Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balatoni Napsugár

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves FairyFeller!Hát igen... agyalhatunk mi itt arról, hogy hirtelen jött egy elmezavar és... De azért vannak apró, részinformációk, és azok az egészbe vagy nem illeszthetők bele, vagy kikezdik vagy megkérdőjelezik... De nem illik erről beszélni, nem illik okoskodni, és én nem is…..
Balatoni Napsugár 2010.03.25 08:05:56
Valamelyik kommentben olvastam, hogy megölte gyerekeit a házba előre bekészitett baltával/fejszével.!?
Ha bent volt a házban a balta, akkor a Kolosnak nem hirtelen borult el az agya, hanem már készülhetett valamire. Miért volt a lakásban balta? Nem jellemző hogy ott tartják az emberek.
Egyébként nem tudom elképzelni sem mi történhetett? Reggelit készitett családjának... összevesztek valamin?, szóváltás volt? veszekedés? verekedés? bármi is, nem tudom elhinni hogy hirtelen felindulásból, észvesztésből megölje gyerekeit, feleségét, majd magát. Akinek hirtelen borul el az agya, annak hirtelen is tisztul ki. Ahhoz, hogy ezt megtegye idő kell, mert nem hiszem hogy a felesége nem tett ellene semmit. Nem sikoltozott, nem rángatta stb. Meg a gyerekei is. A "pillanatnyi" elmezavarból ki kellett volna hogy rángassák ezek a hangok, tettek.
Ha ő tette, akkor kellett, hogy tervezze ezt már előre. Magával akarta vinni a családját (bár ilyen gyalázatos módon?)
Sajnos sosem fogjuk megtudni az igazságot.
Még ha mi nem is tudjuk meg, de a család! A szülők akiknek fáj a gyerekük elvesztése, és még a tudat is, hogy talán ő a gyilkos. A másik fél szülei is, és persze a közösen az unokák miatt érzett fájdalom.
Tényleg ő tette? Meg tudta tenni annak a fényében, amilyennek "megismertük" Őt? Nézve a fotóját, intelligens tekintete volt, kedves, megbocsájtó, szelid arca. Nem tudom én megint csak kételkedem sokakkal egyetemben.
Most már biztos vagyok benne, hogy a szocik jó úton járnak. Szinte teljesen biztos, hogy megnyerik a választást. Ebbe az irányba hatalmas lépést tettek, amikor Mesterházi Attilát erőltetik a több fényévnyi távolságban lévő miniszterelnöki székbe, és a jelölt az eddig teljesen…..
Tegnap a blog látogatottsági csúcsot döntött: több mint 2500-an voltak kiváncsiak a Horák Nóráról írottakra és egyéb bejegyzésekre. Az adat alapján úgy vélem, hogy a kiskunlacházi kislány tragédiája érdekli és foglalkoztatja az embereket, véleményük van róla, s…..
A 14 éves korában megerőszakolt és megölt, egykor kiskunlacházi lakos Horák Nóra ügyében a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya végzi a munkáját. Hogy milyen eredménnyel, azt nem tudhatjuk, hiszen a tettes felderítése során, véleményünk szerint, igen súlyos…..
Balatoni Napsugár 2010.01.19 08:23:40
Sziasztok!
Sajnos nem tudom meghallgatni mit nyilatkozott Pocsai ügyvédje. Valami történt a géppel, nem játszik le semmit.
Érdekesek a hozzászólások. Pl. jól jött Pocsainak, hogy találtak még 2 db cigarettacsikket, viszont a rajta fellelhető DNS-t nem tudják kié. Az a 2 csikk közvetlenül Nóra mellett volt? Vagy ha ott is volt,lehet hogy nem is akkor került oda. Aki egy kicsit is ismerős lacházán az tudja, hogy azt a kiserdőt fiatalok használják biciklipályának! Lehet hogy valamelyikük dohányzott -akár titokban-, és ő dobta el a csikket.
Na, akkor lehet megint nyomozni jó sokat, jó sokáig, jó sok pénzért!
Egyébként ezt az ügyet le fogják zárni valaminek a hiányában szerintem. Vagy tényleg ráverik egyedül a Pocsaira. Ő pedig mondhat bármit, nincs senkije, nincs aki látogatná, látogathatná, akinek elmondhatná hogy mit tett, mennyit tett, nincs aki kiállna mellette, harcolna érte. Mint ahogy szerintem Nóri szüleinek is harcolniuk kellenne, bármekkora is a fájdalmuk. Vagy éppen azért!
Mig nem állnak ki, nem mondanak semmit, addig az emberek találgatnak, beszélnek, mondanak sok mindent. És nem hiszem hogy amikor olvassák/hallják nem szakad meg újra és újra a szivük. Legalább a legnagyobb téveszméket cáfolnák meg! Vagy lehet hogy nincs is téveszme? Lehet hogy majdnem MINDEN IGAZ ami itt elhangzik? Nincs is mit megcáfolni? Lehet hogy dirrekt nem szólnak semmit? Sem ellene, sem mellette? Lehet hogy igy próbálnak meg "beszélni"?
Istenem mennyi kérdés, válasz talán sosem lesz.
 Holnapra virradóan egy éve lesz, hogy P. J. meggyilkolta a 14 éves tehetséges, boldog életre vágyó és készülő, a létezésbe éppen csak megérkezett kamaszlányt, Horák Nórát.Egy éve, és már sokan, szinte mindenki elfeledte.A szülők, a rokonság és akik ismerték,…..
Balatoni Napsugár 2010.01.16 09:42:34
Kedves Mindenki!
Sok idő eltelt az eset óta, mint ahogy sok idő eltelt, mig megtalálták az "elkövetőt" is. Amit én azért egyáltalán nem hiszek el!!!
Lehet hogy benne volt, de hogy nem egyedül az biztos.
Sok mindent irnak, sokan, fognak is, ezentúl is. Az igazságot viszont soha!! A teljes igazságot meg pláne nem.
Én viszont még mindig azt kérdezem (többek közt), hogy ha találtak mintát, amiről dns-t tudtak venni,vettek is, tudták hogy vörös stb. akkor mi a büdös francnak kellett az összes cigányt végigjárni először is??????????????????
A cigányok ennek hatására tüntek el a faluból, ennek a hatására hitték azt, hogy csak és kizárólag a cigányok közt kell keresni a tettest!
Ennek a hatása volt az is, hogy mikor előszedték a Pocsait, akkor a cigányok előszivárogtak és ugy kezdtek viselkedni mint a kiskirályok! Éppen csak hogy hanyatt nem estek, olyan büszkén jártak-keltek az utcákon. Lenézve, leköpve a magyarokat,akik ugye "gyilkosok", mert lám-lám, nem ők voltak! Azóta a helyzet csak rosszabb lett. De már nem is ír róla senki. Legalábbis a média nem, mert ugye lacházáról már beszélni sem lehet, nem szabad. Egyébként pedig nem is baj, mert teljesen elferditve, kiforditva mondanak mindent. Csak azt mondhatják -olvashatják- be ami le van nekik irva.
Ennél fogva Szani 78 üzenem Neked, irj bátran továbbra is, foglalkozz a dologgal, hidd el fognak segiteni sokan Neked. Lesz olyan is, aki az ügy előrehaladtával (látván hogy nem derül ki semmi az igazból) segiteni fog Neked, még ha titokban is. Mert a lelkiismerete fogja diktálni azt.
Dyen, Benned is bizom továbbra is. Megmondod, elmondod, amit kell, amit akarsz, megvéded azt akit kell. Nem bánnám ha ismernénk egymást, lehet hogy tudnánk segiteni is egymásnak.
Asperján Úrnak pedig köszönöm hogy erőt, bátorságot és hitet ad, mint ahogy Szani is irta.
Régen irtam ide utoljára, de naponta olvasom mit irtok.
Közben pedig gyűjtögetem az infókat innen-onnan. Lehet hogy 1x még jó lesz valamire, valakinek.
A többieknek is szép napot, sziasztok
Három évvel ezelőtt megjelent egy regényem, amelyben egy fiatal, huszonhárom évesen meggyilkolt lány életét és szörnyűséges halálát írtam meg. A regény a rettenetes esemény után 37 évvel jelent meg, és lényegét tekintve nem a gyilkosságról, hanem egy életre készülő,…..
Dr. Rápás József nyílt levelet írt Bajnai Gordon miniszterelnöknek.A levelet fel kellene olvasni a Parlamentben, azt követően egy tízméter magas fekete gránitlapra aranyozott betűkkel felvésni: valamennyiünknek és az örök időnek.Így nem élhetünk. Sem mi, magyar származásúak,…..
Zajlik az élet Kiskunlacházán :("Tömegverekedés Kiskunlacházán2009. szeptember 21. 12:16Tömegverekedés tört ki hajnalban egy kiskunlacházi cigányfertőzött utcában. A bűnözési hajlamáról híres Sztojka család bulit rendezett, akárcsak a szintén bűnözőkből álló…..
Mostantól az a hely, ahol ennek a kedves kislánynak örökre sötétséggé, semmi halállá vált a szeme fénye, a szíve dobbanása, a tiszta lélegzete, az addig, az egészen addig fehérbe öltözötten élt élete - immár jelölten emlékeztet bennünket Horák Nórára, de még inkább…..
BAZ-megyében lassan már csak azért működteti az állam a rendőrséget, hogy az egymást (is) püfölő, egymást (is) gyilkolászó cigányokat féken tartsa. Tegnapelőtt a hírhedt Olaszliszkán intézkedtek a rendőrök. Többen szóvá tették, hogy miként lehetséges, hogy egy, a…..
Nyílt levélben tette közzé dr. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere, hogy nyolc roma fiatal délután két órakor elkapott egy 12 éves, kerékpárral az iskolából hazafelé tartó kislányt, lerántották a kerékpárról, lefogták, átkutatták a holmiját, az értékeit…..
Balatoni Napsugár 2009.05.05 17:21:01
Üdv mindenkinek! Sokáig hallgattam, nem irtam, csak olvastam rendszeresen az oldalt. Most megint vagyok.
Szegény cigányokat rettenetesen sajnálom:(((
Mennyire meg lehetnek viselve lelkileg. Ugyebár mindenki őket bántja. Nem is értem MIÉRT?!!!
Miért bántjátok őket? Hiszen köszönhetően nekik ebbe a szép kis községbe (kiskunlacháza) lassan nem fognak jönni idegenek, maradunk csak MI és ők.
Lassan ingatlant sem fog itt vásárolni senki. Pl. a Dunaparton, amit annyira szeretnek az emberek. Ott is rendszeresen verekedést provokálnak ezek a büdös rohadékok, BÜNTETLENÜL!!!!!!
Olvastam valamelyik nap hogy milyen rossz lehet itt élni! A Nóra ügy óta és a multkori eset óta meg pláne. Hát a szivem belefacsarodott. Ez a község teljesen normális volt, igenis jó volt itt élni, még a cigányok ellenére is. Ugyanis tudták hol a helyük, mit engedhetnek meg maguknak stb.stb. Hát most is tudják mit engedhetnek meg maguknak! MINDENT. Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy ez másként legyen? Miért nem lehet itt is kiszoritani őket a falu legeslegszélére? Dolgozni ugysem dolgoznak, segélyt ugyis kapnak, a legközelebbi boltba bemehetnének aztán irány haza.
Illetve lehet hogy mégis rendes emberek és dolgoznak? Ugyanis minden áldott nap TÖBBSZÖR is lehet látni őket, amint lovaskocsival mennek a "földjeikre, erdejükbe, gyümölcsöseikbe". Gondolom kitartó munkájuk gyümölcsét szedik le.
Kaszálják a rétet, ill. a már kész bálákat szeretik csak összeszedni, viszik a fájukat, amit ők ültettek. Szóval szorgos kis nép ez. Hogy közben ilyeneket csinálnak? Hát az meg csak azért lehet, mert mi kiközösitettük őket, és lelkileg összetörtek.
Egyenlőre ennyi. Többet nem mondok, mert kezdem magam felhuzni, de nagyon. Sziasztok
Asperján György EMLÉKEZTETŐ 2009.02.27 22:21:10
 AZ ALÁBBI SOROKAT 2008. NOVEMBER 27-ÉN, HORÁK NÓRA HALÁLA UTÁN NÉGY NAPPAL ÍRTAM A BLOGOMBA:Amíg nincs meg a tettes, addig mindenki gyanús. És bizony sok munkába telik majd a felderítés. De a helység nyugalma, a család biztonsága, időt igénylő lelki megbékélése, egy…..
Balatoni Napsugár 2009.03.07 08:51:11
Hát én is kiváncsi leszek, vajon tényleg csak a hosszabbitás miatt vették elő az ügyet? Mármint ami a nyilvánosságot illetti. Mert lássuk be, erről a ügyről nem sokat lehet hallani.
De könyörgöm: a fák takarásában, a bokrok közt megbujó férfi!!!!
Az "erdő" ahol megtalálták egy jól átlátható (főleg télen) zsebkendőnyi terület. Ha a tettes megbújt a kb. 20 centis fűben, illetve a vékonyka derekú fácskák mögött, akkor eléggé nyeszlett lehetett. Ha pedig igy volt, nemigen tudott volna elbánni szegénnyel. Főleg nem egyedül. Az "erdő" nem messze van a műv.háztól, közvetlenül az iskola után, ahol az épitkezés folyik. Az utcában végig villanyoszlopok vannak. Tehát világitás van. Az iskola udvara be van ugyan keritve, de teljes mértékben átlátni rajta, rácsos, nem zárt kerités. Tehát ott sem igen lehetett bujkálni. Esetleg a szemben levő utcácskában, de ha gyalog volt a tettes, akkor mélyebben be kellett mennie az utcába hogy ne látszódjon. Véleményem szerint tehát ha akkor jött volna elő, mikor odaért a Nóra, akkor lett volna bőven esélye elfutni a lánynak. Most viszont hogy belegondolok, az épitkezés miatt mintha lettek volna letéve az iskolához, és a kerités mellett az udvarban is nagy gépek, meg miegyebek. Na ezek takarásában meg lehet bujni. Viszont sokkal közelebb van a műv. házhoz. Kb. 10-15 méterre. VISZONT itt még nincsenek házak!!! Amikből látni, esetleg hallani lehetett volna valamit.
Dyen az alábbi dokumentumot juttatta el a blogba: Nyílt levél Dr. Bence József Országos Rendőrfőkapitány Úrhoz Tisztelt Főkapitány Úr!A mai napon megdöbbenéssel és szomorúan értesültem arról, hogy a rendőrség, a Kiskunlacházán, 2008. november végén történt szörnyű…..
Balatoni Napsugár 2009.02.21 07:26:54
Egy Értelmiségi Roma lány irta:

"Én roma vagyok. Főiskolára járok. A következő a véleményem.
Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban.
Már késő ! Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban. Ma már nem akarunk magyarok lenni. Volt idő amikor még azzá szerettünk
volna lenni. Ma már romák akarunk lenni, a saját hazánkban, itt. Mint látható mi sokkal gyorsabban fejlődünk mint a magyarok. Lassan megteremtjük a magunk értelmiségét, és a magunk nyelvét beszéljük. Ebben
az országban. Egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk. Hosszú távon mi nyerjük meg a versenyt
Néhány évtized, és mi leszünk a többség. Nem fenyegetőzni akarok ezzel, csak megállapítom mint tényt. Eleinte még egymás mellett fogunk élni mi cigányok és magyarok. Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a
cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek. Mi nagy család vagyunk, és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése. Nagy a gyermekáldás. A magyarokról ez nem mondható el. Világos hogy mi fog
történni. Lassan,és biztosan mindinkább miénk, romáké lesz ez az ország. Mi, vigyázunk majd a magyar kissebbségre. Adunk nekik munkát a saját országunkban.
Európa, és a világ olyan követelményeket támaszt ahhoz,hogy Magyarország bekerülhessen Európába, amelyek megteremtik a feltételeket hozzá, hogy
mindez így legyen. Annyi nép eltünt már a történelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak. A magyarokat sem fogja megsiratni
senki. Miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején.
Ez a vita ezen a topicon ebben az értelemben tehát már értelmetlen. Nem csak a jelen, de már jövő is determinált ebben az irányban. Béke veletek..."

Remélem tiszta mindenki számára mi folyik a háttérben

Asperján György Ophélie, miért? 2009.02.13 10:44:00
Ami eléggé elképzelhetetlennek látszott, most már szinte bizonyosság: Ophélie öngyilkos lett.Eléggé nyilvánvaló, hogy miért. És ha ebben az ügyben a rendőrség alaposabb lett volna, (bár lehet, hogy az volt, csak minket nem avatott be) akkor ennek a gyanúja már kezdettől fogva…..
Balatoni Napsugár 2009.02.16 17:04:21
@asperjangyorgy:
"Voltunk mint ti,
Lesztek mint mi,
Por és Hamu.

Nyugodj békében Ophélia, nyugodj békében Nórika.
Minden emberi élet egyaránt fontos.Bárkit, bárhol ölnek meg, a rendőrségnek kötelessége teljes erőbedobással nyomozni és a tetteseket bíróság elé állítani. Már csak azért is, mert ezért kapják a fizetésüket.Marian Cozma megölése és társai megseberítése aljas,…..
Balatoni Napsugár 2009.02.10 06:47:09
Kedves Evo!
Egyetértek szavaiddal. Valóban mi neveltük ki őket. Megkülönböztetett bánásmódban részesülnek már nagyon hosszu idő óta!!!! És a szó legeslegjobb értelmében!!
1. Régen tudták hol a helyük, a falu szélén a cigánysoron. Ha bement a faluba tudta hogy kell viselkednie. Elintézte a dolgát anélkül hogy bárki bántotta volna, aztán ment szépen haza.
Mostanára teljesen beszivárogtak közénk, mitöbb lassan mi szorulunk ki házainkból, lakhelyünkről.
2. Régen ha csendőrt, vagy utóbb rendőrt látott hát tisztelgett előtte, félt tőle, mert tudta igazságot fog a rend őre szolgáltatni. (ez persze vonatkozott mindenkire nem csak a cigányra)
Ma ugy élnek mintha nem is lenne rendőr a földön! Mig a magyar sok-sok pénzért tanul, jogositványt szerez (a jogsihoz ugye kell legalább 8 osztály)
addig ők jogositvány nélkül ugy vezetnek mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ha van is jogsija, hát kérdem én, honnan?hogyan? hiszen nincs meg még a 8 általánosa sem soknak. A nevén nem tudja aláirni! És az intézkedő rendőröknek ez valahogy nem szokott feltünni!! (Vagy mégis?)
3. Régen is megéltek a cigányok a cigánysoron szépen. Tudtak dolgozni ha élni akartak. Bár azért loptak akkor is.
Most vinnyognak hogy azért mert cigányok nem kapnak munkát. Vajon miért nem? Talán mert mindenhol ugy viselkednek, ahogy? Talán mert mindenhol első náluk a lopás? És még sorolhatnám.
Végül is nem baj, van a megélhetési lopás (de csak nekik!!!), kapják a szerény kis segélyeket, amiből ugye alig tudnak megélni. Bár megjegyzem azért elég jó bőrben van mind. Hát majd bolond lenne dolgozni! Főleg hogy egyre több köztük a jól menő épitkezési vállalkozó is! Nálunk is az szinte mind, de hogy hol épitenek, mit épitenek azt nem tudom, mert dolgozni én még egyiket sem láttam. Viszont van szép autójuk, lakásuk, stb.
A fent leirtak csak azokra vonatkoznak, akik tényleg ilyenek, igy élnek. Mert vannak köztük rendes, normális, dolgos cigány is.
A rendőrség nagy erőkkel védi most őket enyingen nehogy bántódás érje szegényeket. Bennünket miért nem védenek? Mi is félünk. Csak nekünk nem a gyilkosság miatt kell félnünk amit elkövetünk, hanem magától a gyilkosságtól, ami érhet bennünket, mostanában egyre sürübben!
Az arcukat nem mutatják legtöbbször, a nevüket nem mondják be, sőt el sem tudják fogni őket. Egyre többet engednek meg maguknak.
Sajnálom Marian Cosmát, sajnálom Horák Nórát, és csak remélni tudom hogy az utóbbi gyilkosság után nem fogja hagyni a nép hogy megtorlás nélkül maradjon. Hátha megint lesz egy nagy összefogás, hátha rájönnek romák, politikusok stb. hogy ez igy nem mehet tovább. Elég volt! Valamit tenni kell!
Az a tény, hogy a cigányozó miskolci rendőrkapitányt egy nap után visszahelyezték a posztjára, azt bizonyítja, hogy a közvéleménynek van ereje, és nyomásra el tud érni bizonyos eredményeket és engedményeket.Horák Nóra halála után a kiskunlacháziak tüntettek a szörnyű tett…..
Balatoni Napsugár 2009.02.04 09:38:18
@Dyen: Kedves Dyen!
A fájdalom, a mérhetetlen fájdalom előszőr fejbe kólint, sokkot okoz annak, akit érint.
Aztán jön a hitetlenkedés, hogy nem igaz, nem lehet igaz, ne legyen igaz!
Legeslegvégül a megmaradó fájdalom mellett, a beletörődés a megváltoztathatatlanba.
De még a beletörődés előtt jön a MÉRHETETLEN DÜH, amikor ugy érzed bárkit meg tudnál ölni, bármi áron.
Szerintem mi itt Lacházán most ebben a fázisban lehetünk. Legalábbis ebben voltunk nem is olyan régen. Csak mintha nem használtuk volna ki ennek a lehetőségeit. Na nem mintha ölni kellene, vagy felszólitani bárkit is erre!
Ám lassan, ha igy halad az ügy, ha ennyire nem hallani róla semmit, szerintem jön a beletörődés. Bárhányan is vagyunk, vannak az országban akik tenni szeretnének valamit.
Tegnap azt irtam, hogy napi szinten kellene a hatóságot faggatni-nyaggatni, szerepelni a médiában. Ez is megoldás lehetne. Vagy ujra ki kellene menni az utcára? Nem tudom, mindenesetre fáj a szíven Nóriért. Amiért nem tud békében nyugodni. De remélem azok lelke is háborog, akik akár nyomásra is, de hallgatnak!
Ha szavazni kellene, mire szavaznátok? szerintetek meglesznek a tettesek?