Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Törcsi:Got_som'_weed?

20 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ideje számot adni történelmi-földrajzi tudásotokról, a forradalom apropóján egy forradalmi kvíz. Ha nincs kedved próbára tenni magad, akkor csak nézd meg, hogyan forronganak a világ többi részén!Fotók következnek az elmúlt évtizedekből, a kérdés, hol készültek.…..
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Pontosan tudom, hogy Jan Slota olyan, mint egy hisztis kisgyerek, aki csak azért rumlizik, mert fel akarja hívni magára a figyelmet. A nevelési tanácsadók bölcs javaslata szerint ilyenkor hagyni kell a kölköt, hadd sírjon, mert ha magasról szarunk rá, legközelebb nem lesz műsor.…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.04.18 10:51:14
@tothh: "kényelmesebb lenne neki, hogy ha nem kéne összeállnia vele"

mintha pont ezért mondana Robi Fickó úr is mondana néha értelmeseket, bár ő inkább Göncz Kinga haját fetisizálta (no erre most már kevés lehetősége lesz, kérdés fognak-e focizni Viktorral? érdekes lenne, mert Fico nagydarab Fickó :))

"ugyanazokat gondolja mint Slota" na ez nem biztos szerintem, a legtöbb ilyen kétbeszédű politikus ritkán gondolja komolyan, amit mond; amit mond, azt inkább a népnek mondja. (Na itt meg is van az első közös pont a két nép lehetséges együttműködésének kialakításában: szeressük a populizmust. Ilyen pártból nálunk most egész pontosan 3,5-4 jutott be az országgyűlésbe.)
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.03.31 19:15:47
Erstes Veszely család (www.reklamfilmek.com/video.php?video=206&firm=45)

és

Raiffeisen család párharca,

különös tekintettel a rafis Stipistopira, na meg a klasszikusra:
www.youtube.com/watch?v=jfaj0CEoa3s
A hivatkozott reklám érdekes morális kérdéseket vet fel:
- mennyiben felelősek a hitelintézetek a lakosság jelentős részét érintő adósságválságban, ahol olyanok vettek fel kölcsönt, akiknek a jövedelme csak (papapapapapa), vagy munkaviszonyuk (papapapapapa) és egyéb scoring adataik (huhuhuhuhu)
- vajon miért a szarfájszen rendelkezik a legsukárabb (legrosszabbra értékelt) hitelportfolióval, biztosíték-portfolióval, tőkeszerkezettel... (állítólag...)
- vajon mit szólt volna a rafi hálózatmenedzsment, ha egy munkatársuk így viselkedett volna, megfordítva, ezt tanították neki az új jelzálogtermék bevezetéséhez kapcsolódó tréningen?!
Igencsak kikerekedtek a szemei Paul Fischernek, amikor egy péntek este ellenőrizte bankszámla-egyenlegét. Annak végösszege ugyanis - pennyvel együtt - 13 darab 8-asból állt, amivel egészen váratlanul a világ leggazdagabb embere lett. Közel 89 milliárd dolláros számlája ugyanis…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.03.10 18:41:55
Én magam cca 1 000 000 000 HUF hitel kihelyezését bonyolítottam le retail oldalon (a corporate-ot most hagyjuk, az nem is volt fókuszban soha...). Szerencsére árverezés még nem történt egyikük esetében sem.

A legtöbb bank reputációból nem árverezett eddig, véleményem szerint nem is fog. Egyről tudok, aki követelést ad el, s ott előfordulhatott végrehajtás - mely során a zálogkötelezett a közjegyző előtt tett nyilatkozata alapján ki kell költözzön - , de ők kb a csőd szélén vannak.

Tehát szerintem egy kissé borúsabban látjuk megint a dolgokat, mint amilyenek.

Egy dolog áll az egész hátterében, amit én is maximálisan vallok: ha jó volt az adós, amikor a tulajdonosnak kellett számokat felmutatni, ha jó volt az adós, ha a jutalékunk/bónuszunk függött tőle (ez azért keményen a bankszakma felelőssége, ismerjük el), ha jó volt az adós, mert a pénzét be is fektette akár, ha jó volt az adós, mert minden szart megvett (x-sell), akkor legyen jó most is... sokat kaptunk tőle, adjunk vissza valamennyit!

S sokunk érezze szarul magát, mert nem mondta azt az üf-nek, hogy nem, mert nem tudott otthon nemet mondani egy új autóra, v ilyesmi...

(S csak egy élményemet hadd osszam még meg, hogy lássátok, a bankár is ember: Engem pl bunkóztak le, és fenyegetek meg, amikor kifejtettem az üf-emnek, h annyira pór, hogy nem javaslom és nem támogatom az eladósodását. Akkor bezzeg jó lett volna a több hitel, ugye?! Szóval fordítva is igaz: ha akkor jó volt a bank, akkor legyen jó most is!)
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..
A hollandiai Utrchtben épült fel az Anansi Playground Building névre hallgató, minimalista jegyeket mutató játszótér és játszóház. A Mulders vandenBerk Architecten stúdió tervei szerint kivitelezett oblektum itthon valószínűleg csupán néhány építész szürreális álmaiban…..
Aki eddigi posztjaimat felületesen (!) olvasta, valószínűleg egy övtáskás, kvarcórás, garzonteát ivó, múzeumban üvöltöző, pankrációrajongó bunkót lát maga előtt, aki ízléstelen műfenyővel ünnepli a karácsonyt szerettei körében. Ezt nem kommentálnám, ellenben a rólam…..
Orvosi és popvicc egyben, jól indult ez a napunk is. Hang Ember, a rettegett humorista először elképesztően mélyre süllyed, utána viszont a zene segítségével megmenti önmagát, olvasóit a pokolo fenekére taszítva. és mindezt pár sor szöveggel, lengetjük is a süvegünket. A…..
Történelem mindenkinek A sztyeppe 2010.01.07 18:00:00
Miután az első két sztyeppei népekkel foglalkozó poszt meglehetősen népszerű lett, és a folytatást is követeli a nép, szükségesnek érzem azt, hogy szülessen egy poszt arról is, hogy mi is az a sztyeppe, és a Föld mely részeiről is beszélünk. Szóval ez inkább egy földrajzi…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.01.11 09:07:29
@tenegri : UAZ - azaz :)
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.01.11 09:09:26
@hami: ja-ja, én nekem vmi olyan dereng, h a hosszú füves sztyeppe biomasszájának forgása gyorsabb és tömegesebb humuszképződést tesz lehetővé.

És hát füves dolgokban törcsi szaktekintély - ezt soha ne felejtsétek el :)

Ebként talajtan P.Sándorral sux - kémia fődrajzszakon?! felháborító!
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.01.11 09:18:26
@bloggerman77: ez nyilván mind így van, de pont ez a lényeg: földrajzi szempontból jobbak a megtelepedés lehetőségei egy félnomád népcsoportnak. Hami pont ezt írta le: K-Ny irányú a vándorlás. (Kivéve az okos oroszokat a hősi időkben, mint hatvanas évek kazah sztyeppék feltörése.)

A KM-i körülmények nem különböztek annyira a sztyeppétől, mint mondjuk a mai cseh területeken, az Alpokban: ligetekkel, mocsaras folyami árterekkel tarkított, füves puszta; ritkán lakott terület. Ugyanakkor a sztyeppe egyéb területeivel szemben könnyebben védhető, több búvóhelyet kínáló...
Cicanapló A szájuk íze szerint 2010.01.10 08:00:00
Itt az ideje, hogy újabb beszámolót tartsunk a macskáink étkezési szokásairól – mert az ízlésük és az étvágyuk is hónapról-hónapra változik. Kosztya régebben elég válogatós volt, és néha úgy kellett beleimádkozni a kaját. Most viszont rendszeresen nyávog az…..
Visszaélés történhetett a kormányzati légpárnakopterek szervizelésére és üzemanyag-ellátására kiírt tenderen – állítja Süvegessy-Tóth Zebulon az ellenzéki Magyar Párt frakcióvezető-helyettese. A közbeszerzési eljárást a Strabgép-Shellnyeftgaz konzorciuma nyerte, az…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.01.09 17:58:15
Cicanapló Karácsonyi ajándék? 2010.01.04 08:00:00
A helyzet az, hogy nem hiszünk a macskáknak adott karácsonyi ajándékban. Nem arról van szó, hogy semmibe vennénk őket, ahogy nyilván ez látszik ebből a blogból is. De, ha a kedves olvasó végigveszi velünk a lehetséges ajándék-ötleteket, mindjárt látni fogja, hogy miért is…..
Kedves olvasóink!Először is boldog új évet szeretnénk kívánni minden kedves olvasónknak!Blogunk kétéves lesz 2010. február 4-én, és ezt azzal szeretnénk megünnepelni, hogy megrendeznénk az I. TöriBlogtalálkozót, mégpedig február 5-én (merthogy az lesz péntek), mondjuk olyan…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2010.01.02 13:55:58
Kész van az az állam teljesen, megszállták a rohadt drogosok. Az Oaksterdam Egyeteméről elhíresült Richard Lee most éppen azt találta ki, hogy 2010 novemberben megszavaztatja a fű helyi legalizációját. Ehhez állítólag bőven több mint a szükséges 434 ezer aláírást sikerült…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.28 18:24:51
@Balage85: mekkora már ez? :)) olyan, mint nálunk a xanax...

@legyen ez: ecsém, ha mindenkit börtönbe csuknának azért, ami tilos - és ellentétben a kenderrel, társadalmilag akár még veszélyes is - akkor kevesen maradnának kint... ez az oldal viszont a legalizációról szól. ha 3 kancigány általi seggbekúrásról álmodozol, állj tovább, bár véleményedet a továbbiakban is szívesen elolvassuk...
Az úzok az oguz törzsszövetség tagjai voltak. Ez így valószínűleg nem túl sok információ az átlagolvasó számára, hacsak nem maga is sztyeppei nép rajongó (én egyébként nem vagyok az, csak érdekelt a téma hajdanán. Bizánc szerintem sokkal izgalmasabb, vagy éppen az ókor :).…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.26 17:26:14
@prukker: a cölibátus csaknem az elejétől megvolt - zsinati szinten mondták ki a tilalmat - csak a kutya nem tartotta be. (lexikon.katolikus.hu/C/c%C3%B6lib%C3%A1tus.html) Annyira vették komolyan, mint magyar politikus a közjó-elvét.

Csak az ellenreformációtól vették igazán komolyan. Akkor is csak a fundamentalista jezsuiták jelenlétének "motiválására". A 17. sz.-i jezsuita küldetéstudat és befolyás kb. olyan, mint az iráni Forradalmi Gárda hadserege (a mókás nevű Baszidzs, ami egy, a magyarból átvett szerb káromkodásra hasonló hangzású elnevezés).
Azt hiszem, nem kell sok szót vesztegetnem annak a jelenségnek a bemutatására, miszerint a bulvármédia által felkapott, sztárolt és unásig nyomatott ún. celebek évek óta a hétköznapi emberek céltábláját képezik, közutálatnak örvendnek. Ha beleolvasunk különböző internetes…..
Mandiner blog Légnemue 2009.12.12 07:01:00
  Jó reggelt kívánunk, híreket mondunk. XXVII. Lajos udvartartásával a Holdra látogatott. A francia birodalom uralkodója a Versailles melletti űrbázisról indult a Föld kísérőjére a Le Soleil nevű rakétán. Vele tartott mintegy kétezerkilenc udvari ember, arisztokraták,…..
Másnaposnak lenni rettenetes. Én annyira nem bírom, hogy inkább nem iszom annyit, hogy bekövetkezzen. Ha mégis megtörténik a baj, bizony nem kínzom magam, legurítok egy sört. Hogy mitől is vagyunk másnaposak, arról egy tudományos igényű összefogalaló található…..
Ismét anyázzák egymást biciklisták és autósok, konkrétan most éppen egy autós szervezet kezdett el a kerékpárosok ellen szervezkedni, amire ellenoldalról is igen aktív autósszidás a válasz (a Kerékagyon, amikor ennél a mondatnál tartok, 1036 kommentnél tart az ezzel foglalkozó…..
Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.12 09:00:36
@midnight coder: ez is egy klassz karakán vélemény, mint ahogy az is csak egy vélemény, hogy elég sötétnek teccik lenni. Neked sem esett le a poszt lényege.
Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.12 09:04:49
@Pirx: nem támadok én senkit, véleményt nyilvánítok.

Szerintem felnőtt ember tudjon túllépni a frusztrációin, sértődöttségein, tudjon objektív lenni a közlekedésben. Erről szól szerintem a poszt. Nem a biciklisek, autósok, gyalogosok, BKV-zók, babakocsis kismamák, nyanyatankos nénik szidásáról.

A poszt lényege: legyen meg a józan kommunikáció oda-vissza. Szerintem elég nagy sötétség ezt nem be látni. És innét már sajnos hiába a józan kommunikáció kísérlete - mintha a falnak beszélnél...

A legtutibb az lenne, ha mindenkinek az ellenkező oldal véleményét kellene védenie a kommentjében :))
Törcsi:Got_som'_weed? 2009.12.12 09:08:27
@georg 48: igen, ez nem lenne rossz. Végül is jármű. Persze ehhez kellene kerékpár BM nyilvántartás, kerékpáros nyilvántartás - jogsi, forgalmi... ezzel is bizonyára tisztában vagy, mint közlekedési berkekben tájékozott kolléga. Akárcsak ezek költségével. Akciós teszkó kölyökbringa 3-6 éveseknek: 10 000 Ft + 2 000 Ft regisztrációs adó :)))