Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geegee

101 bejegyzést írt és 13698 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1912. Távirda (telegráfiroda) a Vatikánban 1921. Főiskolai csapatok kosárlabda-mérkőzése Atlantában. A büntetődobás technikája még teljesen más volt 1935. Korai légiparádé. Cleveland, Ohio 1940-es évek. Inuit család földbe ásott otthonában. A nagyobbik lányuk a közeli városban él már.…..
geegee 2024.04.17 20:12:08
@amundsen: A szovjetek sose voltak normálisak, de ez mindenen túltesz.A szerencsétlen életveszélyben lévő űrhajóst még matekfeladványokkal szórakoztatni, ááááhh, agyrém.
geegee 2024.04.17 20:13:50
@68nyara: "rendezzünk orosz rulett világbajnokságot."
egy skulóval a hatos tárban, vagy a hardcore változatott, ami 5 skuló a hatos tárban?
:D
Hiába cáfolja rendszeresen az óriás techcégek és szakértők armadája, hogy a telefonjaink nem hallgatnak le bennünket, ezt a saját tapasztalataink cáfolják nap mint nap...
geegee 2024.03.19 13:40:21
@Pietarii: Azért az elég hülye ember kell legyen, aki reklámok alapján megvesz bármit.Nekem nincs faszbúkom, elég jól megvagyok nélküle.Reklámblokkoló is fut a PC-n, szóval nem látok sok felesleges baromságot.De ha látok, látnék is, akkor sem veszek, vettem eddig semmi olyat, ami nem érdekelt, csak azért meg soxor tukmálják esetleg.
Nem is nagyon hiszem el, hogy mások ne ugyanígy gondolkodnának...
geegee 2024.04.06 20:13:10
@Pietarii: Értem amit írsz, de tartom magam ahhoz is, hogy engem nem tudnak manipulálni így.Talán ha 100 reklámból egyre mondom azt, hogy tényleg jó és meg is venném (tv-ben még néha belefutok reklámba), de annyi meg akár lehet tényleg hasznos is.
De hogy a nekem elsózott vackok jutalékából senki nem élne meg egy napig sem, az hóttziher, elnézést, de tényleg ez van.
Ha nem is 100%, de 95%-ig racionális és tudatos vagyok, na.
Gyakori kérdés volt a 19. század végi amerikai nagyvárosokban, amit a bérlők tettek fel a háziúrnak. A válasz kétféle lehetett. Most a rosszabbik lehetőséget vizsgáljuk. New York-i szegények lakta bérház WC-i..
Megjelent: Magyarország 1977/38, 37. o. A tudomány legnagyobb tévedése, hogy csakis a tudományban hisz. Ez a szellemes aforizma a nyelvtudományra is érvényes. A nyelvet legalább olyan mértékben — ha nem jobban — alakítja a tudománytalanság, mint a tudományosság. Korántsem csak a múlt tanúskodik…..
Lámpától a pákáig, batyutól a digitális rajztábláig, van itt minden, mint a búcsúban!..
1910. Az új osztrák-magyar hadihajó, a „Zrínyi” vízre bocsátása Triesztben. Alig 11 szolgálati éve alatt a háború után először az amerikaiakhoz került, majd az olaszok szétbontották 1921-ben..
geegee 2024.03.12 13:20:27
@gigabursch: A blende-rekeszidő nem változtatja meg az arcokat.Erősen durva volna.Ráadásul miért pont az arcok változnának bármitől is?
Nem, nincs ilyesmi.
Ezek vagy álarcosbált rendeztek valamiért, vagy a korabeli fotósopp csúszott meg egy kicsit.De hogy mi lehet az indíték, az sose fog kiderülni valszeg.
Esetleg ha jön Kué tapasz háj kolléga...
:D
geegee 2024.03.21 00:03:18
@Fogash: Na, ne is mondd, ezt vas hajóztatást.Ezek a drága svédek is, dacára, ők tényleg a vas és acél országa, a kínaiaktól vettek egy elég nagy hídelemet (140x45 méter, 3000 tonna), amit Stockholm belvárosában a Slussennél építettek be a helyére.Kínából elhajóztatni, isten tudja mekkora extra pénzekért, valami hihetetlen szégyen ez az én szememben.De sajnos csak az enyémben, valakinek biztosan így volt jó.
Azt amúgy nem tudtam, hogy a német, francia stb acélgyártás ennyire nullán van.
A Coromandel félszigetet elhagyva immár dél felé vettük utunkat. A Rotorua felé vezető úton először megnéztük a Paku hegy hajdani vulkanikus kúpjait. Innen csodás kilátás nyílt a körülvevő öbölre és városkára. Néhány óra autózás után a McLaren Falls Parkban nyújtoztattuk ki lábainkat. Itt…..
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
HamPLÓ Helka a hőségben 2024.03.04 06:00:00
A Héviz (sic!) vízibusszal utazás és a tó hosszában végighajózása során már összefutottam a két balatoni fehér szépség egyikével, a Helkával, de fel nem jutottam rá. Mivel azt hittem, hogy augusztussal véget fog érni a balatoni nyaram, a második MÁV retróhétvége programjába gyorsan beleillesztettem…..
geegee 2024.03.13 12:05:31
@Hamster: Persze hogy.Írtam már valamelyik posztodhoz, hogy a balatoni hajókázás is csak egy átok a nyári 50 fokban...
:-)))
ellenben egy jó szeptember vége, október eleje, banyák nyara körüli napos 15 fok ideális lehet.
Hamilton után folytattuk utunkat észak felé. Aucklanden áthaladva mentünk tovább a "kis csücsökbe". Útközben egy kellemes pihenőhelyen töltöttük el az ebédünket, lélegzetelállító kilátással. A terület a hajdani hatalmas kauri erdőkről híres, és ezek megmaradt utolsó példányairól. Így első…..
geegee 2024.03.07 01:27:47
@sscchhtt: Hát, mostanában nem lehet (egészségi problémák), talán majd pár év múlva...az a baj, hogy én minimum fél évre mennék, ahhoz meg kell egy lottóötös. :D Meg akkor már Enzé mellett Ozziékat is megnézné az ember, ááá, reménytelen.
Kösz a linket, megsasolom.
geegee 2024.03.13 12:02:33
@sscchhtt: Ilyet már olvastam más országokból (pl usákok) is, hogy autóbérlés helyett venni és eladni, simán elhiszem.
Valamikor 2020 tavaszán néhányszor láttunk a ház környékén somfordálni egy macskát, aki ráadásul erősen sántított az egyik hátsó lábára. Ekkor még csak intéztük a házvásárlást, de azonnal érdeklődtünk a bácsiknál, hogy esetleg tudják-e, kié lehet. Ők valószínűsítették, hogy egy kóbor jószágról van…..
Az előző bejegyzést ott hagytam abba, hogy a falakra felkerültek a párnafák, amik a gipszkartont tartják. Ezt követte a kőzetgyapot szigetelés, amire két okból volt szükség: egyrészről a hőszigetelés, valamint a hasonlóan fontos hangszigetelés miatt. A hálószobák elhelyezésével kompromisszumot…..
Svédországban járva sokkal többször találkozik az ember a svéd zászlóval, mint például Magyarországon a piros-fehér-zöld lobogóval. A hivatalokon és közintézményeken kívül nem csak települések parkjaiban látni gyakran, de meglepően sok családi ház kertjében, farmokon és tanyákon is állnak…..
Meglátogattuk a 16 éve bezárt visegrádi panoráma strandot, de az akkoriban 890 fő befogadására képes fürdőhelyen egy lelket sem találtunk és szomorú látvány tárult elénk, azonban a strandnak még lehet jövője...
Nyáry Krisztián Facebookon megjelent írása változásmenedzsmenthez. Nagyszerű írás és hangsúlyozom, nem az enyém, hanem Nyáry Krisztiáné, később az Igazi hősök című remek könyvében is megjelent. ..
Ma már felhőtlen égre, ragyogó napsütére ébredtünk. Így gyorsan összepakolva, a tegnapi tervünk ma reggelre terveztük át. Viszonylag korán neki indultunk ennek az ikonikus útnak, a fű még deres volt az éjszakai fagy után. Már a fjord felé vezető út is számos látványos megállóhelyet nyújt az erre…..
Ma Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsához túráztunk el. A felmászást nem vállaltuk, így maradva a ~800 méteres magaságon, a lábánál elterülő gleccser tó partjáról tekintettünk fel a közel 3 km-rel magasabban lévő csúcsra (3724 m). A Hooker Valley Track a hegyvonulatok völgyét átszelő túraútvonal. A…..
Izlandra eljutni mindig is álomszerű gondolat volt. Az északi, misztikus sziget hűvös, kopár tájai egyszerre vonzzák, és rémítik meg az utazót. Különleges természeti adottságai közé tartoznak, a számtalan gleccser és vulkán mellett, a gyönyörű vízesések, a hőforrások, meleg vizű patakok és a vad…..