Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nita

250 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MedIQ Google Docs a klinikán! 2010.02.24 20:49:54
Vegyünk egy átlag klinikát, ahol egynél több orvos rendel egyszerre. Valljuk be, nagyon nehéz átlátni az adminisztrációnak, mikor ki merre megy és melyik orvos éppen hány betegnél tart, miközben a várakozási idő egyre csak nő. Az amerikai Southeast Health Center klinikán a Google…..
Scienceroll.com nevű blogom másodszor nyerte el az orvosi blogok világversenyének legjobb orvosi technológiai/informatikai blog díját.Ez a legfontosabb verseny, ahol egy orvosi témájú blog megmérettetheti magát. Ezt írták a verseny szervezői: For the second year in a row, Bertalan…..
Egyre több olyan személyre szabott genetikával foglalkozó cég van, melyektől online rendelünk csomagokat, nyálmintánkat visszaküldjük, abból ők DNS-t izolálnak és elemzik azt orvosi szempontból. Az más kérdés, mire használható ez az adat jelenleg, de a jövőben még hasznos…..
nita 2010.01.25 18:48:20
Nemrég olvastam, hogy egyre több reptéren kezdik el használni a teljes test átvilágítására alkalmas szkennereket. Az Index cikkében például a következő hangzott el:Egy virtuális, háromdimenziós képet alkot és Barrett szerint a sugárzás szintje "szuper…..
Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a MedIQ blog megszerezte a HONcode akkreditációt, első magyar ovosi blogként. A Health on the Net Foundation (HONcode) egy svájci non-profit szervezet, mely ellenőrzi és akkreditálja az orvosi tartalmú weboldalakat minőségű szempontból. A…..
nita 2009.12.05 18:40:44
Napi cukiság a Street Anatomy design blogon:További olvasmány:A gumimaci anatómiájaAz agy 3D-benAz anatómia kellemes is lehetElkészült a 4D humán atlaszAnatómia: Források forrásaPapíremberekFedezd fel a virtuális emberi testet!3D emberi atlasz iPhone-ra..
nita 2009.10.28 18:36:56
Én még nem nagyon láttam orvost üres köpenyben, így érdekes volt olvasni azt a tanulmányt, amit Írországban végeztek és mely arra akart fényt deríteni, vajon mi lapul az orvosok zsebében. 60 fiatal doktort kértek meg arra, hogy mutassák meg zsebeik tartalmát, de csak 54 egyezett…..
MedIQ Future Health 100: Webicina 2009.08.04 07:47:17
Nagy öröm ért a minap, bekerültem a Healthspottr által összeállított Future Health 100-as listájába olyan nevek mellé, mint Jay Parkinson, az első online orvos; Anne Wojcicki, a 23andMe alapítója vagy Jack Lord, a Navigenics orvosa. De aminek ennél is jobban örülök, hogy nem a…..
nita 2009.08.05 18:24:03
Nagyjából 80 előadást tartottam eddig, és mindig próbáltam valami újat csempészni az előadásokba. A legjobb a könyvek a témában: Presentation Zen és Slide:ology. De az igazi változást a magyar fejlesztésű Prezi hozta meg. Szeptemberben indul az Internet az orvoslásban kurzusom…..
nita 2009.07.19 13:56:56
Tegnap indult útjára egy új Wikipedia interface a Navify. A Wikipedia cikkeit igyekszik látványosabbá tenni, úgy, hogy videókat, képeket társít a keresett témához, megspórolva a "kiguglizást és a kijútúbozást". ..
Free Your Mind Rovarmese 2009.05.27 16:37:00
Találtam egy hihetetlen jó animációs filmsorozatot a You Tube-on. Minuscule- francia animáció. A hétvégi reggeli mesék között szívesen elnézegetném...a főszerepben szitakötő, hangya, darázs, légy, csiga és a hiperaktív, igazságosztó katica :)..
Europeana- az európai multimédiás digitális könyvtár, az Európai Unió kulturális örökségét kívánja összefogni. A könyvtár nemcsak digitalizált könyveket, iratokat kínál, de videókat, képeket és sok más egyebet is.A Europeana.eu gondolatokról és inspirációkról szól, 4…..
Free Your Mind Baba bumm 2009.05.20 17:14:00
A szülészeten vagyok most gyakorlaton, és hát mit is mondhatnék imádom! Látni, ahogy egy egy élet útjára indul... (és még a dokik is rendesek :) )Találtam egy elég jó videót, ami nagyvonalakban bemtatja, mi is történik a pocakban a hónapok alatt:..
Free Your Mind Gina 2009.05.19 20:24:00
Már nem egyszer találkoztam a gyakorlatok során a Ginával (GHB). A gamma-hidoxi-butirát nevű anyagról van szó, ami manapság randidrogként híresült el, amit clubokban, nagyobb partikon kevernek az áldozat italába. Színtelen, szagtalan anyag, ami hatására az ember teljesen…..
Free Your Mind Spamáradat 2009.05.16 15:06:00
Nem nagyon érek rá mostanában netezgetni, néhány blog, msn és gmail a napi program. Az utóbbival nem tudom mi történhetett mostanában, de elárasztanak a spamek, még jó hogy könnyen lehet takarítani.Egy tanulmány szerint (McAfee és az ICF International nevű vállalat közös…..
Free Your Mind Napi csemege 2009.05.16 12:23:40
Nem tudok mit hozzáfűzni..:)) Az enyémnek elveszett a kulcsa! :))..
A ReachMD nagyszerű kezdeményezéssel állt elő. A Next Top Doc egy olyan verseny, ahol medikusok mérik össze erejüket, tudásukat hétről hétre, mégpedig egy az egy elleni küzdelmekben úgy, ahogy egy teniszverseny lebonyolítása is történik. Az orvostudomány bármely területéről…..
Free Your Mind Personal Brain 5 2009.04.25 10:40:52
Tartalmat mappázni, Total Commandert használni...most találtam egy újabb alternatívát: The Brain- Visual Information Management, ami könnyen átláthatóvá teszi a tartalmunkat, asszociációkat is kialakít a lementett tartalmaink között. Jóformán nem is kell keresgélni, mit hova…..
Free Your Mind Csokiszív :)) 2009.04.20 20:11:04
Gaku Otomo csokiművész csodája...
A Clinical Cases and Images-Blogon találatam ezt a hírdetést, amit egy real time PCR-hoz, proteomikához szükséges termékekket előállító cég, a Bio-Rad Laboratories támogatott. (a cég rövid introja is jópofa szerintem :) )"Enzyme, what are you doing today?"..
A tökéletes reklám, egyszerű, nem túlcifrázott, lényegretörő és képes megragadni a közönséget, mint az új Soproni reklám. Valami elképesztően jóra sikeredett, és mekkora poén, hogy a végén ott a csattanó, Soproni !, és nem valami minisztérium…..
Egy csomószor előfordul velem, főleg, most, hogy a pályamunkámat írtam, hogy azon kell gondolkoznom, hogy hogy is kell helyesen magyarul írni. Aztán egyszer bepötyögtem gugli barátomnak, hátha talál valami használható segítséget. Erre tessék: Magyar ONLINE Helyesírási Szótár!…..
Joao Sabino Studio alkotása: a KeyBag Delete it with  Deletus.- a szlogenje a tenyérnyi méretű radírnak:)  És végezetül a Ctrl-Alt-Del párnák :))..