Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem Savazó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint talán már feltűnt nektek, elindult a honlapunk a www.lehetmas.hu címen. Ezen olvasható többek között az alábbi veretes szöveg:"A Lehet más a politika! kezdeményezés tagjai és külső szakértői az elmúlt közel egy évben elmélyült műhelymunkát folytattak, aminek egyik…..
Nem Savazó 2009.02.26 13:27:33
Kedves Lehetmás,

nem olvastam az előttem hozzászólok kommentjeit, csak saját környezettem közös véleményét mondanám el, amiről azt kell tudni, hogy többségében pénzügyi területen dolgozzunk és ez által, magánszemélyekkel, vállalkozókkal, reálisan gondolkodó önkormányzati vezetőkkel is kapcsolatban vagyunk, amiket itt leírok azokkal a nézetekkel nagyjából mind egyetértünk.
Emiatt a hozzászólásom inkább gazdasági szempontokat vesz majd figyelembe.

Az első és legfontosabb probléma a jelenlegi bürokráciának a rendszere, hogy ha bármit is akar elintézni az ember, akkor azért 10 különböző helyre kell mennie, mindenhol időt és pénzt költeni egy olyan dolog miatt, amit minden hivatal egy helyről hív le, mert, azokat a papírokat amiket tőlünk megkértek, azt ők újra lekérik, mondván, hogy ellenőrzik azok hiteleségét, de ezáltal egy banki hitel, vagy egy vállalkozás elindulásáig több hét is eltelik, mely miatt az adott cég, később kezd el adót fizeti, bővíteni, mely ismét csak új munkahelyeket jelenthet, magánszemély esetén a fogyasztás is visszaesik. Pl. egy lakásvásárlás. Ami szintén az ehhez kapcsolodó ágazatoknak származik haszna.
Az Eu-s pénzekről meg ne is beszéljünk, hiszen a pénz az itt van, csak nem akadályozni kellene, hogy az érintett rész, hozzájuthasson, saját kicsinyes célok miatt. Mert így előbb utobb az a pénz vagy elvész vagy rosszabb esetben vissza is kell fizetni az eddig kiosztott támogatást.

A második javaslat, a jelenlegi közbeszerzési pályazatok reformja, mert nem szabad megengedni, hogy 45 alvállalkozón keresztül bonyolodjon le egy project, mert az utolsók kik becsületesen megcsinálnák, 1, nem is kapnak pénzt, 2, majd nem önköltségi áron csinálják meg, emiatt minősségre olyan amilyen 3, ismét munkahelyek, családok mennek tönkre vagy kerülnek a társadalmi periféria szélére, ahonnan nagyon nehéz a visszaút. Pl autópálya, 4-es metro építés etc., de ezt a sort mindenki tudja folytatni.

A harmadik ötlet ami miatt írok, a reformszövetség javaslatainak támogatása, hiszen ők, ahogy talán ti is, az ország sorsát szem előtt tartva szólaltak fel. Úgy ahogy ti is tettétek a parlament előtti lézeres vetítéssel. Szemben a mostani pártszövetségekkel, áldemokratákkal, kik a háttérben puszi-pajtások, de a választóknak fűt-fát hazudnak, még 4 évért, mellyel az egész mostani rendszer tovább tudd élni, lopni és társadalmi ellentétet szítva elterelni a laikus ember figyelmét, a jelen aktuális problémáiról, habár szerencsére ez egyre nehezebb.

A másik, amit javaslunk, hogy legyettek, aktívabbak a nyilvánosság előtt, hiszen amig, a választani képes lakosság nem ismer titekket, addig sajnos csak Fidesz-Mszp létezik, 2 olyan vezéregyéniséggel akik már kiválóan tudnak tömeg megvezetni, de sajnos a gazdassági szempontok miatt ennek az országnak nincs még egy 4 éve, hogy csak kirakat politikával átvészeljük. Sajnos nem az van, hogy eddig is volt valahogy és ez után is lesz...
Mert ha a 2010-es szavazó lapon, csak az eddigiek szerepelnek, akkor az egyetlen helyes szavazat a NEM szavazat lesz! Mert a mostaniakból, köszönjük nem kérünk!

Üdvözlettel:
Sz.Z.