Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szarka Varro

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Az amerikai rendőr 2009.06.10 10:03:00
Az amerikai rendőr határozott, udvarias, remek helyzetfelismerő, és mindig azt keresi, hol tehet valamit a közösségért, melynek a szolgálatára esküdött fel. Magasan képzett, profi szakember, nem egy nyolc általánost végzett bunkó, akit még vagyonőrnek sem vettek fel.KépzésAz…..
A Zugügyvéd egy mai bírósági történetet oszt meg az olvasókkal, amit az egyik bíróság folyosólyán hallott:A felperes azért indított személyiségi jogi pert, és azért kívánt kártérítési igényt érvényesíteni, mert az alperes a haját frigidvörös jelzővel illette.A…..
Honnan lehet tudni, hogy ez marhaság?http://index.hu/tudomany/2009/05/18/oseink_ehettek_a_neandervolgyi_emberbol/Onnan, hogy az értelmes ember (igen, mi) és a neandervölgyi ember két különböző faj. Vagyis, ha az egyik megeszi a másikat, az nem kannibalizmus. Akármennyire is jó lenne…..
Szarka Varro 2009.05.18 17:57:19
@Reckl_Amál: Na akkor egy kis pontosítás.

Testmagasság: 160-170 cm maximum, viszont nagyon erős zömök testalkat. Alkalmazkodás, a hideg éghajlathoz (kisebb testfelület, kisebb hőleadás), nagy széles orr a hideg levegő felmelegítésére, valamint előreugró szemöldök vonal. Úgy valóban nem tudtak beszélni mint a Sapiens, azonban nekik is fejlett kultúrájuk volt.Eszközöket készítettek, gondoskodtak a betegekről, eltemették a halottaikat. Miután megjelent Európában a Homo Sapiens a neandervölgyiek sok kulturális szokást átvettek tőlük (fejlettebb eszköz és ékszer készítés), erre a régészet sok bizonyítékot talált. Az a pár ezer év együttélés volt talán 10.000 év is, de ebben és sem vagyok biztos. Eddig egyetlen egy gyermek csontvázat találtak ami hordozza mindkét változat ismertető jegyeit, és a tudósok a mai napig vitatkoznak azon, hogy ez csak egy deformált csontváz vagy valóban közös kufirc eredménye. Ebben a kérdésben két táborra oszlik a régészet vannak akik megvannak róla győződve, hogy a nenandervölgyiek génkészletét mi is hordozzuk, míg a másik tábor szerint ez annyira eltérő volt, hogy nem tudtak közös utódot reprodukálni.

A neandervölgyi nem volt vegetáriánus, gondolj már bele, jégkorszak. Mi a bánatot evett volna fenyőtűt? Ugyanolyan vadász volt mint a Homo Sapiens.

Szóval ami bizonyítva van az az, hogy elég sokáig együtt éltek valószínűleg még valamilyen kapcsolat (talán kereskedelmi) is volt közöttük, legalábbis valahogy a neandervölgyiek átvették a Homo Sapiens több kulturális szokását.

Az majdnem száz százalék, hogy a Homo Sapiens úgy nem vadászott rájuk mint az állatokra, viszont törzsi háborúk akkor már bőven voltak és így elfordulhatott rituális emberevés is.

Szerintem a Homo Sapiens valahogyan úgy viszonyulhatott a neandervölgyiekhez mint anno az angolok az ausztrál őslakosokhoz, és ez bőven elég is volt nekik.
Vastagbőr Parlament Inside 2009.05.15 12:01:00
Akinek még lett volna bármiféle illúziója a tisztelt képviselők és a tisztelt Országgyűlés "munkáját" illetően, annak tessék, Seres Mária parlamenti beszámolója: "Vannak napok, amiket be sem kell jelölni a naptáramban, hisz úgysem fogom soha elfelejteni. Ilyen…..
Kifőzde Variációk újkrumplira 2009.05.16 05:00:00
Nadinszkinak ... :)   Eredetileg jegelni akartam ezt a posztot, és csak a VKF-re megjelentetni, de végül úgy gondoltam, hogy most van szezonja az újkrumplinak, most aktuálisak a receptek. A minap hazafelé autózva láttam, hogy az út mellett kipakoltak termelők, akik saját…..
Jogos volt a bosszú? Lehet abban a korban picit elhamarkodottan döntünk? Döntsön a közösség. Az alábbi eseménysorozat akkor történt mikor még vidéken éltünk, jó  8-10 éve. Még 12 éves koromban kaptam egy gyönyörű kuvasz kiskutyát a szuleimtol. Eletem elso kutyája volt,…..
tvblog Why-oh-why Eric Roberts ? 2009.03.19 07:14:00
Nincs mese, a tízmillió fociedző országából a tízmillió kertévés programigazgató országa lettünk. Már a szomszédom is rendszeresen azzal traktál, hogy szerinte milyen filmet és mikor kellene leadni a tévében. Legutóbb azzal nyaggatott, miért megy éjjelente annyi Eric…..
Szarka Varro 2009.03.19 13:56:32
@leilalány: Mindegy hogyan nevezed attól a sz@r még sz@r marad.

Csak az egysejtű véglényeknek nem világos, hogy a FILM+ és a COOL az RTL KLlub kreálmánya.

Bizony mindkét vagy mindhárom csatorna az RTL töltelékcsatornája,

Jogilag valószínűleg megvan vajazva, de ismeretes a joggal való visszaélés fogalma is.

A Zugügyvéd  arra kiváncsi leginkább az alábbi eset kapcsán, hogy a 10 méter lekapart nullájából hogyan lett 5 méter.Tisztelt Zugügyvéd!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a rendőrségtől kaptam egy 30000e ft-os csekket tilosban parkolásért.Ugyanis a megállni tilos…..
Szarka Varro 2009.01.06 21:03:50
@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója: Tévedés szabálysértési bírságot nem hajtanak be, hanem egyszerűen átváltoztatják elzárásra.

Majd egy hűvös hajnalon csöngetnek, és ha hirtelen nem tudod (márpedig nem tudod) befizetni, meg sem állsz Baracskáig.
A koppenhágai OT-szinteket szolgáltató szervezet legújabb magazinjából mellékelem az OT-nyereségeket. 18 és 40 millió HUF körüli összegekért ilyen képességeid lehetnek!      Szavak:ötödik dinamika - minden élőlény összességeposztulátum -…..
Japán csajok minden nap! Ai Sayama 2009.01.04 17:04:00
..
Szarka Varro 2009.01.04 22:28:06
A Youtube legnézettebb videói között, a karácsonyt is magába foglaló heti összesített listán jelenleg a harmadik helyen áll a Népszigeti Kutyaiskola karácsonyi videója. 28.-án reggel hét óráig 1.014.281-en nézték meg a felvételt, amelyen néhány kutya meglepetésből…..
Az előző rész tartalmából: megtudhattuk, miért érdekes, hogy miképp utaznak az oroszok, és mit csinálnak, ha a városon belül, vagy környékén akarnak költségtakarékosan közlekedni.Mai posztunkban azt boncolgatjuk, hogy mit tesz az átlagos orosz ember, ha egy kicsit távolabbra van…..
Szarka Varro 2008.12.23 11:27:00
A béka marad Humbug adót! 2008.12.20 11:04:00
Amikor a természettudományos oktatás hanyatlásáról van szó, akkor többnyire a romló nemzetközi versenyeredményeket, PISA és TIMSS felméréseket, esetleg a természettudományos  és mérnöki szakok egyre csökkenő népszerűségét, alacsony felvételi követelményeit szokás…..
Értelmezném és kommentelném az Index egyik cikkét. A címe: 'Viperát találtak egy gárdistánál Borsodban' Dőlt betűkkel az Indexes cikk, bekezdésenként alatta a saját olvasatom.A miskolci rendőrkapitányságra érkezett bejelentés szerint Gesztelyen egy fekete egyenruhába…..
Subba Hülye tánc: Anima Libera 2008.12.15 09:25:00
A videó bátran indulhatna a hülye zene kategóriában, de ott túl könnyen nyerné meg a kategóriát. Amennyiben már látta a kedves olvasó, idézze fel a kellemes emlékeket bátran. Ani-ani-anima! ..
Szarka Varro 2008.12.15 12:31:44
Karolina Kurkova, a világ legszebb nője az E! televízió nézői szerint.A cseh modell maga után utasította Angelina Jolie és Scarlett Johansson színésznőket is. Az igencsak furcsa köldökkel rendelkező modellt a Forbes magazin a világ legjobban kereső modelljei közé sorolta.A…..
Megvan a szerelmi szál. A Celeb vagyokban ugye Gjoni és Pákó között szövődött valami, volt nászéjszaka is, és végre elhangzott, hogy "akarod?", itt meg Virágot és Kucserát próbálják összefésülni. Elvitték őket "bátorságpróbázni", együtt kell…..
Chris Martin, a Coldplay énekese elmondta az angol Daily Expressnek, hogy még egy évet ad a zenekarának, addig kisajtol belőle mindent, és 2009 végén fel is oszlatja. A jelenleg 31 éves Martin nem gondolja, hogy még két év múlva is ebben a csapatban kéne zenélnie, és be akarja…..
  Most arra kérném minden olvasómat, legalább egy kis időre felejtse el pártszimpátiáját, lépjen túl azon, hogy támogatja vagy ellenzi a magántőke megjelenését az egészségügyben, helyesli-e vagy sem a HospInvest egri megjelenését, ezek ugyanis mellékvágányra…..
Vastagbőr Újra itt a Matáv 2008.09.09 14:00:00
... ha egyáltalán valaha is megszabadultunk tőle. A nyájas olvasó bizonyára emlékszik a Matávra: ormótlan, rugalmatlan behemót cég, amely az ügyfelei elégedettségére fordította a legkisebb figyelmet. Be- és kikötésre, áthelyezésre való várakozás hetekig, hónapokig,…..
Harmadik fejezet – Thistle Street Lane (További információ, a többi rész: Hamis álmok összefoglaló oldal)            17 NE Thistle Street Lane, a Nemzetközi Publikációs Org székhelyeHallottam az öreg felvonó…..
  Mel Gibson is megirigyelhetné azt a küzdelmet, amit Ipkovich György, Szombathely polgármestere kezdeményezett a T-Mobile ellen. No, nem a szolgáltatás minőségével vannak kifogásai, hanem a cég azon nyilatkozatával, miszerint erős erkölcsi aggályaikat fejezik ki a MOB…..