Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geogr

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszercsak szembe jutott, hogy hála a szibériai utazásnak, már elég sok olyan városban jártam, ahol van villamos. Csinálhatnék hát egy albumot, amelyben minden hálózatot csak egy fotó képvisel. Persze nem olyan régen vagyok közlekedésbuzi, meg a digikorszak előtti képeimet sem…..
geogr 2009.02.07 00:35:23
@..::Froschlama::..:

Épp most utaztam ezeken a kétegységes elővárosi hév-eken, ők metro-nak hívják. Tuniszból jár ki La Marsa-ig, tehát Karthagón és Sidi Bou Said-on csak áthalad. A bezáródó ajtajait amúgy előszeretettel kitámasztják a helyi fiatalok, kell is a levegő az amúgy igen zsúfolt vonalon. Egyébként MAN gyártmányúak, szerintem magyar vonatkozása nincs. Magyar járművek: az M41-eshez hasonló, Tunisztól főleg Ny-felé járó gépek és néhány elővárosi villamos Ganz motorvonat Sousse és Mahdia között. Igen, ezeket is metro-nak hívják :) Na de a metró kifejezés csak nálunk = föld alatti vasúttal, a szó eredeti jelentése:
A MÁV szerint nem kell külön funkció a fogadócsarnoknak Örömömre szolgál, hogy a MÁV-kommunikáció válaszolt egy korábbi blogbejegyzésre. Nemrég azt tettem szóvá, hogy a Keleti pályaudvaron a gyönyörűen felújított Lotz-teremnek nincs igazi funkciója. A MÁV válaszának…..
geogr 2009.02.06 23:31:31
@Az Építész: Nekem is tetszik Pestszentlőrinc állomása, leszámítva a fa-mellvéd előtti máv-dróthálót! :S
Elég stílusromboló; aki be akar lógni, az úgyis be fog. Az ellen nem véd :)