Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shadet

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy sietős kisáruszállító lelki világába pillanthattok bele Gábor segítségével. Biztos jó környezetben nevelkedett emberünk, mert kitartóan és nagyon ügyesen fejezte ki gondolatait nemzetközileg is érthető módon. Szerintetek mennyire volt jogos a felháborodása? A…..
shadet 2009.05.08 14:16:54
@SilentSound:

Azért a postás hasonlat kicsit sántít, mivel az elfogyó buszsávból nem lehet tovább haladni, míg a postán a rövidebb sorban is van kiszolgálás... Másrészt nem próbálsz meg beállni a rövidebb sor elejéről a hosszabb elejére, de egyszer próbáld ki és írd meg a tapasztalataidat... :)

Valóban mindennapi eset, az érdekességét az adja, hogy itt sem lehet igazságot tenni.

Aki az elfogyó sávban halad, az
- lehet, hogy tényleg siet és számít mások megértésére;
- nem rendelkezik helyismerettel és nem tudja, hogy a sáv elfogy.

Ilyen esetben lehetünk előzékenyek, hiszen egy-két autó beengedése nem okoz jelentős késést.

Más a helyzet a sunyi tahóval, aki tudja, hogy elfogy a sáv, de kiafaszagyerekhaénnem + többibirkabaromálljonsorba mentalitással nyomul mindenkin keresztül... ennek meg dupla sün minden reggel.

Nem kell tehát lenézni azt, aki beáll a sorba, ha nem sietek én is ezt teszem, és nagyon szépen megköszönöm, ha siettem és pofátlan voltam, mégis beengednek. De nem szabad ezzel visszaélni.
autózz! Nagy pofájú kisautósok 2009.05.07 10:28:00
Attila egy újabb fajt fedezett fel az autós társadalomban. Eddig főként a nagy autósok nagyon bunkó akciói voltak terítéken, ám ezúttal pedig a kis autó, nagy pofa elv látszik érvényesülni, ráadásul nem egyedi esetről van szó. Azt kellett észrevennem az elmúlt napokban, hogy…..
shadet 2009.05.07 17:28:07
@Deluxe the ForumTroll:

ha néznél is, esetleg gondolkodnál mellé, látnád, hogy Silent minden bizonnyal 1982-es születésű...
shadet 2009.05.07 17:41:46
@majdazteneldontom:

miért volna szaktekintély? Két indoka is van a szóhasználatnak:

1. választékosabb mint az, hogy "buszbó' nézve".

2. a posztoló két esetet ír le, egyszer ülhetett villamoson, egyszer pedig buszon, így általánosított. Te meg ebbe kötsz bele? Gratula. Igen, nekem meg rengeteg időm van hülyeségekre választ firkálni; különben is leültek a kommentek, dobjuk föl egy kis személyeskedéssel... :P
shadet 2009.05.08 00:51:00
@majdazteneldontom:

és édesanyád nem csavarta ki a kezedből a távirányítót?? Ejnye.
Bosszantó lehet mikor az ember békésen autózik és egyszer csak kőzápor zúdúl a kocsira. Még bosszantóbb ha ennek nyoma is marad, ám szerencse ha a vétkes elismerően aláírja a papírokat. Ami azonban ezután következik annak már lehúzás szaga van. Paulee kéri segítségetek a…..
shadet 2009.05.06 18:22:23
@zazooo:

Mivel a két autós közül egyik sem vétkes, a kárról egyikük sem tehet és a kárt nem is a gépjárművek meghibásodása okozta, ezért mindenki kénytelen saját maga viselni a kárát.

Lásd Ptk 346. § (3) bekezdés második fordulat: "ha [...] rendellenesség egyik félnél sem állapítható meg, kárát - felróhatóság hiányában - mindegyik fél maga viseli."

Ennyi.

A teljes szakasz:

A veszélyes üzem működéséből eredő károk

Ptk.346. § (1) Ha a kárt több személy fokozott veszéllyel járó tevékenységgel közösen okozta, egymásközti viszonyukban a felelősség általános szabályait kell alkalmazni.

(2) Ha a károkozás egyik félnek sem róható fel, de a kár egyikük fokozott veszéllyel járó tevékenysége körében bekövetkezett rendellenességre vezethető vissza, a kárt ez utóbbi köteles megtéríteni.

(3) Ha a kárt mindkét fél fokozott veszéllyel járó tevékenysége körében bekövetkezett rendellenesség okozta, továbbá, ha ilyen rendellenesség egyik félnél sem állapítható meg, kárát - felróhatóság hiányában - mindegyik fél maga viseli.
shadet 2009.05.06 18:48:37
@okostojgli:

úgy, hogy a gépjármű üzemeltetése ide tartozik. Minden reggel amikor beülsz az autóba, veszélyes üzemet működtetsz.

Nem állítottam soha, hogy szélvédőre felcsapódó kő okozta kárt a biztosító nem térít. Csak annyit, hogy:

1. a leírt esetben senki sem hibás, és nem is az autó meghibásodása miatt keletkezett kár.

2. a felelősségbiztosítás alapján erre nem fog fizetni a biztosító.

Egyébként létezik ilyen esetekre külön biztosítás, ide tartozik még a gyújtogatás és a kidőlő fa okozta kár esete is.
Köszönet Kaltinak, forrás: hasznaltauto.huIdézet Kaltitól:Árpival láttam talán kedden a Moszkva téren, a 4-6-os megállójától nem messze. Korábban is ott állt, de valahogy sose szúrt szemet. Aztán elkezdtünk beszélgetni és kiszúrta a szememet, hogy mi minden van…..
shadet 2009.03.10 14:44:21