Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habba

53 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem, ebben a posztban a blockchainről lesz szó, ezt jobb tisztázni rögtön az elején. Az elmúlt évben a qumrani tekercsekkel, a 42-vel és Németh Szilárd sajtótájékoztatóival együtt a blockchain lett a végső válasz minden kérdésre, az ember tehát kétszer is meggondolja, miről firkáljon, ha nem…..
Zöld teraszos felhőkarcolók, háromszintes biciklis függőhidak, lebegő gyalogos passzázsok, napelemes kukásautók és szüntelenül ragyogó kék ég. A jövő városairól készült látványtervek mind egyformák, és első ránézésre pont olyanok, mint egy Nemere könyv borítója 1992-ből. Ha a fentiek közül legalább…..
Barlangban ülök, hátam mögött ropog a tűz, a falon mindenféle árnyak kergetőznek, ha megmozdulnak, odacsapok. Ki kell nyírni mindet, ez a feladat, de hogy mik ezek és honnan jönnek, fogalmam sincs. Platón, te pernahajder, ugye ez most nem egy barlanghasonlat? De igen, az lesz. Valahol a hátam…..
A hetedik napon az Úr megpihent, csak a Futuristát hagyta dolgozni, mert látá, hogy fontos poszton munkálkodik. Az Úr nem tévedett, úgy döntöttünk, vasárnap lévén egy rendhagyó, gnosztikus poszttal kedveskedünk neki, amelyben létezésének egy igen frappánsan megfogalmazott bizonyítékát tárjuk az…..
Ugye az Érkezés mindenkinek megvolt? Ha igen, görgessetek tovább, ha nem, gyertek vissza később, spoileres poszt következik. Elolvastuk az év filmjéről készült kritikákat, és csendben megállapítottuk, hogy volt bennük szó mindenről, Amy Adams melankolikusan fájdalmas mosolyától a pasztellszíneken…..
habba 2016.11.28 20:30:07
@titan: Miért ne, ha például északnak háttal állt?:)
A Panasonic, a Daiwa House és a Seven Dreamers nevű japán startup összeállt, hogy kreatív energiáikat egyesítve megoldást találjanak egy olyan problémára, amit a technológiai szektor eddig feltűnően hanyagul kezelt: megalkották a gépet, ami összehajtogatja a centrifugából kivett, frissen mosott…..
Zoltan Istvan, a 2016-os amerikai elnökválasztás magyar származású, transzhumanista jelöltje egy koporsót formázó kampánybusszal szeretné átszelni Amerikát. Zoltán (hívjuk így) egyike annak a csaknem 3 millió transzhumanistának, aki úgy gondolja, hogy az embernek túl kevéske idő adatott itt a…..
habba 2015.07.21 10:46:21
@Khonsu: A transzhumanizmus természetesen komoly ügy és egyre megalapozottabbak a törekvései, nem is állt szándékunkban nevetségessé tenni. Más kérdés, hogy milyen módszerekkel érdemes a nagyobb nyilvánossággal megismertetni. A koporsóra fazonírozott kampánybusz kétségtelenül remek PR fogás, de biztosan nem az edukációt szolgálja.
Nemcsak a jelennek írni, de az utókornak is - minden valamirevaló író kezét ez az ambíció vezeti, amikor munkához lát. Van persze olyan is, aki tudja jól, hogy remekművei  nemhogy őt, de soron következő új opuszát sem élik túl, őt úgy hívják, hogy Lőrinc L. László. Aztán…..
Na ezt most gyorsan megírjuk, mielőtt a felsőoktatási államtitkárságon újabb fázisába lépne a nagy szakritkító ötletbörze. Az Electrolux 60 országot megmozgató nagy nemzetközi formatervező versenyén az idei 1500 versenyzőből 7 magyar is bejutott a legjobb 100 közé, simán…..
A norvégek, már megint a norvégek. Nem elég, hogy szinte mindent jobban csinálnak, mint a világ nem norvég fele (drámaírás, olajfúrás, egy főre jutó gdp termelés, Stonehenge kiröhögés, civil kurázsi exportálás stb.), most a rádiózás forradalmasításában is ők akarnak lenni…..
Ha felhőkarcolásról van szó, határtalan az emberiség fantáziája. Ez a csillapíthatatlan késztetés, hogy a jóisten talpát bökdöső tornyokat építsünk, bizonyára a gótika korából ered, amikor minden püspök és őrgróf abban mérte össze a libidóját, hogy ki tud nagyobb…..
Párizs városképét a jól ismert látványosságok mellett mától egy valódi szélturbina is gazdagítja, méghozzá a metropolisz egyik legforgalmassabb csomópontján, az impozáns Concorde téren. A kifejezetten városi környezetre szabott szélerőműnek szerencsére nincsenek ormótlan…..
Rebecca Minkoff, a divatvilág ismert trendszettere, a cipők, topok és mindenféle kiegészítők self-made királynője új szalont nyitott New Yorkban és San Franciscoban. Aki divatügyekben kevésbé verzátus, és még sose hallott róla, ne szégyenkezzen, mi sem ismerjük őt, a fentieket…..
Egy térkép általában annál jobb, minél részletesebb, bár kétségtelen, hogy a pontosságnak is megvannak a veszélyei. Ha nagyon élethűen akarjuk ábrázolni a valóságot, könnyen úgy járunk, mint Borges kartográfusai, akik – biztos, ami biztos – 1:1 arányban készítették el a…..
Kezdetben vala a probléma, s a probléma leginkább egy feszítő érzés vala, ami az embert megoldás keresésére, egyúttal gondolkodásra és munkára sarkallta. Embernek, problémának egyaránt jó volt ez, utóbbinak azért, mert maga is jobban szeretett megoldva lenni. Később az egyre…..
Igazán kedvére való hírt hallott a Futurista a héten: 230 éves időkapszulát találtak Tiszaszentimrén a helyi parókia felújításakor. A régi ajtó kibontásakor előbukkanó fémdobozka négy darab pecsétes levelet rejtett, különlegességük, hogy mindegyik más időpontban…..
Futurista Pánikszoba az irodában 2015.01.15 21:44:43
Azt hittük, múlt heti posztunkban minden fontosat megírtunk az irodai design és munkakultúra előre- (néha oldalvást) mutató trendjeiről, erre jön egy friss bejelentés, és máris kénytelenek vagyunk egy újabb poszttal megtoldani áttekintésünket. A hír pedig úgy szól, hogy egy…..
habba 2015.01.17 09:08:35
@Sandor Akarki: Nagyon jól látod. Legközelebb kénytelenek leszünk kirakni az irónia jelet.
habba 2015.01.17 09:13:23
@Ejjnye Bejjnye: A cikk értelmezéséhez az említett irónián kívül a hétköznapi metaforák iránti minimális fogékonyság is szükséges.
Elkezdődött az első igazán dolgos hét, néhányan még óvatosan buékolgatnak (nyolc napon belül érvényes!), de a többség arcáról már letörölték a bejglimámor nyomait az első munkahelyi napok. Van, aki még rápakol egy hetet és síeléssel levezet egy kicsit, neki annál jobban…..
habba 2015.01.07 19:39:23
@Alick: köszönjük, zseniális!
habba 2015.01.07 19:44:05
@idegteke: javascriptben ilyen jó verset még nem olvastunk.
Olvasóink megszokhatták, hogy a Futurista, ha csak teheti igyekszik közszolgálatilag is a jövőbe tekinteni, ezzel segítve a kormányzat és a hatóságok munkáját egy boldogabb, biztonságosabb társadalom megteremtésében. Szeretnénk most a nemzet teljes drogmentesítésének bátor…..
Mindegy, hogy delta- vagy tölcsértorkolat, a folyó és a tenger találkozása mindig különleges hely. Mint tudjuk, a pocsolyás víz (sás, káka lakják, meg minden egyéb, amit a költő elképzelni sem mer) édes, a tengervíz pedig sós, és ez nemcsak a ritka fajokra vadászó…..
habba 2014.12.06 11:35:00
@grigorij: Nincs kavarodás, ennek semmi köze az apály-dagály mozgásokhoz, ozmotikus energiáról van szó. Az egyik egy viszonylag régi technológia, a másik új, most éppen ezzel kísérleteznek a hollandok. Fusd át még egyszer a harmadik bekezdést.
New York újragondolta az utcai telefonálás intézményét. A város néhány technológiai vállalattal és médiás céggel összefogva kitalálta, hogy a régi, lepattant telefonfülkék helyén a legkorszerűbb digitális eszközökkel felszerelt kommunikációs pontokat alakít ki. A LinkNYC…..
Nem találunk szavakat, nem kapunk levegőt. A Dél-Dániai Egyetem tudósai (dánul jobban hangzik: Syddansk Universitet) olyan különleges szintetikus kristályt fejlesztettek, amely a környezetéből képes elvonni és korlátlan ideig tárolni az oxigént. Találmányuk nagyjából azt…..
Futurista Hódolat Katalóniának 2014.10.30 21:04:02
Az igazán okos várost nem könnyű felismerni, mert sajnos nincs a homlokára írva, hogy ott lakik az innováció. Úgy általában, első ránézésre nincs benne semmi különös, talán egy kicsit még hülyének is tűnik. Pont, mint Barcelona. A katalán székhely a különböző szakmai…..
Veszünk egy nagy levegőt, amíg még lehet, és lezárjuk legutóbbi, befejezetlenül maradt, magas szén-dioxid kibocsátású posztunkat, amelyben a Yale Egyetem egyik klímakutatójának különös teóriáját osztottuk meg arról, miért tévút a kivágott erdők újratelepítésével…..
Tudtam! Tudtam, hogy M. Night Shyamalan egy zseni, a világ egyszerűen túl buta és korlátolt, hogy megértse a látnok rendezőt. Ugye mindenki emlékszik a 2008-ban bemutatott Az esemény című filmre, amelyben elvetemült fűzek, tölgyek, szilfák és kőrisek fordultak ártatlan emberek…..
habba 2014.09.22 10:45:31
@Anakin Solo (a.k.a. Ape): A növények is lélegeznek, tehát oxigént vesznek fel és szén-dioxidot bocsátanak ki. Amire te gondolsz, az a növények táplálkozása, a fotoszintézis. Sok furcsaság van a cikkben, de ez speciel igaz.
habba 2014.09.22 12:11:10
@Gazz: a probléma az, hogy a hölgy a Yale-en tanít, az írás pedig a New York Times-ban jelent meg.