Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fullánk

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5 hetes adósságot szeretnék törleszteni: ime néhány fénykép Attiláról (vagy ahogy Jázmin nevezte el még pocaklakó korában: Bubiról), aki ma 5 hete született meg a maga 3 kg-jával és 52 centijével, délután 3 óra 10 perc körül, óra nem volt a szülőszobában, úgyhogy csak a…..
A mai naprol nagyon roviden tudok csak beszamolni, mert nem sok minden tortent. Konkretan egesz nap doglottunk a parton, ill. leginkabb a vizben hanyodtunk a hullamokban. Nem lehet ezt a helyet megunni. Ha lesz kicsit tobb ido a netezesre, teszek fel kepeket is. Mindig elfelejtek kartyaolvasot…..
India-Nepál Fagy Darjeelingben 2009.12.09 06:24:00
Szerencsesen megerkeztunk Darjeelingbe. A beteg utazasszervezonk most idoben ott volt a megbeszelt helyen (ugy latszik elegge orditottam vele elozo nap) es jott a rozoga taxi is, ami elvitt bennunket a domestic airportra, ami legalabb akkora mint a nemzetkozi repter. A repules is OK volt, csak eppen…..
Ma volt az eddigi legjobb napunk itt. Pedig nem igy kezdodott. Ugy foly az orrom, mint aGangesz, es eleg szarul voltam reggel, de ez merseklodott. Eloszor felmentunk az Obesvaroty hillre templomokat es majmokat nezni. Lattunk mar szaz ilyet, de azert ez nekem mindig egy elmeny.Aztan Zsuzsa lovagolt…..
Fullánk 2009.12.12 15:35:48
India-Nepál Megerkeztunk 2009.12.06 15:53:16
Navvegre megerkeztunk, es az internetbe is *baromi  lassu, de ez nem ujdonsag). Eros kezdes utan durva folytatas varhato. Minden  ok volt a becsekkolassal, leszamitva a parat, hogy nem konfirmaltattam, es attol tartottam, hogy megis kell. Ezert aztan kora reggel Ferihegyen bementem…..
India-Nepál Csoma sirjanal 2009.12.09 14:52:00
Regeli utan felszedtuk az otthonrol hozott nemzetiszinu szalagot es indultunk a temetobe. Addig mentunk lefele, mig eccercsak helyette az allatlertben voltunk, igy megneztuk azt is. Lattunk vegre kispandat, hoparcucot, tibeti feketemedvet es mas himalajai allatokat. Nasgyon rendes az allatkert, szep…..
Voltam mar tobbswzor Petraban, de nem jartam meg a talan legszebb helyen, az aldozati magaslaton. Ma sikerult. A labamat lassan kezdem erezni, fordulni meg csak egesz testtel tudok, de a Valentine Inn fantasztikus, ezertalas svedasztalos vacsoraja segit a felepulesben. Hamarosan 4-en leszunk,…..
 Meg egy utolsot sznorkeleztem a Voros tengerben, nem sokat, ugy ket oracskat csak es huztunk is Wadi Rumba, kedvenc voros homokos sivatagomba. Mig a korallok teren sajnos kedvezotlenek a valtozasok (sok a halott korall), Wadi Rumban minden a regi, kiveve a kiszolgalast. Mig regen rendesen…..
Jordánia-Izrael Aqaba 2009.07.21 14:03:00
Nagyon gorulekenyen erkeztunk Aqababa, alig kellett varni a csatlakozasokra, es fel se robbantottak bennunket. Eilatnal is pittyputty vegeztunk es atsetaltunk Jordaniaba. Ott mar vart taxisunk, aki szerencsere border taxis is, tehatnem kellett a hataron levo kis szakaszra kulon fizetnunk (ide csak…..
Ma egesz nap pihi es tengerpartozas volt.                                   Reggel elmentunk megnezni a kornyekbeli palesztin…..
Fullánk 2009.07.20 12:52:30
Jordánia-Izrael צפת עכוֹ 2009.07.17 21:24:00
Im lathatjatok, milyen "konnyu" dolgunk volt, eszaki kalandozasunk soran, az angol atirassal a terkepen szereplo helysegneveket beazonositani az utmenti tablakkal... :-)Szoval, sajnos az eredeti elkepzelesunk szerinti utvonalat nem tudtuk tartani. Ennek "aldozatava valt" s…..
Sok minden tortent, miota nem jelentkeztem, de egyszeruen alig tudom megszervezni, hogy utogessem a billentyuzetet. Most eppen Cfatbol, a zsido  misztika fovarosabol irok, csupa sulyos arc kozott egy olyan billentyuzeten, ami nem mas, mint egy darab moskos lila szilikonlap egy szinten…..
Elnezest kerek mindenkitol, akiket bebolonditottam, hogy blogolok, de ehhez sajnos nincsenek meg az alapveto feltetelek. Ugyjhogy csak toszavakban:El akartunk utazni Masadaba, Qumranba, a Holt tengerhez es Jerikoba. Nem talaltunk olcso es jo buszos utakat, csak a hostel konyhajaban levo noname iroda…..
Fullánk 2009.07.12 05:51:20
Nem nagyon tudok innen irni, mert alig van nyitva netcafe. Sulyos egy hely ez. Lassan mindent megneztunk itt Jeruzsalemben, alig van ko, amit nem tapogattunk meg. Holnap igyekszunk eljutni Massadaba es a Holt tengerhez. Nem akarok senkit hosszan untatni a reszletes listaval, lenyeg a lenyeg, a Gabi…..
Ma egesz nap maszkaltunk a varosban. Nem talaltunk sokaig sim kartyat, asztan a kinezett latnivalok voltak zarva vagy majdnem zarva, szoval ez a Jeruzsalem egy rohanas es szivas, mivel majdnem minden zar du. 5-kor. Hulyek ezek. Internet caffe annyi sincs, mint Nepalban. Elkepeszto. Viszont…..
 Megerkeztunk Jeruzsalembe. Nem kis kalad az Allenby hidon atjonni, de az a gond, hogy a hostel ocska szar gepen vagyok, ahol cask 10 perc az internet hasznalat, ugyhogy a reszletes beszamolo kesobbre marad. Lenyeg a lenyeg, Jeruzsalemben vagyunk, a regi hostelunkben, amitsajnos felujitottak,…..
Két új létesítménnyel gazdagodott a Darna Village: tegnap végre víz került a medencébe és elkészült a beduin sátor. Ezzel egy olcsóbb szállás lehetőség is felkerült a palettára, ugyanis a beduin sátorban aludni is lehet.Ma persze ki is próbáltuk a medansziét - én…..
Fullánk 2009.06.20 09:02:43
@Om Yasmeen: Ja most már látom a sátrat. vannak dolgok amiket nem látok ha a szemem előtt vannak. Nincs iwiwem, töröltem, jobb szeretem a nem virtuális kapcsolatokat, de most kiváncsivá tettél, hogy a fürdőruci icipici vagy pont fordítva, fekete csador.
Fullánk 2009.06.23 12:58:27
@Om Yasmeen: Igen,köszönöm a kiegészítést. Erzsi is mindjárt elküldte ezeket a képeket, hátha nem tudnám megnyitni itt nagy szabad országban. Ezek szerint a női furdőruha kereskedésből nem lehet milliomos lenni Jordániában. Még hogy több színben is árusítják? És micsoda fülledt erotika árad abból a fürdőruhából! A szemüveg is a fürdőruha része? Látom neked csak az arcod éghet le. Gondolom Magyarországon fogsz napozni.
Fullánk 2009.06.24 14:17:00
@Om Yasmeen: Hát akkor jó pihenést otthon! Szép napokat kívánok, vigyázz nehogy leégj máshol isnem csak az arcodon, majd ha tényleg igazi nyár lesz otthon. Akkor mostanában nem lesz marhaba, gondolom. Valahogy most én sem tettem fel updatet a blogomba.
Azt írja az újság, hogy tegnap II. Abdullah jordán király álruhás látogatást tett egy ammani rendelőintézetben, hogy személyes tapasztalatot szerezzen a szolgáltatások minőségéről. Hagyományos fekete ruhában, piros-fehér kendőben, álszakállal és botra támaszkodva kereste…..
Mindig nagyon jól szórakozom, amikor más, jellemzően nem latin ábécével rendelkező népek angol nyelvű cégtábláit, hirdetőtábláit és étlapjait olvasom. A legtöbb vicces elírás abból fakad, ha az adott nép nyelvében nem szerepel bizonyos mássalhangzó: pl. koreaiaknál az F…..
Fullánk 2009.05.22 16:41:29
@baphomet: Ez nem szókimondó, a kínaiak egyébként is prűd emberek. Ez nemtörődömség. Biztos megkértek egy diákot, hogy fordítsa le a szót, aztán felhasználta az első szót a szótárból.
Fullánk 2009.05.25 05:39:56
@baphomet: igen én magam ugyan nem látom a saját blogom, de jövő héten hazaugrom pár napra és akkor majd leellenőrzöm. Na nem azért ugrom haza mert meg akarom nézni a blogot, hanem mert tortaevés lesz. Többek közt.
  =>> Natural Hawaiian Henna Tattoos & Body Paint Kit 1 Kit <<=   Az arab nők egyik szépség-receptjét fogom megosztani ma Veletek: kipróbáltam a hennával történő hajfestést. Figyelem: a hennás hajfestés egész napos, de minimál esetben is több órás…..
Fullánk 2009.05.24 15:51:21
@baphomet: tényleg: pakisztán férfikat láttam cinóberre festett hajjal és szakállal. Meglehet az is henna volt? Gondolkodtam is, hogy lehet az, hogy meglett üzletemberek jelennek meg narancssárga hajjal és szakállal.
A nagy márkák gyárainak Kínába költözése után az ott készült cuccokkal párhuzamosan azok nagyipari méretekben gyártott hamisítványai is elárasztották a viágot. Milyen jó is volta annak idején az akkor még lengyel piacnak hívott zsibvásáron azzal szórakozni, hogy ki talál…..