Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terézágyú

0 bejegyzést írt és 17523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk  2019. szept. 18-án a Fogarasi úti OBI-ban vásároltunk egy Sanotechnik sarok zuhanykabint (B8090M típus). A vásárlás során egy munkatársuk segített a kiválasztásban, akinek jeleztük, hogy a termék csomagolása sérült (több is volt belőle, és emiatt kérdeztük, hogy ez okozhat-e problémát,…..
Terézágyú 2019.10.15 15:46:59
@borso:
"meg annyi, hogy 1 üvegfallal kevesebb a tusoló és így kifolyik a wasser. :-)"

Nem, mert a zobi elismerte a dolgot, kicserélné (vagy mi), de ahhoz be kéne menni és felvenni aztat a jegyzőkönyvet...
Nincs egy hete, hogy hosszasan okoskodtunk arról, honnan ismerhető fel az a webshop, ahonnan nemhogy rendelni nem szabad, de megnyitni sem az oldalát. Hát a Gearbest.com-on még a Homár gyanakvásból olvasztott és szkepticizmussal csiszolt nagyítója sem nagyon lát kivetnivalót: ez az egyik legnagyobb…..
Terézágyú 2019.10.15 11:48:23
@HarryKlein:
"Miért kell a posztolót kúrogatni?
Tök irreleváns ki szerint mennyibe kerül egy normális bringa, a történet érdekes."

Ja, marha érdekes....... ááááááááá.....
I Love You So Forradalom 1 2019.10.11 09:41:40
A Fehér Album négy lemezoldala közül az utolsó ezzel a nagyon ismert, ám meglehetősen hányattatott sorsú felvétellel kezdődik, amit a zenekar fél évvel korábban rögzített, és kislemezre szánt -- de végül akkor nem adott ki ebben a formában. Lennon-McCartney: Revolution 1. Sok évvel ezelőtt már…..
1921. május 2. Paul von Hindenburg, Erich Ludendorff tábornok és Tirpitz admirális vesznek részt II. Vilmos császár feleségének Auguszta Viktória császárné temetésén Potsdamban..
Valakinek törődnie kéne az országgal is, a politikusokat és a médiát viszont csak a botrányok érdeklik. (Glatz Ferenc történész, volt kultuszminiszter, Új Dunántúli Napló, 1999. október 22.) A botrányok könnyebben vezethetnek megtisztulási folyamatokhoz, mint a még oly jó szándékú változtatási…..
„Miért pofázol?!” „Azt a k…rva anyádat!”, „Szét…szlak!”, „Adjál már neki!” – ilyen és ehhez hasonló szavakat hallhatunk egy kocsmai ökölpárbajban vagy egy brutális tömegverekedésen. Ezen a héten nem részeg, hőzöngő vandálok hallatták ezeket a trágár szavakat, hanem egy budapesti szakközépiskola…..
Alaposan lehúzza Magyarország versenyképeségét a korrupció – közvetve ez is kiderül a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) ma közzétett 666 oldalas versenyképességi jelentéséből. A világ üzleti elitjének davosi világtalálkozóját is szervező svájci székhelyű intézet „kemény” gazdasági…..
                        Posztolónk egy ideje próbálkozik egy helyes nővel, a sok pozitív dologba mindössze egyetlen tény rondít bele: a csaj exe pont akkor bukkant fel, amikor ők ismerkedni kezdtek. Ő csalta meg a nőt, majd azzal védekezett, hogy jogosan tette. Csakhogy nincs jogos megcsalás.      …..
Péter semmi jóra nem számít, csak a mérgét szerette volna levelezni, amit a MÁV okozott neki egy visszatérítési folyamat végén. Mivel az ügyfélszolgálat szerint visszakapja a pénzét, így otthagyta a jegyet, aminek aztán bukta az árát is. Bezzeg Szlovákiában!  Augusztus 19-én utaztunk volna…..
Terézágyú 2019.10.09 16:55:29
@cmx85s:
"Pedig ezerszer szívesebben mennék busszal, az legalább nem késik (annyit, mint a MÁV)."

Deeeeehogynem!

Hogyan lesz egy egyórás menetidőből 1 óra 50 perc? Rendszeresen?
Terézágyú 2019.10.10 09:15:10
@MrZed001:
"Kár, hogy kevered az OK ÉS OKOZATOT !!
Azért van sok autós az utakon, mert a tömegközlekedés SZ-R."'

Egy fenéket. Ezt te sem gondolhatod komolyan :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ha azt mondanák az embereknek, hogy a tömegközlekedés úgy néz ki, hogy egy kényelmes luxuskisbuszban szállítunk MAX 3 embert, és nem többet, akkor is ugyanennyien választanák a saját kocsit, mert... mert csak. Mert az a menő. Tömegközlekedni meg nem menő. Ilyen egyszerű.

"De azért jó egy sötétzölddel elbeszélgetni ... talán rájön a végére, hogy mennyire ostoba."

Ha rám gondoltál, akkor jó nagyot buktál, mert nem vagyok semmilyen zöld :)

Egyszerűen csak ezt látom az autópályán, a városban, hogy a sok autós ott ül a kocsijában, elfoglal 2x3 négyzetméter helyet EGYMAGA (ha már ketten ülnek egy kocsiban, az már különleges)... És amikor dugó van az autópályán (és mindig az van), akkor az bizony az autósok miatt van. Amikor ütközés miatt áll a sor, akkor pláne. Én olyankor megbüntetném a vétkes autóst a közforgalom akadályozása miatt külön. Ennyike.
Terézágyú 2019.10.10 09:19:52
@MrZed001:
"Ezt amúgy fel tudod értelmileg fogni és mentálisan dolgozni, vagy felesleges további szót fecsérelni rád ?"

Milyen kedves vagy. Igazad van, ne beszéljünk rólam.
Beszéljünk anyádról. mennyi most a tarifája? Egy férfikollégám kérdezte, hogy tudnék-e ajánlani valaki olcsót, aki megszabadítaná pár milliójától a zacskójában. Rögtön anyádra gondoltam, csak nem tudom mennyire olcsó...
Az, aki valamennyire jártas a film világában, ismeri a 30-as évek magyar mozgóképiparának legnagyobb neveit, legyen az a Hyppolit, a lakáj; A mesautó vagy a Lila akác. Annak ellenére, hogy már a korszakukban sem számítottak ezek az alkotások filmtörténeti remekműveknek, lévén hogy tömegtermékek…..
Terézágyú 2019.10.09 16:26:09
@midnightcoder2:
"Talán az, hogy ezek az öregek még tudtak filmet csinálni, így ezek a "tucatfilmek' többet érnek mint
"
Ez így túlzás, a Horthy-rendszer is készült nem egy és nem kettő pocsék film. nyilván most kiemeljük a legjobbat, és általánosítunk, hogy akkor minden film jó vót...
Gabi egy nagyon tanulságos történetet küldött nekünk, amit minden jelzáloghitellel rendelkező olvasónak érdemes átnézni. A hitelajánlatban szereplő előtörlesztési díj elengedése valahogy elfelejtődött a végtörlesztést követően, de ez nem volt annyira egyértelmű, így Gabinak rendesen utána kellett…..
Tibor története tanulságos, na nem a láncfűrész online rendelése miatt, mert azzal még nem feltétlenül van baj, mondjuk most pont igen. A gép nem működik, a messzi messzi kereskedő természetesen megnézni, de csak ha Tibor személyesen beszállítja az eszközt. És mi van akkor, ha nem tudjuk személyesen…..
Terézágyú 2019.10.07 15:12:45
@Tikakukac:
"Örülök az üzleti szótárnak, tök jó, hogy van ilyen és van benne 14 jelentés. Mivel magadtól is rájöttél melyik verzió a tuti, így teljesen felesleges volt az egészt menet, egyértelmű volt amit írtam."

Speciel én nem tudtam mi a doa vagy mi, de elkönyveltem az egészet annak, ami: egy érthetetlen kommentnek...
Terézágyú 2019.10.07 15:19:25
@Tikakukac:
"Te csak marha lusta voltál egy guglit megengedni. "

Ja, a te kommentjeidhez gugli kell???
Bocsesz, ezt nem tudtam.

Én inkább a "Szűrés"-t használom ilyenkor.
A legtöbb határátkelő életében elő-előfordul, hogy külföldön az akcentusát hallva megkérdezik, honnan jött. Ilyenkor nem ritka, hogy a beszélgetés Magyarországra terelődik. A mai poszt kérdése az: ti ilyenkor mit mondotok, hogyan mutatjátok be röviden vagy hosszabban Magyarországot? (Írd meg te is a…..
      A kampány, ami nálam most mindent visz. Az utóbbi években nem voltam odáig a Gucci fura irányváltásáért, de most kész vagyok ettől. Iggy Popp lett ugyanis az arc Gucci Mane mellett és a gyönyörű Sienna Miller is feltűnik a képeken. Zseniális, ez már a 2020-as cruise kollekció. Végre igazi…..
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
Terézágyú 2019.10.04 10:56:29
@juhaszvik1:
"Gyanús, hogy Rezső és a GVTI-s valaki jobban képben van, mint ami átjön a poszton."

Nem kunszt többet tudni, mert a pószter gyakorlatilag semmit nem mond el, ahogy @havrilla: is írta.
Terézágyú 2019.10.04 12:28:05
@juhaszvik1:

... és akkor észrevetted, hogy bilibe lóg a kezed...
B. laptopjának kijelzője tud időzíteni: a jótállási idő utolsó napján mondta be az unalmast. Ez a 90. napot jelenti, ám szakértőink válaszából az is kiderül, hogy ennél jóval több időnk van hibát jelezni a kereskedő felé. B. viszont már ekkor azt a választ kapta, hogy bukta a jótállást. Az év…..
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
via GIPHY A futár is ember. Ez egy nehéz nap volt, sok csomag, kilométerek, dugó, türelmetlen ügyfelek, ez meg itt folyamatosan hívogat? Hát kiszakadt belőle, na. Tamás meg hiába várta a csomagját, az csak nem akart megérkezni. Az Express One futárszolgálatnak küldött panaszlevele következik,…..
Terézágyú 2019.09.27 13:30:32
@Snagal:
"“ha mégegyszer felhívsz, megkereslek és kettétéplek”, majd letette a telefont."
Gondolom komoly kutató munka lett volna a keresés, tekintettel arra, hogy a csomag miatt meg volt a poszter lakcíme (elvileg)."

De talán éppen az volt a baj, hogy a futár nem találta meg a cím alapján a pósztert... Talán ha meg akarja keresni, akkor sikerült volna megtalálni, és kivinni a kütyüt :)

Egyébként ehhez is készség kell, hogy valaki megtaláljon egy címet, és erre nem mindenki képes (manapság az xzxalfa-generáció képviselői pláne). És ezt komolyan mondom.
Terézágyú 2019.10.01 09:36:44
@Mysterious Thinker:
"Pl. tetszik a telefonos ügyintéző hangja és arra szeretek elaludni,akkor felveszem és kész."

Tudtad, hogy pár kisköcsög otthon az a hugod/feleséged/anyád titkon felvett fotójára veri ki magának?

Hát felvették és kész.
Mizantróp Kik a magyarok ősei? 2019.09.29 16:45:00
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
1915. Német lóvontatású mentőkocsi bombatalálat után a nyugati fronton az első világháborúban..
Terézágyú 2019.09.30 09:45:25
Már három éve hogy befejeztem a Régi magyar diafilmek-sorozatot, addig negyven részt láthattatok belőlük, de most örömmel jelenthetem annak aki szerette, hogy itt a folytatás! Mindjárt egy olyan téma ami a szocialista Szovjetunió felsőbbrendűségét fennen hirdette a magyar dolgozónak, aki készséggel…..
Terézágyú 2019.09.25 14:09:25
@jacint70:
Nem feltétlenül került ez kereskedelmi forgalomba - nyilván iskolák/könyvtárak számára készült.
Terézágyú 2019.09.30 09:43:31
@MAC-Ka:
"Egyébként annak idején eléggé ráállt mindenkinek a "füle", hogy a hangzatos propagandaretorikát le tudja bontani a szövegről."

Remélhetőleg MA is rááll az emberek füle, amikor olyasmit olvasnak rendes újságokban, hogy "Pár éven belül a boltokban a rák ellenszere"... vagy éppen amikor hirdetésekben olvassa, hogy már meg is van...
Dániel olvasta a posztot a házról, ahová nem lehet/szabad/tudják bekötni a netet és elküldte nekünk a saját történetét. Kísértetiesen hasonló, most az Invitel nem reagál a megrendelésre, pontosabban az alvállalkozó nem bukkan fel, valószínűleg ott lehet a gond. Írtunk az üggyel kapcsolatban az…..
Adam Sandler igenis tud, ha akar. Gondoljunk csak a Kótyagos szerelemre, a Kinevet a végén?-re, vagy éppen a 2017-es The Meyerowitz Story. Sőt ide sorolnám egy kedvesen komoly-komolytalan vígjátékát, az 50 első randit is, ahol a humor nem feltétlen áll meg az altesti poénok környékén. Mostani…..
Amikor a különböző szakszervizek különböző álmegoldást javasolnak, a garanciális időben elromló klíma viszont továbbra sem működik, csak egy biztató dolgot mondhatunk: közeleg a tél. Tisztelt Garanciát Érvényesíteni Akaró Magyar Embertársaim!  2017 nyarán vásároltam Suzuki Baleno gépkocsimat,…..
Terézágyú 2019.09.25 11:19:07
@CsakLajosAz:
Biztosan értesz hozzá, de muszáj volt poénkodni a Suzukin?
És a Passatot emlegeted, azok után, amik kiderültek a Folkszvágenről (direkt írtam így, ha te buzukit írtál) ???
Ilyés Márton (közgazdász, a Rajk Szakkollégium korábbi igazgatója) írása. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a gyerekeink szeressék az iskolájukat, jól érezzék magukat ott, és nem utolsó sorban, tanuljanak is valamit. De hát – többségünkben - mi se így nőttünk föl! Ma gyorsan változik a világ,…..