Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wovbagger

2514 bejegyzést írt és 480 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dél-afrikai BCUC öndefiníciója szerint afro-pszichedelikus muzsikát játszik, ami voltaképpen igaz is. Tegyük hozzá, hogy afféle mindentbele módon művelik ezt: az afrock'n'roll mellett törzsi elemekből, hip hopból és funkból táplálkoznak a dalaik. Melyek többnyire hosszú improvizatív energiabombák…..
A The New Mastersounds két évtizede létezik, és azóta csapatják a főleg funkot tartalmazó zenéjüket - amibe bőven belefér a soul, a blues és a jazz is. A funkszóbradák most sem tettek máshogyan: recseg a trombita, búg a Moog, és mivel nincs állandó énekesük, az album nyolc dalában Lamar Williams Jr.…..
Ragacsosan magába húzó hipnotikus trip, mélyében disszonáns gitárhangokra bágyadtan kántáló kórussal, és mikor közelebb érsz, látod, hogy szatír fakírok betépve vigadnak egy lassan nyekergő jukebox romjai fölött. A Queen Elephantine tagjai poszt-apokaliptikus free jazz, dimenziókon túli drone és…..
Három évvel a Tolvajok Szövetsége után a kenguruk földjéről megérkezett a thrashben alkotó Meshiaak második nagylemeze.  Mask Of All Misery by Meshiaak..
Sámánisztikus danászás alatt törzsi ritmusokkal operáló ósztrál banda bemutatkozó albuma, melyen a szerzemények alatt hasítanak a gitárok, és amikor annyira nem, akkor is megigézik a hallgatót. A végeredményként fellépő masszív pszichózis makacs újrafülelésre ingerel. Csodásan lebilincselő…..
Ebben a rövid életű power trioban a Cream kétharmada (Jack Bruce basszeros és Ginger Baker dobos) mellett a gitáros posztját Gary Moore töltötte be. A három ász egyetlen albumot adott ki közösen, amin jóféle heavy blues rockot toltak - ezt most egy bónusz koncertlemezzel megfejelve találhatjátok meg…..
A seattle-i Year of the Cobra három évvel ezelőtti első albuma sem volt rossz, de a most megjelent Ash & Dust még magasabbra tette a lécet. A doom metalból alapvetően nem engedtek, de színesedett a dalok hangulata: a duó olyan hatásokat is beemelt a muzsikájába, mint a lassú pszichózgatás, vagy…..
Az év utolsó két hónapjában záporoznak a jobbnál-jobb nagylemezek: a chicagói Lord Mantis negyedik korongján egy fagyosan zord világot fest meg dalaival, amelyben tébolyodott elméjű humanoidok támolyognak hunyorogva, és néha egymásnak esve véresre tépik egymást. Az egész album egyetlen óriási…..
"Ha ő ugyanannyit nyom, mint egy kacsa, akkor fából van, következésképpen boszorkány!" Covenant by Karyn Crisis' Gospel of the Witches ..
Ismét vendégségben jár nálunk az ósztrál Mammoth Mammoth, és a vörös sivatagú kontinens vastag bundájú óriás emlőse továbbra is kitűnő sztónerikus rákenrót tol. Kreuzung by Mammoth Mammoth ..
Az ukrán Stoned Jesus pár napja adta ki egybevonva és újrakeverve a 2009-ben, még egyemberes projektként született első két demojának dalait. Mindezt a banda tizedik szülinapjának alkalmából. Rajongóknak kötelező! Legközelebb élőben: 2019. november 24., A38  From the Outer Space by Stoned Jesus..
Megérkezett a Rorcal új nagylemeze, az Eric Stener Carlson regénye alapján született Muladona. Fejbe tosz, mint minden albumuk, és első fülelésre jobban sikerült, mint a három évvel ezelőtti Creon. Ráadásul most annyit fizetsz érte, amennyit szeretnél. Muladona by RORCAL ..
Conan jött, látott, rombolt. Megint. Existential Void Guardian by Conan ..
wovbagger 2019.11.07 16:33:58
Most ismertem meg ezt a bandát, de nagyon megfogott a The Liberation. Főleg azért, mert nehéz körbelőni, hogy mit játszanak: romantikás-gótikus és filmzenei hangulatú, de közben nem ragad bele egyetlen (al)stílusba sem. Emellett monumentális is tud lenni, de minden szentimenti vagy giccsparádé…..
A sáros-iszapos mélyfúrást végző Navajo Witch Tennessee-ből érkezett hozzánk, és a szuperlassú trió brilliánsan teszi a dolgát. Nem bonyolítják túl az életet: a nagylemez 33 perces, de annyira frankón összerakták, hogy könnyen (újra)hallgattatja magát. Nagy jóság. Volume III: Season of The Witch by…..
A Reggel spanyol banda, és a hetvenes évek elejének blues rockján nyugvó, fuzzos, pszichós hard rockot tol, sok riff-röffel. Kábé ilyen lenne, ha Hendrix ma írná meg a Cry of Love-ot. Csak most, csak nektek a Bandcampről akár ingyen is! Matuja by MATUJA ..
A Jaga Jazzistben azt szeretem, hogy nincs két egyforma nagylemezük. A négy éve megjelent Starfire-ön a progresszivitás, a művészies funk (van ilyen...?) és a Can-féle krautos zakatolással megáldott jazz rock ad egymásnak randevút. És még egy kis David Sylviant is kihallok belőle. Legközelebb…..
Bleak doom metal az önmeghatározás, de inkább nevezzük nevén a gyereket: ez bizony lassan karcoló és zsírozó funeral doom. Megahosszú dalok, hiperlassan felvezetve. közben időnként egy nagyot szipákolva a füstölgő bongból, az énekes pedig mintha hangszál-gyulladásban szenvedne - az összkép viszont…..
Halloween, boszorkák, ijesztgetés, sztóner és NWoBHM, John Garcia-klón énekes, király hangulat, rákenró, FB! Remek lemez, ami nem sátáni pánikot, hanem kellemes perceket fog szerezni a hallgatónak. Satanic Panic by Crimson Witch ..
Az osloi Djevel nem pihen: alig egy évvel a Blant svarte graner után megszületett a következő nagylemezük.  ..
Őszi EP a Sárméztől, ami a tavalyi Digital Garbage politikus garage punkját viszi tovább. Ideális kisnagylemez: hét dal huszonkét percben. Morning in America by Mudhoney ..
Az év végéhez közeledve négy fazon feltárja az emberiség titkait. Hidden History of the Human Race by Blood Incantation ..
Még a fülemben cseng a tavalyi To the Night Unknown, és máris itt van az újabb Morne korong - de a gyanúsan gyors tempó miatt egy keresés segítségével kiderültek a részletek. A kiadvány első három tétele a 2009-es Morne/Warprayer split anyaga, az utolsó két dal pedig a 2008-es Morne demoról lehet…..
Brumi idén a kakasok után a nyuszikról mesél nekünk. Rabbits by Brume ..
Ha bírjátok még füllel, akkor itt van az új Hawkwind nagylemez is.  ..