Regisztráció Blogot indítok
Adatok
captainpamfil

7 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
David Fincher rendező, Ben Mezrich The Accidental Billionaires című könyve alapján készült filmje megérkezett a bemutatás előszobájába. Fincher rendezésében láthatjuk majd The Social Network címen a Facebook  közösségi portál ötletének megformálódását, kialakulásának…..
Antoine Fuqua, aki a Training Day (Kiképzés) című alkotásával, ami kétségtelenül eddigi legjobb filmje, örökre beírta magát a realista krimi történetébe, és bevéste nevét a krimikedvelők emlékezetébe. Most új művel örvendezteti meg a bűnügyi sztorik rajongóit. A…..
Elérkezett a hazai filmvásznakra is az utolsó előtti pillanatokban még 3D-be is átkonvertált nagy költségvetéssel bíró A titánok harca című feldolgozás, melyhez igazán nagy neveket is sikerült megnyerni. Az ógörög bőrbe bújtatott Múmia és Transformers katyvasz azonban olyan…..
captainpamfil 2010.04.19 10:36:32
@netreader: Ez a film alapvetően nem ragaszkodik a görög mítoszokhoz. A Perszeusz történetből is körülbelül a szereplők és helyek neveit kölcsönözték meg egy két történeti elemet. Az óriás víziszörnyet egyértelműen Kraken-ként emlegetik.
Egyes értesülések szerint tűz ütött ki a legújabb Harry Potter-film, a Deathly Hallows alcímmel futó, utolsó előtti epizód forgatásán a Leavesdean Stúdiók termeiben, Londonban. Akik nem akarnak spoilerekkel szembesülni, azok még ezen a ponton hagyják abba az olvasást, és…..
Az ide március tizenötödikei díjazottak között A szabadság vihara (Freedom's Fury) című -a nemzetközi filmes közvélemény érdeklődését felkeltő- dokumentumfilm produceri stábja is állami elismerést vehet át. Andrew G. Vajna és Quentin Tarantino producerek a Magyar…..
A Coen-testvérek, Joel és Ethan a Burn After Reading után újabb filmmel rukkoltak ki, mely ezúttal a hatvanas évekbe kalauzol bennünket, egy zsidó családok lakta ingerszegény, szürke, és unalmas kommunába, ahol megismerhetjük Larry Gropnik egyetemi professzor életének egy válságos…..
captainpamfil 2010.02.17 16:12:07
Amióta a hír felröppent, hogy Antal Nimród Armored (Szállítmány) címen krimit rendezhet Hollywoodban, nagy figyelemmel vártuk mit visz a vászonra. Úgyhogy, amint lehetett egyből elugrottunk a moziba, hogy saját szemünkkel láthassuk, mire lett képes a legújabb -számos, világszerte…..
Limitált ideig ugyan, de megtekinthető a közel öt perces alkotás, mely olyan fesztiválokon nyert elismerést, mint az LA Shorts Fest, az Amazing Spotlight, vagy a Castelli Animati. Tekinthető mindez pedig akár előkarácsonyi meglepetésnek is, hiszen az Alma elképesztően jól sikerült…..
captainpamfil 2009.12.22 21:41:18
Eljött az az alkalom, hogy végre egy magyar vígjátékról írhatunk. Méghozzá egy valóban moziba való magyar filmről  fogunk most nektek beszámolni. Volt szerencsénk látni az Orosz Dénes nevével fémjelzett szórakoztató ám ugyanakkor elgondolkodtató alkotást, ami Poligamy…..
Igazi veteránnak számító színészt veszünk ehéten górcső alá, hiszen Woody Harrelson már túl van karrierjének csúcsán. Számos díjat és elismerést gyűjtött be élete során, rendkívül emlékezetes alakításokkal lenyűgözve a nézőközönséget. A héten mutatkozik be…..
Eljött hát az éppen aktuális világvégefilm. Hazánkban is moziba kerül Roland "kino-meister" Emmerich legfrissebb alkotása a 2012 című apokaliptikus látomás. Első blikkre a film promóciós honlapja alapján úgy tűnik, hogy akkor most minden néző megkaphatja a maga…..
A tavalyi Titanic fesztiválon győztes Vérvonal rendezője volt az idei hasonló seregszemlén a zsűri elnöke, azaz idén az izlandi Baltasar Kormákúr hirdette ki a fesztivál fődíjasát. Az eredményhirdetéskor kicsit viccelődve megjegyezte, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon is…..
A cannes-i filmfesztiválon debütáló Antikrisztus címéhez méltóan megbotránkoztató és rémisztő vízió. Az emberiség egyik legnagyobb félelme - a halál mellett - a világvége és az összes élőlény pusztulása. A Bibliában ezt az Apokalipszis-lovasainak és a gonosz uralmának…..
Ezen a  héten számolhattunk be arról, hogy a brit hölgyeményt az Esquire a világ legszebb nőjének választotta, így ildomosnak tűnik nem csak a színésznő bájait méltatni, hanem megemlékezni eddigi karrierjéről is, mely bővelkedett sikerekben és kudarcokban egyaránt.…..
captainpamfil 2009.10.08 08:29:44
A dél-afrikai, pályáját éppen csak elkezdő rendező, Neill Blomkamp talán maga sem gondolta 2005-ben, hogy Alive in Joburg című rövidfilmje alapján egyszer egész estés filmet álmodhat a nagy vászonra. Szerencséjére, útjaik keresztezték egymást A Gyűrűk ura trilógia és a King…..
Rengeteg szót ejtenek a különféle filmes oldalak a külföldi alkotásokról, azok sikereiről, a híresebbnél-híresebb filmsztárokról. Egyről azonban elfeledkezünk. Még pedig arról, hogy bizony a magyar filmipar is létezik, gyártott és gyárt a mai napig filmeket, melyekről sajnos…..
Gyakran bizony be kell lássuk, nem azok a filmek nyerik az elismeréseket, amelyek leginkább megérdemelnék. Elég csak néhány példát felhoznunk, ugyanis az 1995-ös díjátadón a Forrest Gump több díjat zsebelt be, mint a Ponyvaregény, vagy a Remény Rabjai, 1977-ben pedig a Rocky…..
captainpamfil 2009.09.23 08:45:09
@alien78: DiCaprio valóban rég Oscart érdemelt volna (a rahedli egyéb díjai mellé)
@lojzi1: Driving Miss Daisy :) ja igen szerintem ma már csak a Be Kind Rewind paródiajelenetből közismert
@kutyacica: Az Apocalypse Now 2 Oscar-t is kapott (Best Cinematography, Best Sound) igaz hogy ezek inkább technikai kategóriák
captainpamfil 2009.09.23 10:26:20
@molnibalage: Vannak filmek, amelyekhez bizonyos háttértudás és műértés nélkülözhetetlen
A halál, az élet elmúlása és annak módjai örök témája a képzőművészeteknek. Vannak akik megbékélnek vele, mások pedig mindenáron szeretnék elkerülni. A 2000-ben bemutatkozó Végső állomás az utóbbiak közé tartozott, persze egy a fiataloknak szóló, nem kifejezetten…..
α-tól ω-ig Klipáradat 2009.09.08 15:25:00
Nagy "meglepetésünkre" néhány új videóklippel örvendeztet meg bennünket az internetnek nevezett "csoda". Az első a 2012 című, korábban már említett posztapokaliptikus mozihoz kapcsolódik és az MTV jóvoltából juthatunk hozzá. Eddig azt hihettük, Roland…..
Tegnap végre Magyarországon is bemutatták a nyár nagyon várt föld alatti krimi-thrillerét, Tony Scott The Taking of Pelham 1 2 3 című alkotását. A film John Godey regényének történetén alapszik, ami 1974-ben Walter Matthau főszereplésével került vászonra, 1998-ban pedig Edward…..
A College Humor nevű videós blog készített egy montázst a filmtörténelem elmúlt száz évéről, méghozzá a vizuális effektusok aspektusából. Ebben a rövidfilmben megtekinthetjük, miképpen fejlődött a technika a mintegy bő száz év alatt a film világában. 26 filmből láthatunk…..
A rock több mint műfaj. Életérzés. A második világháborút követő időkben, a politikai feszültség korában tört utat magának, ezzel kulturális forradalmat elindítva. A The boat that rocked ebbe a korszakba vezényel el bennünket...1954. április 15-én Bill Haley Rock around the…..
captainpamfil 2009.08.24 16:36:58
@RaulReal: :)
A Totalfilm ismét összeállított egy vicces listát, a szerintük 15 legrosszabb fegyverről, ami csak megjelent egy filmben. Akik már nyálcsorgatva várták, hogy ezen apropóból alázhassanak minket, mert leközöljük, azoknak eljött a kánaán. Ezen a ponton hívom fel a figyelmet, hogy…..
James Cameron népes stábjával évek óta dolgozik Avatar című filmjén és a napokban eljött az ideje, hogy fellebbentse a fátylat a filmről. Az interneten is elérhetővé vált az első előzetes, az augusztus 21-i Avatar Day keretében pedig egy 15 perces összeállítást lehetett…..