Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LWPLICM

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Tátika 2009.05.14 07:40:00
Mi a különbség a tátika és a harangvirág között? - Az, hogy a tátika playback - hangzik el ha jól emlékszem, a Nagy durranás magyar változatában. 17 évesen volt egy zenekarunk, amivel (nyilván nem tehetségünknek köszönhetően) a szárnyait bontogató TV2 élő műsorában…..
LWPLICM 2009.05.15 11:39:23
@nosferato:
Tv2 és RTL klub??? Akkor azt nem nevezném Queen-nek... haha..

Mégcsak nem is hallottam ezekről a felvételekről, pedig a Mokkát szoktam nézni. Mondjuk, ha a tavalyi koncert után volt, akkor épp külföldön voltam.

@Interstellar Overdrive:
Nem tudom a hátteret, de gondolom, Freddie-nek hangszál problémája lehetett, és / vagy eleve tv felvételhez készülhetett az anyag. Koncerten sohasem tátikázott, inkább oktávot váltott és / vagy megváltoztatta a dallamot, ha nem bírta.

Egyébként eszembe jutott, hogy mikor Montserrat Caballé-val a barcelonai stadionban adták elő a Barcelona EP számait, az is playback volt. De ezt is megértem.
LWPLICM 2009.05.19 10:32:18
@Interstellar Overdrive: Igen, erre gondoltam. Nem tudom, a barcelonai stadion mikor készült el, de arra emlékeztem, hogy az olimpia előtti (jóval azelőtti) fellépés volt, és ezen mutatták be az olimpiára írt számot...
B-oldal Visszatér a Roxette 2009.05.11 07:34:00
Hékás, visszatér a svéd popduó, a Roxette! Per Gessle és Marie Fredriksson 2001-ben jelentetett meg utoljára sorlemezt (2001 után csak válogatásokat, pl. 2006-ban a Rox Box-ot), de mivel 2002 környékén a tüsi énekesnőnél agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok, így szóba sem…..
Levelet hozott a posta, benne egy felháborodott kommentelő kérdésével: Érdeklődnék, hogy miután a mai (3.!!!) napon megvolt a magyar résztvevő soundcheck-je, miért nem foglalkoznak még mindig egyetlen írásban sem az adott műsorral? Erre többféle válasz is adható, a rövidebbik…..
LWPLICM 2009.05.06 14:47:25
@Blazzo: aha. Én például szétröhögöm rajta magam.
B-oldal 32 dal 8 percben 2009.05.04 11:30:00
A YouTube-on hihetetlen szobagitárosokat lehet találni, ha az ember egy picit unatkozik. Korábban már bemutattam Jules Nunest, az amerikai tinibukszát, aki ukuleléjével és gyermeki bájával nyűgözte le az Internetet. Nos, is van egy másik csodabogár, aki 32 dalt sűrít 8 percbe. Van…..
Hét dala: Annie Lennox (feat. Alicia Keys) - Everybody hurts Album: The Annie Lennox Collection (2009) Miért pont ez? Teljesen véletlenül szaladtam bele az információba, hogy Annie Lennox új albummal, sőt válogatásalbummal jelentkezik. Pontosabban jelentkezett, márciusban. A…..
LWPLICM 2009.05.04 15:00:06
@Interstellar Overdrive: Köszönöm! Igen, így érdemes feldolgozni számokat. Erre gondoltam. Mondjuk ez épp nekem túl melankólikus, de biztos sokaknak tetszik.

Egyébként az értelmetlen feldolgozásokra itt van egy példa a Keane-től:
Underpressure ... Én szeretem a Keane-t, de itt szolgaian követik az eredeti dalt és tökéletesen semmitmondó lett az egész:
www.youtube.com/watch?v=YB_t7__Xss0
... ja, és ezt felfolgozásként vették fel, nem 'koncert töltelékként'.
Érdekes kérdést boncolgat a Time magazin múlt heti száma, éspedig azt, hogy tényleg senki nem tudta Paul Potts-ról vagy Susan Boyle-ról, hogy ilyen jó hangjuk van? Lehetséges, hogy úgy élték le a kis életüket, hogy míg a Britain's Got Talent című műsorban fel nem fedezték őket,…..
Igen, tudom, hogy napokkal ezelőtt történt és a Reakció is írt már róla. Csakhogy amikor megláttam, lefagytam kis időre, meredtem magam elé, és csak azt dünnyögtem, hogy ez durvább, mintha Lakat T Károly élő adásban olajozná be Bajnai Gordon felsőtestét. A reggeli tévés…..
B-oldal TOP500 album EVÖR 2009.04.18 07:35:00
Szerintetek melyik minden idők legjobb albuma? Van egyáltalán ilyen? Van értelme ilyenen gondolkodni? A Rolling Stone magazin megpróbálta. A Rolling Stone magazin szerkesztői történetesen 237 megkérdezett "illetékes" szavazatai alapján állították össze minden idők…..
Megy a baromkodás, az egyre élesebb vita, és a legnagyobb baj, hogy már kapott egy politikai színezetet is. Mégis mi a rosseb köze van a brávó zenés vacsorának a politikához? Ha fideszes vagyok, akkor diszkósnak kell majd lennem, ha emeszpés, akkor rokkernek? (Nyilván nem, ez csak…..
B-oldal TOP5 sunshine dal EVÖR 2009.04.09 11:30:00
Süt a nap! Budapest ledobta ruháit, öltönyben már izzadni lehet, a nők felvehetik régóta várt nyári kollekciójukat, a metróban áll a levegő, irodaházakban még nem működik a klíma, félmeztelen apukák peckesen járkálnak az utcán, az építkezéseken dolgozók torkát már nem…..
LWPLICM 2009.04.09 15:11:40
@rettentó: szerintem attól, hogy valamiben benne van a 'Sun', még nem lesz sunshine dal...

nekem most főleg olyan dalok jutnak eszembe nyári himnuszként, amitől a falra mászom, pl. a Coco Jumbo ...
B-oldal In memoriam: Nirvana 2009.04.05 07:20:00
18 voltam 15 éve, amikor a kör bezárult. Ma, 33 évesen úgy érzem, a Nirvana volt az utolsó olyan rockegyüttes, akik valami újat hoztak a zenébe. Ezt a stílust Kurt magával vitte a sírba. No, nem a grunge-ot, hiszen az nem is egységes zenei stílus, vagy ha igen, akkor csak annyira,…..
LWPLICM 2009.04.06 10:15:12
@mehr luft:

Érdekes ez a lista. Én nem vagyok Nirvana rajongó, de arról konkrétan hallottam, hogy Kurt Cobain a Queen-t jelölte meg egyik legnagyobb hatásként. Mesélt valami sztorit, hogy gyerekkorában teljesen lemerítette az apja kis teherautójának az aksiját, mert egész álló nap a News of the World-öt hallgatta a kocsiban, és a végén nem tudtak hazamenni.
Ha később lesz egy kis időm, előbányászom a sztorit a neten.

LWPLICM 2009.04.06 10:19:35
@rettentó:

Én se mondtam, hogy nem jó a Nirvana, csak nem igazán érzem az 'úttörő' mivoltukat - legalábbis zeneileg. Persze, mind említettem, abban az időben változást hoztak a rockzenébe, és mindenképp önmagukat adták. Ezt elismerem, és én a dalaik dinamikáját értékelem leginkább.
BBC-színvonalú sorozatot ígér nekünk az MTV a magyar történelemről - saját gyártásban. A műsor premierje április 26-án lesz, de azért nem árt beharangozni, hiszen nem minden héten szokott a közszolgálati csatorna olyan műsorral előállni, amit a BBC produkcióihoz hasonlít. A…..
LWPLICM 2009.04.03 15:37:08
@r123:
Szerintem az m1-en Veiszer Alinda színvonalas, nem pedig átlalában a kulturális műsorok.
Konzervatórium Így fog fájni 2009.04.02 13:33:00
Nagyon úgy tűnik, hiába ellenőrzik le a szocialista vezetők egymást és egymás híváslistáit, a kiszivárogtatás pompásan megy tovább. Bár péntekig adott időt Bajnai Gordon az MSZP-s képviselőknek, hogy aláírják programját - vagy lehet ismét új madámot keresni -, a dokumentum…..
Március 13-án Geszti Péter és a fideszes tévékurátor Szabó László vendégeskedett a Radio Café stúdiójában, Kóczián Péternél és Babarczy Eszternél. Geszti - a műsor felénél körülbelül - döbbenetes coming outot mutatott fel kettősállampolgárság-témában: elmondta, hogy…..
A TV2 napi sorozata a múlt héten a teljes lakosságban a 2. lett közvetlenül a Barátok közt első helyezése után, a 18-49 korosztályban pedig a 3., a BK és Az első bevetés című amerikai akciófilm után, amit vasárnap este adott az RTL Klub. A Top 2-3. helyezést mindkét…..
B-oldal Tábortűzi slágerek 1. 2009.03.24 07:21:00
Az emberiség egyik legősibb közösségi élménye a tábortűz - ebben talán még az evolucionisták és kreacionisták (és a két szemléletet minden ellentmondásukkal együtt szintetizálni próbálók, például jómagam) is egyetérthetnek. A vörösen izzó parázs, a…..
A szemérmetlen popzene pragmatikus. Olyan, mint anyukád, mikor a kedvenc kajádat főzi; így harmincasan már röhögsz rajta, jaj anyuka, hát már megint, de megeszed, és még mindig finom. Végül is azért a kedvenc kajád. A szemérmetlen popzene sokkal jobb, mint a szemérmes, mert míg az…..
LWPLICM 2009.03.20 19:48:19
A nap végére sikerült elolvasnom, ahogy ígértem...
Továbbra is remek dolognak tartom, hogy kielemezted egy ilyen, alapjában véve semmitmondó együttes művészetének magaslatait, és egyben lenne is egy-két vitaindító megjegyzésem...

Először is a klisékről.. Mintha egy kicsit össze lenne mosva a klisékből összerakott zene azzal, hogy ki hogyan értelmezi a zenét az adott előadó autentikussága függvényében...
Szerintem egy klisékből összerakott zene még akkor is idegesítő, ha egy, az általad utcáról jött fekete rappernek nevezett, ún.„autentikus” művész adja elő. Én például ugyanúgy falra mászom az Aerosmith vagy Elton John néhány, a 90-es évek közepétől írt „csöpögős” szörnyedvényeitől, mint a fiúzenekarok legtöbb produktumától, annak ellenére, hogy az előbb említett előadók korábbi műveit nagyra értékelem. Persze a BSB fenti dalai jól vannak összerakva, ami egyértelműen feléjük billenti a mérleget a rosszul használt klisékből álló dalokkal szemben. Ez utóbbikra tucatnyi példát találhatunk az Eurovíziós dalfesztiválokon, valamint pl. Gary Barlow sok szerzeményében.

Érdekes lenne megvitatni, hogy ki hová teszi az idegesítő klisék határát. Sokakat már Phil Collins is idegesíti, mások viszont ódákat zengenek a Bon Joviról...

A fiúzenekarok képi reprezentálása megint más téma, és erről is napoking lehetne beszélni. Nemrég láttam egy klippet, ami épp ezen videókat figurázza ki – itt a link... (Blink 182 All the Small Things)

www.youtube.com/watch?v=NmepTbSnxAs

A jó hír viszont, hogy az utóbbi 1-2 évben rengeteg, sokszor az internetről induló előadó már büszkén vállalja egyéniségét és visszautasítja a kreált, valótlan képet, amit a lemezcégek rájuk próbálnának erőlteni...

Végül, egy kicsit úgy éreztem, hogy az „igazi zeneértő konzisok” véleményével próbáltad alátámasztani a BSB zenéjének elismertségét. Én nem vitatkozom azzal, hogy a zene jól össze van rakva, de azzal már igen, hogy egy konzis véleménye, vagy főként ízlése mindenek feletti. Gondoljunk például Lagzi Lajcsira vagy a tavalyi Eurovíziós indulónkra, aki a Zeneakadémián végzett, ha jól emlékszem.
A Primary Wave nevű cég még három éve lett 50%-os tulajdonosa a Nirvana-dalok szerzői jogainak, mikor megvásárolták azt Kurt Cobain özvegyétől, Courtney Love-tól, 50 millió dollárért. Akkor úgy gondolták ennél simán többet termelhet a néhai zenekar, hiszen lépten-nyomon…..
Ezen gondolkodom. Pontosabban azon, hogy "miért nem szeretem a Rolling Stonest, de tulajdonképpen miért is ne szerethetném". Ezt át kell beszélnem magammal, mert másnapra elpusztít. Fontos, hogy a dolgok helyükre kerüljenek. 5 ok, amiért nem szeretem a Rolling Stonest:…..