Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onogur

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában egy magas, hajlott hátú férfiú bandukol a budapesti Újlipótváros Váci úttal párhuzamos mellékutcáiban. A rám nagyon hasonlító öregúr arról ismerszik meg, hogy hátul kulcsolja össze a kezét. Tudom róla, hogy nem volt gyerekszobája, és csak felnőtt korában vette észre, hogy nem tud mit…..
onogur 2017.05.15 22:56:44
@smartdrive: Akkor mutass nekem légyszi egy angol miniszterelnök férfiról zsebre dugott kezes fotót. Legyen mondjuk David Cameron. :)
Az európai országok határai rengeteget változtak az utóbbi ezer évben. A videó egészen onnan indul, amikor még Európa középső része a Római Birodalomhoz tartozott, Spanyolország pedig iszlám fennhatóság alatt volt, és egészen 2012-ig követi az országhatárok…..
Múlt vasárnap azon töprengtem, hogy honnan rendeljünk gyorsan valami kaját, és az a - teljesen kifacsart - dolog jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lett volna gyerekkoromban a Netpincéren választani, hiszen alig ismertünk más konyhát a sajátunkon kívül :) Pedig nem volt az olyan nagyon régen,…..
HamPLÓ Medence a Balatonban 2013.08.26 19:10:48
Valaki nem tudja, mi ez? Innét indult régen a Balatonvilágos - Mars rakétajárat, vagy csak egy olyan gyerekmedence, ahonnét a gyerekek nem tudtak kigyalogolni a büfébe? ..
Ez nem tartott sokáig, újra a zsidózó magyarok pártján az MLSZ. Újra lehet focipályán az ellenfél himnuszát kifütyülni, hátat fordítani és letolt gatyával mocskoszsidózni, kicsit mussolinizni, indulavonatozni. Újra lehet palesztin és iráni zászlót magunkra ölteni, hiszen…..
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
onogur 2009.03.19 01:26:45
@Andras /البكري:
Ha legenda, akkor Julianus találta ki? :)

"A szuzdali fejedelem elmondta, hogy a tatárok egyik fő célja Magyarország elpusztítása; utána pedig Rómát és egész Európát akarják elfoglalni. Ezek bizonyítására átnyújtotta a mongol kán fenyegető levelét, melyet ez Béla királyhoz intézett. A levelet vivő követeket ugyanis a szuzdali fejedelem elfogta, és a levelet elvette tőlük. A „pogány betűkkel, tatár nyelven” írott levelet Julianus visszafelé vivő útján egy Kerman nevű pogány városban fordította le és jegyezte fel."
onogur 2009.03.19 12:15:27
@Andras /البكري:
Érdekes kérdés.

"Ezért követeket küldtek Magyarország királyához, akiket mikor Szuszdal földjén átmentek a szuszdali fejedelem elfogott, és a királynak küldött levelet a fejedelem elvette tőlük. Ezeket a követeket mellém adott társaimmal együtt láttam is. Az említett levelet, amelyet a szuszdali fejedelem nekem adott át, elvittem Magyarország királyának. A levelet pogány betűkkel írták, de tatár nyelven. Így hát a király sokakat talált, akik el tudták olvasni, de nem akadt, aki megértette volna. Mi pedig, midőn áthaladtunk egy Kerman nevű nagy pogány városon, találtunk valakit, aki lefordította nekünk."

Tehát a király környezetében lévők ( kunok? ) el tudták olvasni, de nem értették.
Feltételezhető, hogy a levél türk ( Orkhon )rovásírással volt írva, de hogy milyen nyelven...
onogur 2009.03.19 16:43:03
@Andras /البكري:
Nincs sok logika abban, hogy egy mongol uralkodó perzsa nyelvű levelet írjon egy nyugati uralkodónak.
A mongolok írásáról:

"A mongolok a XIII. század elején vették át az ujgur írást, a Yuan-dinasztia története szerint a najmanok leigázásakor, azok foglyul ejtett ujgur származású pecsétőrétől, Tatatungától tanulták meg az írást. A Mongolok titkos története először 1206-ban említi a mongol írást:
„Azután az egész nép részekre osztását, a bíráskodási ügyeket írja be a Kék könyvbe és foglalja könyvbe…”
Az ujgur-mongol írás sorai függőlegesen, balról-jobbra haladnak, és sajátosságaiból kifolyólag az írott szöveg nem egyértelmű, mert a k/g, d/t, a/e, y/ĵ hangokat ugyanaz a graféma jelölte."

Talán ezért nem tudták a magyarországi kunok értelmezni a levelet, annak ellenére, hogy "elolvasni" tudták.
A Homár "leghülyébb promóció" versenyének tavaszi nyertesei a Kaiser marketingesei, akik mi mást csatoltak volna a 48-as forradalom közismerten nagy barátjának képével díszített szalámijuk csomagolásához, mint egy kokárdát. A Homár meg nem erősített információja…..
onogur 2009.03.02 16:54:58
@májgeriberi:

De először jönnek a különféle felvágottak szabad madarakból.