumon ez ment már magyarul is, és ma este kilenckor újra vetítik, aztán ötödikén ismétlik. A válogatott fideszbarmokon kívül mindenkinek ajánlott a megtekintése.
A visegrádi országok együttműködését jelenleg ezen országok kormányainak rövidtávú érdekei motiválják Krekó Péter és Zgut Edit, a hvg.hu-n megjelent elemzése szerint. A szerzők állításával ellentétben azonban az „Új Visegrád” kialakulása mögött, elsősorban nem…..
savanyujóska 2016.01.28 18:32:39
@Shabby Bear: Mit szívsz?
Minden elkötelezett európainak, jobb- és baloldalon egyaránt fel kell vennie a kesztyűt a populistákkal szemben. Ha nem tesszük, Magyarország a senkiföldjén találhatja magát, egy mind több fenyegetéssel és bizonytalansággal teli világban. És a populista szélsőjobb nem fogja tudni…..
savanyujóska 2015.12.15 17:09:24
@E.Katolnai: " idegen sakálok és gyűlölködő hiénák földjén találhatja magát a magyar."
Hála példaképeidnek, már most is ott van.
  A magánnyugdíjpénztárak közzétették legfrissebb adataikat, miszerint minden kasszánál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot. Mint ismeretes, a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény 2015. január 1-jén hatályba lépett módosítása szerint jogutód…..
savanyujóska 2015.10.22 08:20:17
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: " Aki akar, tőzsdézzen, semmi gond, de erre építeni a nyugdíjrendszert abszurdum."

A manyup pénztárak a pénz többségét magyar állampapírokba fektették, te ritka hülye. Éppen erre akart az állam rátenyerelni.
savanyujóska 2015.10.22 16:14:02
@konrada: Mi van?
savanyujóska 2015.10.22 16:15:50
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Mindig is bámultam a kristálytiszta logikádat, birka.
A nyolcvanas évek óta létezik egy meglehetősen furcsa játék Angliában és Ausztráliában. Hajítsd a törpét! Ez a neve. És ez a lényege. Most eszembe jutott. Írok róla. Kell hozzá először is egy feltüzelt társaság. A tüzet többnyire az alkohol biztosítja. Kell hozzá néhány…..
savanyujóska 2015.09.22 09:18:26
Igen, Bakondi abszolút hiteles személyiség.
444.hu/2015/09/22/ketszer-is-gondoljak-meg-hogy-elhisznek-e-barmit-bakondi-gyorgynek/

Annak azért örülök, kedves Ratius, hogy a kommentekből ítélve végre megtaláltátok egymást a közönségeddel. Gratulálok.
A következő 45 évben 2 millióval csökkenhet a népességszám Magyarországon. Minden harmadik ember 65 évnél idősebb lesz, a gyermektelenek aránya pedig még tovább növekedhet – derül ki a KSH Népességtudományi Intézet által készített 2015-ös Demográfiai Portréból. Sajnos…..
savanyujóska 2015.08.26 09:04:00
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
A bolgár liberalizmus? Merhogy a térkép szerint ott az egyik legnagyobb a népességfogyás.
Itt nem esik szó róla, de ha jól tudom, az oroszoknál is nagy a csökkenés, nyilván a liberális fertő mételyezte meg őket is.
Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. Ezt persze mindig is tudtuk, de gyerekkorunk kedvenc meséjében az író sokkal költőibben mesélte el nekünk a nagy titkot,…..
savanyujóska 2015.08.19 17:02:39
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Megint túltolod a talicskát, birka.

Ajánlott olvasmányként kisebbik keresztlányom nemrég olvasta el, nem volt rá különösebb hatással. Mai szemmel nézve kicsit talán tényleg nyálas, a gyerekek a mondanivalóját nem nagyon értik, a felnőttek meg nem ereszkednek le egy meséhez. Ami nekem leginkább nem tetszik, az, hogyha Saint-Exupery szóba kerül, mindenkinek a kis herceg jut eszébe, ami mellett teljesen a háttérbe szorulnak az író olyan, szerintem sokkal fontosabb könyvei, mint a Hadirepülő, vagy a Citadella.
Sokáig azt gondoltam, hogy majd jól nem írok semmit menekült-ügyben, mert a dolog annyira magától értetődő, hogy szinte röhejes leírni. Ám ahogy telnek a napok és sokasodnak a menekültekkel foglalkozó írások, vélemények, mémek, viccek és egyéb aktivitások úgy mélyül el…..
savanyujóska 2015.07.04 10:02:30
@midnight coder: "Afrikában akkor is centire ugyanolyan szar lenne, ha Európa elsüllyedne mint Atlantisz."

Tévedés, sokkal szarabb lenne. Nem jönnének a segélyek.
Én azt szeretem, ha a Vezér mond valamit, azonnal megjelennek a bércsahosok, és máris megmegyarázzák a dolgot. Elárasztanak bennünket az idegenek. A ballibsik minden koszos jöttmentet csak úgy befogadnának. És ekkortól, mintegy varázsütésre, sorra jönnek a hírek a…..
(Fallal kerített ország. Adam, mint fiatal, brit cégvezető. Terepszemlén. Lucifer mint miniszterelnök; őszülő, pocakos, távolban fényes kísérettel. A háttérben magyar feketemunkások. Enyhén felhős nap, keleti szél fúj.) LUCIFERMég egy terrorista. A túlzott liberális…..
savanyujóska 2015.06.15 07:03:01
@maxval bircaman szerkesztő: Birka, felülmúlod önmagad.
Olvasok egy visszaemlékezést, amelyben egy zsebtolvaj elmondja, hogy mielőtt mély vízbe dobták volna a hatos villamoson, apja évekig tanította a fogásokra, a finom kézmunkára; lefekvés előtt még ma is megtornáztatja az ujjait. Híreket is olvasok, hogy a késő esti járatokra…..
savanyujóska 2015.04.27 16:45:07
@Ma Baker: Jó, jó, értsük a viccet.
ProgBlog Adjuk fel? 2015.03.31 15:43:15
„Állásainkból ellenséges túlerő kivethetett még akkor is, ha a csapat kötelességét megtette. Ez nem szégyen. Ez szerencsétlenség. De becstelenség az a lelkeveszett, fej nélküli, gyáva menekülés, mit látnom kellett…” Részlet Jány Gusztáv vezérezredesnek, a 2. magyar…..
savanyujóska 2015.04.02 17:06:50
@nevetőharmadik: „A kérdés csak az, hogy mit kellett volna másképp tennie ennek a népnek ahhoz, hogy az ne ezt a 25 évet eredményezze? A posztnak erre az a válasza, hogy nem vettük felelősen kézbe a saját (köz)életünket, hanem ráhagytuk a "kutyákra".”

A kérdés inkább talán az, képes lett e volna egyáltalán e nép másként dönteni? Kiépülhetett e volna itt egy olyan demokrácia, mint az észteknél, vagy a finneknél? És szerintem nem. Mi erre voltunk képesek, ennyit tudunk. Az amerikaiak igazán buzgón igyekeznek demokráciát exportálni az arab országoknak, de akárhogy is erőlködnek, a vége mindig anarchia, vagy egy újabb diktatúra lesz. Egyszerűen nincsenek még felnőve ehhez, ahogy mi is, ha szabad kezet kapunk, mindig újra megcsináljuk magunknak a ferencjóskás, horthys, kádáros féldemokráciát. Orbán most egy kicsit túltolta a talicskát, de nagyjából tavaly őszig élvezte a nép teljes körű támogatását. De a Fidesz még most is magasan vezet, és mögötte a második is egyáltalán nem egy nyugatos párt.
És kézbe vettük a sorsunkat, mert ki más juttatta őket hatalomba, és tartja meg ott, ha nem mi?

„eszünkbe sem jutott ilyet csinálni, mert azt hittük, a politika úri huncutság és nem is a mi dolgunk (v.ö.: "engem nem érdekel a politika"), a másik, hogy ha vettük is volna, nem tudtuk, hogyan kell ezt eredményesen és célszerűen csinálni. „

A nem döntés már maga is döntés. Aki nem szavaz, azért nem szavaz, mert nem érzi úgy, hogy itt muszáj lenne változtatni. Ha úgy érzi, azt csinálná, mint én, aki tavaly 12 év után először elmentem szavazni, befogtam az orromat, és behúztam az ikszet a szociknak.

„nem hagyjuk tovább, főleg, mivel van a kezünkben olyan tudás, ami jogos reményt ad arra, hogy sikerülni is fog.”

A tudás ide édeskevés. Süketeknek akartok koncertet adni. A MoMa is erőlködik, a PKP is, és még a lakosság ingerküszöbéig sem értek el.
savanyujóska 2015.04.03 07:35:49
@nevetőharmadik: Rossz a kérdés, tehát minden válasz is rossz.
savanyujóska 2015.04.03 14:05:53
@Moin Moin: "ő "csak" 149 embert vitt bele a bajba - te viszont képes lennél 10 milliót benne hagyni!"

Aha. Akkor most már tudjuk, miért van szarban az ország. Mert én benne hagyom. Nagyon okos.
Manapság kevés népszerűtlenebb politikai kijelentést lehet tenni Romániában, mint az Országos Korrupcióellenes Ügynökséget (DNA) kritizálni. Ha az átlag romániai reggeli híreket hallgat, akkor a hírek kétharmada jó eséllyel olyan politikusokról fog szólni, akiket épp…..
savanyujóska 2015.03.20 16:38:34
@maxval bircaman szerkesztő: "A DNA gyakorlatilag Washington hosszú keze"

Birkán már régóta tűnődök. Láthatóan nem buta gyerek, nem is egy tipikus fideszbarom, többnyire indulatoskodás nélkül, visszafogott stílusban kommentel. Mégis akkora baromságokat ír, hogy az olvasója rögtön arra gondol, ember ennyire hülye nem lehet. Szerintem lehet, hogy egyszerűen csak parodizál, mint a Hírcsárda.
Továbbra is dúl a harc Orbán Viktor és Simicska Lajos között. Ahogy azt sejteni lehetett, egyelőre a miniszterelnök áll nyerésre: gyakorlatilag nem telik el hét anélkül, hogy ne vinne be egy-egy újabb ütést régi barátjának. Lassan, de biztosan kiszorítják Simicska…..
savanyujóska 2015.03.10 09:10:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne fogd vissza magad, a hülyeség nem szégyen.
savanyujóska 2015.03.10 09:20:28
@pityókabor sommelier: Szerintem egy szexbotrány jobban rombolta volna a népszerűségét, mint az ügynökbotrány. Egyébként meg nem vesztettünk vele sokat, nem kár érte.
savanyujóska 2015.03.10 10:29:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, gyakran látom, mint például nálad is, hogy még büszkék is rá.
Most vasárnap tartják a veszprémi időközi választást, amelyet az EU-biztossá váló Navracsics Tibor lemondása miatt írtak ki. A szavazásnak nem csak helyi tétje van, hiszen ha a Fidesz nem tud nyerni, akkor a kormányoldal elveszíti kétharmados többségét. Bár a veszprémi körzet…..
savanyujóska 2015.02.20 09:28:49
@maxval bircaman szerkesztő: Most komolyan, te egyedül vagy ennyire hülye, vagy súg valaki?
savanyujóska 2015.02.20 12:21:11
@maxval bircaman szerkesztő: Nem. Csak elképzeltem, ahogy Kész Zoltán a paksi csőszkunyhónál találkozik Obama és Soros békaembereivel.
savanyujóska 2015.02.20 16:00:58
@maxval bircaman szerkesztő: Ha már ostobaságról van szó, akkor idézek valakitől: " ez ugyanis azt jelentené Obama és Soros szereztek mandátumot Veszprémben."
Tegnap egy pr-látogatás erejéig hazánkba érkezett Vlagyimir Putyin. Miközben az orosz elnöknek szüksége volt arra, hogy egy uniós tagországban fogadják, Orbán Viktor érzi, hogy a látogatás időpontja nem túl szerencsés. Nem véletlen, hogy azt a hosszútávú gázszerződés…..
savanyujóska 2015.02.18 11:49:12
@maxval bircaman szerkesztő: Még nem kaptad meg?
Ezek szerint még bent vagy az intézetben.
“Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért” -- ezt a szöveget viseli magán az az emlékmű, amelyet Putyin holnap zárt körben megkoszorúz Budapesten. Orbánnak már semmi sem drága egy…..