Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KAI

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután egy ideje már böngésztem a netet különböző gerinc-terápiás módszereket keresve, rátaláltam a Dorn terápiára. Itt:www.dorn-method.com/  Mostanra már azóta egy dorn terápia lap.hu oldal is létrejött. Ez egy olyan terápia, masszázsfajta, ahol nemcsak az a lényeg, mint…..
KAI 2010.05.29 18:19:14
Információk a Dorn terápiáról:
Twitter:
twitter.com/dornterapia
Yamm!.hu: yamm.hu/dornterapia
Facebook.com: http://www.facebook.com/apps/application.php?id=118486178187999&v=wall#!/apps/application.php?id=118486178187999&v=wall
DORN ÉS BREUSS TERÁPIA (magyar nyelvű) a PHYSIOVIT Kft. szervezésébenBővebben itt. www.physio-vit.net  ..
A csigolyaoszlopon és az izeleteken különböző speciális fogásokkal történő gyógyítás olyan régi mint az emberiség. A Dorn féle manuális terápia alapjait a népgyógyászatban kell keresni. Új benne, hogy a "Gyógyító" a tapasztalatait egy egységes, rendezett…..
A Nyikom Hegyisport-, és Természetvédő Klub a Mátra gyönyörű tájait érintve Nordic Walking túrákat szervez minden kedves érdeklődő számára.A túrák kiinduló pontja Pásztó. A pásztói és környékbeli vendégházak biztosítanak szállást mindazok számára, akik szeretnének…..
A különféle gerincproblémák esetében, amikor a porckorongok rugalmassága csökken, akkor a masszázs során alkalmazott speciális olajnak (Johanniskrautöl), és a masszázs technikájának köszönhetően ismét rugalmasabbakká, "puhábbá" válnak. Fájdalmak, vagy…..
Dieter Dorn a manuális terápiát úgy tanulta meg, hogy egyszer lumbágója lett. Már annyira elviselhetetlené váltak számára a fájdalmak, hogy a szokásos mindennapokban alkalmazott kezelések, a fizikoterápia, gyógytorna, masszázs, pakolások valamint injekciók hatástalanok maradtak…..
A Schroth terápia / 3D Scoliosis TerápiaA háromdimenziós scoliosis terápiát Katharina Schroth fejlesztette ki az 1900-as évek elején. Schroth saját gerincén kísérletezte ki, hogyan tudja gerincferdülését és bordapúpjait korrigálni. Megpróbálta légzés és izomkontrakció…..
A Dorn terápia egy olyan manuális kezelési módszer, mellyel számos ízületi panaszokat, problémákat képesek vagyunk megoldani, javítani. Azok közé a tünetek közé, melyben a Dorn terápia segíthet, tartoznak a mozgásszervi problémák/panaszok, ízületi subluxációk, csökkent…..
 Az alkalmazási területeket két nagy csoportra lehet bontani. Egyrészt alkalmazzuk a terápiát megbetegedések kezelésében illetve a megelőzés (prevenció) érdekében.A gyakorlatban legnagyobb számban (80%) mozgásszervi megbetegedésekkel fordulnak az emberek Dorn terapeutához.…..
Rövid kezelési időA Dorn terápia kb. egy órás kezelés is lehet. Ennek ellenére elmondható, hogy első kezelés során már garantált a siker. Később kb 3-4 kezelés és az korábbi kellemetlenségek, panaszok jelentősen csökkenek, vagy teljesen megszűnnek. Ez attól függ mi az…..
Életünk során számos olyan stressz, sokk, baleset, tartós illetve egyoldalú terhelés éri testünket, amely a gerincoszlopunkat kimozdítja természetes helyzetéből. A hibás állás miatt, a kilépő idegfonatok nyomódása vagy húzódása révén szervezetünk különféle részeik…..
A terápia során a gerincoszlopon fellépett legkisebb hibás helyzetet, enyhe nyomással helyre kell igazítani. Ennek során a gerincoszlop visszaáll eredeti, helyes helyzetébe, és ez számos panaszt pozitívan képes befolyásolni.A Dorn - féle gerincoszlop kezelés semmilyen veszélyt nem…..
Sokak számára ismert a tény, hogy sérülések, operációk után a gyógytorna, az irányított mozgás csodákat tehet. Skandináviában, a spotág őshazájában (és más európai országokban), a Nordic Walkingot terápiás célokra is használják, és sok esetben a TB támogatja.…..
Gondolom mindenki szívesebben költi pénzét egy jó túracipőre mint gyógyszerekre, és szívesebben tölti idejét egy hegyi ösvényen gyalogolva, jókedvűen tervezgetve a következő túrát, mint egy rendelőben ülve a betegtársakat túllicitálva, hogy ki a betegebb és ki szed több…..
Sajnos ismét az emberek igen nagy csoportjáról van szó. Egyre inkább ismert és elfogadott, hogy a mozgás számukra is nagyon komoly gyógymódot jelent.Fontos azonban a helyes mozgásforma megválasztása és a szakszerűen irányított edzés, hogy elkerüljék a számukra túlterhelő…..
A testileg és lelkileg fitt kismama, hasonlóan egészséges, kiegyensúlyozott babát hoz a világra, és a szülés utáni teljes körű regenerálódás is sokkal gyorsabb egy folyamatosan sportoló nőnél.A Nordic Walking problémamentes terhesség esetén a 4. hónapig különösebb orvosi…..
 Ajánlott az Nordic Walking ülő munkát végzők esetén, mert: Az egész napos szobai tartózkodás és mesterséges fény után nem kell egy újabb helyiségbe menni (pl. fitness terem), hanem a természetben, friss levegőn lehet sportolni. A botok helyes használata aktiválja a…..
A túlsúllyal küzdők nagy része gátlásai miatt sem megy sportolni. Nem szívesen vetkőzik le mások előtt, zavarja, hogy nem úgy áll rajta a futónadrág mint másokon és számos más lelki problémák is felmerülhetnek. Egymás között sportolva, egymás gondjait megértve, egymást…..
A hullámmaszírozó készülék un. "nyirokmasszázshoz" hasonló technikával maszírozza az alsó illetve a felső végtagokat, a kezelendő területre felhelyezett mandzsetták levegőtömlőin keresztül.A gép által végzett masszázs erőssége programozható. A kezelendő…..
Az Urofitness alkalmas arra, hogy mindenki otthon tegyen valamit az egészsége érdekében, és megelőzze vagy gyógyítsa az incontinenciát....Az Urofitness egy speciális gép segítségével történik, melyet a belső, intim izmok erősítésére fejlesztettek ki. A terápiás…..
Physioline Inkontinencia 2009.03.03 16:32:00
Az inkontinencia vizelet- és székletvisszatartási képtelenséget jelent. A Nemzetközi Kontinencia Társaság 1976-os meghatározása óta akaratlan széklet- és vizeletvesztést jelent. Inkontinenciáról beszélünk tehát minden akarat ellenére történő vizeletvesztés esetén,…..
1. TENS KÉSZÜLÉK derékfájdalmak csillamítására:Ez a speciálisan kifejlesztett TENS készülék, közvetlenül a lumbalis - ágyéki (derék) gerincszakasz különböző eredetű fájdalmainak csökkentésére.Nyolc darab különbözõ programm található benne. A géphez tartozik 4 db…..
A szervezetünkben különböző idegrostok futnak. Ezek más-más funkcióval rendelkeznek, így pl. a fájdalominger továbbítása is feladatuk. A fájdalomingereket az agyba az idegvégződések, az idegpályákon keresztül juttatják el, nagyon bonyolult áttételeken keresztül.A gerincvelő…..
Panaszok, hibás gerinctartás esetén:   C1 - fejfájás, magas vérnyomás, emlékezetkiesés, migrén, szédülés, féloldali bénulások az agy vérkeringési zavarai miattC2 - orrmelléküregek panaszai, szempamaszok, hallászavarok, fülfájdalmakC3  - arcideg fájdalmak,…..
A terápia során, a gerincoszlopon fellépett legkisebb hibás helyzetet, enyhe nyomással helyre kell igazítani. Ennek során a gerincoszlop visszaáll eredeti, helyes helyzetébe, és ez számos panaszt pozitívan képes befolyásolni.A Dorn - féle gerincoszlop kezelés semmilyen veszélyt nem…..