Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SUNflower

142 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LCA - Sz(t)ike Eltelt 1 év 2013.11.10 21:01:15
Nos, igen. Egy év elmúlt (sőt kicsit több is). Egy komment ébresztett rá, hogy mi volt a célja amikor annak idején blogírásba fogtam. Életem egy darabkáját szerettem volna közhírré tétetni, amely más hasonló cipőben járó embernek is adhat valamit. Tekintve a statisztikákat,…..
LCA - Sz(t)ike Édes tudatlanság 2012.09.15 17:47:10
"Boldogok a tudatlanok mert övék a mennyeknek országa..." Kicsit ugyan átfogalmaztam, de valami szerintem van benne. És ezzel a kijelentésemmel meg is kérdőjelezném Supermant, hisz a tudás nem mindig hatalom, néha "besz behu...."annyira megijeszt.... Ma vettem a bátorságot és…..
SUNflower 2013.11.10 19:17:19
@Pancs98: Szia! Hát nekünk még egy "régivágású" Bioptron lámpánk van, amiben nem lehetett színeket cserélgetni. Annak a fénye sárga. :) Nem tudom mekkora jelentősége van a színeknek! Szép gyógyulást Neked! És nagyon sok kitartást! E
LCA - Sz(t)ike Sikerélmény 2012.10.24 16:58:52
Már 8 hete hogy műtöttek. Gyógytornázom, javul a lábam. A hajlításom még nem az igazi, de a hosszú hétvégén túrázni mentünk a párommal és igaz, hogy csak egy kisebb 2,5 km-es túrát tettünk, de hatalmas élmény volt. Így most egy kis túraajánló következik: "Normafától a…..
LCA - Sz(t)ike Biztosítás 2012.10.22 21:26:07
Már régóta a blog szerkesztői oldalán volt a bejegyzés kezdeményezés, amelyről mindenképpen írni akartam, hiszen fontos tudni róla, aki tud, annak még időben cselekedni. Ez pedig nem más, mint a BIZTOSÍTÁS. Korábban már írtam arról, hogy az egyiknél dolgoztam, ezért erről…..
A héten voltam 4 hetes és már 3szor voltam gyógytornán.. Bevallom nagyon élvezem, mert azt érzem, hogy szakértő segít abban, hogy egyre jobb legyen. Az mostani gyógytorna azonban könnyeket csalt az arcomra... Nem nyúlik még annyira a lábam mint kellene és bár hajlik 90 fokban, de…..
Ma reggel ezt vettem észre a hasamon. Nagyon meglepődtem, mert eddig semmi nyoma nem volt annak, hogy reggelente lövöm magam és ma. Hát én úgy megijedtem! Aztán rájöttem, hogy két napja kicsit "elszúrtam.... annyira, hogy vérzett is a bökés helyén... Hát így a finishben ilyen…..
No, azért ez ennyire nem ment egyszerűen... Letelt a három hét egészen pontosan 2012.09.18-án, a 26. születésnapomon. Nagyon vártam a napot, hogy végre ráállhassak a jobb lábamra is és kipróbálhassam magam. Előzetes olvasmányok alapján sejtettem, hogy fura lesz. Többen is…..
LCA - Sz(t)ike Tehetetlenség 2012.09.14 13:42:04
Nah, most... most... most magam miatt írok. Szimpla önzőségből. Terápiás céllal, hogy levezessem a bennem gyülemlő feszültséget. Mert különben lehet, hogy még ma felrobbanok! Szóval a mai nap úgy indult, hogy hihetetlen, de inkább eszméletlen baromságot álmodtam, ezzel máris…..
LCA - Sz(t)ike ÉLETképek 2012.09.12 23:15:11
..
LCA - Sz(t)ike KÉPregényem 2012.09.11 14:23:27
Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek!   2012-ben nem kellett sokat várni és az addig szinte tünetmentes lábam megadta magát: A döntés megszületett több hét orvoslátogatás után, mikor visszatértem DoktorÚrhoz, aki már tavaly is a…..
LCA - Sz(t)ike Műtét után 2012.09.07 19:15:27
Nah, ez rázós volt.... Azt már említettem, hogy a műtét után, fogvacogva ugyan, de viszonylag jó kedélyállapotban toltak a háromtizennyolcba. Rögtön kaptam egy adag infúziót, ami állítólag az epidurális érzéstelenítés utáni "ébresztő koktél". Viszonylag gyorsan elkezdtem…..
LCA - Sz(t)ike műTÉT 2012.09.06 12:44:39
Már sok mindenről, de erről még nem írtam és úgy gondolom itt az idő, mielőtt még az emlékek annyira elhalványulnának, hogy nem lenne mit felidézni. FIGYELEM! A nyugalom megzavarására ALKALMATLAN gondolatok következnek, a gyengébb idegzetűek is nyugodtan elolvashatják. Az…..
LCA - Sz(t)ike Hála(?)pénz 2012.09.05 16:31:30
Sokat gondolkodtam azon hogy írjak e egyáltalán a témáról, mert egyrészt kényes, másrészt meg macerás. Nem akarok hosszú sorokat szentelni a mozzanatnak, de sajnos egyértelműen el kell fogadnunk, hogy szerves része a procedúrának, amin keresztülmegyünk. Legjobb esetben valóban…..
LCA - Sz(t)ike Varratszedés 2012.09.05 15:56:30
A mai napon visszamentem a dokihoz. Eltelt egy hét és itt volt az ideje az első kontrollnak és a varratszedésnek. Talán a legfontosabb infó a történettel kapcsolatban, hogy mindenki készítse fel az idegrendszerét és a lelkivilágát a várakozásra. Engem a Nagymamám kísért el,…..
LCA - Sz(t)ike rendSZEREM 2012.09.03 09:26:42
Miután hazajöttem a kórházból, éreztem, hogy szükséges valamiféle rendszer kialakítása ahhoz, hogy ne follyanak el a napjaim, hogy legyen egy megbízható, körülbelül kiszámítható és rutinná alakítható íve a napjaimnak. Ezért napról napra alakítottuk Nagyival a Napirendet.…..
LCA - Sz(t)ike Gyógytorna 2012.09.02 18:47:32
Műtét előtt nem sejtettem még, hogy a lábadozás első három hete nem mozdulatlan fekvésről, hanem kemény munkáról is szólni fog. Megint egy dolog, amit a keszekusza kommentelők és riogatók írásaiból nem tudtam egyértelműen kiolvasni. Volt aki azt írta, hogy három hétig semmi…..
LCA - Sz(t)ike Napi sikerélmény 2012.09.02 09:24:38
Tudom, tudom, hogy kicsit ugrálok az időben, de az a helyzet, hogy vannak múltbeli dolgok, amikből tanácsok és ötletek születnek és korábban nem tudtam volna megírni őket. De hát azért történések vannak ám a jelenben is. Szóval bízom benne, hogy mindenki számára követhető…..
Nos, igen! Erről tegnap szinte meg is feledkeztem! Hidd el, hogy bár nagyon kedves gesztus az, ha valaki szeretne meglátogatni a kórházban, de nincs arra szükség, hogy mindenki épp abban a pár napban viziteljen nálad. Íme az okok: Nem leszel túl kommunikatív és sem családtagoknak,…..
Az már bizonyos, hogy igaz az a népi megfigyelés, miszerint csak azt kapod vissza, ami te is adsz. Ez kiemelten érvényes abban a kultúrkörben, ahol kiszolgáltatott vagy mint egy hal a parton. Nézzük most, hogy kikkel töltöd azt a pár (,esetemben 2 éjszakát, 3) napot, ami életed egyik…..
No, én már itthon vagyok, illetve nem is itthon, hanem Nagyinál. Elkezdődött a LÁBadozás... hosszúnak ígérkezik, de olyan szuper térdem lesz majd, hogy CSAK NAH! :) És akkor jöjjön az élménybeszámoló, a tanulságok és a következtetések. Az első sarkalatos kérdés számomra…..
LCA - Sz(t)ike MŰ-tét 2012.08.29 15:42:45
No hát túlestem azon amin túl kellett. Még itt vagyok a kórházban, holnap mehetek haza. Tanulságok: fájdalomcsillapító jó ha van nálunk pluszban, kispüss, amit szorongatni lehet, az életmentő! És jó ha nem hosszú pizsamat pakolunk ilyen melegben. Most ennyi, holnap vagy utána…..
LCA - Sz(t)ike VizsgálatOK 2012.08.25 10:18:31
Ígértem, hogy írok még az előzetes vizsgálatokról. Ezt megteszem most, hiszen talán a legjobb kiegészítése ez annak, hogy lélekben is rákészülj a dolgokra és kapj egy viszonylag stabil képet arról, hogy mi fog történni. Amikor visszamentem ahhoz az orvoshoz, aki már tavaly is…..
LCA - Sz(t)ike TO DO LIST 2012.08.24 21:58:44
Van egy két dolog amit mindenképp érdemes, illetve kötelező elintézni műtét előtt. Felsorolom azokat, amiket már megcsináltam vagy még rám várnak és később kiegészítem azzal, amit elfelejtettem: Vizsgálatok: EKG, LABOR, RTG, majd ezekkel irány az aneszteziológus! Megjegyzem…..
LCA - Sz(t)ike Kezdetek 2012.08.24 21:14:47
A blog jobbján ficegő fecnin az első szó az LCA.  Ez a titokzatos "hárombetűs" az elülső keresztszalagom becses neve. De hogy hogy kerül képbe a trambulin? Nos ez már kicsit izgibb. A főnököm gyerekeinek egy hipi-szupi trambulinjuk van a kertben, ami nagy csábítóerővel bírt a…..